Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Επιστροφή στην κανονικότητα


Θα μπορούσα να ονομάσω την ολική μου επαναφορά σαν "επιστροφή στην κανονικότητα".
Και ίσως να το τολμούσα αν με αυτή τη φράση δεν περιγράφονταν κάτι άλλο, πιο σκοτεινό, πιο εγκληματικό, πιο γνώριμο βρε αδερφέ, μια και όσα εφιαλτικά μας έφεραν στον πάτο κάποιοι τα πεθύμησαν κι αποφάσισαν να μας ρίξουν τελείως στον απόπατο.


Και μπορεί οι καινούριες λαμογιές να μη γίνουν στο όνομα κάποιων Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι χρυσές κουτάλες έχουν ήδη μοιραστεί και ξεκινάει αυτή η γραφική επιστροφή στην κανονικότητα με φιέστες και πανηγύρια. 
Α όλα κι όλα!
Τη φιέστα την έχουμε στο αίμα μας. Όπως έχουμε και το lifestyle. Γιατί τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς  να μας πετάνε αέρινα στη μούρη μοντελάκια αμφιβόλου γούστου; Θα ήταν σαν εκπομπή χωρίς χαζοπαρουσιάστρια  που εκθειάζει το πόσο γκόμενος είναι ο πρωθυπουργός, ή που συγκρίνει τη "μέση" εγκυμονούσα πάμπλουτη με την έγκυο πρόσφυγα. 

Κάποιοι λοιπόν δεν ήθελαν να δίνουν ψίχουλα στους φτωχότερους για να μην τους κάνουν τεμπέληδες λέει, αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχουν να τους τα αρπάζουν οι πλούσιοι που ως γνωστόν είναι και εργατικοί. 
Γιατί φυσικά τα άπειρα λεφτά γίνονται με μυστρί και πιλοφόρι και ουχί με λαμογιές.
Γιατί να δώσουν άλλωστε στους ψωριάρηδες ψωμί, όταν μπορούν να δώσουν παντεσπάνι και φιλέτα στους εφοπλιστάδες;
Δε νιώθετε αμέσως κι εσείς ότι ανεβαίνει το επίπεδο;
Ότι αλλάζουμε πίστα;

Φαντασιώθηκαν που λέτε οι έρμοι ότι με ένα μισθό, ή ένα μαγαζάκι ανήκουν στη μεσαία τάξη κι ένιωσαν δυνατοί. Καμώθηκαν λοιπόν τη μαντάμ Σουσού και σνόμπαραν τις τσοκαρίες. 
Ο Μπύθουλας όμως είναι γύρω τους, μα κυρίως είναι μέσα τους. 
Και σε λίγο καιρό θα ξεσηκωθούν για τα επιδόματα που δε θα παίρνουν οι ίδιοι, αφού θα τα φέρει έτσι η ρημάδα η ζωή, ή η ρημάδα η κυβέρνηση, που θα τα χρειάζονται και οι ίδιοι!
Ετοιμαστείτε λοιπόν όλοι εσείς οι φαντασιόπληκτοι να μάθετε αυτό που σας έκρυβαν καλά.

Παιδάκια, δεν ήσασταν ποτέ η μεσαία τάξη για την οποία μιλούσαν. Ήσασταν οι βολικοί ηλίθιοι! 
Και τώρα ήρθε η πίτσα και δεν ξέρετε τι να την κάνετε. Η αγωγή μου πάντως δεν μου επιτρέπει να δώσω ιδέες.

Καθήστε παρόλα αυτά άνετα, και παρακολουθήστε τα ακροδεξιά σκουλήκια να ξερνάνε απανθρωπιά, το σόι να διορίζεται και να διορίζει αρίστους χωρίς καν ένα πτυχίο, τα σκάνδαλα να βαπτίζονται σκευωρίες και το λιβάνισμα του πολυχρονεμένου σας πασά από τους διαπλεκόμενους και τους κουμπάρους. 

"Τι ντεκαντάνς!"  θα αναφωνούσε μια Μαρκορά, ενώ εσείς με τη μύτη ψηλά θα κάνετε πως τινάζετε κάτι αόρατο από τη σκοροφαγωμένη, χιλιομπαλωμένη σας αλεπού.
Εμ, αποδείχτηκε ότι καθόλου αλεπούδες δεν ήσασταν!
Γατάκια!


Ομολογώ ότι θα γελούσα με τα χάλια τους. Θα πέθαινα στο γέλιο με τις φεγγαρόφωτες αψυχολόγητες, απολιτίκ εθελόντριες, τους αγγελοκρουσμένους αρίστους και τις θείτσες που πολεμούν τον λαϊκισμό και που απαρτίζουν αυτή την αορίστου τόπου και χρόνου πλην ε χμ.. άριστη κυβέρνηση, αν δεν μου κόβονταν το γέλιο από τους φασίστες της.
Κι όσο θυμάμαι εκείνη την παράσταση που έδωσαν με το χειροκρότημα στη Βουλή, κάνοντας πως δεν βλέπουν ποιους έχουν πλάι τους, αλλά και στη βάση τους, τόσο φουντώνω. 
Φουντώνει όμως και κάποια άλλη.
Τρέχει τώρα που λέτε αυτή η άλλη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τσιτάτα και μεγάλα λόγια.
Μαζεύονται μωρέ αυτά τώρα;
Καμαρώστε λοιπόν το μίσος που σπείρατε όλο αυτό το διάστημα. Είδατε πως θέριεψε


Θαυμάστε για μια ακόμα φορά τα εθνικά και ιερά σύμβολά μας στα χέρια υπανθρώπων και ενίοτε και γύρω από τους γυμνούς τους κώλους.
Άνθρωποι που καμιά σχέση δεν έχουν με τη θρησκεία αφού αυτή άλλα διδάσκει, στέκονται δίπλα σε εικόνες και ξερνάνε μισαλλοδοξία, φανατισμό και απανθρωπιά!

Πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη φορά η κανονικότητα θα είναι πιο αδυσώπητη από ποτέ!
Να δεις ότι οι θερμάστρες που θα μοιράσει ο Άβερελ δε θα φτάσουν να ζεστάνουν την ψυχρή περίοδο που θα διανύσουμε, αν και το σκάνδαλο Novartis που αναζωπυρώνεται σιγά σιγά μπορεί τελικά και να τους κάψει!
Αμήν, μπας και βγάλουμε χειμώνα.

Επιστροφή λοιπόν! Στην κανονικότητα! Χα!



ΥΓ: Εύχομαι σε όλους αυτούς που θα πάνε να τρίψουν στη μούρη των πεινασμένων τα φαγητά τους, να βαρυστομαχιάσουν άσχημα! Αλλά πολύ άσχημα!

22 σχόλια:

  1. Φίλη μου χθες παρακολούθησα μία νεανική θεατρική παράσταση τον"Χάρτινο Κόσμο" που έδειχνε αυτό ακριβώς που περιγράφεις εσύ τώρα.Ένας κόσμος που τον φτιάξαμε όλοι μας, καθώς δεχθήκαμε ότι μα βόλευε στη ζωή μας και στο θεαθήναι που μας επέβαλαν. Θα ομολογήσω πως στα 67 μου χρόνια πια..σήκωσα τα χέρια, δεν νομίζω πως μπορεί να διορθωθεί κάτι πια..οπότε κάνω εγώ ότι θεωρώ σωστό και πλένω τα χέρια μου σαν τον Πόντιο Πιλάτο για τα άσχημα που βλέπω και που ούτε καν η ψήφος μου δεν μπορεί να διορθώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σωστά πράττεις Αχτίδα μου!
      Αν κάναμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε, ίσως αυτός ο κόσμος να άλλαζε λίγο!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Είναι τρομακτικό αν σκεφτείς πόσα μπορούν να ανεχθούν και να δικαιολογήσουν οι άνθρωποι μόνο και μόνο για την επιβολή της κανονικότητας και της τάξης.
    Αυτή η ρήση του Ελύτη "όταν ακούς τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει", δυστυχώς, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.
    Καλώς ήλθες Μεμαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απίστευτα τρομακτικό Αρτίστα μου!
      Καλώς σας βρήκα!

      Διαγραφή
  3. κραταω κυρίως το Υστερογραφο και προσυπογράφω! ΦΙλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω στο παραμικρό από όσα πολύ σωστά γράφεις. Ότι έσπειραν θερίζουν. Δυστυχώς όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού ήσουν απ΄τον Μάη, καραβάκι μου... τόσο άντεξες;
    Και πού είσαι ακόμα, έχουν να δουν τα μάτια μας, ΤΗΝ κακογουστιά που ετοιμάζεται να μας σερβίρει η "σικ" παρέα για το 1821, γιατί από τότε δεν έχουμε δει άσπρη μέρα, όχι πες μου, έχουμε δει; Δε λέω καλή ιδέα για να ξεχνάμε τα καθημερινά μας!
    Τα ΑΦιλάκια καρδιάς μου, παραμένουν ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έχουμε δει άσπρη μέρα από τότε, αλλά όπως πολύ σωστά γράφεις έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Και πολύ κακογουστιά σίγουρα.
      Και μακάρι όσα δούμε και ζήσουμε να περιορίζονταν στο κακό γούστο των "πορφυρογέννητων".
      Θα μας το πιουν το αίμα τα βαμπίρ που βγήκαν πάλι με τις κουτάλες στη γύρα...

      Φιλιά πολλά!! Πάντα από καρδιάς!

      Διαγραφή
  6. Καλώς την Μαρία μας....
    Φουριόζα και μάχιμη. Μια χαρά! Ελπιδοφόρο σε καιρούς χαλεπούς που το γκρίζο ηγεμονεύει.
    "Κανονικότητα" λοιπόν. Μια "κανονικότητα", μια "επέλαση" που δεν ήρθε εξ ουρανού, μήτε μεταφυσικά. Ήρθε δουλεμένη από καιρό. Και μάλιστα με ωμό, κυνικό τρόπο. Βλέπεις Μαρία μου, οι εφιάλτες της κανονικότητας, οι πραγματικοί της εφιάλτες και όχι οι "γιαλαντζί" φρόντισαν επιμελέστατα να βαφτιστούν "ξύλινοι", να αποκαλεσθούν "ολοκληρωτικοί" και, ω τι ύβρις, να μπουν στην ίδια κατηγορία, με τον όρο "δύο άκρα".
    Και μετά ήρθαν εκείνοι που ανέμισαν την σημαία της επανάστασης και της αντίστασης για να αποδειχθούν ακόμα και ανάξιοι διαχειριστές. Βλέπεις σαν έχεις μπροστά σου δύο μάστορες που ακολουθούν τις ίδιες κατευθύνσεις, θα προτιμήσεις τον "παλιό", αυτόν που "ξέρει καλύτερα"
    Η "Κανονικότητα" όμως να μου έχει και αντιστάσεις. Και μάλιστα εκεί που τρέμει! Όχι, όχι δεν εννοώ το κοινοβούλιο και τις ...επιτροπές. Αυτά είναι για τα κοστούμια. Αυτά παίζονται στο δικό της γήπεδο. Εννοώ το πεζοδρόμιο. Εκεί που πέφτει το ξύλο, εκεί που θα κριθεί ο αγώνας, εκεί που πάντα είναι το δικό μας γήπεδο. Αλλά εκεί.... μόνο κάτι "ξίλινους" ...καρατέκα και νίντζα βλέπουμε, καλά νάναι τα παλικάρια, που σπιλώθηκαν, δόθηκαν, κυνηγήθηκαν και ...επικηρύχθηκαν από το σύστημα.
    Και που είσαι ακόμα. Να δεις εκπλήξεις μπροστά. Μόνο που οι εκπλήξεις θα είναι από ...πολλές μεριές Μαρία μου.
    Είχαμε πολύ καιρό να σε δούμε. Μας έλειψες. Καλώς όρισες καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Γιάννη μου αν είχα δυο μάστορες που θα έκαναν τη δουλειά με τον ίδιο τρόπο θα διάλεγα εκείνον που δε θα με έκλεβε.
      Κάποια πράγματα ίσως και να μη γίνονται με πολλούς τρόπους και να πρέπει απλώς να επιλέγουμε αυτόν που θα το κάνει πιο έντιμα. Δεν έχουμε και άπειρες επιλογές!
      Καλώς σε βρήκα!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου, συνήθως ο κόσμος, κάτω βέβαια και από την οργανωμένη και μεθοδική χειραγώγηση, διαλέγει τον original διαχειριστή. Πόσο μάλλον αν ο προηγούμενος έχει βουλιάξει τον κόσμο στην απογοήτευση. Έτσι γίνεται δυστυχώς. Επιλέγουμε με κριτήριο ποιον θα ...τιμωρήσουμε και όχι ποιος θα αναλάβει στη συνέχεια. Στα πλαίσια αυτά, θα πάρουν οι ...προηγούμενοι τη σειρά αναμονής τους για να γίνουν οι επόμενοι και οι σημερινοί οι ....προηγούμενοι. Αυτός είναι ο δικομματισμός άλλωστε.
      Επιλογές υπάρχουν αλλά μέσα στο μαντρί είναι μονάχα μία! Τώρα ...ροζ θα είναι ...γαλάζια θα είναι ....πράσινη θα είναι...η ουσία δεν θα αλλάξει.
      Στέλνω φιλιά.
      Ας μην κλαψουρίζουμε και ας μάθουμε να κατεβαίνουμε στο δρόμο Μαρία. Εκεί θα δοθούν οι μάχες. Και θα είναι άπειρες.

      Διαγραφή
  7. Καλώς ήρθες πίσω στην παρέα μας Μαρία μου!
    Στο ίδιο μήκος κύματος (και οργής) εκπέμπουμε και φοβάμαι ότι αυτός ο ακήρυχτος εμφύλιος που βιώνουμε, θα έχει συνέχεια. Οι μάσκες έπεσαν και είναι προφανές ότι ο ρατσισμός και η σκατοψυχιά βαπτίστηκαν "κανονικότητα" και η ιστορία που γράφουμε ετούτη την περίοδο ως λαός, είναι η πιο ντροπιαστική. Δεν είμαστε η συνέχεια των ένδοξων προγόνων μας, αλλά η νέα έκδοση των ξιπασμένων Ελλαδιτών, που κατάτρεξε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και τους έβαλε στο περιθώριο.
    Στα μούτρα μας το φάσκελο της αγαπημένης Ντένης. Μας αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα Μαρία μου!
      Το φάσκελο δεν το αφιερώνω στα δικά μας μούτρα. Καθόλου.
      Αν προσέξεις, από μόνο του γέρνει προς τα "ακροδεξιά"....:)
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Και απο μενα το καλωσορισμα απο καρδιας Μαρια μου ..
    Καπως ετσι θα τα εγραφα και εγω οπως η Κανελλακι μας απο πανω μονο που δεν ξερω να τα συντασω τοσο καλα.. απλα προσυπογραφω και εγω τα λεγομενα της οπως και τα δικα σου.
    Ποτε θα βαλουμε μυαλο..δεν ξερω..ποσο πρόβατα πια; η κανονικοτητα σε ολο της το μεγαλειο !!!
    Μας ελειψες..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρούλα μου!
      Δυστυχώς όσο κάποιοι επενδύουν στο μίσος και με τη λέξη κανονικότητα εννοούν όσα εννοούν, ελπίδα δεν υπάρχει!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Καλώς όρισες Μαρία στην δυσοίωνη καθημερινότητα που τα φάσκελα στα μούτρα μας γιατί αυτό μας αξίζει !!
    Ετοιμαζόμαστε βλέπεις και για το 2021 τρομάρα μας με την κοσμική κυρία να περιφέρεται να ρυθμίζει τις φιέστες!Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου, όπως έγραψα και παραπάνω στη Μαρία, το φάσκελο, γέρνει προς τα ακροδεξιά εκ του φυσικού του...χαχα!
      Τη θυμήθηκα τώρα...το βιβλίο της κυρίας που μας ρήμαξε με τους ολυμπιακούς, αν δεν κάνω λάθος ονομάζονταν "My Greek Drama"
      Ντράμα κουήν η δικιά μας, αλλά εμείς ζούμε με το φόβο της..
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Καλωσόρισες Μαρία μου.
    Πόσο δίκιο έχεις!
    Όλα τα ξέρουμε,όλα τα βλέπουμε και τί κάνουμε;
    Πρέπει να αυτοφασκελονόμαστε κάθε μέρα.
    Θα τα λέμε μεταξύ μας να παρηγοριόμαστε.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι έχουν περάσει μόνο τέσσερις μήνες κι έχει εξαπλωθεί η χουντάρα τους σαν επιδημία... Έχω γίνει κακός άνθρωπος (ενώ δεν ήμουν χαχα) και περιμένω να δω να τρώνε το "πακέτο" όσοι ψήφισαν μια χούντα με εσάνς κανονικότητας, αλλά κυρίως νομιμοποίησης... Ας πρόσεχαν αυτοί! (εμείς τί φταίμε;..) Πολλά φιλιά! 🌺🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς σε {ξανα) βρίσκουμε στα διαδικτυακά λημέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή