Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Έναρξη 17ου παιχνιδιού "Παίζοντας με τις λέξεις"


Το 17ο "Παίζοντας με τις λέξεις" ανοίγει πανιά και μας καλεί σε ένα ακόμα ταξίδι δημιουργίας που θα ξεκινήσει με μόλις πέντε λέξεις, για να μας οδηγήσει στην έμπνευση.
Αυτή μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο επιθυμεί, είτε με πεζά, είτε με ποιήματα. 

Τις τρεις μας τις έδωσε η "αννετά...κι" που συνυπάρχει εδώ και λίγο καιρό με τη Lysippe στο "on-the-up-and-up" και είχε κερδίσει την πρωτιά στο προηγούμενο παιχνίδι μας. Τις άλλες δύο τις έδωσε η Μαρία Κανελλάκη από το "Απάγκιο" που είχε πάρει τη δεύτερη θέση!
Έτσι έχουμε τις πέντε λέξεις που θα γίνουν η μαγιά αυτού του παιχνιδιού:

αποκατάσταση, δέσμη, κόμπος, εκπομπή, γλώσσα

Αφού σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τη στήριξη και την αγάπη στο παιχνίδι μας, θέλω να σας ζητήσω και μια μεγάλη χάρη. Να μου πείτε τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί.
Το "Παίζοντας με τις λέξεις" καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνει στον αέρα κάθε δύο μήνες. 
Όταν το παιχνίδι ήταν στο TEXNIS STORIES ήταν μηνιαίο. 
Τότε λοιπόν, με το που τέλειωνε το παιχνίδι, ξεκινούσε αμέσως σχεδόν το επόμενο και τις λέξεις τις έδινε ο νικητής του προηγούμενου παιχνιδιού!
Τώρα που ανάμεσα σε δυο παιχνίδια περνάει πάνω από μήνας, θα έχετε πρόβλημα να αναλαμβάνει αυτή την "υποχρέωση" αποκλειστικά, όπως και τότε, ο εκάστοτε νικητής και να μου τις ανακοινώνει ίσα ίσα για να προλάβω να ετοιμάσω την ανάρτηση με τη φωτογραφία που θα τη συνοδεύει; 
Θεωρητικά πάντα, ίσως αυτό να του δίνει και κάποιο προβάδισμα, αλλά μπορεί και όχι! 
Το μόνο κατά τη γνώμη μου προβάδισμα που μπορεί να του δώσει είναι να γράψει νωρίτερα τη δική του ιστορία!
Αλλά και αν υποθέσουμε ότι του δίνει προβάδισμα, δεν το δικαιούται κιόλας;
Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τη δική σας άποψη!


Όροι συμμετοχής στο παιχνίδι των λέξεων:

1. Οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μορφή τους, ονομαστική, γενική, αιτιατική, κλητική, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν μορφή, οπότε υποκοριστικά και παράγωγα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.
Δεν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κύρια ονόματα, ή να αποτελούν τον τίτλο τη
ς συμμετοχής.
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε, μπορείτε να στέλνετε τις δημιουργίες σας στο mail μου, almikr@gmail.com

2. Τα κείμενα ας φροντίσουμε να είναι μικρά περίπου 400 λέξεις. Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να ξεπερνούν τις 500.

Μπορείτε να γράφετε όπου σας βολεύει, αλλά θα σας παρακαλούσα όταν τις στέλνετε να τις κάνετε copy-paste στο mail και όχι επισύναψη, για να είναι εύκολη η μεταφορά τους στη συνέχεια.
Καλό θα ήταν να είναι γραμμένες με κόκκινο χρώμα οι 5 λέξεις, για να ξεχωρίζουν αμέσως.


3. Μπορείτε να στείλετε μέχρι 2 συμμετοχές.

4. Κάθε συμμετοχή θα συνοδεύεται από μια φωτογραφία, ή κινούμενη εικόνα.

5. Όταν λήγει η προθεσμία, θα γίνεται κλήρωση για τη σειρά που θα έχουν τα κείμενα, τα οποία
 θα αναρτώνται εδώ ανώνυμα και αριθμημένα για να βαθμολογούνται. 

Μπορείτε να στείλετε τις συμμετοχές σας ως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν όλα τα κείμενα και μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε, αλλά και να τα βαθμολογήσετε, για να έχουμε τον νικητή που θα πάρει ένα συμβολικό δώρο.



Λίγα λόγια για το "Παίζοντας με τις λέξεις"

Η καταπληκτική ιδέα της Φλώρας του TEXNIS STORIES, μας έκανε για χρόνια να γράφουμε και να διαβάζουμε ιστορίες και ποιήματα.
Κάθε μήνα η Φλώρα πιστή στο ραντεβού με λέξεις που ανανεώνονταν μας καλούσε να δημιουργήσουμε.
Και το κάναμε.
Γράφτηκαν για το παιχνίδι, ή αν θέλετε με αφορμή το παιχνίδι εξαιρετικές ιστορίες και υπέροχα ποιήματα, ξεκαρδιστικά ευθυμογραφήματα, αγαπημένα παραμύθια, αλλά και πόσα άλλα!

Θέλω να ευχαριστήσω τη Φλώρα που εμπνεύστηκε το παιχνίδι που με τη σειρά του μας χάρισε τόσες και τόσες εμπνεύσεις, για τη σκληρή δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όταν πέρασε το παιχνίδι στα δικά μου χέρια!

Καλή έμπνευση και καλό μήνα!

24 σχόλια:

  1. Πρώτα καλή επιτυχία στο αγαπημένο παιχνίδι! 😍 Εύχομαι όμορφες εμπνεύσεις σε όλους!
    Στα πρακτικά τώρα... ό,τι κρίνεις καλύτερο, Μαρία μου. Δεν αδιαφορώ, όμως απολαμβάνω τις στιγμές της δημιουργίας, τις μαντεψιές, την αποκάλυψη και το διάβασμα των συμμετοχών και όλα τα άλλα δεν με απασχολούν. Ακόμα κι αν κάποιος έχει προβάδισμα, για όποιον λόγο, δεν μπορεί να μου στερήσει ό,τι χαίρομαι στο παιχνίδι!
    Καλό μήνα να έχουμε! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαράκι μου. Καλώς ήλθε το παιχνίδι μας
    Καλές εμπνεύσεις σε όλους
    Τώρα στην ερώτησή σου. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα αν έχει προβάδισμα ή όχι ένας παίχτης. Κι αν έχει; Θα μειώσει τη δική μου έμπνευση; Όχι φυσικά. Οπότε να γίνει όπως σε βολεύει.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αυτό διευκολύνει την έγκαιρη διοργάνωση από εσένα, γιατί όχι; Ας στέλνει άμεσα τις λέξεις της επόμενης φοράς. Το προβάδισμα 2, 3 ημερών μέχρι την ανακοίνωση κατά τη γνώμη μου , ούτε μεγάλο είναι, ούτε κάνει και τη σπουδαία διαφορά.
    ( γελάω πάααρα πολύ με τον αχταρμά αυτών των 5 λέξεων που επιλέξαμε με τη Μαρία!)
    Παρακαλώ όπως μας τα σούρετε σε προσωπικό μήνυμα και όχι δημοσίως
    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου να επιλέγει όλες τις λέξεις ο νικητής, οπότε έχεις την άδειά μου να ακολουθήσεις αυτήν την οδό. Πιστεύω πως αν γίνει αυτή η "αποκατάσταση", ουδόλως θα βλάψει το παιχνίδι. Αν, και, βλέποντας την δέσμη των λέξεων που επιλέχθηκαν, νιώθω έναν κόμπο να μου δένει το λαιμό και ένα μούδιασμα στην γλώσσα... Τόσο, που μου έρχεται να πάρω σβάρνα όλες τις εκπομπές και να αρχίσω να διαμαρτύρομαι! Αίσχος, ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ένα δρώμενο τελειώνει, το άλλο αρχίζει; Σας αγαπώ!
    Νομίζω πως αν σταθούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες Μαρία μου, πάει το χάσαμε! Σημασία έχει να γίνονται όλα με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεστε οι οικοδέσποινες, από εκεί και πέρα δεν είναι και Νόμπελ τα δρώμενα, να φαρμακωθούμε αν κάποιος μας πάρει τη πρωτιά. 😂😂
    Να είμαστε καλά να συμμετέχουμε κι όλα τα άλλα είναι μικρής σημασίας.
    Πολλά φιλάκια Μαρία μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι μου καλό μήνα και καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι!
    Κανένα πρόβλημα σ'αυτό που ρωτάς, συνέχισέ το όπως σε βολεύει καλύτερα. Και μου ακούγεται και δίκαιο, να έχει αυτό το μικρό "έπαθλο" της επιλογής, ο εκάστοτε νικητής.
    Λεξούλες και φύγαμε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με κάλυψαν όλα τα σχόλια που προηγήθηκαν και πιο πολύ της Μαρίνας! Μα δεν πρόκειται δα για Νόμπελ.... Σημασία έχει τι γραφει ο καθένας μας, όχι τι κάνει ο άλλος. Θέλω να πω.... Ας εστιάσουμε στην δημιουργία.
    Λοιπον... Έχω να πω ότι καλύπτω εγώ τους ζυγούς κι εσύ τους μονους μήνες.. μια χαρά μας βρίσκω.
    Καλή επιτυχία στο αγαπημένο μας παιχνίδι.
    Γράφω από το κινητό... Για όποια λάθη ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του 😁
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα Μαρία
    Ελπίζω να τα καταφέρω αυτή την φορά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα καλά Μαρία μου !!! κανένα πρόβλημα ! κανένα άγχος, καμία δεύτερη σκέψη αναστολής ! Οι νικητές δίνουν τις λέξεις τους και όπως και να το κάνουμε είναι μια συμβολική καθ' όλα πρωτοβουλία. Καθόλου δεν επηρεάζει τις σκέψεις και τις εμπνεύσεις μας.
    Βλέπω οργασμό δουλειάς τους επόμενους μήνες. Καλά να είμαστε παιδιά και να αυγατίζουμε. Αυτό θέλω.
    Και ......ΑΝΤΡΕΣ ; Για ξεκουμπωθείτε ρε αναγνώστες και επισκέπτες εδώ ! άντε γράψτε τίποτα ντε ! ακόμα περισσοτεροι !
    Φιλάκια Μαρία μου και προχωράμε.
    Ξεκινάω να στήνω στούντιο, κάμερες, μηχανές προβολής, να ετοιμάζω σενάριο, θέλω και καστ καλό. Τι νομίζετε ; έτσι γίνεται μια παραγωγή ; άντε άντε ; τι το κάναμε.
    Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μου καλή επιτυχία και σε τούτο το παιχνίδι. Πέρα από όλα τα άλλα πρέπει να σκεφτόμαστε και σένα που κάνεις όλη την οργάνωση και την παρουσίαση, οπότε ότι σε βολεύει εσένα αυτό να κάνεις.
    Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου το ποιος θα βάζει τις λέξεις κι αν τις βάζει ο νικητής είναι λεπτομέρεια και αδιάφορο για το παιχνίδι θα έλεγα! Όποιος και να τις βάζει τον βρίζουμε από μέσα μας! Και τίποτα δεν μας εμποδίζει να χτυπιόμαστε, να το παλεύουμε και να δημιουργούμε! Και σιγά το προβάδισμα που θα πρέπει και να μας απασχολεί!΄χαχα Άντε στο δρώμενο μας παιδιά! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια απο τα ιδια θα έλεγα και εγώ Μαρία μου ..με την Μαίρη.. κανε ότι θελεις και σε βολευει καλύτερα εσενα..καλες εμνπευσεις σε όλους ευχωμαι.. και εναν ομορφο καλό μηνα.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περνώντας βιαστικά, λίγο πριν την εκκίνηση, για μια τελευταία επιθεώρηση και με ευχές για καλή διασκέδαση σε όλους, να προσθέσουμε πως η πρόταση για τους λεξιθέτες είναι να ορίζονται απολύτως δημοκρατικά: Όοοοοολοι εμείς, δημοκρατικά, δίνουμε το δικαίωμα στη Μαρία να .. κάνει ό,τι θέλει. (Σαν τις προεδρικές εκλογές ένα πράγμα. Άντε να αλλάζεις Σύνταγμα τώρα..) Μαρία, χαρτί και μολύβι! Κουράγιοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί εγώ απλά να απολαμβάνω ως αναγνώστης (όοοοταν είμαι στη blogόσφαιρα!), αλλά ειλικρινά πιστεύω πως οι οικοδέσποινες, όπως λέει και το Μαρινάκι μας, θα πρέπει να είστε πρώτα απ' όλα οκ. Σε εσάς πέφτει το φορτίο της όλης διοργάνωσης. Οι υπόλοιποι στο χρόνο που έχουν ... θα εμπνευστούν! (Δεν το έχουν και δύσκολο εξάλλου! Γεμίσαμε διαμαντάκια εδώ μέσα!) :-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα, Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως όποιος καταφέρει να στείλει συμμετοχή, θα πρέπει να θεωρηθεί εκ των προτέρων νικητής. Τι, όχι; Πολύ γέλασα όταν είδα τις λέξεις. Αλλά έτσι δεν νιώθουμε κάθε φορά; Και στο τέλος, μια χαρά γράφουμε.

    Όσο για το ερώτημα, Μαρία μου, εννοείται πως είμαστε σύμφωνοι με ό,τι σε διευκολύνει. Μάλιστα, εγώ θα προτείνω να σου τις στέλνει απευθείας, για να ετοιμάζεις και με το πάσο σου τις αναρτήσεις. Δεν είναι δα και κανένα τρομερό προνόμιο να γνωρίζουν δύο άτομα λιγάκι νωρίτερα τις λέξεις. Άλλωστε, δίνεις τόσο χρόνο για να σκεφτούν κι οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ωωωω δύσκολες αλλά αυτό είναι τόσο γοητευτικό
    καλή μας επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου αρέσουν οι λέξεις και το νέο παιχνίδι στη μπλογκογειτονιά μας. Πώς να αρνηθώ? Εννοείται ότι είμαι μέσα, Μαρία μου. Υπολόγιζε και τη δική μου συμμετοχή. Να δούμε τι θα καταφέρω πάλι να συνθέσω! Χα, χα. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραίες λέξεις , σκέτη πρόκληση !!!! τώρα που πήρα φόρα δεν το χάνω και αυτό , χαχαχα...!!! καλό βράδυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλές εμπνεύσεις σε όλους!! Να χεις ένα ξεκούραστο σ/κ Μαρία μου!! Φιλιά!! 😚

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανένα πρόβλημα Μαρία μου, οι οικοδέσποινες των δρώμενων φέρουν το βάρος της διοργάνωσης και διεκπεραίωσης οπότε έχουν και το αναφαίρετο δικαίωμα να ορίζουν τους κανόνες. Η έμπνευση τώρα είναι ανεξιχνίαστο πράγμα, έρχεται απρόσκλητη ,μας ξαφνιάζει, μας συνεπαίρνει ή μας γυρίζει την πλάτη.....σε κάθε περίπτωση, η χαρά του παιχνιδιού είναι μοναδική είτε γράφοντας, είτε διαβάζοντας....Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κανένας από την παρέα Μαρία μου, δεν θα σταθεί σε λεπτομέρειες. Πιστεύω πως όλοι εστιάζουμε στη δημιουργία και όχι στο "προβάδισμα" ή στην βαθμολογία. Το παιχνίδι είναι που μετράει και τα τελικά αποτελέσματα!

    Σ' ευχαριστούμε από καρδιάς που το διοργανώνεις!!!!!!!!!!!!!!

    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να 'μαι και εγωωωω!!
    Δεν θα έχανα με τπτ το" Παιχνίδι"
    Καλές εμπνεύσεις σε όλους!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το "Παίζοντας με τις Λέξεις" είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παιχνίδια, θεωρώ και θα συνέχιζα να το αγαπώ και να το ξεχωρίζω ακόμα κι αν άλλαζαν εντελώς οι κανόνες του. Διόλου, λοιπόν, δεν με απασχολεί αν ο νικητής του προηγούμενου παιχνιδιού επιλέγει εξ ολοκλήρου τις λέξεις του επόμενου, αν θα έχει τον προβάδισμα στην ιστορία του (και γιατί να μην το έχει δικαιωματικά, δηλαδή...?), ή ο,τιδήποτε άλλο. Να είμαστε καλά να "συνταξιδεύουμε" όλη η παρέα αντάμα, να συμπαρασύρουμε κι άλλους μαζί μας και να το χαιρόμαστε, πάνω απ΄όλα, με την καρδιά μας! Αυτό για μένα έχει σημασία.
    Τα φιλιά μου σε όλους σας κι ένα παραπάνω σε σένα, Μαρία μου!
    Καλές εμπνεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή