Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

"Παίζοντας με τις λέξεις"...Bράβευση και αποτελέσματα 15ου παιχνιδιού


Το 15ο "Παίζοντας με τις λέξεις" υποκλίνεται και κατεβάζει σήμερα την αυλαία του.
Μπορεί τυπικά να είχαμε ήδη φτάσει σε 24 εξαίρετους προορισμούς, όσες ακριβώς ήταν οι συμμετοχές, αλλά ήρθε η ώρα να δούμε ποιους προορισμούς αγαπήσατε περισσότερο.
Ελπίζω να απολαύσατε κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά και ειλικρινά εύχομαι να δυσκολευτήκατε να καταλήξετε μόνο σε πέντε!
Οι λέξεις: μάχη, φωταγωγός, μάρτυρας, άβυσσος, φωνή, έδωσαν το στίγμα τους σε αυτό το παιχνίδι, αλλά ζωή του δώσαμε όλοι όσοι δημιουργήσαμε και όλοι όσοι βαθμολογήσατε. 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη και τη στήριξη στο παιχνίδι μας, καλωσορίζω τους νέους συνταξιδιώτες μας και νιώθω την ανάγκη να πω ότι άσχετα από βαθμολογίες νικητές είμαστε όλοι, γιατί δημιουργήσαμε και θέλω να πιστεύω ότι περάσαμε και καλά, ακόμα κι αν εσείς υποχρεωθήκατε να περάσετε έναν ακόμα σκόπελο, εκείνον της βαθμολόγησης που θεωρώ το δυσκολότερο κομμάτι του παιχνιδιού!

Η δική σας βαθμολογία λοιπόν έφερε στην κορυφή μια ιστορία - κραυγή που μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε!
Η επικαιρότητα μπήκε στο παιχνίδι, έγινε ιστορία και πήρε την πρώτη θέση!

Πολλά συγχαρητήρια στην Αριστέα από το blog "Η ζωή είναι ωραία" για τη νίκη της!


 Εγώ, η πουτάνα!

Θα μιλήσω. Κι ας μην με καταλάβεις.
Είμαι αυτή που διώκεται.. Η “άσπλαχνη” μάνα. Που γέννησε ολομόναχη, στο καμπινέ, ένα μεσημέρι, ένα βράδυ, δεν έχει σημασία, κι ύστερα, “αβασάνιστα” πέταξε το βρέφος από το φωταγωγό,  από το μπαλκόνι, δεν έχει σημασία ούτε αυτό. Στα σκουπίδια το 'στειλε..
Αυτό μετράει. Ο θάνατος! 

Δεν έχω όνομα. Είμαι μια Μαρία πες. Μια Ελένη. Δεν έχω ούτε ηλικία. Αν και συνήθως είμαι νεαρή και άμυαλη.
Είμαι κατάπτυστη. Από όλους σας. Τις μέρες που ακολούθησαν της αποκάλυψης, έζησα στιγμές Αποκάλυψης. Με είπαν πόρνη. Πουτάνα. Καριόλα!  Άξεστο, αμόρφωτο, άσχημο θηρίο, που αντί να κάνει το σταυρό του που βρέθηκε ένας χριστιανός και το πήδηξε, σκότωσε μια αθώα ψυχούλα.
Έλα, μην σοκάρεσαι με τις λέξεις. Όταν τις διάβασες στα σόσιαλ μίντια, όταν τις σκέφτηκες ίσως κι εσύ,  αλήθεια δεν κοκκίνισες;

Διάβασα κι άλλα. Στήθηκε πρόχειρα ένα λαϊκό δικαστήριο. Με καταδίκασαν δίχως ελαφρυντικό. Με καταράστηκαν να βγάλω καρκίνους, να λιώσω στην κόλαση, να με βιάσουν οι συγκρατούμενες! Να ψοφήσω, να χαθώ σε μια σκοτεινή άβυσσο!
"Αυτοκτόνα μωρή, αν έχεις τα κότσια!  Σκύλα... Δεν έχεις τύψεις; Ισόβια στο πουτανάκι! ”

Με σκοτώνουν αδυσώπητα, γιατί σκότωσα. Αυτοί μπορούν. Εγώ δεν έχω δικαιολογία καμία....
Γιατί δεν μιλούσα; Γιατί δεν το έδινα;  Πολλές οι ερωτήσεις. Πολλοί οι κατήγοροι. Σποραδικά και μια φωνή υπέρ μου. (Μπράβο τσαγανό!) 

Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει ποια ήμουν. Πώς μεγάλωσα. Τι ονειρευόμουν. Τι φοβόμουν. Κανείς δεν ρώτησε για τις μάχες που έδωσα σιωπηρά. Που δεν είχα κανέναν δικό μου άνθρωπο να μοιραστώ την αγωνία μου. Για τα σκοτάδια που πέρασα... Όλοι κατηγορούν εμένα. Τη φόνισσα! Την πουτάνα!  Κανείς δεν κατηγορεί εκείνον τον άντρα που έχυσε μέσα μου και ύστερα χάθηκε. Εκείνος δεν φταίει. Εκείνος πήδηξε, το φχαριστήθηκε και από δω πήγαν κι άλλοι! 

Το μετά το έζησα μόνη μου! 

Ναι, όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς...
Να έχω μεγαλώσει, όπως θα έπρεπε: Με ζεστασιά, τρυφερότητα, αγάπη. Να μην φοβάμαι να μιλήσω στους γονείς μου. Να είναι δίπλα μου συμπαραστάτες. Όχι κριτές. 
Να μην αναζητώ από τα δεκαπέντε την αγάπη σε ξένα σώματα. Να μην ξοδεύομαι σε κρεβάτια βρώμικα για να νιώσω αποδεκτή, έστω και για λίγο!

Τι να εξηγήσω και τι να καταλάβετε;

Το εύκολο είναι να με βρίσεις. Έλα κάντο για να ξεδώσεις κι εσύ. Τόσα μου έσουραν.  Μια ακόμα κατάρα τι θα αλλάξει; 
Δεν είμαι μάρτυρας,  ούτε ζητώ τον οίκτο σας. Ας τιμωρηθώ. Αν έτσι ορίζει η πολιτεία, ας πληρώσω. Ίσως κάποτε κάνω ένα παιδί και ίσως δώσω αγάπη. Και ίσως τότε να διορθώσω το κακό... 
Αλλά θα δώσω αγάπη; Πώς θα το κάνω, αφού κανείς δεν μου έμαθε; 

Φοβάμαι. 
Όχι εσάς. Όχι τον νόμο. 
Φοβάμαι πώς δεν θα καταλάβατε. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό μου εκείνη τη δύσκολη ώρα. Κανείς δεν θα μου δώσει την παιδικότητα που μου αρνήθηκαν. Κανείς δεν ξέρει πως είναι να φοβάσαι να μιλήσεις, αν δεν το έχεις ζήσει. Πώς σαν παιδί δεν χρειάζεσαι προστάτες, αλλά ασφάλεια. Πώς δεν χρειάζεσαι πράγματα, αλλά στοργή.
Για όλους θα είμαι η άσπλαχνη μάνα. Η πουτάνα! 

Λιθοβολήστε με κι εσείς, οι αναμάρτητοι! 



Ώρα να γίνουν όμως όλες οι αποκαλύψεις και να δούμε ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε συμμετοχή, αλλά και τι βαθμούς συγκέντρωσε η καθεμιά!
Συγχαρητήρια σε όλους!

1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ (Pippi) 4
2. Κι ύστερα σου λένε… (Mary Pertax) 17
3. Άβυσσος το μυαλό του Κόσμου (Marina Tsardakli) 8
4. Τυπικό βράδυ Δευτέρας (georgia vasiliou
5. ΟΛΙΓΟΛΕΚΤΗ ΑΓΩΝΙΑ (Άννα Πάρος) 16
6. Ελεύθερος σκοπευτής (Woman in Blogs) 14
7. Η συνειδητοποίηση των έντεκα (Woman in Blogs) 5
8. Η μάχη μου (ANNA Flo) 7
9. Το τελευταίο παράσημο (Maria Kanellaki) 23
10.Καλπασμός (ποιώ - ελένη) 7
11. ΕΩΣ ΠΟΤΕ; (Σμαραγδάκι Ρούλα) 20
12. Αυτή η Κυριακή. (mind's lab) 2
13. Η Λία και η Βαρύτητα (Yannis Tzitzikas) 10
14.“Εκτιμήσεις άψογα δοσμένες” (Giannis Pit) 3
15. Εγώ, η πουτάνα! (airis) 24
16. Έτος 3019 (Ελένη Φλογερά) 7
17.“ΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ” (Giannis Pit) 10
18. Υπάρχουν γάιδαροι και “γάιδαροι” (Memaria) 11
19. Γροθιά στο μαχαίρι. (Ανέσπερη) 1
20. Η ιστορία μια Λέξης. (Μαρία Νικολάου) 21
21. Χωρίς αγάπη (Katerina Verigka) 6
22. Ζόρικα (airis) 4
23. Πολύ νέος για να παραδοθεί. (Βασίλειος Διακοβασίλης) 2
24. Η παρεξήγηση (Τάσος Γ. Κάβουρας) 2


Η νικήτρια θα παραλάβει ένα συμβολικό δώρο, όλοι όμως κερδίσατε την εκτίμησή μου και εικάζω την εκτίμηση όλων, και για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ θερμά!
Ως το επόμενο παιχνίδι μας να είστε όλοι καλά, να περνάτε καλά και να δημιουργείτε με όποιον τρόπο μπορείτε. 

*Αν δεν έχετε blog και θέλετε να παρουσιάσετε τις συμμετοχές σας, θα χαρώ πολύ να σας φιλοξενήσω!
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο μέιλ  almikr@gmail.com 

*Προσπάθησα να είμαι όσο πιο προσεκτική γίνεται, αλλά αν δείτε κάποιο λάθος, μη διστάσετε, πείτε το. Μαλώστε με, φωνάξτε με, αλλά πείτε το, για να διορθωθεί!

44 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Αριστέα μας για τη νίκη της και συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές που ήταν υπέροχες! Ευχαριστώ θερμά εσένα κυρίως Μαρία μου για το έναυσμα που μας δίνεις και για την υπέροχη διοργάνωση και ζεστή φιλοξενία! Πολλά φιλιά και σε αναμονή του επόμενου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πολύ στενοχωρημένη! Έκανα τόσα προγνωστικά, και μόνο το Γιάννη βρήκα, δεν είναι δίκαιο αυτό... Άσε που ήμουν σίγουρη ότι θα κέρδιζα και έραψα, ειδικά για την απονομή, φόρεμα μακρύ, έξωμο, με λίγη ουρά, σε χρώμα χρυσό, που θα φορούσα με ασορτί γόβα (χρυσή και αυτή, φυσικά)... Μέχρι και τιάρα διαμαντένια αγόρασα, τι να την κάνω τώρα; Νομίζω θα χρειαστώ πολλαπλή ψυχολογική υποστήριξη, κάθε μέρα στους ψυχολόγους θα τρέχω...
    Και αυτή η μουσίτσα η Αριστέα, πολύ με μπέρδεψε, ναι, και δεν ξέρω αν θα προλάβω να συμμετάσχω, και έχω και το συμπόσιο παράλληλα, και εντάξει, δεν πειράζει αν δεν προλάβω, και θα προσπαθήσω... αυτά, κυρία μου, να τα πουλήσετε αλλού!
    Και θα πρέπει και να τη συγχαρώ τώρα... ω, μον Ντιέ, τι ήθελα και συμμετείχα;
    Βαθιές ανάσες, Πίπη, είσ-πνοή, έκ-πνοή, εισπνέω φως, εκπνέω σκοτάδι, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το δρώμενο της Μεμαρίας...
    Και τι θα κάνω και με το λόγο που έγραψα (ευχαριστώ τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τους συγγενείς και φίλους, τον ήλιο που λάμπει, τη θάλασσα που κυματίζει κλπ); Είσ-πνοή, έκ-πνοή...

    Αγαπητή μου Μεμαρία, με μαζεμένα από κάτω τα σκόρπια κομμάτια της θρυμματισμένης μου ματαιοδοξίας, θα καταπιώ την πίκρα μου και θα σου πω ένα "μπράβο" (αλλά μόνο ένα, μην παίρνεις θάρρος), για την άψογη διοργάνωση, αλλά και για τη συμμετοχή σου, που ήταν από αυτές που με κόπο ξεχώρισα, σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία (είσ-πνοή, έκ-πνοή) και εύχομαι οι επόμενες λέξεις να είναι του γούστου μου και να μου δώσουν άμεσα έμπνευση, για να μπορέσω να ξανασυμμετάσχω (σιγά μην!).
    Αριστέα, συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, φαινόταν από την αρχή ότι θα ξεχώριζε, άσχετα που εγώ δεν την ψήφισα (ας όψονται τα κυκλώματα, είσ-πνοή, έκ-πνοή), και εις άλλα με υγεία εύχομαι.
    Γιάννη, σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να αποδείξω το κληρονομικό μου χάρισμα, και συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους, αλλά, βρε παιδιά, είπαμε, μην γράφετε έτσι, γράψτε λίγο χάλια, μα όλοι να γράφετε καλά, πώς θα ψηφίσω την επόμενη φορά;
    Αυτά τα... ολίγα, έκανα κατάληψη, αλλά, πρώτη φορά συμμετοχή, καταλαβαίνετε... Θα βελτιωθώ (σιγά μην!)
    Καλό Σ/Κ (ή όσο προλαβαίνετε από Σ/Κ, ύστερα από το διάβασμα του σχολίου μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pippi, κάπου το έγραψα ξανά....! είσαι απίθανη.....!!!! κορίτσι μου εντάξει....δεν λέω τίποτα παραπάνω, να είσαι καλά και δίπλα μας κολλητά να μας χαρίζεις το φως και το χιούμορ σου.

      Διαγραφή
    2. Πίπη , δεν υπάρχεις!!
      Σε περιμένω να κάνεις την έκπληξη και στο Συμπόσιο μια μέρα! Γιατί όχι;;;
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. Άννα:
      Χαίρομαι που το διασκεδάζεις, αλλά εγώ να δω τι θα κάνω με το έξωμο χρυσό φόρεμα, τα χρυσά γοβάκια και την τιάρα. Θα πρέπει να αποσβέσουν το υπέρογκο ποσό που ξόδεψα. Νομίζω ότι θα πρέπει να τα φοράω κάθε μέρα, αλλά μήπως θα φαίνεται υπερβολικό όταν θα σφουγγαρίζω τη βεράντα;
      Γιάννη:
      Χαίρομαι που το διασκέδασες και επίσης ευχαριστώ πολύ για τις λέξεις, που "κούμπωσαν" αμέσως στο τρελλοκέφαλό μου και κατάφεραν να βγάλουν κατευθείαν μία ιστορία (να δούμε τώρα τι θα κατεβάσει το σγουρό κεφάλι της Αριστέας, τη φοβάμαι την Αριστέα).
      Αριστέα:
      Αριστέα μου, πόσο χαίρομαι που κέρδισες εσύ και που θα είσαι αυτή που θα διαλέξει λέξεις για το επόμενο παιχνίδι! Δε σε φοβάμαι εσένα! (διχασμένο κορμί, με πρωταγωνίστρια την Πίπη).
      Αλλά, καλό μου παιδί, μη μου λες ότι δεν υπάρχω, πόσα λεφτά θα δώσω πια στους ψυχολόγους; Από τη μία η εορταστική αμφίεση που μου έμεινε αμανάτι, από την άλλη ο καταρρακωμένος μου εγωισμός που δεν πήρα τη σίγουρη νίκη που είχαν δει και όλες οι χαρτορίχτρες, να έχω να αντιμετωπίσω και την ανυπαρξία μου, δηλαδή; Έλεος, δε με λυπάται κανείς;

      Διαγραφή
    4. Πίπη μου εδώ μεταξύ μας θα σου προτείνω μια λύση.Όταν θα γίνει η απονομή πρωτιάς της Αριστέας επειδή εκείνη είναι μάλλον αντικομφορμίστρια δεν θα έχει ούτε χρυσό φόρεμα ούτε τιάρες ούτε γοβάκια χρυσά-άσε που μετά το μπλάβιασμά της δεν φοράει γοβάκια-οπότε θα πας εσύ και όλα μα όλα τα φώτα τα φλας κλπ θα είναι επάνω σου. Στο λέω θα κλεψεις την παράσταση και θα πάρεις και το αίμα σου πίσω !Ναι;;;

      Διαγραφή
    5. Απαιτώ όλα τα βραβεία όλου του κόσμου, εδώ και τώρα να δοθούν στην Πίπη!
      Σίγουρα κερδίζει το βραβείο φαντασίας!
      Το βραβείο σχολιασμού δεν το συζητώ, το έχει κατοχυρώσει και θα μείνει στην ιστορία ως το "βραβείο Pippi" το οποίο θα δίνεται με μια επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, ε λέξεων ήθελα να πω, ευγενική χορηγία από την ίδια την Πίπη!
      Το βραβείο θα απονέμει όχι η Νεφέλη με το χρυσό κουρέλι, αλλά η Πίπη με το χρυσό φόρεμα και τη διαμαντένια τιάρα!

      Θα κλείσω με αποφθέγματα σοφών ανδρών και γυναικών:
      "Είσαι απίθανη" Άννα 2018 μ.Χ.
      "Είσαι απίθανη" Γιάννης 2018 μ.Χ
      "Είσαι απίστευτη" Γιάννης 2018 μ.Χ.
      "Δεν υπάρχεις" Αριστέα 2018 μ.Χ

      Διαγραφή
    6. άχαχαχαχαχαχα Κλαίωωωωωωωωωωωωωωωω!
      Μαρία μου, είσαι απίστευτη! Είσαι απίθανη! Δεν υπάρχεις!

      υγ: Εγώ η (κατά κόσμον) πριγκιπέσσα, άλλη μου έκλεψε τις τιάρες και τους χρυσούς ταφτάδες!
      Άλλη έχει το όνομα κι άλλη τη χάρη ένα πράγμα! ☺

      Διαγραφή
    7. Δεν ξέρω για πόσο θα γελάω ακόμα, νομίζω δεν θα μπορέσω να ξαναγράψω από τα γέλια!
      Αριστέα μου, σου δανείζω το έξωμο, τα γοβάκια και την τιάρα, αλλά δεν ξέρω αν σου κάνουν, εσύ τρως υγιεινά, ενώ εγώ η μουλάρα δεν αφήνω τζανκ φουντ για τζανκ φουντ.
      Μεμαρία μου, ωραία η ιδέα για βραβείο σχολιασμού, πρέπει κάπως να αναδειχτώ κι εγώ, το έχετε καταλάβει, εξάλλου, ότι όταν έχω έμπνευση κάνω κανονική κατάληψη.
      Πολλά φιλιά σε όλους

      Διαγραφή
    8. Απίθανη είασι Μαρία!!!!!!!!χαχαχαχαχαχα (μια και κατοχυρώθηκε το είσαι απίθανη για την Πιπη)!!!

      Διαγραφή
    9. Με τόσο γελιο που εριξα διαβαζοντας τα σχόλια...γιατι μην μου πήτε ότι όλη η ουσία δεν ειναι αυτα..ε; και μαλιστα τωρα που πηρε φόρα η Πιπη ποιος την πιανει...αντε να γελασει και το χειλακι μας...και οχι μονο ..εισαι απιστευτη Πιπη μου λατρευω τους ανθρωπους με χιούμορ..χα..χα το σφουγγαρισμα στην βεραντα απαιτεί... εξωμο φορεμα χρυσα γοβακια...και αααααα να μην ξεχασεις την τιάρα..!!!!
      Ωραία ειδοποιηστε με και μενα την μακρινή πότε θα γινει η απονομη να ανεβω κατα πανω...να μην την χάσω..
      σε όλες οσες εχετε σχολιασει εδώ φιλακιααα.. Παω τωρα στην θεση μου για τον επομενο σχολιασμό της πυργοδέσποινας για την πρωτια της.!!

      Διαγραφή
    10. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!
      Διαγωνισμός σχολιων;
      Πώς τα κατάφερες βρε θηρίο;
      Ήρθα για να πω μπράβο στη Μαρία και σε όλους όσους συμμετείχαν και τι να δω;
      Ασχολούνται όλοι με σένα 😂😂😂🤣🤣🤣
      ΜΠΡΆΒΟ λοιπόν και σε σένα που μας έκανες και γελάσαμε τόσο.
      Το χρειαζόμαστε το γέλιο και θέλουμε να σε βλέπουμε συχνά .

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητηρια στην Αριστέα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη έκπληξη και εδώ τα αποκαλυπτήρια!!
    Πολύ ευχάριστες εκπλήξεις!! :)
    Συγχαρητήρια στην Αριστέα μας, δεν την φαντάστηκα καν!
    Είχαμε και ακριβώς την ίδια θεματολογία.

    Σ'ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου για την ζεστή σου φιλοξενία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στην Αριστέα για την πρωτιά της. Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη νομίζω τρία τέσσερα άτομα υποψιάστηκα ως δημιουργούς της συμμετοχής αυτής και μέσα ήσουν Αριστάκι..
    Είναι όμορφο να βλέπω νέους φίλους να συμμετέχουν στο αγαπημένο μας παιχνίδι των λέξεων που κάθε άλλο από παιχνίδι είναι.
    Ευχαριστούμε Μαρία μου άλλη μια φορά γιατί είσαι η αιτία να διαβάζουμε τόσες ομορφιές και διαφορετικές μάλιστα σε ύφος και στυλ
    Καλή συνέχεια
    Φιλιά πολλά πολλά και καλό καλοκαιρινό μήνα σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο μας βρε παιδιά! Ακούραστοι είμαστε και ακούραστοι να είμαστε!
    Πάντα να ανταμώνουμε και να δημιουργούμε!
    Μπράβο Μαράκι και Αριστάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωωωωωπ and the winner is......
    Α Ρ Ι Σ Τ Ε Α.....
    Μπράβο στο κορίτσι του Συμποσίου για την πρωτιά της. Έδωσε με λόγο χαστούκι ένα θέμα που τρέχει στην επικαιρότητα. Ανεξάρτητα με τις επί μέρους τοποθετήσεις μας πάνω σε αυτό, έδωσε αυτό που ήθελε, με τρόπο ωμά ρεαλιστικό.
    Επίσης τις αμέσως 2η και 3η θέση, την Μαρία Κανελλάκη και την Μαρία Νικολάου
    Πολύ δύσκολος διαγωνισμός. Τα αποτελέσματα, και εδώ, κρίθηκαν την τελευταία στιγμή.
    Προς απόδειξη ότι καμία συμμετοχή δεν ξεπέρασε τα 4 "άριστα", γεγονός που δείχνει την ισοβαρύτητα των συμμετοχών.
    Να ΧΑΙΡΕΤΙΣΩ με μεγάλη χαρά τους νέους φίλους και φίλες που μπήκαν στον διαγωνισμό με την καρδιά μου.
    Την Pippi, την Άννα από την Πάρο, τον Γιάννη Τζίτζικα (πολύ μεγάλη μου η έκπληξη....!), τον Βασίλη Διακοβασίλη, την Ανέσπερη, τον Τάσο Κάβουρα ξανά.
    Επίσης, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.....!!!!!! 4 άντρες στον διαγωνισμό.....! αυτό και αν είναι ΕΙΔΗΣΗ.....!
    Μπράβο σε ΟΛΑ τα ΚΕΙΜΕΝΑ που κατέθεσαν την ψυχούλα τους και την έκφρασή τους.
    Μπράβο σε σένα ΜΑΡΙΑ μου για την οργάνωση, την ψυχή του δρώμενου, την προσφορά σου σε έναν διαγωνισμό που ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.
    Καλή συνέχεια σε όλους παιδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άτιμο αλτςχάιμερ.... στα καινούργια παιδιά συμμετοχών η αγαπημένη μας Νικολέτα.....!!! μια ακόμα καινούργια συμμετοχή.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου: η πρωτιά κρίθηκε στον πόντο. ήταν αρκετές οι δυνατές συμμετοχές,
      για αυτό και το χάρηκα περισσότερο από κάθε άλλο Παίζοντας!
      Εγώ ακόμα κι από τη δική μου συμμετοχή αγάπησα περισσότερο δύο άλλες! ☺ Δεν είναι υπέροχο;;;;;;

      Πολλά φιλιά :))

      Διαγραφή
    3. Πραγματικά τα αποτελέσματα κρίθηκαν την τελευταία στιγμή!
      Αξίζει να αναφερθεί μια και αναλύουμε τα σχετικά, ότι και η συμμετοχή 11 το ΕΩΣ ΠΟΤΕ; της Ρούλας είχε μπει δυναμικά στη μάχη απ' την αρχή!
      Να συμπληρώσω επίσης, ή μάλλον να διορθώσω΄κάτι...η Ανέσπερη έχει ξαναπάρει μέρος στο παιχνίδι.
      Όπως και να έχει ήταν μεγάλη μου χαρά να δω καινούριους φίλους ή παλιούς που είχαν καιρό να πάρουν μέρος κι εύχομαι να κόλλησαν το μικρόβιο του παιχνιδιού και να τους ξαναδώ!

      Γιάννη μου σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
      Αριστέα, μια και σε πέτυχα εδώ, ας σου ξαναπώ συγχαρητήρια! :) :)

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Γιάννη, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το επίπεδο ποιότητας των συμμετοχών είναι πολύ ψηλό, γι αυτό και είναι τιμή να βρίσκεται κανείς ανάμεσά τους.
      Δεν με θυμάσαι από παλαιότερες συμμετοχές, γιατί σαν "άστεγη" που είμαι (δεν έχω δικό μου blog) εμφανίζομαι σποραδικά και μετά... εξαφανίζομαι. Είχα όμως την χαρά και την τιμή να συμμετέχω αρκετές φορές παλιότερα στο "Παίζοντας με τις λέξεις", από τότε ακόμα που το διοργάνωνε η Φλώρα. Είναι πάντα ξεχωριστή απόλαυση να βρίσκομαι εδώ, είτε συμμετέχοντας είτε μόνο διαβάζοντας!

      Διαγραφή
    5. Άννα μου, καλά έκανες και το επισήμανες, γιατί το δικό μου μυαλό πήγε διακοπές, ελπίζω εντός του καλοκαιριού να ακολουθήσει και το σώμα! :) :)
      Βέβαια ο Γιάννης μιλάει για την περίοδο που το παιχνίδι παίζεται εδώ, αλλά έπρεπε να το συμπληρώσω εγώ!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Ήρθε και η καθυστερημένη της παρέας!
    Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για την υπέροχη συμπόρευση και τα καλά τους λόγια, με ψήφισαν δεν με ψήφισαν!
    Δεν είναι εξάλλου ποτέ αυτό το ζητούμενο! ☺

    Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά με άφησαν με ανοιχτό το στόμα!
    Μπράβο σε όλους μας, καλώς όρισαν και καλή συνέχεια να έχουν οι καινούργιοι της παρέας μας, μπράβο στην ακούραστη Μαρία μας, που συνεχίζει να μας δίνει την ευκαιρία να περνάμε όμορφα και να δημιουργούμε! Γνωρίζω περισσότερο από κάθε άλλον πόσος χρόνος και ψυχική αντοχή απαιτεί ένα δρώμενο.

    Είμαι σίγουρη ότι η συμμετοχή μου δίχασε λιγάκι. Ήταν σαν καυτή πατάτα!
    Ήταν ορατό αυτό νομίζω: ή που αγαπήθηκε ή που αγνοήθηκε παντελώς! ☺
    Αν και θα τα γράψω στη σχετική ανάρτηση που θα κάνω να πω δυο λόγια εδώ;
    Δεν υποστηρίζω και δεν αποδέχομαι επ' ουδενί κάθε είδους εγκλήματα, πόσο μάλλον ενός βρέφους!
    Ως επαγγελματίας όμως κοινωνικών επιστημών, είμαι με το άτομο και προσπαθώ να κατανοήσω πώς φθάνει στο έγκλημα.
    Το άτομο το υποστηρίζω από την πλευρά της δίκαιης απόδοσης δικαιοσύνης. Υπάρχουν νόμοι και έτσι είναι το σύστημά μας! Μακριά λοιπόν από αυτοδικίες, βρισιές, κατάρες και άλλα τινά!
    Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση μου απέναντι ακόμα και στα χειρότερα εγκλήματα! Αυτό επιβάλλει η παιδεία μου και ο χαρακτήρας μου!
    Προσπαθώ να κατανοώ. όχι να δικαιολογώ. Έχει τεράστια διαφορά!

    Μαρία μου, καλή ξεκούραση!
    Πολλά φιλιά και καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο στη Μαρία για την ωραία ακόμα μια φορά διοργάνωση
    συγχαρητήρια σε όλους και στη νικήτρια

    υγ-το επομενο , δεν αναφερες όπως κάθε φορά , πότε βγαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους. Μαρία μου, τι όμορφο δρώμενο! Αριστέα μου, χίλια μπράβο, το κείμενό σου είναι ξεχωριστό. Ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσω να συμμετέχω! Μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ομολογώ πως και το δικό μου στόμα έμεινε ανοιχτό με τις αποκαλύψεις. Κι αυτή είναι η επιτυχία του παιχνιδιού αυτού. Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις, το νέο αίμα και τα πολυδιάστατα μηνύματα των συμμετοχών.
    Συγχαρητήρια θερμά στο Αριστάκι μας (ούτε που πήγε ο νους μου πως ήταν δικό της) και σε όλα τα παιδιά που κατάθεσαν την ψυχή τους.
    Μαράκι, περάσαμε πάλι αξέχαστες στιγμές κοντά σου. Σ' ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σου και το άψογο σέρβις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ώστε η Αριστέα κρυβόταν πίσω από τις λέξεις που τους περισσότερους(από όσο είδα και στα σχόλια) προβλημάτισαν!! Συγχαρητήρια λοιπόν, όχι μόνο σε εκείνη φυσικά, αλλά και σε όλους όσους κατέθεσαν τις σκέψεις τους σε αυτό το παιχνίδι!

    Χαρά μου που ήμουν για πρώτη φορά μέρος του :)

    Μπράβο σου Μαρία για την άψογη διοργάνωση, ήσουν εξαιρετική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλές εκπλήξεις!!!!!!!
    Μπράβο στην Αριστέα μας μας ταρακούνησε για τα καλά
    Συγχαρητήρια και σε εσένα Μαράκι για την άψογη δουλειά

    φιλάκια σε όλους ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νοστιμότατο το κουλουράκι μου!😅
    Μα δεν τον συμπάθησε κανείς τον"μπούμπη"μου;😅
    Δεν πειράζει!
    Σε ευχαριστώ πολύ,Μαρία μου,που με δέχτηκες με μεγάλη χαρά για μια ακόμα φορά,
    το"άστεγο"!
    Και φυσικά συγχαρητήρια στη φιλενάδα που τολμά να"εκτεθεί"
    Για μένα,ο λόγος της δεν είχε κάτι το"φθηνό",το αντιαισθητικό,
    χυδαία είναι η συμπεριφορά όσων δικάζουν σαν θεοί!...
    Τα φιλιά μου!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκπλήξεις πάλι και νέοι συνταξιδιώτες: ό,τι καλύτερο για το αγαπημένο μου παιχνίδι!
    Συγχαρητήρια σε όλους μας, σε σένα, Μαράκι μας, για την άψογη διοργάνωση.
    Για τη συμμετοχή που ξεχώρισε πρώτη φορά θα σχολιάσω εδώ: ήθελε θάρρος να γραφτεί και να ψηφιστεί. Είμαι χαρούμενη για τους blogoφίλους μου!
    Φιλιά και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια σε όλους για τη δημιουργική συμμετοχή τους, και στη συγγραφέα της ιστορίας που άρεσε περισσότερο.

    Συγχαρητήρια φυσικά και στη διοργανώτρια όλου αυτού, υπάρχουν όμως κάποια … gender issues ( http://eige.europa.eu/gender-equality-index/about ) :) Συγχαρητήρια και για την ιστορία #18 (που ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο, μα να μην βγει πρώτη, τελικά πράγματι … δεν υπάρχει κράτος :)

    Αν και πρώτη φορά συμμετέχω σε τέτοιο παιχνίδι, συνολικά ήταν πολύ διασκεδαστικό: η ανάγνωση των λέξεων μου δημιούργησε αμέσως μια εικόνα, την οποία περιέγραψα ως ιστοριούλα, επίσης μου άρεσαν πολλές από τις ιστορίες που διάβασα. Άντε και στα επόμενα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια στη νικήτρια του διαγωνισμού αυτού. Πολλά καλά κείμενα, το νήμα έκοψε η Αριστέα με ένα θέμα που σοκάρει ακόμα ( θετικό αυτό ). Συγχαρητήρια Μαρία για τη διοργάνωση του παιχνιδιού, στο οποίο συμμετείχα πρώτη φορά και το χάρηκα αληθινά. Ελπίζω να μπορέσω να συμμετάσχω και στο επόμενο. Να είστε καλά όλοι οι συμμετέχοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με αγωνια περιμενα να δω τα αποτελεσματα Μαρια μου και περισσοτερο ηθελα να δω ποιος η ποια εγραψε μια τοσο κοφτερή και αληθινή ιστορία...και δεν την σκεπασε με τιποτε .. μου αρεσε το τσαγανό που εβγαζε..!!
    Και με μεγαλη μου χαρα θα δώσω τα θερμα μου συγχαρητηρια στην πριγκίπισσα της παρεα μας στην ΑΡΙΣΤΕΑ για την πρωτια της... Αριστακι την λέω εγώ.. δεν μπορουσα να βρω ποιος το εγραψε..χαιρομαι που ήταν δικο της Νομιζω οταν την διαβασουμε στο δικο της χώρο.. θα μας συγκλονίσει ακομη περισσοτερο..
    Μπραβο και σε όλους όσους πήραν μερος στο παιχνιδι αυτό και συνεβρεθήκαμε ακομα μια φορά κατω απο την άψογη φιλοξενια της ΜΑΡΙΑΣ μας..
    σε ευχαριστω πολύ Μαρια μου για την μνεία στο (Εως πότε ) να είσαι καλα φιλη μου
    Να εχετε εναν ομορφο μηνα καλη ανταμωση στο επομενο παιχνίδι και καλο καλοκαιρακι φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν πήρα είδηση το παιχνίδι γιατί είχα θέματα οικογενειακά και τρεχάματα σε νοσοκομεία κλπ...όμως σας διάβασα και σας συγχαίρω όλους !!!Την Αριστέα την ψυχανεμίστηκα ....θέμα "βαρύ, αποτρόπαιο, ζόρικο" που το χειρίστηκε άψογα και μας καθήλωσε !!!Χάρηκα και τους καινούργιους φίλους της παρέας, Μαρία μου πρέπει παρά την κούραση και την ευθύνη του παιχνιδιού,που διεκπεραιώνεις τόσο υπεύθυνα και δημιουργικά, να αισθάνεσαι απέραντη ικανοποίηση !!! Στέλνω σε όλους την αγάπη μου και τις ευχές μου γιά Καλό καλοκαίρι !!! Με το καλό να συναντηθούμε πάλι στο επόμενο παιχνίδι !!! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί φίλοι και εξαιρετική μου οικοδέσποινα Μαρία !
    Νιώθω την ανάγκη να πω και εδώ, αυτό που είπα και για το δρώμενο της Αριστέας :
    Πανηγυρικά συγχαρητήρια σε όλους γι αυτήν την νίκη του πολιτισμού !
    Πρωτοβουλίες όπως αυτή του παιχνιδιού των λέξεων , που με πολλή αφοσίωση και προσωπικό κόπο αναλαμβάνετε κάποιοι άνθρωποι με ξεχωριστή προσωπικότητα,δεν θα πηγαίνουν ποτέ χαμένες. Γιατί καταφέρνουν να χτίσουν πολλαπλές γέφυρες : γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους, γέφυρες πνευματικής αλληλεπίδρασης, αλλά και γέφυρες, για τον καθένα από μας, ανάμεσα στο εγώ μας και την ψυχή μας!
    Αξία ανεκτίμητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο στο Αριστάκι μας για τη πρωτιά και σε όλους, όσους χάρισαν εμπνεύσεις.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ Μαρία μου, σε εσένα, που για ακόμα μια φορά, όμορφα μας φιλοξένησες! :)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Μαρία μου !! Ψάχνομαι να δω πως έχασα το δρώμενο και μόλις είδα την βραβευμένη ιστορία της Αριστέας !! Μπράβο σε όλους σας που αποτυπώνετε σε τούτο το μέσον τις ιστορίες της ψυχής σας . Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα Μαρια μου!Καλο μηνα και Καλο Καλοκαιράκι!
    Συγχαρητηρια για την διοργάνωση του δρώμενου και μπραβο στην νικήτρια με το υπέροχο κείμενο!
    Καλη συνέχεια !Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε ρε γλέντια στα σχόλια!!!
    Καταρχήν, θερμά συγχαρητήρια κι από εδώ,
    στην Αριστέα για την συγκλονιστική ιστορία,
    όμως, δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός, τέτοιου
    τύπου φαινόμενα, όλο και αυξάνονται.. Τραγικό.
    Για να το ελαφρύνω τώρα πάντως, εμένα η επιθυμία μου
    για να μάθω την συνέχεια τής ιστορίας με τον αριθμό 1,
    έγινε πραγματικότητα, χάρη στην αγαπητή Πίπη, και
    πολύ την ευχαριστώ! Τι να σου κάνω βρε Πίπη μου, έτσι
    κι είχες γράψει εξαρχής και το φινάλε που πρόσθεσες
    μετά, θα είχες πάρει τριαράκι νομίζω, από εμένα.
    Το αστείο πάντως, είναι πως, βλέπω εκείνο το απόγευμα
    να μου απαντάς, κι ενώ δεν είχε λήξει ακόμα ο χρόνος
    σχετικά με την βαθμολογία, λέω "μπα, αποκλείεται να
    έχει γράψει η Πίπη το 1 και να απαντά κιόλας, πριν
    από την λήξη τού χρόνου", κι όμως τελικά ήταν έτσι!
    Όλα τα δικαιολογεί το αστείρευτο χιούμορ σου Πίπη μου!
    Μαράκι, μπράβο γι'άλλη μια φορά για την άψογη διοργάνωση! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παίζοντας με τις λέξεις και Συμπόσιο συμπορεύτηκαν στα ίδια επίπεδα. Ήταν απ' τις φορές που τα ευχαριστήθηκα όσο δεν πάει. Μπράβο, ρε παιδιά, για την έμπνευση! Και μπράβο στο λατρεμένο αριστάκι για την πρωτιά, που τη χάρηκα πάρα πολύ.

    Μαρία μου, να 'σαι καλά και σ' ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγχαρητήρια Μαρία μου για άλλη μια φορά.
    Δεν πήρα είδηση το δρώμενο εγκαίρως και μόλις διάβασα τις συμμετοχές .
    Όλες είναι καταπληκτικές.
    ΜΠΡΆΒΟ και στην Αριστέα για το θέμα που έθιξε.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θερμά σας ευχαριστώ όλους!
    Χωρίς εσάς δε θα υπήρχε το "Παίζοντας με τις λέξεις"
    Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή