Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πρόκληση...ας προκαλέσουμε δικαιώματα όλοι μαζί!


Τον  Ben Provis τον "γνώρισα" από τον tremensΑπό εδώ,πήγα εκεί  και διάβασα μια ανάρτηση που με συγκλόνισε. Όχι πως δεν ήταν πολύ δυνατά αυτά που είχα διαβάσει ήδη στον Τρεμένς. Ο Ben προκαλεί όσους τον διαβάζουν να γράψουν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Από τότε σκέφτομαι να γράψω και η Νάσια ήταν αυτή που με έκανε να το αποφασίσω.
Δίσταζα, επειδή δεν ήξερα πως θα το πάρει ο Μπεν μια και δεν τον διάβαζα μέχρι τότε...ήμουν και είμαι εδώ που τα λέμε, άγνωστη για αυτόν. Τελικά την έφαγα την ψυχρολουσία μου, όταν στην ανάρτηση του Τρεμένς, κάποιος σχολίασε ειρωνικά τους straight κατηγορώντας τους μάλιστα ως υποκριτές. Εκεί φρέναρα λίγο, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα και σήμερα που βρήκα λίγο χρόνο αποφάσισα να γράψω και να ανταποκριθώ στην πρόκληση.
Προλαβαίνοντας τα κακόβουλα σχόλια, θα πω πως δεν είμαι καλός άνθρωπος.
Δε συμπαθώ όλο τον κόσμο. Κάποιους μάλιστα δε θα ήθελα να τους ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου. 
Τα κριτήρια μου για να αγαπήσω ή να αντιπαθήσω κάποιον δεν είναι σε καμιά περίπτωση οι ερωτικές του προτιμήσεις. Αυτό για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Δεν αγαπώ όλους τους ομοφυλόφιλους, όπως δεν αγαπώ κι όλους τους ετεροφυλόφιλους.
Επιλέγω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, με πιο ουσιαστικά,  πιο σημαντικά κριτήρια, από το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.
Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, άντρες και γυναίκες και μάλιστα κάποιοι συζούν χρόνια τώρα και αγαπιούνται πολύ.
Όμως, όπως πολύ σωστά γράφει ο Μπεν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να ενώσουν κι επίσημα τις ζωές τους. Δεν μπορούν να κατοχυρώσουν ο ένας τον άλλο και το όνειρό τους για την απόκτηση ενός παιδιού θα μείνει όνειρο. Και ξέρω πως αυτοί που θέλουν συνειδητά παιδί γίνονται υπέροχοι γονείς.
Από την άλλη υπάρχουν πολλοί ετεροφυλόφιλοι που δε θα έπρεπε να έχουν παιδιά όπως πολύ σωστά λέει η Δάφνη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ή μάλλον είναι το ίδιο θέμα. Πόσοι πατεράδες (ο Θεός να τους κάνει) παρατάνε τα παιδιά τους μαζί με τη γυναίκα τους για μια ή πολλές γκόμενες και σκαρφίζονται χίλια δυο, όχι μόνο για να μη δίνουν διατροφές, αλλά και για να μην έχουν το βάρος των παιδιών; Υπάρχουν και μανάδες (ο Θεός να τις κάνει) που φέρονται ανάλογα. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις δυσλειτουργικών οικογενειών που αποδεικνύουν συνέχεια ότι το μοντέλο άντρας γυναίκα δεν είναι πάντα πετυχημένο. Ίσως μια οικογένεια να χρειάζεται απλά ανθρώπους που  ξέρουν να  αγαπάνε και να αγαπιούνται.
Κι έτσι κάποιοι άνθρωποι στερούνται τα αυτονόητα, επειδή εκείνοι οι "άλλοι', οι "καλοί", οι "σωστοί", εκείνοι που αγαπούν όλο τον κόσμο ντε, δεν μπορούν να δεχτούν  τη διαφορετικότητα των άλλων. 
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ποτέ δεν έκρινε τον άλλον για τη διαφορετικότητά του. Οι γονείς μου αντιμετώπιζαν όλον τον κόσμο τον ίδιο. Ξέρω με βεβαιότητα πως αν η φύση μου πρόσταζε διαφορετικά, οι γονείς μου θα με αγαπούσαν το ίδιο. Θα με αντιμετώπιζαν το ίδιο. Όπως θα αντιμετώπιζα κι εγώ τα παιδιά μου αν η δική τους φύση πρόσταζε αλλιώς. Μου είναι αδιανόητο σαν παιδί και σαν μάνα να σκεφτώ αλλιώς.
Μου είναι αδιανόητο σαν άνθρωπος να σκέφτομαι αλλιώς. 
Είναι κρίμα σε έναν κόσμο που ακόμα και τα σαλιγκάρια έχουν δικαιώματα (λέμε τώρα) να στερούνται βασικά δικαιώματα οι άνθρωποι και μάλιστα με κριτήριο μια προτίμησή τους.
Ναι, δεν αγαπώ όλο τον κόσμο, αλλά αγαπώ τους φίλους μου που φυσικά δεν θα κατονομάσω εδώ.
Αγαπώ τον Τρεμένς, αν μου επιτρέπει ο ίδιος αυτή τη συμπάθεια, (εκείνο το βράδυ που μου έδωσες φιλιά από το  web radio πηδούσα σα χαζό από τη χαρά μου), γιατί  θαυμάζω απεριόριστα το μυαλό του, το καυστικό του χιούμορ, και γιατί...να,γιατί μου μοιάζει. Ε, εντάξει θα ήθελα να είμαι το ίδιο έξυπνη και να έχω καλύτερο χιούμορ,  αλλά παρόλα αυτά βρίσκω πολλά κοινά μαζί του. Μιλάει στην ψυχή μου σαν "αθώο" πλάσμα!
Από το λίγο που γνώρισα τον Μπεν διακρίνω έναν ευαίσθητο άνθρωπο που είμαι σίγουρη ότι θα συμπαθήσω. 
Θέλω λοιπόν να φωνάξω δυνατά σε όλους ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι δεν είναι ανάγκη να αγαπάμε τους πάντες, ή να λέμε ότι τους αγαπάμε, αλλά να φροντίζουμε να έχουν όλοι ίδια δικαιώματα!
Δεν χρειάζεται να πω καν ότι όλοι είμαστε ίσοι ε; Αυτό είναι αυτονόητο!

Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή καταιγίδα. Έριξε πολύ χαλάζι!

34 σχόλια:

  1. Μαράκι, με συγκίνησες πολύ με την ανάρτησή σου. Ακριβώς έτσι βλέπω και εγώ τους φίλους μου και δεν κρίνω κανέναν απο τις προτιμήσεις του στο κρεβάτι. Δεν αφορά απολύτως κανέναν αυτό.

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Μαρία μου..ένας άνθρωπος ή μου κάνει ή δεν μου κάνει ή μου "την κάνει"..χαχα..
      αυτά φτάνουν για να τον τοποθετήσω στην καρδιά μου ή στο πυρ το εξώτερο...
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. και μενα με συγκινησες κι ας μη σε ξέρω και χαιρομαι που η ανάρτηση του μπεν προβις εγινε αφορμή για ενα ποταμι από σχολια και αναρτήσεις
    εχεις δίκιο
    χαιρομαι που σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ...
      Ήταν (δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω) συγκλονιστική η ανάρτηση του Μπεν...

      Διαγραφή
  3. σου έστειλε φιλιά;;;;;;και νόμιζα πως εστελνε μόνο σε μένα!ΘΥΜΩΣΑ τώρα........
    καληνυχτα Μαρακι!αντε να εχω ιντερνετ να σου στελνω κι εγω απο το ραδιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...και να έλεγα πως ήταν κρυφά..αυτός μπορεί να μη θυμάται καν ότι μου τα έδωσε, αλλά τα θυμάμαι εγώ..ακόμα δεν ήρθε η κεραία?

      Διαγραφή
  4. Συγκλονιστική η ανάρτηση του Ben Provis, όπως συγκλονιστική και ανθρώπινη είναι η δική σου ανάρτηση.
    Μπράβο σου που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα του BenProvis και έκανες κατάθεση ψυχής.
    Κάπως έτσι θα την έγραφα και εγώ αν είχα την δική σου ικανότητα κατάθεσης της άποψης ,γιατί ταυτίζομαι απόλυτα με την άποψη σου.
    Δεν θα πω το γλυκανάλατο ,αγαπάω όλους τους ανθρώπους,αλλά θα πώ ότι είναι υποχρέωση μου να δεχτώ όλους τους ανθρώπους όπως τους έπλασε η φύση.
    Και αυτό κάνω,χωρίς λύπηση,γιατί αυτό που τόνισε ο Ben Provis είναι ότι δεν έχει ανάγκη την λύπηση αλλά την ισότιμη μεταχείριση από όλους και κυρίως απο την πλευρά της πολιτείας.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ακόμα λόγος που δίσταζα να γράψω ήταν να μη φανεί η ανάρτηση υπερβολική ή (μακριά από μας) να δείχνει λύπηση...χαίρομαι πολύ που ταυτιζόμαστε!!...να είσαι κι εσύ καλά!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου παρακολουθώ και διαβάζω πολύ καιρό τον Ben και λατρεύω τη γραφή του!
    "Μου είναι αδιανόητο σαν άνθρωπος να σκέφτομαι αλλιώς " γράφεις και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
    Δεν μπορώ τα στείρα μυαλά! Ο καλύτερος μου φίλος μου, μου αποκάλυψε κάποτε ότι είναι ομοφυλόφιλος! Και;
    Θα άλλαζε σε κάτι η σχέση μας; Η αγάπη μου; Ο ίδιος άνθρωπος δεν είναι;
    Υπέροχη ανάρτηση, υπέροχο μυαλό...δεν μου προξενεί εντύπωση η σκέψη σου! Έχεις συνέπεια...έτσι σε έχω στο μυαλό μου και στην καρδιά μου!
    Είσαι υπέροχη κι εσύ Μαρία μου!!

    ΥΓ: Ειλικρινά σε είδα να χοροπηδάς με την αφιέρωση στο ραδιόφωνο!
    Για αυτό και σε συμπαθώ! Γιατί δεν αγαπάς τους πάντες...αλλά αγαπάς με τη ψυχή σου!

    ♥♥♥


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα να ανακαλύψω τον Μπεν και τώρα που τον ανακάλυψα δεν μπορώ ούτε καν να γίνω αναγνώστρια...κι άλλη βοήθεια θέλω..χαχα..
      Ούτε εμένα μου προξενεί εντύπωση η απάντησή σου..είναι κι αυτή γραμμένη με την ψυχή σου...και δείχνει πως εσύ είσαι υπέροχη (εγώ δεν είμαι και τόσο..χαχα)...α στο καλό με συγκίνησες...

      Διαγραφή
    2. αι στο καλό! Κι εσύ με συγκίνησες! ♥♥♥
      Ειλικρινά ...σε έχω ξεχωρίσει! Για τη συνέπεια Μαρία μου! Έχει σημασία αυτό που λέω!
      Μπορεί να κοροϊδεύει κανείς πολλούς για πολύ, αλλά δεν μπορεί για πάντα!
      Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο! Ούτε εσύ! Το ένστικτό μου δεν με γελάει!
      Φιλιά!
      Χαίρομαι αφάνταστα που σε έχω γνωρίσει έστω κι έτσι .....

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα..δε χρειάζεται να πω πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία?...από συγκίνηση σε συγκίνηση πάμε..χαχα..να είσαι καλά..

      Διαγραφή
  6. Ναι, Ναι... ΝΑΙΙΙ!!!
    Χαίρομαι που συμμετείχες,
    ανάσα είσαι κι εδώ και στο σχόλιό σου σ' εμένα (κυρίως μετά το τελευταίο Σχόλιο στο δικό μου που πολύ με νευρίασε)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Δάφνη μου..το διάβασα κι εγώ το σχόλιο..κι εμένα με νευρίασε, γι' αυτό σε καταλαβαίνω!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαρία. Συγκαταλέγεσαι στις συμπάθειές μου.. σου το δηλώνω!
    Είχα διαβάσει και την ανάρτηση της Νάσιας μας. Πολύ σωστά τα λες.
    Όσο για τη φράση που χρησιμοποίησες στο τέλος.. μη το θεωρείς αυτονόητο.
    Μπορούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους και τις ζωές τους ;;
    Μονο αυτό.. Καληνύχτα Μαράκι, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ στις δικές μου!!
      Δυστυχώς δεν έχεις κι άδικο..νομίζω πως η φράση σου τα λέει όλα..
      Καλή σου νύχτα..Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Πολύ τρυφερή και συγκινητική δημοσίευση!
    Η ομοφυλοφιλία στη χώρα μας είναι παρεξηγημένη απ΄ το θεοκρατικό κράτος!Φαίνεται πως η εκκλησία δεν τους θεωρεί ανθρώπους!Ένα λάθος της φύσης έχει αποκλειστεί μονομιάς!Δεν έτυχε να γνωρίσω ομοφιλόφυλους και καταλαβαίνω την αγωνία αυτών των ανθρώπων για τη ζωή τους!Μπράβο σου πάντως που αφιέρωσες χρόνο γι΄ αυτούς τους ανθρώπους!Κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει ν΄ ακουστούν μέσα από μας!Κι όλοι μαζί να πιέσουμε όσο κι όπως μπορούμε!Επειδή πολύ παλιά έτυχε να ζήσω μ΄ αδελφό ναρκομανή, θα προτιμούσα να ΄ταν ομοφιλόφυλος, γιατί το ΄να είναι πάθος και κατάπτωση, ενώ τ΄ άλλο επακόλουθο ενός φυσικού λάθους!
    Παίρνω όμως και την αντίθετη άποψη... να μη συμφωνεί κάποιος μ΄ αυτά.Ανεξάρτητα πάντως απ΄ το αν αγαπάμε ή δεν αγαπάμε, αν συμφωνούμε ή δε συμφωνούμε με κάποιον, πρέπει πάνω απ΄ όλα να του αναγνωρίζουμε το αυτονόητο!Έτσι πιστεύω κτίζεται και προστατεύεται η δημοκρατία!
    Συνέχισε Μαρία μου με το ίδιο πάθος κι αγάπη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως η φύση η ίδια δεν το θεωρεί λάθος..η φύση προστάζει, εμείς ακολουθούμε...ακόμα και η εκκλησία δε λέει πως "τα πάντα εν σοφία εποίησε"? Ε, θα έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί της μια και ο Θεός δεν κάνει λάθη...δεν ξέρω...σκέψεις κάνω!
      Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι με αυτό που κάνει ο άλλος..ας μάθουμε όμως να σεβόμαστε και τη φύση και τον άνθρωπο..κι όλα γίνονται πιο εύκολα...
      Να είσαι καλά..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Μαρία μου!Πολύ τρυφερή καί συγκινητική η ανάρτησή σου!Εχω γνωρίση ομοφιλόφυλους ,όχι στόν συγγενικό η οικογενειακό μας κύκλο,αλλά σέ μαγαζιά,κομμωτήρια κτλ,τά πάω πολύ καλά μαζί τους!Είναι φοβερά φιλαράκια!!Ψυχούλες!!Καί πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους και τις ζωές τους!!Ωραίες καί οι φωτογραφίες σου!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Dimi μου...όλοι έχουμε κρίση και την επικαλούμαστε συνέχεια..μας γλιτώνει κι από κακοτοπιές, αλλά αν κρίνουμε τον άλλο χωρίς να τον ξέρουμε, χωρίς καν να δούμε το χαρακτήρα του είναι μεγάλη κακοτοπιά από μόνη της και οδηγεί σε μονοπάτια άλλα..
      Να είσαι καλά..φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  10. Hi Maria,
    Interesting post, perhaps I understand well. This is the human world my dear;
    the world of fully contradiction
    the world where all human being shouting for the selves rights not the other's
    the world where the most weakness undefended (children's right to live and to have a mother and a father to grow up to become a mature adult)
    the world where human adults shouting for their ego' it's mine'
    well my dear Maria. here let say each people follow their 'FREE WILLING' , they decided what they want,need,become.
    I have a best friend gay, I don't judge him or others gays, they are free to be what they are, just free do what they want to do.
    my best friend doesn't pretend nothing.he just want to be gay, that's it
    only one thing that make me cried of blood when their political movement pretend on children's right (to have a mother figure and a father figure)
    means now we live in the contradiction world
    very sad indeed for me
    hoping I am not misunderstanding ;)
    have a nice weekend
    kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου,
    Θα με βρεις σύμφωνη σε όλα... και έχω έναν πολύ σοβαρό λόγο να συμφωνώ, όταν στην οικογένεια μου... αγαπώ και σέβομαι ένα "παρόμοιο" άτομο... (η λέξη παρόμοιο σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη, γιατί όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στη Ζωή)...

    ΑΦιλάκια και να έχεις ένα γλυκύτατο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί η λέξη να μην είναι κατάλληλη, αλλά καταλαβαίνω καλά τι εννοείς..να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά και να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  12. Πολλά συγχαρητήρια κι από μένα!
    Ας ανοίξουμε επιτέλους το μυαλό και την καρδιά μας. Ας πάψουμε να δαιμονοποιούμε ότι είναι διαφορετικό απ' το μικρόκοσμό μας.
    Προσωπικά, με εξοργίζει ο γραβατωμένος δυτικοευρωπαίος που ταξιδεύει στην Ταϋλάνδη με τη γυναίκα του, για να "ψωνίσουν" παιδιά και να εκτονώσουν τις διαστροφές τους. Και δυστυχώς, υπάρχουν ανάμεσά μας. Υπό την κάλυψη της ιδιότητάς τους, κακοποιούν, απειλούν και καταστρέφουν παιδικές ψυχές.

    Να'σαι καλά ρε Μαράκι!
    (Στο έχω ξαναπεί, θα στο πω πάλι κι ας γίνομαι κουραστική. Οι φωτογραφίες σου είναι μοναδικές. Τραβηγμένες με τα μάτια της ψυχής. Χίλια μπράβο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ..δε γίνεσαι καθόλου κουραστική!

      Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σου..αυτή η υποκρισία με σκοτώνει κι εμένα..και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό..δαιμονοποιούμε (πόσο σωστή λέξη χρησιμοποίησες) ότι είναι διαφορετικό..όχι καλό ή κακό..απλά διαφορετικό...η κοινωνία μας δέχεται τα πάντα αν υπάρχει η "σωστή" κάλυψη..κι αυτά τα πάντα είναι όλα όσα δε δέχομαι εγώ κι εσύ και άλλοι πολλοί, αλλά ποιος να μας ακούσει..είναι απασχολημένοι οι ¨σωστοί" να περιθωριοποιούν όσους δεν τους μοιάζουν..
      Να είσαι καλά..καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  13. Σε Ευχαριστώ Πολύ!
    Το αν "συμπαθούμε" ή όχι κάποιον δεν έχει να κάνει και δεν ΠΡΕΠΕΙ να σχετίζεται, με το εάν υποστηρίζουμε ή όχι τα δικαιώματα του.
    Άλλωστε όπως είχε πει ο Βολταίρος: Δεν συμφωνώ ούτε με μια λέξη σου, όμως είναι υποχρέωση μου να δώσω και την τελευταία ρανίδα του αίματος μου, για το δικαίωμα σου να εκφράζεσαι ελεύθερα." Δυστυχώς, είναι γεγονός, πως επειδή πολλοί δεν "συμπαθούν" τους ομοφυλόφιλους, αυτόματα θεωρούν πως δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνους.

    Όσον αφορά εκείνο το σχολιασμό απέναντι στους straight, που αναφέρεσαι, ζητώ εκ μέρους του συγνώμη. Είναι μια πικραμένη αντίδραση κάποιου ομοφυλόφιλου που ζει στην Ελληνική πραγματικότητα.

    Ως ομοφυλόφιλος ο ίδιος έχω μονάχα έναν ομοφυλόφιλο φίλο, καθώς δεν συμφωνώ με τον τρόπο που οι πλειοψηφία του "είδους" διαχειρίζονται την ομοφυλοφιλία τους, είτε ως μπαϊράκι, είτε ως καταπίεση, είτε ως πρόκληση, είτε ως διαχωριστική γραμμή. Είμαστε πρώτα και πάνω απο όλα άνθρωποι κι είναι κρίμα, όταν υπάρχουν άνθρωποι όπως εσύ κι άλλοι τόσοι που ανταποκρίθηκαν στην πρό(σ)κλη μου, οι ομοφυλόφιλοι αυτής της χώρας να καταπιέζουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Η αποδοχή, ξεκινά πρώτα απο όλα απο τον Εαυτό μας.

    Και πάλι Σε Ευχαριστώ.

    Υ.Γ. Δεν γνωρίζω για πιο λόγο δεν μπορείς να γίνεις μέλος. Εγώ πάντως είμαι στο δικό σου.
    Καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται να με ευχαριστείς..χαίρομαι πολύ που η πρόκληση έγινε αφορμή να "συναντηθούν" οι δρόμοι μας..
      Και φυσικά δε χρειάζεται σε καμιά περίπτωση να ζητάς εσύ συγνώμη, επειδή κάποιος είχε μια τέτοια αντίδραση..η αλήθεια είναι πως στην αρχή θύμωσα, αλλά μετά σκέφτηκα πως μέχρι ένα σημείο είναι ακόμα και λογικό να αμφισβητούνται και οι καλύτερες προθέσεις...

      Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό που λες για την αποδοχή..είναι όπως η αγάπη στο υπέροχο κείμενο που έγραψες..αποδοχή, αγάπη...όλα έχουν σαν αφετηρία τον εαυτό μας...κι από κει εξαπλώνονται...

      Δεν μπορώ να γίνω μέλος γιατί ο μπλόγκερ δε με αφήνει...αλλά ζήτησα βοήθεια, οπότε πιστεύω πως κάτι θα γίνει...
      Να είσαι καλά και να περνάς κι εσύ καλά!

      Διαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω, Μαρία!

    Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που, χάρη στην Πρό(σ)κληση του Ben γνώρισα και γνωρίζω υπέροχους ανθρώπους που, πάντα "υποπτευόμουν" ότι υπάρχουν, αλλά είστε δυσεύρετοι, βρε παιδί μου!

    Η μόνη μου "ένσταση" στο ότι "ακόμη και τα σαλιγκάρια έχουν δικαιώματα"... (Στην πραγματικότητα δεν είναι ένσταση, άλλωστε κι εσύ συμπληρώνεις "λέμε τώρα").
    Νομίζω ότι γενικότερα υπάρχει τεράστια υποκρισία (δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα των δικαιωμάτων, αλλά, π.χ. πόσο υποκριτική είναι η "φιλανθρωπία" κάποιων που, την ίδια στιγμή, αφαιμάζουν τον λαό...)
    Αρχής γενομένης από την υποκριτική μας κοινωνία, πιστεύω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Θέλω να ελπίζω ότι, αν και μακρύς, αυτός ο δρόμος θα είναι τουλάχιστον "καλός". Να μην ξεστρατίσει στην πορεία. Να μην χάσει το στόχο...

    Συγχαρητήρια για την εξαιρετική ανάρτηση!

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!
      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

      Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα όσα γράφεις για την υποκρισία..ακόμα και η "ένσταση" έχει το δίκιο της..
      Θα τα ξαναπούμε σύντομα..καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  15. Δεν είμαι καλός άνθρωπος.
    Κάποιους δεν θα ήθελα να τους ξαναμιλήσω πότε.
    Ωωω ναι,συμφωνώ~!
    Έχεις απόλυτο δίκιο.
    φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εσύ είσαι καλός άνθρωπος μικρή μου?..χαχα!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω διαβάσει τον Μπεν, αλλά θα το κάνω. Υπέροχη ανάρτηση Μαράκι μου και ναι, έτσι είναι! Πρέπει να αγαπάς τους γύρω σου και να τους δέχεσαι όπως ακριβώς είναι. φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τον διαβάσεις Εύη μου..γράφει καταπληκτικά..φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή