Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Day 3...on your plate (photo a day June) και μπόνους frozen yogurt



Αυτό είναι!







Κι αφού σχεδόν μπήκαμε στο πιάτο μου ας πάμε να γνωρίσουμε  και το επιδόρπιο!
Την  Άννα Μαρία Μπαρού (όχι δεν είναι αυτή το επιδόρπιο) τη γνώρισα από την εκπομπή της Μενεγάκη και ειλικρινά τη θαυμάζω πολύ!
Η γυναίκα είναι καταπληκτική.
Όποτε την πετυχαίνω παίρνω το μπλοκάκι μου και στρώνομαι σαν καλή μαθήτρια να κρατάω σημειώσεις.
Την πέτυχα λοιπόν τις προάλλες που έδωσε μια συνταγή για frozen yogurt.
Η συνταγή ήταν με βατόμουρα, αλλά μια και δεν είναι πολύ του γούστου μου αποφάσισα να αντικαταστήσω τα βατόμουρα με φράουλες!
Έτσι λοιπόν πήρα
1 κεσεδάκι φράουλες (γύρω στα 500 γρ)
Τις έβαλα στο μούλτι και μετά στην κατσαρόλα όπου πρόσθεσα ένα τρίτο φλιτζανιού ζάχαρη και το ζέστανα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Το άφησα να κρυώσει και στη συνέχεια έβαλα 2 φλιτζάνια κούπες γιαούρτι στραγγιστό 2%.
Και μετά από όλη αυτή τη «δυσκολία»  είχα ένα σχεδόν παγωτό (φυσικά και μπαίνει στην κατάψυξη) που ξετρέλανε όσους το δοκίμασαν.

Πάω στοίχημα ότι και τα παιδιά θα το λατρέψουν και είναι σκέτη «βόμβα» βιταμινών!



Αν εσείς αγαπάτε τα βατόμουρα μπορείτε να ακολουθήσετε την κανονική συνταγή και να βάλετε αντί για φράουλες ενάμισι φλιτζάνι βατόμουρα κατεψυγμένα.
Δεν είχα την τιμή να τα γνωρίζω προσωπικά, αλλά η Άννα Μαρία είπε πως υπάρχουν κι εγώ την πιστεύω!
 Καλή επιτυχία! 



*****************
Το ποστ αυτό είναι μέρος μια φωτογραφικής "πρόκλησης"
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
Έλληνες συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής) στην πρόκληση του Ιουνίου είναι:
stavroula
 Τί θα φάμε σήμερα;
small creations and mpla-mpla by fo 
BiScoto
beloved ideas! 
 ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ
Μessage in a bottle
  Έκανε κι η μύγα blog
fragileRss
Ginger Handmade Stories
Ellie.V
onirokosmos
Annoula's and Erato's mom 
Dizzy Button
Μια φορά κι έναν καιρό...    

8 σχόλια:

  1. Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο και παγωμένο γιαουρτάκι. Έδωσες φοβερή ιδέα τώρα!
    Είναι Κυριακή μεσημέρι εδώ και μου τρέχουν τα σάλια..
    Φιλάκια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου αρέσουν τα γιαουρτάκια να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε...γίνεται καταπληκτικό!

      Διαγραφή
  2. Νοστιμότατα και τα δύο!! Το επιδόρπιο το έφτιαξα κι εγώ χθες!! Μόνο που μπήκε σε θήκες παγωτού και στην κατάψυξη!! Το κακό είναι πως έβαλα λίιιιιγη παραπάνω ζάχαρη και μου έγινε πετιμέζι!! χαχα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να σου άρεσε έστω και σαν πετιμέζι....θήκες παγωτού εννοείς αυτά που είναι σαν παγωτό ξυλάκι όταν τα βγάζεις?
    Κι εγώ στην κατάψυξη το έβαλα, αλλά σε μπολ..το κακό είναι πως θέλει λίγο να μείνει εκτός πριν σερβίρεις..φαντάζομαι ότι με τις θήκες θα είναι ευκολότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο εύκολο; Πας να με καταφέρεις να το δοκιμάσω!
    Τώρα που είναι και οι φράουλες στο φόρτε τους το φαντάζομαι αρωματικό και γλυκό.

    Ευχαριστώ για την ιδέα!
    Καλημέρα
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή