Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Το Μυστήριον της Ηγουμένης... (φιλοξενία)

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω τη συμμετοχή του  αγαπητού Τάσου Κάβουρα στο 18ο "Παίζοντας με τις λέξεις".
Ο Τάσος, έμπειρος αυτοδιοικητικός μας εξιστορεί με χιούμορ ένα πραγματικό γεγονός. Πάντα επίκαιρο το θέμα του, μα ακόμα περισσότερο τώρα λόγω των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Συνηθίζουμε να έχουμε άσχημη εικόνα για τους ανθρώπους της εξουσίας και όλα όσα ακούμε μας κάνουν πολλές φορές να παραβλέπουμε ότι υπάρχουν και ηθικά στοιχεία που κάνουν τεράστια προσπάθεια για το κοινό καλό. 

Αυτή τη φορά θα απολαύσετε τη συμμετοχή ολοκληρωμένη, όπως γράφτηκε, πριν προσαρμοστεί στο όριο των λέξεων.
Τάσο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα! 


Το Μυστήριον της Ηγουμένης... 


Ως εκλεγμένος πάντοτε προσπαθούσα για το καλύτερο και μέσα από διαδικασίες με άκρως δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Στο τέλος ο τίτλος «πρόεδρος» μου έμεινε κουσούρι ως παράπλευρο κέρδος από τη θητεία μου.
Όμως, ο Σεραφείμ ερχόταν με ένα μεγάλο παράπονο
«γιατί εγώ δεν μπορώ να πάρω νερό..?». 
Αγροτόσπιτο, σε περιβόλι με ελιές δίπλα στο μεγάλο Μοναστήρι... Ο δήμαρχος κάθετος
«και εγώ είμαι αντίθετος και θα το καταψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο , μην ασχολείσαι..». 
Ο Σεραφείμ άρχισε να με επισκέπτεται πιο συχνά στο γραφείο μου...
«κάνε κάτι..». Φώναξα τον Αντιδήμαρχο και του ζήτησα να φέρει εισήγηση...
«με τον Ύψιστο δεν τα βάζουμε..» η απάντηση..
Αγνόησα τις υποδείξεις και αποτέλεσε για μένα ένα στοίχημα να ασχοληθώ και να δώσω μία λύση. Πήγα στο Μοναστήρι... Χάρηκε η Ηγουμένη και μου το έδειξε , με πέρασε στο Αρχονταρίκι για καφέ.. Μπήκαμε στο θέμα..
«Θέλω να μιλήσουμε για το νερό.. ο Σεραφείμ γιατί δεν παίρνει ο άνθρωπος τέσσερα χρόνια τώρα, εσύ είσαι το εμπόδιο απότι πληροφορήθηκα..» 
Σταμάτησε απότομα και με όλη τη σοβαρότητα της φωνής της μου απάντησε..
«έλα, πάμε μπροστά στο εικόνισμα της Παναγιάς..».
Μπήκα στο νόημα..
«δεν κατάλαβες, δεν ήρθα ούτε να εξομολογηθώ ούτε να προσευχηθώ, εδώ ήρθα σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσουμε συγκεκριμένο θέμα..».
«δεν είναι καλός χριστιανός..»
«εγώ ξέρω πάρα πολλούς που δεν είναι καλοί χριστιανοί αλλά έχουν νερό..»
«έχει αυθαίρετο..»
Και μου φέρνει έναν φάκελο γεμάτο έγγραφα για τον Σεραφείμ. Μέχρι και για τα χριστιανικά του φρονήματα είχε εικόνα..
«το έχει τακτοποιήσει με τον τελευταίο νόμο , τα κελιά τα δικά σας είναι αυθαίρετα..».
«το θέλει για να ποτίζει τις ελιές»    
«θα μπει περιορισμός ποσότητας..»
«απλώνει μπουγάδα..»
«σεντόνια..»
«όχι, σώβρακα..»
«χρώμα..»
«κόκκινο..»
«ο Σεραφείμ αποκλείεται , μάλλον σορτς..»
«μας κολάζει..»
«να μην κοιτάτε..» αυτό δεν το είπα αλλά με την έκφρασή μου το εννόησα.. 
«το νερό είναι του Μοναστηριού..»
«γι αυτό ήρθα.. , ότι έγγραφα έχετε να μου τα δώσετε για να τα μελετήσω..»
«δεν έχουμε έγγραφα , το ξέρουμε από..»
«λοιπόν, το νερό είναι Κοινωνικό αγαθό, μόνο εάν έχετε αποδείξεις ότι έχετε χρηματοδοτήσει το έργο του δικτύου από τη πηγή μέχρι το Μοναστήρι τότε μόνο θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει και ο Σεραφείμ στα έξοδα..»
«θα το πω στον δήμαρχο..»
«από το τηλέφωνο, γιατί κάτω από το εικόνισμα δεν θα τον αφήσω να ξανάρθει..»

«κ. πρόεδρε να μας ξανάρθετε , θα σας περιμένουμε με τη σύζυγο..» η κατευόδωση...
«και βέβαια... , θα έρθουμε..»
Με εισήγηση δική μου ψηφίστηκε ομόφωνα η υδροδότηση του αγροτόσπιτου.. Ακόμα και ο δήμαρχος με κοιτούσε περίεργα πως τα κατάφερα..
Όσο για τον Σεραφείμ πήγε να τρελαθεί..
«να πληρώσω.. να κεράσω..»
«ναι , ένα τενεκέ λάδι..»
«θα σου φέρω δύο..»
«ωραία δύο , θα τα πας στο Μοναστήρι τα έχουν ανάγκη..»
«δεν μιλάμε..»
«θα μιλήσετε , και να ξέρεις ότι έχουν δίκιο..»
«με προσβάλει αυτό..»
«να προσέχεις γιατί έχουν επισκέψεις και να ντύνεσαι καλύτερα έμαθα και ότι φοράς ροζ εσώρουχα..»
«!!! , ...»

«Σεραφείμ γιατί δεν ζήτησες το δίκιο σου με νομικές διαδικασίες..»
«ξέρεις μπροστά στο εικόνισμα είπα κάποια πράγματα.. , δεν μου πήγαινε, δεσμεύτηκα..»
«λοιπόν, να διορθωθείς και να μην ξαναπάς μπροστά στο εικόνισμα..»
Μετά έξι μήνες οι σχέσεις είχαν ομαλοποιηθεί.. Τους επισκέφτηκα..
Ο Σεραφείμ ήταν στα κεριά , για τη σωτηρία της ψυχής του..?
Και φυσικά ...σε ικανή απόσταση από το εικόνισμα της Παναγιάς.


24 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιάννη, αγαπητές και αγαπητοί συνοδοιπόροι, σήμερα παρουσιάζω την ηγουμένη με 540 λέξεις (αρχική γραφή, προ πετσοκόμματος).. Η ιστορία είναι αληθινή στο έπακρο.. αν αφαιρέσεις και μόνο την διαπραγμάτευση των τενεκέδων με το λάδι... Είπα στον Σεραφείμ ότι δεν χρωστάει τίποτα σε μένα αλλά χρωστάει συσσωρευμένα ένα τενεκέ λάδι για το μοναστήρι , και το πήγε..! Δεν τόλμησα να το ανεβάσω στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Google+ γιατί οι πατριώτες μου θα μάθαιναν πράγματα που τα έχουμε ψιλοαποκοιμίσει για χριστιανικούς λόγους.. Θα μπορούσα να γράψω δεκάδες τέτοιες μικρές ιστορίες.. Το θέμα που αξίζει να δούμε όμως είναι άλλο..
    Κατά πόσο η παρουσία και οι άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της εξουσίας και δη των τοπικών αρχόντων τυγχάνουν της παραδοχής από τους πολίτες.. Δυστυχώς και το λέω με παράπονο μεγάλο έχουμε ταυτίσει αυτές τις θέσεις κλειδιά για την δική μας οργάνωση και διοίκηση με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά κάποιων (ελάχιστων εγώ θα έλεγα) που στη κοινή γλώσσα λέγονται «λαμόγια». Δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί πόση εργασία, πόση ψυχολογική φθορά, πόσες οικογενειακές θυσίες γίνονται, πόση οικονομική αιμορραγία υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων.. Αυτά τα έχω ζήσει και τα μεταφέρω με επίγνωση του τι λέω.. Και φυσικά αν μου πεις να κάνω σύγκριση της δουλειάς που προσφέρει κάποιος εκλεγμένος σε σχέση με κάποιον εθελοντή (δεν παραγνωρίζω στο ελάχιστο τη προσφορά του) η πλάστιγγα γέρνει υπέρμετρα υπέρ του εκλεγμένου γιατί απλά αυτός είναι στρατευμένος ενώ ο εθελοντής επιλέγει τον ελεύθερο χρόνο του για προσφορά.. Και μάλιστα όσο πιο μικρός είναι ο δήμος τόσο αναλαμβάνεις πολλαπλές υποχρεώσεις...
    Συνάδελφε ο λόγος σε σένα , χρόνος 3 λεπτά.. (χρόνος απεριόριστος για όλους.. το διορθώνω..!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Τάσο. Έχω ζήσει το γίγνεσθαι των Τοπικών κοινωνιών και της πολιτικής τους δράσης από το 1982, όντας 22 ετών. Έχω μετάσχει, ως υποψήφιος, σε 3 ψηφοδέλτια της περιοχής μου και σε πάρα πολλές δημοτικές εκλογές ως δρων πολιτικό στέλεχος.
      Άρα έχω και τεχνογνωσία και άποψη. Έχω ζήσει ανατριχιαστικά πράγματα, που είναι βρώμικα και εκλογικές αναμετρήσεις με μέσα που ακουμπούν τον ποινικό κώδικα. Και αναφέρομαι στο 1982.
      Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ισοπεδώνω και μουτζουρώνω εύκολα κάθε άνθρωπο που έχει το μεράκι, το πάθος, την άδολη θέληση και το άοκνο της προσπάθειας να προσφέρει όσα μπορεί στις τοπικές κοινωνίες.
      Έτσι, σε αυτό το σημείο, θα συμφωνήσουμε.
      Από την άλλη Τάσο μου, δυστυχώς, δεν μπορώ να σιωπήσω στο γεγονός ότι κάποτε παλέψαμε για μια Τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστική, ριζοσπαστική, χειραφετημένη και ω σήμερα καταλήξαμε να έχουμε απέναντί μας, ως πλειοψηφία, μία άκρως διεφθαρμένη και σάπια εξουσία, η οποία είναι απείρως πιο σάπια από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα.
      Ο Λόγος ; στις τοπικές κοινωνίες η εξαγορά συνειδήσεων αλλά και ολάκερων οικογενειών και η εμπορευματοποίηση του πόνους τους θυμίζει Παλέρμο στις ωραίες του ....εποχές.
      Απομένει λοιπόν στους πολίτες να επιλέξει τι θέλει:
      Θα ακολουθήσει τους έντιμους απλούς ανθρώπους σαν αυτόν που περιέγραψες εύλογα στο αφήγημά σου ή θα επιλέξει να εξαγοραστεί από τη στρατιά των εκμαυλισμένων επαγγελματιών της ανομίας.
      Κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει Τάσο μου.
      Σε καλησπερίζω φίλε μου.

      Διαγραφή
  2. Η ιστορία καταρχάς με διασκέδασε, γέλασα, η στιχομυθία με την...μπουγάδα απολαυστικότατη, η εικόνα ζωντανή σα να ήμουν εκεί.. Έπειτα είδα έναν άλλο κόσμο που δεν τον φανταζόμουν. Απλές διεκδικήσεις που καταλήγουν να γίνονται διαπληκτισμοί ανάμεσα σε μοναστήρι και αγρότη για το νερό! (το μοναστήρι κάνει εδώ τη διαφορά) Σαν παλιά ελληνική ταινία μου φάνταξε.
    Προσωπικά θα ήθελα να δω δημοσιευμένες αυτές τις μικρές πολύτιμες ιστορίες που έχει ζήσει ο φίλος Τάσος Κάβουρας, όχι μόνο για το πολιτισμικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν αλλά και για τον απολαυστικό τρόπο που τις διηγείται ο ίδιος.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή Τάσο Κάβουρα
    Συγχαρητήρια για την οργάνωση Μεμάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσε και αυτη η συμμετοχη
    Συγχαρητηρια στον κο Τάσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου Τάσο Κάβουρα.
    Μου αρέσει ακόμα περισσότερο τώρα που ξέρω ότι είναι αληθινή ιστορία .
    Κι εγώ θα ήθελα να διαβάσω κι άλλες τέτοιες .
    Καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στον κύριο Τάσο Κάβουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «εγώ ξέρω πάρα πολλούς που δεν είναι καλοί χριστιανοί αλλά έχουν νερό..»

    Ατάκα που τα λέει όλα !!!

    Τάσο αυτή δεν ήταν Ηγουμένη βρε αγαπητέ φίλε ! αυτή ήταν διευθύντρια στο παράρτημα ασφαλείας της περιοχής. Φακελωμένος ο έρμος ο Σεραφείμ κανονικά ε ;

    «λοιπόν, το νερό είναι Κοινωνικό αγαθό, μόνο εάν έχετε αποδείξεις ότι έχετε χρηματοδοτήσει το έργο του δικτύου από τη πηγή μέχρι το Μοναστήρι τότε μόνο θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει και ο Σεραφείμ στα έξοδα..»

    Σωστός ο Πρόεδρος !!! και ακέραιος !!! Τάσο φίλε μου, τουλάχιστον να εξυψώνουμε και να αναδεικνύουμε τους έντιμους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης γιατί, με το συμπάθειο και δεν θα διαφωνήσεις, έχουμε γεμίσει λαμόγια διαχειριστές. Όμως να που εδώ αντανακλάς μια αλήθεια. Υπάρχουν έντιμοι λειτουργοί και άνθρωποι του καθαρού καθήκοντος !

    Και .....υπό ερεθισμό και παρενόχληση οι μοναχές καθώς το μάτι να ! γαρίδα στα κόκκινα εσώρουχα της μπουγάδας. Τίποτα δεν ξεφεύγει από το πανταχού παρόν μάτι των ....μοναχών Τάσο μου.

    Και ο Πρόεδρος, ακόμα μια συνέπεια ! βοήθησε με την δέουσα εχεμύθεια, να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ του Σεραφείμ και της Ηγουμένης. Αυτό που το βάζεις.

    Δημοτικές εκλογές έρχονται Τάσο. Να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα σάπια. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς γύρω μας υπάρχουν ακέραιοι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.
    Αρκεί να μπορούμε να τους δούμε και φυσικά να τους στηρίξουμε.

    Μπράβο αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο Τάσο Κάβουρα και αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί είναι αληθινό. Η αλήθεια είναι ότι εσείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βλέπετε και ακούτε όλα του κόσμου τα παράξενα και παράπονα. Ακόμη και...ροζ εσώρουχα. Κολάστηκαν οι μοναχές πώς να του δώσουν νερό να τον έχουν δίπλα τους;
    Αλλά αν θέλει ο τοπικός άρχοντας μπορεί να αφήσει τη σφραγίδα του στον τόπο του λύνοντας κάθε λογής αδικία αλλά συγνώμη δεν τους έχουμε συνηθίσει να πράττουν δίκαια για όλους.
    Ωραίο θα ήταν να διαβάζαμε και άλλες εμπειρίες σου.
    Πάντως ο Σεραφείμ μπορεί να πήρε το κλειδί για τον παράδεισο!
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου Τάσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια πολύ πρωτότυπη ιστορία ενδιαφέρουσα και περιγραφική! Συγχαρητήρια στον Τάσο για την συμμετοχή του! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου άρεσε πολύ η συμμετοχή σου, Τάσο, και τώρα μου αρέσει ακόμα περισσότερο, που ξέρω ότι είναι και πραγματικό γεγονός (αν και κάτι είχα ψυλλιαστεί, καθώς τη διάβαζα).
    Πολλά συγχαρητήρια και ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενή σου συμμετοχή στο επόμενο "Παίζοντας με τις λέξεις".
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλες μου, τόσο εγώ όσο και ο Σεραφείμ με την ηγουμένη νιώθουμε όμορφα και οικεία.. Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις σας..!
    Είναι γεγονός ότι η παρέα μας γράφει όμορφα αλλά και πολυμορφικά στο σκεπτικό, στην απόδοση, ακόμα και στο προβληματισμό που δυνητικά θα μπορούσε να στοχεύσει κάθε κείμενο...
    # Γιάννη θέλω την άποψη σου.. Λέω να βάλω και ένα τενεκέ λάδι στη κλήρωση τι λες.. μήπως παρεξηγηθώ και φανεί ότι είναι μεινεμένος από μπαξίσι του Σεραφείμ..; Η να βάλω 3 βιβλία «η αγάπη δηλώνει παρών»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απολαυστικό διήγημα, βγαλμένο από την πραγματικότητα.
    Και βέβαια δεν είναι μια απλή ευχάριστη διήγηση. Μέσα από τις, προφανώς συνοπτικές, παραγράφους βλέπει κανείς τις σκεπασμένες αλήθειες στις σχέσεις πολιτών και διοίκησης. Τις σκοπιμότητες, τις υποκρισίες, τα συμφέροντα. Πολύ ωραίες και οι χριστιανικές νύξεις…
    Ένα καλογραμμένο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα. Ωραία η ιστορία (και ωραία γραμμένη), αλλά δε στέκομαι εκεί. Στέκομαι, όπως και η Άννα, στο γεγονός ότι είναι αληθινή. Και μου περνάει το μήνυμα ότι από κάθε θέση ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι. Να κάνει. Με γνώμονα το κοινωνικό σώμα και όπλο την ευαισθησία για τον άνθρωπο.Ειδικά εμείς που είμαστε και θεράποντες του λόγου και της εικονικής επαφής από το διαδίκτυο, νομίζω ότι δεν πρέπει να αφηνόμαστε και να μένουμε στις γραπτές διαπιστώσεις.
    Ευχαριστούμε, λοιπόν, Μαρία, Τάσο. Καλές μέρες να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια στον Τάσο για τη συμμετοχή του που αρχικά μας φάνηκε σαν προϊόν φαντασίας.
    Ξεβράκωμα κανονικό για τα πάσης φύσεως "αυθαίρετα κελιά" και εν γένει τα "χριστιανικά" ήθη και έθιμα.
    Τους χαιρετισμούς μου και στους δυο σας, Μαρία και Τάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόλις διαβασα Μαρια μου οτι η ιστορια αυτή ειναι αληθινή...το θεμα..ειναι οτι απο αυτα που ακουγονται κατα καιρούς και δεν τα πιστευουμε οτι συμβαίνουν... μπραβο του κ. Καβουρα που χαρι στην συμμετοχη του μαθαμε αυτο το γεγονος...ειναι θλιβερο ομως .δεν ξερουμε σε πόσο ποσοστο ειναι διευθαρμενος πια ο κοσμος!!!
    Συγχαρητηρια για την συμμετοχη του και σε σενα Μαρία μου για την φιλοξενια.. καλο σας βραδυ ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά ο Τάσος εμμένει στα βιβλία και αποφεύγει να στείλει το τενεκέ με λάδι για ευνόητους λόγους.
    Την προηγούμενη φορά πρόσφερε βιβλία της Σταυρούλας Δεκούλου - Παπαδημητρίου, αυτή τη φορά βιβλία της αγαπημένης μας Κικής Κωνσταντίνου.
    Την επομένη με πληροφόρησε ότι θα έχει βιβλία της Ηγουμένης, και ξέρω ότι πάντοτε κυριολεκτεί.
    Μου ζήτησε να κληρώσω εγώ τα 3 βιβλία αφαιρώντας το όνομα της Κικής και να μπει στη θέση της το δικό μου όνομα.
    Το έκανα και τα βιβλία κερδίζουν οι: Πίπη,Ρένα Χριστοδούλου, Μαρία Γ.
    Τάσο τις ευχαριστίες μας, τις δικές μου καθώς και των τυχερών που θα πάρουν τα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Mαρία μου, μόλις πληροφορήθηκα από τον Γιάννη για την κλήρωση των βιβλίων που ευγενικά προσφέρει ο φίλος Τάσος Κάβουρας και στην οποία είμαι μία από τις τυχερές. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό αλλά παράλληλα νιώθω πολύ άβολα επειδή δεν συμμετείχα στο παιχνίδι με κανένα τρόπο, ούτε έστειλα συμμετοχή ούτε ψήφισα. Θεωρώ πως επιβάλλεται να παραχωρήσω τη θέση μου σε όσους συμμετείχαν που το αξίζουν με το παραπάνω. Αυτό είναι δίκαιο και θα χαρώ πολύ αν γίνει δεκτή η πρότασή μου.
    Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά και θα προσπαθήσω στο επόμενο "Παίζοντας με τις λέξεις" να λάβω μέρος κι εγώ. Το email μου στη διάθεσή σας: feugoume@gmail.com
    Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο.
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου η κλήρωση έγινε για όσους σχολίασαν αυτήν εδώ την ανάρτηση!
      Οπότε το δικαιούσαι απόλυτα το βιβλίο! Σου έστειλα και μέιλ!

      Διαγραφή
  17. Μέσα σε μιά πλειάδα εξαίρετων κειμένων που συμμετείχαν σ΄αυτό το παιχνίδι μας, το μυστήριο αυτής της Ηγουμένης εξιτάρισε την φαντασία μου αλλά και την περιέργειά μου , γιατί γνώριζα από παλιές οικογενειακές ιστορίες, θέματα διεκδικήσεων μοναστηριών , ταυτόχρονα η συναρπαστική γραφή του Τάσου Κάβουρα, το αναδυόμενο λεπτό χιούμορ της αληθινής ιστορίας του, ομολογουμένως με γοήτευσαν, τώρα για τους εκλεγμένους πολιτιακούς παράγοντες, δεν έχω και την καλύτερη γνώμη ίσως γιατί δεν έχω συναντήσει αυτούς αυτούς τους ιδεολόγους, συνεπείς και ειλικρινείς ανθρώπους, που σίγουρα υπάρχουν, αλλά παραμένουν αφανείς...... Κύριε Κάβουρα, είναι χαρά να σας διαβάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μας ξάφνιασες ευχάριστα με την απολαυστική σου γραφή, μας ταρακούνησες με τη στενότητα αντιλήψεων, μας υπενθύμησες πως οι υπηρέτες της θρησκείας είναι κατά κανόνα διαχρονικά περιορισμένης αντίληψης κι ουχί ευθύνης. Πολύ πολύ ιδιαίτερη συμμετοχή Τάσο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο για τη συμμετοχή. Ανέδειξες ένα θέμα επίκαιρο πάντα, με πολλές διαστάσεις, που αποκαλύπτει όλες τις πλευρές και τις αντιφάσεις της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολυ ομορφη η αληθινη ιστορια!!!!!Συγχαρητηρια στον Κ Τασο για την συμμετοχη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξαιρετική η ιστορία του Τάσου Κάβουρα και οι συμβολισμοί που εμπεριέχονται.
    Πάντως χρειάζεται να διαθέτεις... ψυχή και ατσαλένια νεύρα για να διαπραγματεύεσαι με τους γήινους αντιπροσώπους της ανωτέρας δύναμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή