Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πως φτιάχνουμε χιονόμπαλες, ή έστω...fairy globes

Όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου συνήθιζε να μου διηγείται παραμύθια, ιστορίες τις έλεγε εκείνη, κι επέμενε πως ήταν πέρα για πέρα αληθινές. Παραμύθια τις έλεγα εγώ, που από τότε ακόμα ό, τι με τρόμαζε, ή ό, τι  δεν πολυκαταλάβαινα, το έβαζα κάτω από το πρίσμα της παιδιάστικης ακόμα λογικής μου και το εξέταζα με σχολαστικότητα από όλες τις μεριές μέχρι να το κατανοήσω. Αν η κατανόηση ήταν αδύνατη, τότε του έβαζα μια ωραιότατη ταμπέλα. Παραμύθια έλεγα, και δεν το έλεγα καθόλου περιφρονητικά, αλλά με όλον το σεβασμό που αρμόζει σε κάθε παραμύθι και σε κάθε ον που έρχεται από τη χώρα του φανταστικού για να παίξει μαζί μας, ή να παίξουμε εμείς μαζί του.

Τα παραμύθια λοιπόν της γιαγιάς μιλούσαν για πανέμορφες γυναίκες με μακριά μαλλιά, για αέρινα πλάσματα πέραν του κόσμου τούτου, που όποιος τα έβλεπε έχανε τη λαλιά του, ή τον έβρισκαν άλλα χειρότερα δεινά.
Συνήθως τα συναντούσαν άντρες που τους έβρισκε η νύχτα κοντά σε ποτάμια, ή δάση και όλο και κάποιος γνωστός της είχε συναντήσει, λέει, μια από δαύτες, κι αν είχε γλιτώσει το κακό, ήταν μόνο και μόνο επειδή είχε προνοήσει να κρυφτεί καλά και να αντισταθεί με νύχια και με δόντια στο αερικό, μην αφήνοντας να του πάρει τα μυαλά η ομορφάδα του, ο αισθησιακός του χορός, ή η εξαίσια, μαγευτική φωνή του. 
Υπήρχαν όμως και οι σπάνιες κι αξιομνομόνευτες εκείνες περιπτώσεις που η νεράιδα δεν έπαιρνε τη λαλιά εκείνου που την είχε δει, αλλά τον ερωτεύονταν παράφορα και οι ιστορίες μιλούσαν τότε για τα παράδοξα αυτά ζευγάρια που ζούσαν αγαπημένα κι ευτυχισμένα για πολλά χρόνια, ή για άλλα που η κακοτυχία τα κατέτρεχε κι έκανε τον έρωτά τους απίστευτη πηγή δυστυχίας.

Πως έγινε κι αυτά τα μυθικά πλάσματα της παιδικής μου ηλικίας ήρθαν να με ανταμώσουν στην ενήλικη πια ζωή μου, έχει εξήγηση.
Δεν είναι βέβαια, ότι έλειψαν στο μεταξύ οι παρουσίες τους, αφού εκείνα τα ακατανόητα ξωτικά της γιαγιάς με τα χρόνια πήραν άλλες μορφές με σημαντικότερη ίσως, την από τη χώρα του Ποτέ Ποτέ προερχόμενη, διάσημη Tinker Bell.  
Και πολύ αργότερα, μινιατούρες τους, ή και μεγαλύτερα κομμάτια, πότε σε χιονόμπαλες και πότε όχι, έρχονταν να με βρουν, μια κι έγινε αγαπημένη συνήθεια της κόρης μου, να μου φέρνει με κάθε ευκαιρία κι ένα τέτοιο μικρό θαύμα. Και είναι παράξενο στα αλήθεια, αν λάβουμε υπόψιν μας πως η ίδια ποτέ δεν έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τέτοια "παιχνίδια". 
Έγινε όμως κάτι σαν εκκεντρική παράδοση όλο αυτό. Ένα πάρε δώσε που μας χαροποιεί, κάτι απόλυτα δικό μας, σαν ένα φανερό σε όλους μυστικό, μα που την ουσία του άλλος δεν την αισθάνεται, παρά εμείς, κι έφτασα έτσι να έχω μια  αξιόλογη συλλογή που τη φροντίζω προσεκτικά. Ή όχι και τόσο προσεκτικά, αφού στη μάχη του ξεσκονίσματος υπήρξε κάποτε μια απώλεια, με αποτέλεσμα μια μικρή νεράιδα να μείνει χωρίς τη μπάλα της. 
Μια μέρα ωστόσο, είδα πως υπάρχει λύση ακόμα και γι΄αυτό. Έπεσα τυχαία πάνω της, μα στη συνέχεια έψαξα και ό, τι άλλο σχετικό, ώσπου έφτασε και η ώρα να αποκατασταθεί επιτέλους η ζημιά.


Τα πράγματα ήταν απλά!

Για να φτιάξουμε μια χιονόμπαλα χρειαζόμαστε:

βάζο
κόλλα δυνατή
απεσταγμένο νερό, ή και βρασμένο απλώς
λίγη γλυκερίνη 
χρυσόσκονη, ασημόσκονη και πάει λέγοντας...μια κι εδώ τα μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι ανεξάντλητα και ναι, για να δικαιολογήσουμε και το όνομα του αποτελέσματος, μπορούμε να βάλουμε και χιόνι αν το επιθυμούμε. Όχι αληθινό ε;

Τι κάνουμε τώρα με όλα αυτά!

Πρώτα κολλάμε το αντικείμενο που θέλουμε, τη νεράιδα εν προκειμένω, πάνω στο καπάκι του βάζου και περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα.
Όταν κρίνουμε πως είναι εντάξει, τότε βάζουμε στο βάζο το νερό, που αν το έχουμε βράσει εννοείται πως περιμένουμε να κρυώσει, και στάζουμε μέσα λίγη γλυκερίνη που έχουμε προμηθευτεί από φαρμακείο και είναι πάμφθηνη. 
Ο σκοπός της γλυκερίνης είναι να καθυστερεί την απότομη πτώση των "χρυσοασημόσκονων", που προσθέτουμε στη συνέχεια και στην ποσότητα που επιθυμούμε, και να τις κάνει να πέφτουν πιο αργά.

Φροντίζουμε το νερό να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται για να μην έχουμε κενό, κάτι που ομολογουμένως δεν κατάφερα στην πρώτη μου κατασκευή, μια και το κενό είναι ευδιάκριτο.
Τελικά, όσο ασχολείσαι με κάτι τόσο σου γίνεται μανία, οπότε πέρασα αμέσως στην επόμενη χιονόμπαλα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω.
Στη συνέχεια βάζουμε κόλλα γύρω γύρω στο καπάκι, το βιδώνουμε καλά και το γυρνάμε ανάποδα μόνο όταν η κόλλα στεγνώσει για να μην έχουμε απρόοπτα!


Επειδή βαζάκια υπάρχουν, νερά υπάρχουν και υπήρχαν ήδη οι άφθονες σκόνες και η γλυκερίνη, μια άλλη νεράιδα που κάποτε στόλιζε μια πασχαλιάτικη λαμπάδα εκδήλωσε έντονα την επιθυμία να αποκτήσει κι αυτή μια πιο μόνιμη κατοικία.
Κι έτσι έγινε. Αυτή τη φορά κατάφερα στο μέτρο του δυνατού να νικήσω και το κενό, βλέπετε το βάζο μας ξεγελάει κάνοντας το γεμάτο, μα καθόλου γεμάτο δε θα είναι όταν γυρίσει ανάποδα!



Κι όλα αυτά τα θαυμαστά κι εξωπραγματικά άρχισαν να αποκτούν υπόσταση λίγο πριν η Αριστέα ανακοινώσει το 3ο "Άλλαξέ το".
Έτσι περίμεναν υπομονετικά να γίνει ο διαγωνισμός, να κλέψουν οι νεράιδες τη φωνή όλων και κάνοντας τα αλλόκοτα μαγικά τους, να περάσουν τελείως απαρατήρητες σαν κάθε ξωτικό που σέβεται τον εαυτό του άλλωστε, για να καταλήξουν εντέλει εκεί όπου ήταν προορισμένες να καταλήξουν εξαρχής!
Αριστέα μου σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!


40 σχόλια:

  1. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις χιονόμπαλες, ανεξήγητο!! Σκέψου όταν ταξίδευε εξωτερικό ο αδελφός μου και με ρώταγε τι θέλεις να σου φέρω, χιονόμπαλα ζητούσα.. σπάνια η περίπτωσή μου ε;;

    Πολύ όμορφη την έκανες και με την νεραϊδούλα να σκορπίζει θετική ενέργεια!
    (κι όπως στην χώρα του Ποτέ Ποτέ..να σου υπενθυμίζει πως μόνο με καλές σκέψεις μπορείς να "πετάξεις")

    Καλή συνέχεια Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου σπάνια θα έλεγα η περίπτωσή σου!
      Κι εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ και σε πάρα πολλούς...κι έχει εξήγηση! Είναι σχεδόν μαγικές και λίγη "μαγεία" τη χρειαζόμαστε!
      Και ναι, μόνο με καλές σκέψεις πετάς!! :) :)
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία να περνάει από γενιά σε γενιά η παράδοση με τις νεραϊδόμπαλες και μαζί τα παραμύθια και οι θρύλοι. Μαρία μου, υπέροχη η διήγησή σου, οι φωτογραφίες και η μαγική συνταγή για την κατασκευή τους. Λίγη χρυσόσκονη τη χρειαζόμαστε στη ζωή μας, μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε σ' ένα βάζο τη φαντασία μας και να την ταρακουνάμε για να θυμόμαστε την εποχή της αθωότητας...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο όμορφο αυτό που έγραψες! Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε, αν και κάτι καταφέρνουμε και χωρίς αυτή!
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Μαρία καλημέρα,
    λοιπόν, παρακολούθησα με προσοχή την παραπάνω κατασκευή σου.
    Ευθέως και δημόσια έρχομαι να ομολογήσω ότι η πολύ μεγάλη, λεπτή και όμορφη δουλειά σου "χάθηκε" εικαστικά πες, φωτογραφικά θες, από την αντίστοιχη παρουσίαση στο "Άλλαξέ το". Και για να εξηγηθώ, μην παρεξηγηθώ: Εκεί, δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί όλη αυτή η πανέμορφη λεπτομέρεια της δημιουργίας σου, όπως την απολαμβάνω προσεκτικά εδώ.
    Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πανέμορφη και την σημειώνω για περαιτέρω.
    Μαθαίνω βλέπεις.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ήταν δύσκολο να φωτογραφηθούν "εν δράσει", αλλά το πιο χαζό που έκανα ήταν να στείλω κολάζ, αντί για δυο φωτογραφίες. Δεν πειράζει όμως!
      Σε ευχαριστώ πολύ!! :) :)

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ μ'αυτό που γράφει ο Γιάννης. Προσεκτικά διάβασα όλη την κατασκευή σου και είναι αξιολογότατη. Πάντως το ξωτικό σου ήθελε να περάσει απαρατήρητο και τα κατάφερε στο Άλλαξέ το. Εσύ σήμερα όμως με την περιγραφή σου κάθε άλλο απαρατήρητη περνάει η κατασκευή σου και σημειώνεται για να κάνουμε και εμείς το ανάλογο. Όπως και να το πεις σε κάθε σπίτι χιονόμπαλες υπάρχουν και ναι, ξεσκονίζω κι εγώ!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Άννα μου!
      Όπως είπα και στον Γιάννη έκανα χαζομάρα που έστειλα κολάζ τελικά, αλλά δεν πειράζει!
      Χαχα....τελικά το ξεσκόνισμα κάνει κακό!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μαράκι μου οι χιονόμπαλες είναι αγαπημένες και σε μένα. Και έχει δίκιο ο Γιάννης, οι φωτογραφίες στο διαγωνισμό τις αδίκησαν.
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν έπρεπε να στείλω κολάζ...αλλά γύρευε τι σκεφτόμουν, ή τι δε σκεφτόμουν! χαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου εγώ είχα κι εχώ τρελό κόλλημα με τις νεράιδες. Και την κατασκευή σου τη χάρηκα πολύ. Θα μπορούσα να δοκιμάσω κάτι ανάλογο, γιατί είμαι σίγουρη ότι έχω κι εγώ μια νεράιδα από λαμπάδα χαχα
    Σημασία πέρα από βαθμούς και αξιολογήσεις, έχει ότι περνάμε καλά σε κάθε δρώμενο μας και μακάρι να μη το χάσουμε ποτέ αυτό! :)
    Σε φιλώ 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έχει σημασία Μαρίνα μου! Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά!!
      Και ναι, φρόντισε να στεγάσεις και τη δική σου νεράιδα!!
      Αξίζει τον κόπο!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία όλη η παρουσίαση σου
    Μου αρέσουν οι νεράιδες
    Ομορφη η δημιουργία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο όμορφες οι χιονομπαλες σου Μαρια μου!!Τις λάτρεψα!!!
    Πάντα ειχα την απορία πως φτιάχνονται!!
    Πολυ κατατοπιστικό το tutorial σου!!!
    Συγχαρητηρια για την συμμετοχή σου!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο μου άρεσε που μας πήρες μαζί σου, στα backstage, που μας αφηγήθηκες κάτι από εσάς και μετά καθίσαμε να φτιάξουμε τις νεραϊδόμπαλες. Λες κι ήρθαμε για καφέ και μοιραστήκαμε αυτές τις στιγμές, έτσι το αισθάνθηκα. Σ' ευχαριστούμε για τη χρυσόσκονη, Μαρία μου.

    ΥΓ. Μπορεί να μη πήρε ψηφαλάκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξεχώρισε. Προσωπικά, μ' έκαναν να χαμογελάσω όταν τις είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ιδιαίτερα με το υστερόγραφο!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :) :)

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά πολύ αδικημένη αυτή η υπέροχη κατασκευή! Δεν αναδείχθηκε καθόλου από την φωτογραφία της!
    Και αναδύθηκε μέσα από την παρουσίαση του εδώ το μεράκι και η τεχνική γι' αυτήν την υπέροχη δημιουργία. Θα πρέπει να ομολογήσω πως έχω πολλές χιονόμπαλες και όλες αγοραστές δυστυχώς! Ήταν πολύ όμορφη η συμμετοχή σου Μαρία μου και τα συγχαρητήρια μου για τον κόπο σου και για την παιδικότητα που μας θύμησες! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίγο πριν το τέλος της αφήγησης περίμενα να πεις ότι δεν πρόλαβες να την στείλεις στο άλλαξε το ή ό,τι δεν πήγε το μέιλ σου , όπως έγινε με τη δεύτερη δική μου συμμετοχή .
    Δεν το πιστεύω ότι δεν κατάλαβα ότι πρόκειται για χιονόμπαλα με νεράιδα μέσα.
    Λατρεύω τις χιονόμπαλες και τις νεράιδες επίσης.
    Τες πα. Σημασία έχει η συμμετοχή στο παιχνίδι κι ό,τι μας διηγήθηκες τόσο ωραία τα παραμύθια της γιαγιάς σου που ήταν της ίδιας σχολής με τη δική μου γιαγιά 😂😂😂🤣🤣🤣🤣
    Σαν να την ακούω να τα λέει.
    Να είσαι καλά Μαρία μου και σε άλλα με υγεία.
    Χρόνια πολλά για σήμερα.
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταις που δεν το κατάλαβες...ήταν κάκιστη η επιλογή μου να στείλω κολάζ!

      Καλά η γιαγιά μου ήταν στα 90 φεύγα της κι εγώ μια σταλιά παιδί..μετά "έφυγε" και πήρε και τις ιστορίες της μαζί...αν ήμουν λίγο μεγαλύτερη θα τις είχα καταγράψει, αλλά και πάλι δεν ξέρω, γιατί και τότε μου είχε περάσει από το μυαλό, αλλά νόμιζα πως θα είχαμε χρόνο. Δεν είχα καταλάβει μάλλον ακόμα ότι οι άνθρωποι "φεύγουν"!

      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  12. Ονειρική η κατασκευή σου!!!
    Νεράιδα είσαι κι εσύ
    Σου στέλνω πολλά νεραιδοφιλιά ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου ,χρόνια πολλά για σήμερα !! Έχω διαβάσει πολλές φορές πως γίνονται οι χιονομπαλες. Ποτέ όμως δεν είχα καταλάβει,.Διαβάζοντας όμως το όμορφο παραμύθι σου με της νεράιδες και τις αναλυτικές οδηγίες σου θα μου μείνει αξέχαστη η διαδικασία. Πολύ όμορφες οι νεράιδες σου !!Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μεταξία μου!
      Φιλιά πολλά και να είσαι κι εσύ καλά!!

      Διαγραφή
  14. 'Οπως η Μεταξία, έτσι κι εγώ έχω διαβάσει για τις 'σπιτικές' χιονόμπαλες, αλλά εσύ μας τις παρουσίασες τόσο υπέροχα, που με ξεσήκωσες να φτιάξω τώρα κανα-δυό! Όντως η φωτογραφία στο διαγωνισμό τις αδίκησε! Πώς έτσι; εσύ που μας ξετρελαίνεις με τις φωτογραφίες σου!
    'Ομως, Μαρία μου, δεν έχει σημασία που δεν ψηφίστηκε η συμμετοχή σου. Η χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής είναι που μετράει!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σίγουρα θα τις απογειώσεις! Με τις τεχνικές σου το κάτω μέρος με τα καπάκια θα μπορεί να γίνει πολύ πιο όμορφο!
      Η αλήθεια είναι ό,τι κι εγώ ακόμα ψάχνω, δεν μπορώ να καταλήξω ακόμα δηλαδή, πως θέλω να είναι το κάτω μέρος...θα δω, αλλά φοβάμαι και το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"...χαχα!
      Και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που λες!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. ειμαστε φαν των χιονόμπαλων!Εμεις μαζευουμε χριστουγεννιατικες!Αν κατι χαλάσει δεν υπαρχει περιπτωση να το αναστυλώσω,ακαματρα γαρ....παει σκουπιδια χωρις 2η σκεψη :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάτι χαλάει να το δίνεις στην Αριστέα!
      Είδες; Για όλα έχω λύσεις! χαχα!

      Διαγραφή
  16. Σα να τη πάτησε και η αφεντιά μου και στο "άλλαξε το" της Αριστέας μας, η αφεντιά μου δεν κατάλαβε την πανέμορφη και πολύ δύσκολη δημιουργία σου! Από παιδί λατρεύω τις χιονόμπαλες και τις βρίσκω όντος μαγικές... τώρα αν θα τα καταφέρω να φτιάξω μια, μάλλον το βρίσκω απίθανο!
    Μπράβο Μαρία μου!

    ΑΦιλάκια πολλά και μαγεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις! Είσαι και μάγισσα, οπότε είναι παιχνιδάκι αυτό για σένα!! :) :)
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. αχαχαχαχα!
    Τι φανταστικό κλείσιμο , σε μια υπέροχη ανάρτηση που είχε, απ' όλα!
    Τρέλα με τις χιονόμπαλες όπως σου είπα ιδιωτικά, έχουμε κι εμείς οικογενειακώς. Η αδερφή μου φέρνει μία από κάθε ταξίδι της. Η πλάκα είναι ότι μου φέρνουν κι εμένα από τα ταξίδια τους οι δικοί μου, αλλά και η κολλητούλα μου, με αποτέλεσμα να έχω μια ωραιότατη συλλογή από χιονόμπαλες από διάφορα μέρη ....που δεν έχω επισκεφτεί ποτέ η ίδια! αχαχαχαχαχα! Τώρα μένει να υλοποιήσω κι εγώ με τις οδηγίες σου παραμάσχαλα, την επιθυμία της αδερφής μου να τις σπιτώσω τρεις δικές της κατεστραμμένες!
    Μαρία σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισκέπτονται εσένα τα μέρη! Αυτό κι αν είναι μαγικό!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου για όλα!
      Είμαι σίγουρη ότι θα σπιτώσεις τις κατεστραμμένες με μοναδικό τρόπο!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή σου δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη, παρ'όλο που δεν πήρε κανέναν βαθμό (και σίγουρα οι φωτογραφίες την αδίκησαν τη συμμετοχή σου). Ήμουν στο τσακ να σου δώσω βαθμό, απλώς αυτά που τελικά διάλεξα να ψηφίσω είχαν κατά την γνώμη μου πιο έντονο το στοιχείο της μετατροπής και γι'αυτό τα προτίμησα.
    Πολύ ωραία κατασκευή και χρήσιμες οι οδηγίες σου.
    Εύχομαι να φτιάξεις πολλές νεραϊδόμπαλες ακόμα (εγώ έτσι θα τις λέω), ειδικά αφού σου αρέσουν οι νεράιδες.
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.
    ΥΓ: Μην της το πεις της μίας νεράιδας, αλλά μου θύμισε λίγο γοργόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Πίπη μου!
      Και νεραϊδόμπαλες, τις λέμε άνετα...μην κοιτάς που στο χωριό μου τις λένε fairy globes...χαχα!
      Καλέ της το είπα από την πρώτη στιγμή που την είδα μέσα...φτυστή η Άριελ έγινε, αλλά αντί για ουρά έχει φτερά!

      Διαγραφή
  19. Ήταν όλες οι συμμετοχές τόσο όμορφες που δεν ήξερες πια να διαλέξεις!!!Εξαιρετική δουλειά!!Είναι μια υπέροχη και εύκολη κατασκευή που λατρεύουν τα παιδιά!!!έχω φτιάξει μια φορά δώρο για την δασκάλα του γιου μου στο νηπιαγωγείο!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α, τώρα που βλέπω όλη την διαδικασία καρέ καρέ, θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να σε ψηφίσω! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή