Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γιάννης είπε... (φιλοξενία)

Σήμερα έχω έναν εξαίρετο φιλοξενούμενο, κι αφού τον περάσω κατευθείαν στην τραπεζαρία θα καλέσω κι όλους εσάς να μας κάνετε παρέα, για να απολαύσουμε μαζί όσα έχει να πει. 
Όσα έγραψε δηλαδή για το 17ο "Παίζοντας με τις λέξεις"
Με μεγάλη χαρά και τιμή παρουσιάζω τη συμμετοχή του φίλου μας  Τάσου Κάβουρα, που με ιδιαίτερο χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση κλείνει το μάτι και λέει αλήθειες...ή μήπως απλά υπερβάλλει; 
Αφού τον ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξη στο παιχνίδι μας και για τα εξαιρετικά του κείμενα με τα οποία το εμπλουτίζει, θα σας αφήσω να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!



Ο Γιάννης είπε...

ο Γιάννης Πιτ 3/11/2018 έγραψε... Και ...ΑΝΤΡΕΣ ; Για ξεκουμπωθείτε ρε αναγνώστες και επισκέπτες εδώ! ακόμα περισσότεροι! ..και ξεκινάμε. ..στήνω στούντιο, κάμερες, μηχανές προβολής, ετοιμάζω σενάριο, θέλω κάτι καλό. Τι νομίζετε...

Άκου λοιπόν Γιάννη καλό είναι να θεωρείς ότι για να στείλεις κάποιο αξιοπρόσεκτο κείμενο στης Μαρίας στο «παίζοντας με τις λέξεις» πρέπει να στήσεις ολόκληρο στούντιο (όπως στις εκπομπές της tv) και προφανώς η γλώσσα στο σενάριο πρέπει να έχει καθαρότητα σκέψης και να είναι απαλλαγμένη από όρους ερμηνείας. Πράγμα δύσκολο γιατί οι προτιμήσεις των αναγνωστών επιμερίζονται ανισομερώς, και σίγουρος δεν γίνεται να είσαι ότι απευθύνεσαι έστω σε ελάχιστους αναγνώστες. Όπως βλέπεις δεν είμαι καθόλου καθησυχαστικός, αντίθετα αναγνωρίζω ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γιατί έχεις να κάνεις με ένα περιεκτικό κείμενο. «Γράφω για μένα», γνωστοποιείς χαλαρά και ανέμελα, και νομίζεις ότι καθαρίζεις... Έλα μου όμως που είναι διαγωνισμός, είναι αναμέτρηση και πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα.. Ο πρώτος, ο τελευταίος...

Όμως, θα σου γράψω και κάτι πιο προχωρημένο που έχω διαπιστώσει για τους άντρες τις παρέας (και κάνε κόμπο τη καρδιά σου...). Γιάννη δεν γίνεται να κάνουμε χαΐρι... Με έναν Κάβουρα, έναν Μέρμηγκα, έναν Μάνεση (ε, ρε Αρβανιτομάνα Μιδέα) έναν Διακοβασίλη (ούτε καν στο ιερατικό αξίωμα του ιερέα που συμβάλλει στην ιστορική συμφωνία κράτους – εκκλησίας...), έναν Πιτ (-stop που μάλλον παραπέμπει στα αγωνιστικά ράλι)... που πάμε ρε Γιάννη να τα βάλουμε με όλα τα γυναικεία μεγαθήρια της ομάδας... Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουν περισσότερο, έχουν αντοχές (βλέπεις βοηθάει η γυναικεία φύση), και πέραν μιας επιφανειακής ευταξίας που δημιουργούν ανατρέπουν τις συνθήκες με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει... Δεν μεγαλοποιώ τα πράγματα απλά εκφέρω ότι τις υπολήπτομαι επαρκώς.. 

Τώρα, αν θελήσουμε να προβούμε σε αποκατάσταση αυτής της λογοτεχνικής ανισορροπίας των δύο φύλων θα πρέπει μόνο με κάποιο τέχνασμα να κάνουμε τη παρέμβαση μας. Και μην σκεφτείς την εντατική προπόνηση γιατί ήρθαν τα κρύα και περιοριζόμαστε εκ των πραγμάτων... Σκέφτηκα να τους ανακοινώσουμε ότι τελευταία φθίνει και το δικό μας ενδιαφέρον για εξέλιξη...

Βοήθεια από έξω μην περιμένεις... Ακόμα και αν βγάλουμε τελάλη να έρθουν και άλλοι, περίμενε να εμφανιστούν κάποιος Κουνέλης, κάποιος Πέρκας, Κόσυβας, Κόρακας (και θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφεύγουμε σε αποτρεπτικά της βασκανίας ...όπως ο Άδωνης)... Μην ελπίζεις Γιάννη σε κάτι περισσότερο...

Γι αυτό σου λέω άστο καλύτερα.. Βήμα και χώρο στις κυρίες που το έχουν να παράγουν πολιτισμό... Εμείς να ψηφίζουμε να λέμε καλά λόγια στις βραβευόμενες και να προβαλλόμεθα ως επιβραβεύοντες. Όσο για την απατηλή αλλά γυαλιστερή επιφάνεια της δόξας να δείχνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει...

Γιάννη επειδή το χιούμορ δεν μας λείπει προτείνω και κάτι τελευταίο και πιο πρακτικό, κάθε που βγαίνουν αποτελέσματα παιγνίων να μαζευόμαστε οι λίγοι που είμαστε να παίρνουμε δέσμη μέτρων ..να μετράμε τα συμπτώματα της αποτυχίας μας, να διακωμωδούμε τις ανασφάλειές μας, να στήνουμε κανένα οδόφραγμα... Να ζητάμε την συμπαράσταση των γειτόνων, να πίνουμε και κανένα τσίπουρο... , να ανεβάζουμε το αγωνιστικό μας φρόνιμα (καλά το έγραψα, με γιώτα..).

Ξέρω και γω τι να πω, μας έχει φάει η απογιούρα... ,  μήπως όμως υπερβάλλω;

18 σχόλια:

  1. Κατά τη γνώμη μου , ο Τάσος λέει μεγάλες αλήθειες σε μπόλικη δόση αυτοσαρκασμού, αφήνοντας στον αναγνώστη το αίσθημα της συμπάθειας, της αυτογνωσίας, της ματαιότητας αλλά και με πλατύ χαμόγελο!....
    Είναι σωστό ότι "φθίνει το ενδιαφέρον για εξέλιξη", θες λίγο που και οι υπόλοιποι βλέπουμε ( λίγους ευτυχώς) που " επιμένουν στην απατηλή αλλά γυαλιστερή επιφάνεια της δόξας " γι΄αυτό και ανταλλάσσουν σταθερά τα 3αράκια μεταξύ τους - ναι, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια κ α ι αυτό , θες λίγο η εποχή που ευδοκιμεί το μάταιο των πάντων και εν τέλει φθίνει. Φθίνει και από τα δυο φύλα θα συμπληρώσω μόνο.Κρίμα όμως. Κρίμα και για τους διοργανωτές που πολλά βλέπουν, τίποτα δε λένε αλλά επιμένουν ευγενικά και πιστά να εμψυχώνουν. Η ιδέα είναι όχι μόνο όμορφη αλλά λειτουργεί και απελευθερωτικά και αυτοβελτιωτικά. Πόσο θα μείνει Ιδέα εξαρτάται από μας και μόνο αφού ο καθένας μόνος του καταθέτοντας το καλύτερό του είναι και δυνατός κρίκος.
    Θαύμασα αυτή τη θαρραλέα άποψη του Τάσου και χαμογέλασα με τον επίλογό του " να μαζευόμαστε οι λίγοι που είμαστε να παίρνουμε δέσμη μέτρων ..να μετράμε τα συμπτώματα της αποτυχίας μας, να διακωμωδούμε τις ανασφάλειές μας, να στήνουμε κανένα οδόφραγμα... Να ζητάμε την συμπαράσταση των γειτόνων, να πίνουμε και κανένα τσίπουρο... , να ανεβάζουμε το αγωνιστικό μας φρόνιμα (καλά το έγραψα, με γιώτα..)". Δίκιο έχει για πολλά. Ξεχνάει όμως ότι αν και πολλές αι γυναίκαι εδώ πέρα, όλες σας εκτιμάμε, συμπορευόμαστε, σας θέλουμε μαζί. Να κρατήσουμε αυτή τη διαφυγή, να κρίνουμε δίκαια και ναααιιιι!!! για τσίπουρο κι εμείς παρέα!
    Τάσο μια χαρά τα λες, μην τα παρατάς, κράτα τον αυτοσαρκασμό σου ( το καλύτερο χιούμορ έβερ) και Μαρία καλώς τον φιλοξένησες γιατί τον έψαχνα και δεν τον έβρισκα σ αυτό το μπλογκοσύμπαν. ΚΑΙ... ΨΙΤ!... αν συγκεντρωθείτε να γελάσετε με αποτυχίες, ανασφάλειες κλπ καλέστε κι εμένα.... Υπόσχομαι να αντροφέρνω !!
    Το θαυμασμό και την αγάπη μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννετάκι μόλις έχασες... Αν σχολίαζες μέσα στο πρώτο τρίωρο από την ώρα της ανάρτησης (7.10 το πρωί η αθεόφοβη η Μαρία , ούτε η καμπάνα της εκκλησίας δεν είχε κτυπήσει ακόμη..) θα είχες για δώρο ένα βιβλίο όποιο εσύ θέλεις από μένα για τα Χριστούγεννα (η αρχική σκέψη ήταν ένας ντενεκές λάδι περσινό αλλά το μετάνιωσα και θα το κρατήσω για μένα γιατί τα φετινά είναι τίγκα στα οξέα..). Οι όροι άλλαξαν..! Η Μαρία το έχει καταγράψει.. και όποτε θέλει μπορεί να το ανακοινώσει..
      Στο θέμα μας.. Αναγνωρίζω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι όλη η ομάδα είναι γερή «πένα»... Και κυριολεκτώ... Όπως επίσης , και όλοι μας φυσικό είναι να αστοχούμε σε κάποια γραφτά μας (δεν είναι αμαρτία..). Αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την αξία του κάθε γράφοντα... Άλλωστε κανένας δεν προσδοκά την επιβεβαίωση μέσα από ένα παιχνίδι... Άλλα μετράνε στη ζωή , (σε αυτά σε θέλω Κάβουρα, που λέει και ο σοφός λαός..).
      Συνυπάρχουμε γιατί περνάμε καλά..! Και γράφουμε γιατί είναι ορατή η βελτίωση όλων με την εξάσκηση και όχι με την βαθμολογία...
      Αννετάκι η πρόταση σου δεκτή, εσύ , εγώ , ο Γιάννης , και μένουν ακόμη τρεις κενές καρέκλες στο τραπέζι... Κέρασμα με τσίπουρο Δημητσάνας, βραστό και με μέλι ελάτης Μαινάλου..!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Τάσο ( προσφώνηση με χαμόγελο φαρδύ) και τενεκέδες έχουμε ( με λάδι μην παρεξηγηθώ ) και βιβλία αδιάβαστα έχουμε που φτάσανε μες τη μέση, τώρα να σκονίζουμε τα τελευταία χρόνια και τον εαυτό μας σιχτιρίζουμε που πίναμε καφέ στις 9 χωρίς ιντερνέτοια :p
      η ΣΚEΨΗ ΣΟΥ ΧΟΡΤΑIΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟYΜΟΡ ΣΟΥ ΒΡIΘΕΙ! ( - μήπως του περισεύουνε τίποτα ελίτσες βιολογικές κατά προτίμηση χωρίς πολύ αλατόξιδο; )
      Περί θέματος... κανείς νομίζω ότι δεν αστοχεί. Απλά κάποια κάνουν ένα λίγο μπαμ παραπάνω. Και βέβαια δεν μειώνει την αξία κανενός!!! Κι ένα 10χρονο δυσλεξικό παιδάκι γίνει μέλος πχ κούτσα κι όπως και θα συμβάλλει με τη μοναδικότητά του και θα αναγνωριστεί.
      Τώρα το κανείς..... συζητιέται. Με ρακόμελα θα γελάμε κιόλας. Και θα λέμε και με τον Μάκη μαζί " και δώσε τα χέρια γιατί συμφωνούμε ότι άλλα μετράνε στη ζωή, - ρε συ; μήπως γερνάμε; " και κακακακα τα γέλια. Άντε να φοράω ένα μπερέ. Ο Γιάννης παραπέρα, πίνοντας αψέντια θα γράφει σε Α4 την επόμενη νουβέλλα του, οι άλλοι δε νομίζω να΄ρθουν.( από άντρες εννοώ. )
      Και ναι, καθίστε στα αυγά σας !! Και φέρτε και νέο αίμα!
      ( κι ένα θυμαρίσιο λίτρο για τα μελομακάρονα τώρα σε σακουλίτσα κάτω από το τραπέζι, δύνασαι παρακαλώ; :p )

      Διαγραφή
  2. Ωωωωωω καλώς τον Φίλτατο Τάσο. Τον ....συμπάσχοντα άντρα της μπλογκο-παρέας !
    Μαρία, αυτή είναι μια εξαίρετη έκπληξη.
    Ο Τάσος έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα αλλά και άποψη να ευθυμογραφεί. Ο Λόγος του μοιάζει με εκείνες τις παλιές αθάνατες στήλες των εφημερίδων της χρυσής εποχής (τότε που ο κόσμος διάβαζε...) και το μάτι γύρευε πρώτο-πρώτο το ημερήσιο ευθυμογράφημα για να στρώσει λίγο το κέφι και η διάθεσή του. Είτε ακόμα για να δει λίγο πιο όμορφη μια δύσκολη κατάσταση.
    Έτσι και τώρα ο Τάσος λέει πολλές αλήθειες.
    Και, όντας ο γράφων, εις εκ των ανδρών ετούτης της μπλογκογειτονιάς, ειλικρινά θα καλούσα τους ομοφυλούς μου να τοποθετηθούν, εν είδη γκάλοπ, για τον λόγο για τον οποίο η συμμετοχή τους είναι μετρημένη σε λίγες παρουσίες.
    Τι να φταίει άραγε ; που γυρνάνε και σερφάρουν οι άντρες ; σε ποιες κατηγορίες μπλογκ ;
    Θέμα που με καίει και μένα αλλά θέλει διατριβή για να το ακουμπήσεις.

    Τώρα ο Τάσος λέει και άλλα. Και στο ευθυμογράφημά του αυτό, στο οποίο είχα ιδιαίτερη τιμή να αποτελώ τον "ήρωά" του (Τιμή μου Τάσο).
    Τάσο ; λες αν βγάλουμε ντελάλη, αν ξεμυτίσουμε με ντουντούκα βρε αδελφέ δεν ; στα ίδια θα μείνουμε ; με σκοτώνεις !
    Τάσο ; λες να τα παρατήσουμε ; γιατί ρε αδελφέ ; εκτός αν κάνουμε ένα είδος ....απεργίας ; αποχής ; πως κάναμε παλιά στο Λύκειο ; τέτοιο ; μπα ! δεν το βρίσκω δόκιμο γιατί δεν μας εκφράζει, μπα, ούτε καν !
    Να σου πω που καταλήγω ! άμα κεράσεις και κανένα ρακόμελο θα στο αναλύσω κιόλας !
    Συνεχίζουμε ! αυτό λέω ! και κάνοντας την καταμέτρηση της σημερινής με τις παλιές αντρικές παρουσίες, μας βλέπω περισσότερους. Δεν γίνεται ρε αδελφέ να μας λένε ότι ασχολούμαστε μονάχα με το ...στοίχημα, τη μπάλα και το ...καμάκι ! Φουντώνω δηλαδή έτσι ;
    Πολλά είπα ! άντε έφυγα !
    Φιλιά Τάσο ! οψόμεθα ες τα δρώμενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, χαίρομαι για την σύγκριση , και για επιβεβαίωση σε ενημερώνω ότι έγραφα σε μηνιαία τοπική εφημερίδα ολόκληρη στήλη «εύθυμα και σοβαρά» μέχρι που ο εκδότης μια φορά μου αφαίρεσε μία πρόταση καρφί για έναν βουλευτή... Δεν το ανέχτηκα και δεν ξαναέγραψα , σε ένα χρόνο η εφημερίδα καταποντίστηκε...
      Γιάννη μην πας τόσο μακριά στο Λύκειο γιατί η πρώτη ερώτηση που θα μας γίνει είναι αν έχουμε κάνει πρόεδροι του 15μελούς και η δεύτερη γιατί δεν είχαμε την εξέλιξη που εξασφαλίζει...
      Στη παρούσα μπλογκογειτονιά μπήκα γιατί βρήκα επίπεδο , αλλά ...και για αποτοξίνωση από τα χρηματιστηριακά παίγνια...!
      Γιάννη, σε χαίρομαι να ξέρεις που είσαι έξω καρδιά...!

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, το σχόλιο " για τον λόγο για τον οποίο η συμμετοχή τους είναι μετρημένη σε λίγες παρουσίες.
      Τι να φταίει άραγε ; που γυρνάνε και σερφάρουν οι άντρες ; σε ποιες κατηγορίες μπλογκ ;
      Θέμα που με καίει και μένα αλλά θέλει διατριβή για να το ακουμπήσεις¨με έκανε να γελάω για ώρα . Όσο για το "Δεν γίνεται ρε αδελφέ να μας λένε ότι ασχολούμαστε μονάχα με το ...στοίχημα, τη μπάλα και το ...καμάκι ! Φουντώνω δηλαδή έτσι ; ειδικά το τελευταίο θα περαστεί σαν την ατάκα του ΄18!
      Τάσο κι έτσι να αρχίσει η ερώτηση, τα ρακόμελα θα καταλήξουν ότι συχνάζουν στο youporn και συναφή ( ποπο ξεσηκώνω θύελλες τώρα, αλλά γουστόζικες θύελλες )
      προεξοφλώ τη γενναιοδωρία σας και την κάνω !

      Διαγραφή
    3. Ατάκα του 2018 !! τι λέμε τώρα ! την καλησπέρα μου ομήγυρις !!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία συμμετοχή, που ξεχώρισε για το χιούμορ της και την απόλαυσα! Μπράβο στον Τάσο τον Κάβουρα, που έκλεισε το μάτι σε γυναίκες και άντρες και μας έκανε όλους να χαμογελάσουμε!
    Και είμαι πολύ χαρούμενη που αυτή η συμμετοχή παρά τρίχα να "κλέψει" το τριάρι μου από τη Μαρία την Κανελλάκη, που είναι πλέον σταθερή αξία.
    ΥΓ: Τη θέλουμε την αντρική ματιά στην παρέα και την χρειαζόμαστε. Και, όπως βλέπετε, την ψηφίζουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία με τσίγκλισε «το Αρχαίο Φίστυο – το Παλαιομονάστηρο..» και,
    Σήμερα τα ξημερώματα πήγαμε στη Καρίταινα που λειτούργησε (από τις 5 έως τις 8 το πρωί..) για δεύτερη χρονιά ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου μνημείο του 13ου αιώνα που έγιναν εκτεταμένες εργασίες αναστύλωσης του τα τελευταία χρόνια από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (άκρως επιτυχημένη η αναστύλωση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ..).
    Πρωτόγνωρο συναίσθημα με το φως των κεριών και αυθεντική λειτουργία αρκετών δεκαετιών πίσω..., ούτε που καταλάβαμε ότι έξω είχε -2 βαθμούς Κελσίου...
    Τα ιστορικά στοιχεία που παρατίθενται στο βιβλίο του ιστορικού Γιάννη Αντωνόπουλου αναφέρουν ότι :
    «...όλοι οι κατακτητές σεβάστηκαν την μεγαλοπρέπεια του ναού με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες και δεν τον κατέστρεψαν. Οι Τούρκοι κατά την παράδοση επέτρεψαν στους Χριστιανούς μόνο την ημέρα της μνήμης του Αγίου Νικολάου να πηγαίνουν να λειτουργούν την νύκτα και να μην τους βρει ημέρα εκεί. γιατί αν συνέβαινε αυτό θα τους σκότωναν και θα κατέστρεφαν και τον ναό. Και ο φόβος μήπως φωτίσει τους ανάγκαζε να αρχίζουν τη λειτουργία από τα μεσάνυκτα...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι θα ήταν υπέροχη εμπειρία!
      Πάρα πολύ σημαντικά όσα γράφεις, αλλά και όσα αναφέρει ο ιστορικός.

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχα πάρα πολύ καλό!!!! Ζωντανό και κυρίως ευστοχο!!! Τα συγχαρητήρια μου!!!
    Σε φιλώ Μαράκι εχω καιρό να περάσω από τις bloggoγειτονιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Κάτσε, να κατέβω από το θρόνο μου, μπας και συνεννοηθώ με κανέναν εδώ μέσα!)

    Βρε Τάσο, βρε αγόρι μου γλυκό, βρε Βρούτο που ροκανίζεις το ίδιο το αρσενικό κλαδί εις το οποίον καθήμεθα όλοι μαζί οι γόητες.. Τι χουνέρι ήταν αυτό που μας έφτιαξες; Τι ασκί του Αιόλου άνοιξες, βρε καλό μου παιδί; Άντε να σηκώσουμε το ερπετόν ηθικό μας τώρα και να ξαναπιάσουμε μολύβι και χαρτί..

    Να, βλέπεις; Ούτε σχόλιο της προκοπής δεν τολμάμε να κάνουμε πλέον - και μόνο ο φόβος της διάψευσής σου μας αρκεί, για να περιορίσουμε τις απεριόριστες συγγραφικές μας δυνατότητες..

    Και καλά να είμαστε και όλοι άντρες, βρε Τάσο. Αλλά πήρε κι εμένα η μπάλα που δεν είμαι παρά η Ευτυχία με ψευδώνυμο Διονύσης Μάνεσης. Καλά που μου άλλαξες την καταγωγή. Αλλά και το φύλο, βρε Τάσο μου;

    ΥΓ. Τάσο, απολαυστικό και ευφάνταστο το κείμενό σου. Με 2-3 ποτηράκια νερό το ξεπέρασα και το ευχαριστήθηκα δεόντως. Πάντα τέτοια!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα για όλους...
    Θέλω να ευχαριστήσω όσους περιδιαβαίνοντας αφιερώσατε έστω και λίγα λεπτά στην δική μου παρουσίαση από την εκλεκτή Μαρία μας... Θα μου επιτρέψετε να σας κάνω σε όσους σχολίασαν αυτό το τριήμερο ένα δώρο Χριστουγέννων, το νέο βιβλίο της Σταυρούλας... Μόλις χθες το έμαθα, ότι η φίλη μας Σταυρούλα Δεκούλου – Παπαδημητρίου εξέδωσε την νέα της ποιητική συλλογή «Στον αστερισμό του Ιβίσκου» (εκδόσεις Βεργίνα) και της εύχομαι καλοτάξιδο να είναι...! Εξαίρω και συγκινούμαι για την πρωτοβουλία της τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα δοθούν στο «Άλμα Ζωής» για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού..! Χίλια μπράβο δεν αρκούν...
    Φίλε Διονύση ναι είναι απεριόριστες οι συγγραφικές μας δυνατότητες..! Και ξέρεις γιατί..; Γιατί γράφουμε καθαρά και ακομπλεξάριστα, γιατί δεν χρησιμοποιούμε μπότοξ για να φανούμε, δεν βάζουμε τρικλοποδιές ούτε όμως και τρώμε... Παρότι σκεπτόμουν σοβαρά να μην γράψω την επόμενη φορά , αλλάζω, και θα γράψω για σένα... Μία «περιπέτεια» που έγραψε ιστορία... Όσοι με αναγνωρίσουν δεν θέλω να την ψηφίσουν... Και φυσικά Διονύση δεν διαψεύδω κανέναν... Κρατώ ψηλά την αυτοεκτίμηση που έχω καθώς και την εκτίμηση μου στην προσωπικότητα του καθένα... Για τα τσίπουρα λέω ναι..!
    Ειρήνη, Pippi, και Μαρία τους χαιρετισμούς μου... Μαρία αν μένεις Τρίπολη ραντεβού για τσίπουρο στη πλατεία Πετρινού , θα το χαρώ ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσο μου θεωρώ ετούτη τη "γειτονιά" ένα μικρό θησαυρό μέσα στο διαδίκτυο. Έχω τόσα πάρει όλα αυτά τα χρόνια που με ώθησαν να ανοίξω την αγκαλιά μου να δώσω και εγώ ότι έχω.
      Κάθε γειτονιά και συλλογική δράση ανθρώπων έχει αδυναμίες. Άλλωστε κομμάτι τους είμαστε και εμείς.
      Όταν παρακινούσα τους ομόφυλους άντρες να γράψω δεν ήταν γιατί ένιωθα την παραμικρή "αντιπαλότητα" με τις νεράιδες μας εδώ. Κάθε άλλο ! Για μας βαρούσαν οι καμπάνες. Γιατί θαρρώ αξίζει να γράφει κανείς, να δημιουργεί, να μοιράζεται.
      Σοφή λοιπόν η απόφασή σου να συνεχίσεις. Οψόμεθα στα λοιπά παλιά δρώμενα ή στα καινούργια που θα γεννηθούν.
      Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
  8. Θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όσους σχολίασαν, αλλά κυρίως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Τάσο για την υπέροχη προσφορά του!
    Πραγματικά ό τι κι αν πω θα είναι λίγο!
    Είμαι πολύ συγκινημένη από αυτή την τόσο γενναιόδωρη κίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου καλησπέρα.
    Μόλις έκανα την κλήρωση για τα γενέθλια του μπλογκ και είσαι μια απο τις τυχερές!
    Ευχομαι το 2019 να είναι για εσένα μια όμορφη χρονιά, με υγεία, αγάπη και τύχη!
    Θα ήθελα να μου στείλεις τα στοιχεία σου στο: ndamopoulou@yahoo.gr για να σου στείλω το δωράκι σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλες και φίλοι στον δρόμο για την τέχνη ενόψει νέου τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ η κι αλλιώς ελληνικής ραδιοτηλεόρασης με τίτλο “ζακέτα να πάρεις” πού βασίζεται σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός ζητούνται οι γυναικείοι ρόλοι για το ρόλο που ανακοινώθηκε πως θα είχε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου όσες είστε άνω των 30 να καταθέσετε τα βιογραφικά σας στην ΕΡΤ ούτως ώστε να αντικατασταθεί ο ρόλος υποσημειώσεις να είστε τελειόφοιτες των δραματικών σχολών πού σημειώνονται ακριβώς από κάτω
      ανα σειρά
      Κάρλος κων
      Ανώτατη Σχολή Μωραΐτη
      σχολή Βεάκη
      Ίασμος
      Οι σχολές πού εάν τις έχετε τελειώσει
      θα υπάρξει η συνέπεια του αποκλεισμού σας
      σχολή Εθνικού Θεάτρου
      και Επιδαύρου η
      Επίσης συνέπεια του να αποκλειστείτε
      Απαγορεύονται κοκκινομάλλες
      εγωίστοριες σκορπίνες και με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης

      οι ακόλουθες οδηγίες καθεμία από εσάς θα έχει μαζί με το βιογραφικό της και
      Μία βεβαίωση υπευθυνότητας από τον διευθυντή σπουδών της δραματικής σχολής καθώς και ειδική βεβαίωση από δημόσιο ψυχαναλυτή

      Για πληροφορίες εδώ
      Τηλέφωνο: +30 210 6092323
      URL http://www.ert.gr/contact-us
      το e-mail του τηλεοπτικού σταθμού
      θα το βρείτε στο website
      Εάν σας πουν ότι η θέση καλύφθηκε σύμβουλοι να επιμείνετε γιατί ως γνωστόν

      ο επιμένων νικά
      και καλή σας επιτυχία…ί φίλες και φίλοι στον δρόμο για την τέχνη ενόψει νέου τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ η κι αλλιώς ελληνικής ραδιοτηλεόρασης με τίτλο “ζακέτα να πάρεις” πού βασίζεται σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός ζητούνται οι γυναικείοι ρόλοι για το ρόλο που ανακοινώθηκε πως θα είχε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου όσες είστε άνω των 30 να καταθέσετε τα βιογραφικά σας στην ΕΡΤ ούτως ώστε να αντικατασταθεί ο ρόλος υποσημειώσεις να είστε τελειόφοιτες των δραματικών σχολών πού σημειώνονται ακριβώς από κάτω
      ανα σειρά
      Κάρλος κων
      Ανώτατη Σχολή Μωραΐτη
      σχολή Βεάκη
      Ίασμος
      Οι σχολές πού εάν τις έχετε τελειώσει
      θα υπάρξει η συνέπεια του αποκλεισμού σας
      σχολή Εθνικού Θεάτρου
      και Επιδαύρου η
      Επίσης συνέπεια του να αποκλειστείτε
      Απαγορεύονται κοκκινομάλλες
      εγωίστοριες σκορπίνες και με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης

      οι ακόλουθες οδηγίες καθεμία από εσάς θα έχει μαζί με το βιογραφικό της και
      Μία βεβαίωση υπευθυνότητας από τον διευθυντή σπουδών της δραματικής σχολής καθώς και ειδική βεβαίωση από δημόσιο ψυχαναλυτή

      Για πληροφορίες εδώ
      Τηλέφωνο: +30 210 6092323
      URL http://www.ert.gr/contact-us
      το e-mail του τηλεοπτικού σταθμού
      θα το βρείτε στο website
      Εάν σας πουν ότι η θέση καλύφθηκε σύμβουλοι να επιμείνετε γιατί ως γνωστόν

      ο επιμένων νικά
      και καλή σας επιτυχία…

      Διαγραφή