Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Παίζοντας με τις λέξεις"...Bράβευση και αποτελέσματα 14ου παιχνιδιού


Το 14ο "Παίζοντας με τις λέξεις" μίλησε για τη φιλία, είχε χρώμα, και πάνω από έναν παραστάτη!
Σας ευχαριστώ όλους θερμά που για άλλη μια φορά στηρίξατε το παιχνίδι μας. Δε χρειάστηκε φυσικά να ρίξω νόμισμα για να βγάλω τον νικητή αφού τον ανέδειξε πανηγυρικά η δική σας βαθμολογία.
Το βλέμμα μου λάμπει από χαρά, καθώς είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το έξυπνο χιούμορ και η σπιρτάδα της γραφής της, έφεραν την αγαπημένη Μαρία Κανελλάκη από το blog Απάγκιο στην πρώτη θέση!
Ας απολαύσουμε άλλη μια φορά μαζί το ευρηματικό.όσο και σπαρταρτιστό "Τάμπλετ κοπής"!
Μαρία μου πολλά συγχαρητήρια!!

http://www.lolhome.com/funny-picture-9979532069.html

Τάμπλετ κοπής

Αγαπητή τεχνική υποστήριξη,

Προ μηνός, είχα την ατυχία να μου δωρίσει συνεργάτης μου ένα τάμπλετ με απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογών, όπως μου είπε. Ενθουσιάστηκα! Το απόγευμα επιχείρησα να φορτίσω και να το βάλω σε λειτουργία, ακολουθώντας τις εσώκλειστες οδηγίες. Προς μεγάλη μου απογοήτευση, η οθόνη είχε τοχρώμα και την ακινησία του νεκρού. Απευθύνθηκα σ’ ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών, όπου με ενημέρωσαν ότι ήταν ελλαττωματικό. Για την ακρίβεια μου είπαν: «Χαχαχα…πού το βρήκατε αυτό το καβουρντιστήρι;»

Συντετριμμένος, το ξαναέβαλα στη συσκευασία και σκέφτηκα να το δωρίσω στον κουμπάρο μου, που εκείνη τη μέρα γιόρταζε. Τον επισκέφτηκα λοιπόν και με θριαμβευτικό ύφος του επανέλαβα το παραμύθι που μου είχε πει ο συνεργάτης μου. Διέκρινα στο ανυποψίαστο βλέμμα του, την ίδια ευγνωμοσύνη που είχα κι εγώ το πρωί. Έφυγα ικανοποιημένος, με την ελπίδα να μην χαλάσει η πολύχρονη φιλία μας εξ αιτίας αυτού του μηχανήματος.

Η χαρά μου δεν κράτησε πολύ. Μετά από δυο μέρες, είχα επέτειο  γάμου. Η γυναίκα μου γύρισε αργά το βράδυ σπίτι και μου πρόσφερε περιχαρής το δώρο της. Ένα μικρό πακέτο, το περιτύλιγμα του οποίου, μου ήταν ήδη γνώριμο και σίγουρος για το περιεχόμενο, το ξετύλιξα. Όπως μου είπε, επρόκειτο για ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας μηχάνημα, πανάκριβο βέβαια, αλλά για χάρη μου θυσίασε τις αιματηρές οικονομίες της που μάζευε νόμισμα-νόμισμα τα τελευταία χρόνια. Κι όλα τα υπόλοιπα που είχα αραδιάσει στον κουμπάρο μου πριν δυο μέρες. Οι υποψίες μου για τη σχέση της συζύγου μου με τον κουμπάρο μας, επιβεβαιώθηκαν οικτρά. Και ξαναβρέθηκα με το άχρηστο μηχάνημα στην κατοχή μου.

Στην απόγνωσή μου να απαλλαχτώ από δαύτο, το έδωσα στον οχτάχρονο γιο μου, να παίζει με τους φίλους του. Το απόγευμα που γύρισε απ’ το σχολείο, το εκσφενδόνισε στο κεφάλι μου, φωνάζοντας έξαλλος: «Να το τρίψεις στην κασίδα σου αυτό το κονσερβοκούτι!». Για δυο μέρες, παρέμεινα κλινήρης με εγκεφαλικές κακώσεις. Και με το ύπουλο μηχάνημα να με περιμένει σπίτι.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να το ξεφορτωθώ, το έστειλα στη μάνα μου στην Αετομηλίτσα, εξηγώντας της στο τηλέφωνο, πως δεν είναι τηλεκοντρόλ, αλλά να συμβουλευτεί το δάσκαλο του χωριού και να καταχωρίσει συνταγές με πίτες. Μετά από μέρες, παρέλαβα με κούριερ ένα δέμα κι ένα σημείωμα. Αναγνώρισα αμέσως τα γράμματα.
«Γιόκα μ’,
Του κάναμ’ φάκτουρι ρεσέτ και δεν φορτίζ’ τ’ αναθεματισμένου.
Στείλτου πίσου παλκάρι μου, γιατί τόση ζέστα που βγάν’, μόνο για μπρίκι καν’. Na παρ’ς γουίντοουζ να μιλάμ’ και στου σκάιπ.
Σου στέλν’ με του ΚΤΕΛ και μια μηλόπιτα».

Η Φιλιππινέζα που καθάριζε το σπίτι εκείνη τη μέρα, με είδε να κρατάω απελπισμένος το τάμπλετ και γέλασε. «Κύριος ντεν ξέρει αγοράζει καλός κομπιούτερ. Σου ντείξω εγκώ ντικό μου να μάθεις. Πατρίντα μου, πετάμε όξω από παράθυρος αυτά!». Και το πέταξε. Και πέτυχε έναν χριστιανό που διέσχιζε αμέριμνος το πεζοδρόμιο. Και τον έστειλε στον Ευαγγελισμό με εγκεφαλική διάσειση. Και μένα στο αυτόφωρο για πρόκληση σωματικών βλαβών. Και παράνομη απασχόληση αλλοδαπού. Και την Φιλιππινέζα, για παράνομη διαμονή στη χώρα.  Και ο παραστάτης δικηγόρος, μου επέστρεψε θριαμβευτικά το τάμπλετ, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης. «Έξι μήνες εξαγοράσιμους φάγατε, αλλά ευτυχώς δέχτηκαν να σας επιστραφεί το μηχάνημα!»

Αν λάβετε παρόμοια παράπονα πελατών, να ξέρετε πως η επιφάνεια του μηχανήματος, είναι ιδανική για κοπή λαχανικών. Σε κρεμμύδια ειδικά, ενδέχεται να λειτουργήσει και η συσκευή. Βατικιώτικα κατά προτίμηση…



Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και όσοι εμπνεύστηκαν από τις λέξεις και δημιούργησαν! 
Όλοι είμαστε νικητές, γιατί η διάθεση για δημιουργία είναι μια νίκη από μόνη της!
Ώρα όμως να γίνουν και οι αποκαλύψεις των δημιουργών, καθώς και η βαθμολογία που συγκέντρωσαν.  

1. Η νεράιδα της λεβάντας (ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ) 1
2. Το βλέμμα του Κόσμου (Marina Tsardakli) 12
3. Ο ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ (Κική Κωνσταντίνου) 3
4. Για σένα (Katerina Verigka) 3
5. Το κυνήγι μια λέξης (ANNA Flo) 5
6. Μαύρο-άσπρο (airis) 5
7. Σεμινάρια δημιουργικής κλοπής (Memaria) 7
8. Όταν σε τυλίγει το λευκό (Lysippe) 1
9.  ΕΚΤΟΡΑΣ! (Σμαραγδάκι Ρούλα) 4
10.  Εκείνος και ο Άλλος, (ANNA Flo) 14
11. Τάμπλετ κοπής (Maria Kanellaki) 31
12. Το παρόν …πωλείται (Mary Pertax) 3
13. Η Τρίτη Πράξη... (Giannis Pit) 22
14. Αδημονία σαν ευχή (ποιώ - ελένη) 12
15. Ιερή αποστολή (airis) 6
17. Το όπλο της Ειρήνης  (Katerina Verigka) 4
18. Το δικό μου μπλε (Mia) 4
19. Λαβωμένες Μνήμες (Ελένη Φλογερά) 13
20. Πορτοκαλί  (Woman in Blogs) 14
21. Μέχρι να περάσει η μπόρα  (Woman in Blogs) 13


Ελπίζοντας πως δεν έκανα κανένα λάθος, (αν έκανα, μη με λυπηθείτε, μπορείτε ελεύθερα να μου τα πείτε ένα χεράκι), σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σας καλώ στο επόμενο παιχνίδι που θα αρχίσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αρχές Μαΐου.

27 σχόλια:

  1. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Μαρία Κανελλάκη για το πανέξυπνο τάμπλετ της. Τα συγχαρητήριά μου και σε σένα, Μαρία μου, για την άψογη διοργάνωση του δρώμενου αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στη Μαρία μας για την πρωτιά της. Σ'ευχαριστούμε και σένα Μαρία μου για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση. Καλή συνέχεια στο παιχνίδι μας και σε ό,τι κάνεις
    Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς. Οι βαθμοί δεν αρκούν για να αναδείξουν τις τόσο όμορφες δημιουργίες
    Καλό Σ/Κο σε όλους
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην νικήτρια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι πολύ χαρούμενη! Επιτέλους, κερδίζει δική μου επιλογή και, το κυριότερο, είχα βρει το συγγραφέα!
    Με το που το διάβασα είπα "Α, αυτή η Μεμαρία, κοίτα τι σκάρωσε πάλι!". Αλλά μετά σκέφτηκα ότι η Μεμαρία ήταν εκτός συναγωνισμού και συνειδητοποίησα ότι μόνο η Woman in blogs θα μπορούσε να το έχει γράψει, αλλά και αυτό μέχρι που βρήκα και άλλους πιθανούς "ενόχους": την ANNA FLO, τον Giannis Pit, τη Mia, τη Serenata, τον Τάσο Κάβουρα... Και τότε, ένα λαμπάκι άναψε στο μυαλό μου και το βλέμμα μου άστραψε(είμαι σίγουρη ότι ο Giannis Pit θα με καμαρώνει). Αφού κανένας δεν μπορούσε να ψηφίσει το δικό του, για να δούμε ποιος δεν είχε ψηφίσει το 11... Και τότε, μεταξύ των ελάχιστων που δεν το είχαν ψηφίσει, ένα όνομα ξεχώρισε: Μαρία Κανελλάκη! Και όλα ξεκαθάρισαν διαμιάς. Και από εκείνη την στιγμή ήμουν σίγουρη ότι το τάμπλετ κοπής ήταν της Μαρίας Κανελλάκη, χε, χε! Όχι, παίζουμε!
    Συγχαρητήρια, λοιπόν, στη Μαρία Κανελλάκη, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, και εύχομαι καλές εμπνεύσεις και στο μέλλον!
    Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαμπάρι δεν πήρα.Περνάνε έτσι τα δρώμενα και δεν το αντιλαμβάνομαι.
    Μπράβο σε όλους σας για την δημιουργία και την προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να λοιπόν και τα αποκαλυπτήρια..!
    Κάποιες συμμετοχές ήταν μεγάλη έκπληξη!!
    Πολλά συγχαρητήρια στην Μαρία Κανελλάκη για χιλιοστή φορά αλλά και στους Γιάννη, Αλεξάνδρα, Ελένη Φλογερά, ποιώ-Ελένη και Μαρίνα για τις καταπληκτικές τους συμμετοχές!! Και σε όλους για την υπέροχη προσπάθεια! :)

    Μακάρι αυτό το παιχνίδι να προσελκύσει περισσότερους αναγνώστες και συμμετέχοντες!!
    Μαρία μου σ'ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά κι εγώ προσωπικά, που κάθε φορά αγκαλιάζεις τις συμμετοχές μου!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπημένη στιγμή αυτή των αποκαλυπτηρίων, όταν βλέπεις ποιος εμπνεύστηκε τι. Ένας γύρος απολαυστικός, που, τελικά, τον καθοδήγησε η Μαρία Κανελλάκη. Η προτίμηση των περισσότερων, και όχι άδικα. Της αφήνω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ εδώ, με τα υπόλοιπα στον δικό της χώρο. Φυσικά, πολλά μπράβο και στον Γιάννη, που τα πήγε κι αυτός πολύ καλά, όπως και στις φίλες που ακολούθησαν και βρέθηκαν επίσης πάνω-πάνω στις προτιμήσεις μας. Μαρία μου, πολλά μπράβο και πολλές ευχαριστίες και σε σένα, που αγόγγυστα κρατάς το πηδάλιο και μας χαρίζεις όλες αυτές τις όμορφες στιγμές.

    Ήταν ένας υπέροχος γύρος!
    Πάμε δυναμικά για τον επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στη Μαρία και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους! Αναμένουμε το καινούργιο δρώμενο το Μάιο και τη Μαρία μας που θα μας φιλοξενήσει άλλη μια φορά αγόγγυστα και με αγάπη! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι μας, όλα τα "ευχαριστώ" μας σου ανήκουν για τη δουλειά που ρίχνεις σ' αυτό το παιχνίδι.
    Ευγνώμων για τα σχόλια και τις ψήφους των φίλων, με συγκινήσατε πολύ!
    Η ιστορία είναι στη βάση της αληθινή, είχε γραφεί χρόνια πριν και ήταν εμπνευσμένη από μια αντίστιχη εμπειρία (άτυχου) πελάτη.
    Σας ευχαριστώ ολόθερμα όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρίες μου συγχαρητήρια!!! Στη μία Μαρία για την άψογη παρουσίαση του παιχνιδιού και στην άλλη Μαρία για την πρωτιά της.
    Ευχαριστώ όσους επέλεξαν και την δική μου συμμετοχή ή είπαν καλά λόγια για αυτήν, όπως η Κατερίνα πιο πάνω.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου, δεν ξέρεις πόσο το χαίρομαι όλο αυτό εδώ με την καρδιά μου. Έχει κερδίσει τη δική του θέση στην καρδιά και στην έμπνευσή μας.
    Ήρθε λοιπόν η ώρα των αποκαλύψεων. Δύο και πάλι οι αντρικές συμμετοχές, δυστυχώς και εύχομαι να ανέβουν σε αριθμό.
    Πολλά συγχαρητήρια στην Μαρία Κανελλάκη, την κυρίαρχη του "Παιχνιδιού με τις λέξεις" (όχι θα μου γλύτωνε η στατιστική....αριθμολάγνος παιδί μου). Θα της τα πω και κατ΄ιδίαν όπως και στα άλλα παιδιά.
    Συτχαρητήρια στην Άννα, στην Αλεξάνδρα, συγχαρητήρια σε όλες, στον Τάσο Κάβουρα που κρατά και αυτός την αντρική παρουσία στο δρώμενο.
    Και πάνω απ όλα Μαρία μου και σε σένα για την έξοχη διοργάνωση, τον συντονισμό και τον μεγάλο σου κόπο.
    Πολλά φιλιά και Καλή Μεγαλοβδομάδα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια στη Μαρία για την πρωτιά της. Η ιστορία είχε πρωτοτυπία, χιούμορ (το γράμμα της μάνας από το χωριό...όλα τα λεφτά!! χαχα)και είμαι σίγουρη πως το απόλαυσε και η ίδια όταν το έγραφε.
    Συγχαρητήρια βέβαια και σε όσους συμμετείχαν και στη marypertax που το οργάνωσε.
    Καλό μήνα σε όλους και όλες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα θα έσκαγε στο χειλάκι του χαμόγελο ο «άτυχος πελάτης» διαβάζοντας την περιπέτεια του δια χειρός Κανελλάκη.. Μαρία πολλά συγχαρητήρια..!!
    1. Νομίζω ότι αυτή τη φορά η πανσπερμία διαφορετικών γραφών μας έδωσε την ευκαιρία πιο ξεκάθαρα να δείξουμε με τις προτιμήσεις μας στη ψηφοφορία τι μας αντιπροσωπεύει καλύτερα..
    2. Γιάννη να είσαι σίγουρος ότι αν στις ψηφοφορίες υπήρχε ισορροπία ανδρών – γυναικών θα είχαμε ελπίδα κάποτε ..να «νικήσουμε». Κράτα γερά και εγώ θα βάζω πλάτη.
    3. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που ψήφισαν την δική μου αληθινή ιστορία , πάντοτε ήθελα να βρω την ευκαιρία να την γράψω για να υπάρχει..
    Οικοδέσποινα Μαρία τις ευχαριστίες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απολαυστικό το κείμενο!
    Και θα πρόσθετα και αρκούντως ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ: Έδωσες έναυσμα να περιηγηθώ και στις υπόλοιπες συμμετοχές τον κατάλληλο χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στη Μαρία [memaria] για την διοργάνωση όλου του παιχνιδιού, σε όλους τους συμμετέχοντες και στη νικήτρια
    Ευχαριστώ την Αννα για τον βαθμό στην ιστορία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, ξέχασα η τρίτη πράξη υποψιάστηκα ότι θα είναι του Γιάννη
    και τωρα το είδα
    οτι το βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στις Μαρίας μας.
    Η μια γιατί το διοργάνωσε όλο αυτό και η άλλη γιατί πήρε και πάλι την πρωτιά.
    Όλες οι ιστορίες ήταν υπέροχες και πολύ δύσκολο να βάλεις βαθμό .
    Καλό Πάσχα σε όλους κι όλες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρώτη φορά συμμετείχα ψηφίζοντας, στο διαγωνισμό. Ωραία εμπειρία, όχι τόσο για τη διαδικασία βαθμολόγησης (αυτή ήταν επώδυνη*) αλλά για το ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω τόσο ωραία κείμενα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, πολλά συγχαρητήρια στη Μαρία και τον Γιάννη που ξεχώρισαν...
    * Θα ήθελα κι άλλους βαθμούς, υπήρχαν κείμενα που ήθελα να δώσω βαθμό, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένας υπέροχος γύρος!
    Κι ανάμεσα σε τόση συγκίνηση, πρώτευσε το γέλιο!
    Το έχουμε ανάγκη, πολλή ανάγκη, όπως και την πένα του "κανελλακίου" μας! Ευχαριστούμε θερμά λοιπόν το Μαράκι μας που το έχουμε από το Δεκέμβρη του 2012 στην όμορφη παρέα του Παίζοντας με τις λέξεις, που μεγαλώνει και εμπλουτίζετε από πρόσωπα και διαφορετικές γραφές κατά καιρούς.
    Συγχαρητήρια λοιπόν στη Μαρία, στη Μεμαρία, για την άψογη διοργάνωση, (που χρειάζεται πολλή κούραση κι ένα επιπλέον άγχος μέχρι να πάνε όλα καλά) μπράβο σε όλους μας!

    Αυτή τη φορά μερικές αποκαλύψεις ήταν έκπληξη για μένα.
    Και χαίρομαι που διαπίστωσα ότι ψήφισα αγαπημένες φίλες!.
    Πολλά φιλιά και με καλό να έρθει το επόμενο Παιχνίδι μας (γιατί δεν με κόβω να ανεβάζω εκείνο το δόλιο το Συμπόσιο που είναι έτοιμο από καιρό...☺)

    Καλό Πάσχα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαίρομαι που για μια ακόμη φορά το χιούμορ κερδίζει, προσωπικά τα δραματικά κείμενα δεν με ελκύουν πια!
    Μπράβο στην Μαρία Κανελλάκη για το χαμόγελο που μας χάρισε το κείμενο της!
    Μπράβο και στην οικοδέσποινα Μαρία για την διοργάνωση ενός διαγωνισμού που ανέδειξε και άλλα διαμαντάκια!
    ΑΦιλάκια και καλό μήνα να έχουμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύγε σε ολους μας με πρώτιστη τη Μαρια μας που τόσο μας ενθουσίασε
    Συγχαρητήρια και σε εσένα Μαράκι για την άψογη διοργάνωση!!!!

    Καλο μας μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.. στο Κανελλακι μας..η γραφή της ξεχωριστή απολαυστική..οπως και όλων οσων ελαβαν μερος στο παιχνιδι αυτο που καθε φορα γινεται και πιο ομορφο και πιο αγαπημενο..
    Και σε σενα Μαρία μου... πολλα μπραβο γι αυτην την φιλοξενια και την αψογη παρουσίαση του παιχνιδιού...
    καλο μήνα και καλο Πάσχα σε όλους με αγαπη... φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ω, θερμά συγχαρητήρια στην Κανελλάκη και το τάμπλετ της!
    Όπως φυσικά και σε όλες τις υπόλοιπες ιστορίες τής παρέας.
    Μαρία μου, όπως πάντα, άψογη οικοδέσποινα. Καλό μήνα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγχαρητήρια στην Μαρία μας, σε όλους τους συμμετέχοντες και σε εσένα φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή