Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Λευκάδα (Μύλος, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι)

Εγκρεμνοί
Στη Λευκάδα έχω να πάω (μισό να μετρήσω) 6 χρόνια ακριβώς, αν μετράω καλά και δεν ξεχνάω καμιά πιο πρόσφατη εξόρμηση!
Παλιότερα την επισκεπτόμουν συνέχεια. Πότε για να πάρω το καράβι από το Νυδρί, ή τη Βασιλική, για Σάμη και Φισκάρδο αντίστοιχα, αφού μέναμε Κεφαλλονιά γα χρόνια, αλλά κι αργότερα, που επιστρέφαμε στο λατρεμένο νησί, για διακοπές.

Επίσης, προ Κεφαλλονιάς και μετά Κεφαλλονιάς, την προτιμούσαμε για μονοήμερες εκδρομές με πολύωρες στάσεις (μία κάθε φορά) για μπάνιο στον Άγιο Νικήτα, στο Κάθισμα, στο Πόρτο Κατσίκι, αλλά και στη Νικιάνα και στον Πόρο και...όρεξη να έχεις να διαλέγεις μια και κάθε της παραλία είναι ένας ονειρικός προορισμός!
Συχνά δε, μέναμε εκεί δυο τρεις μέρες, ειδικά του Αγίου Πνεύματος που μας βόλευε και η αργία και περνούσαμε θεϊκά!

Η Λευκάδα είναι ένα καταπράσινο νησί, με πολλά βουνά που τα περισσότερα καταλήγουν σε εξαίσιας ομορφιάς παραλίες, σχεδιασμένες για να προκαλούν όλες τις αισθήσεις. 
Η φύση  μάλλον το παράκανε, αφού διάλεξε χωρίς φειδώ τις καλύτερες αποχρώσεις του μπλε, τις ανακάτεψε με άφθονο σμαραγδένιο και τις έριξε στο Ιόνιο!
Έχει όμορφα και γραφικά χωριά, ορεινά και παραθαλάσσια, άλλα κοσμοπολίτικα και άλλα πιο ήσυχα και απόμερα που θα σας γοητεύσουν.
Αφήστε όμως και την ίδια την πόλη της Λευκάδας να σας μαγέψει. Μη διστάσετε να περιπλανηθείτε στα δρομάκια της και να αφουγκραστείτε την πόλη που θα σας ξετυλίγει τα μυστικά της.

Πώς θα πάτε;
Οδικώς και θα φτάσετε ατσαλάκωτοι, χωρίς να έχετε σκάσει  σεντς σε καράβια και προπάντων χωρίς να θαλασσοδέρνεστε.
Μια γέφυρα θα περάσετε και ξαφνικά η Αιτωλοακαρνανία, θα γίνει Λευκάδα. Μαγικά πράγματα δηλαδή!
Αν θέλετε όμως ντε και καλά να θαλασσοδαρθείτε, γίνονται μονοήμερες κρουαζιέρες στα γειτονικά νησιά, μόνο για σας (και για εκατοντάδες άλλους)!
Κι αν το απωθημένο σας είναι ο Σκορπιός, σας θυμίζω πως πουλήθηκε πρόσφατα, οπότε με όσα μετρητά και να πάτε, δε θα τον στριμώξετε με τίποτα στις αποσκευές σας  ανάμεσα στα άλλα αναμνηστικά που θα κουβαλήσετε από εκεί. (Μην ξεχάσετε όμως να στριμώξετε κάνα κιλό φακές Εγκλουβής)...στοιχίζουν λίγο λιγότερο από το Σκορπιό, αλλά κάνουν καλύτερη σούπα!

Τι θα φάτε;
Όρεξη να έχετε και θα φάτε από όλα!
Και φακές που δεν τις τρώγατε ποτέ άλλοτε, εδώ θα τις φάτε!

Πού θα διασκεδάσετε;
Ολούθε κι όπου θέτε! 
Σας έχω εμπιστοσύνη και ξέρω πως θα είστε φρόνιμοι!

Πού θα κολυμπήσετε;
Εδώ είμαστε. 
Τραβάω χειρόφρενο και κατεβαίνω να σας δείξω τρεις από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, μέσα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες που μου έστειλε η καλή μου φίλη Γεωργία Μπισδούνη.
Ας ξεκινήσουμε με τον Μύλο!
Αν είστε καλομαθημένοι, μην πάρετε το μονοπατάκι από τον Άγιο Νικήτα, γατί θα αρχίσετε να με σιχτιρίζετε με το που θα ξεκινήσετε, και δε θα' θελα. 
Προτιμήστε καραβάκι το οποίο θα πάρετε από το ίδιο μέρος, ούτως ώστε να φτάσετε χωρίς ταλαιπωρία και να βρείτε και κέφι να τραγουδήσετε μεσοπέλαγα το Γλάρο του Χατζηδάκη, για να έχετε να θυμάστε το κατιτίς σας, κι εσείς και ο δόλιος ο βαρκάρης που θα σας μεταφέρει.

Οι φωτογραφίες έχουν το "λογότυπο" του blog για καθαρά τεχνικούς λόγους, αλλά ανήκουν όλες στη Γεωργία και την ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά και για τις εικόνες που μου δάνεισε!




Η επόμενη παραλία που θα σας παρουσιάσω, πάντα μέσα από το φακό της Γεωργίας, είναι οι Εγκρεμνοί, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού στους οποίους, θα αναγκαστείτε να κατεβείτε 350 περίπου σκαλοπάτια για να τη φτάσετε.
Μπροστά στην πιλάλα (ε τι, με το πάσο μας θα κατεβούμε;) τύφλα να 'χει το πιλάτες! Ανασκουμπωθείτε, ή κάντε κοπάνα από το μάθημα και πάρτε πάλι καραβάκι. 
Από Βασιλική αυτή τη φορά, αν δε με απατά η μνήμη μου, που το πιθανότερο είναι να με απατά, οπότε ρωτήστε καλύτερα πριν μπαρκάρετε και σας ψάχνω σε άλλο νησί, γιατί ρωτώντας πας παντού και όχι μόνο στην Πόλη!
Λόγια δεν έχω να περιγράψω τη συγκεκριμένη παραλία με την ασύγκριτη ομορφιά, επειδή μόνο από ψηλά την έχω δει, οπότε σας αφήνω να απολαύσετε τις φωτογραφίες και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, όσο ψαχουλεύω στη μνήμη μου λεπτομέρειες για την επόμενη παραλία, που έχω επισκεφτεί πολλάκις!








Και φτάνουμε στο ανυπέρβλητο, το μοναδικό, το αξεπέραστο Πόρτο Κατσίκι, το οποίο βρίσκεται λίγο μετά τους Εγκρεμνούς κι έχουμε οικογενειακώς τιμήσει με την παρουσία μας ουκ ολίγες φορές!!!
Και κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι!
Μάνα είμαι εγώ; 
Άλλοι γονείς πηγαίνουν σε ήρεμες παραλίες τα παιδιά τους, τα μπουκώνουν κεφτεδάκια, ενώ στέκονται με τα χέρια στη μέση φωνάζοντας να μην πάνε στα βαθιά, κι εγώ τα βούταγα κατευθείαν στα βαθιά τα δικά μου. Και βούταγα μαζί τους!

Κι εδώ κατεβαίνουμε πολλά σκαλοπάτια, όχι τόσα πολλά όσο πριν, αλλά κάμποσα. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η εναλλακτική (αυτή με το γλάρο, παίζει κι εδώ)!
Τι να πω για το Πόρτο Κατσίκι που δεν έχει ειπωθεί. Μέχρι τραγούδι μπορώ να γράψω γι' αυτό, αλλά μην ανησυχείτε, δε θα το κάνω!
Θα πω μόνο πως όταν ονειρεύομαι θάλασσα σε αυτό (και στον Μύρτο της Κεφαλλονιάς) βουτάω με τη φαντασία μου!
Μπορεί στις φωτογραφίες να έχει λίγο κυματάκι, πιστέψτε με, μπορεί και να το παρακάνει, αλλά όταν έχει τις καλές του είναι κυριολεκτικά παράδεισος!
Απλά δε θα πάτε αν φυσάει και θα προτιμήσετε μια παραλία απάνεμη!
Στη Λευκάδα το μόνο πρόβλημά σας θα είναι πως δε θα ξέρετε που να πρωτοπάτε και τι να πρωτοδείτε!
Θα σας αφήσει όμως με τις καλύτερες εντυπώσεις, ό, τι κι αν διαλέξετε!














Οι φωτογραφίες έχουν το "λογότυπο" του blog για καθαρά τεχνικούς λόγους, αλλά ανήκουν όλες στη Γεωργία και την ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά και για τις εικόνες που μου δάνεισε!

45 σχόλια:

  1. Μαράκι μου ,καλημέρα με τις όμορφες φωτογραφίες !! Τι μου θύμισες με αυτές ....Το σιχτίρισμα το έριξα στο Πόρτο Κατσίκι με εκείνα τα σκαλιά ,που γενικά τα τρέμω διότι ως "καλή μάνα ¨΄έπρεπε να πάμε για να ψαρέψει ο γιος μου .....είχε ψάρια του είχαν πει ...και εγώ έπιασα ένα βραχάκι και περίμενα έως τις δύο τη νύχτα να πιαστεί το πολυπόθητο ψάρι ...Η Λευκάδα είναι πραγματικά πανέμορφη και όπως αναφέρεις χωρίς τα επιπλέον έξοδα του καραβιού .Να είσαι καλά και να μας ταξιδεύεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις απολαύσαμε όλοι τις φωτογραφίες χάρη στη Γεωργία που επισκέφτηκε τη Λευκάδα φέτος...
      Χαχα...πάλι καλά που πιάστηκε το πολυπόθητο!
      Σε ευχαριστώ Ολυμπία μου...κι εσύ να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. αγαπώ την Λευκάδα έχω πάει άπειρες φορές γιατι έχω και τα κουμπαράκια μου απο εκεί !!! ειναι το αγαπημένο μου μέρος !!! καλημέρα φίλη μου να περνάς όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά πανέμορφο μέρος!
      Σε ευχαριστώ Νικόλα μου...κι εσύ να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Μαρια μου καλημέρα
    Ευλογημένος τόπος...την έχω
    επισκεφτεί πολλές φορές και
    πάντα με κάτι καινούργιο με
    ανταμειβε...Λευκάδα Μοναδική

    φιλια πολλα και Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου
    που έρχεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου για τις ευχές σου!
      Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα λες για τη Λευκάδα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε...και η Γεωργία που τις έβγαλε κι εγώ που με χαρά τις φιλοξενώ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μαρία, έχουμε επισκεφτεί τη Λευκάδα οικογενειακά πριν κάμποσα χρόνια. Συνυπογράφω τη μαγική σου ανάρτηση πραγματικά. Έτσι είναι.
    Οι φωτογραφίες σου είναι σκέτη ζωγραφιά και σε ενημερώνω ότι της καρφίτσωσα στο Pinterest φυσικά με την αναφορά στο μπλογκ σου.
    Απίστευτες στιγμές πλάσης της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ και η φίλη Γεωργία που τράβηξε τις φωτογραφίες σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη μου!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η Λευκάδα, γιατί είναι αγαπημένο μέρος!

      Διαγραφή
  6. Kαλησπέρα Μαρία μου! Η Λευκάδα είναι δεύτερη πατρίδα γιά μένα τά τελαυταία 26 χρόνια!
    Καί πολύ λυπάμαι πού εφέτος γιά πρώτη φορά,δέν θά μπορέσω νά πάω!!Ηρθαν τά ξενιτεμένα μου!!
    Λατρεμένο νησί μέ φιλόξενους κατοίκους,καταπληκτικές παραλίες καί απίστευτο φαγητό!!!Ευχαριστούμαι εσένα καί τήν Γεωργία πού μάς ταξίδεψες μέσα από τίς υπέροχες φωτογραφίες!Νάσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εδώ και λίγα χρόνια απολαμβάνω τις δικές σου φωτογραφίες σου από εκεί...να είσαι καλά να μας "ξαναπάς" του χρόνου!!
      Καλώς τα δέχτηκες τα ξενιτεμένα σου και να περάσετε υπέροχα!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Πόσο όμορφα! Ακόμα και το κύμα είναι αλλιώς σ' αυτές τι παραλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά...μπορεί να είναι άγριο κάποιες φορές και να μη σε αφήνει καν να μπεις, αλλά έχει μια ομορφιά άλλο πράγμα!

      Διαγραφή
  8. Στη Λευκάδα διακοπές-διακοπές δεν εχω πάει ποτε. Ομως για πολλά χρόνια παραθερίζαμε ακριβώς απέναντι, στην Πάλαιρο, που μου άρεσε και μου αρέσει παρα παρα πολύ! Υπέροχο νησί κι εχει μια ιδιαίτερη αύρα. Νομίζω πως θα το επισκεφτω και για διακοπές κάποια στιγμή! Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Πάλαιρος όμορφη είναι και είναι και μια ανάσα από τη Λευκάδα, οπότε την ξέρεις καλά!
      Σου εύχομαι πάντως να κάνεις διακοπές κι εκεί...
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. κυρία Μαρία μου πόσο γλυκά αναδείξατε τις φωτογραφίες μου μέσα στην ανάρτηση σας .. σας ευχαριστώ κ εγώ από τη μεριά μου γι αυτό !
    θα ήταν πραγματικά υπέροχο να εξερευνούσαμε όλες αυτές τις παραλίες μαζί, κ να φωτογραφίζατε εσείς, που έχετε το " χάρισμα " :)
    πολλά πολλά φιλιά .. καλό σας βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά το έχεις το χάρισμα και οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες, αλλά δε θα έλεγα όχι να πηγαίναμε και μαζί!
      Θα τα περνούσαμε τέλεια!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Γεωργία μου...φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Προσυπογράφω τα σχόλια σου για την Λευκάδα. Την λατρεύω κι εγώ κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις απ' το νησί.
    Πουλήθηκε κι ο Σκορπιός ε; Ευτυχώς που προλάβαμε να πατήσουμε το πόδι μας για λίγο.
    Οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα και είναι πανέμορφες.
    Πολλά φιλιά Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πουλήθηκε λέει...αν δε με απατά η μνήμη μου, που συνήθως με απατά, την έχει κάνει δώρο κάποιος πολυεκατομμυριούχος στην κόρη του..
      Αυτά είναι δώρα, όχι σαν τα δικά μου, που τα ξεπετάω τα παιδιά μου με κανένα βιβλίο (που το διαβάζω κι εγώ) ή τα ξεγελάω με κανένα μπιχλιμπίδι!
      Να είσαι καλά Μαρία μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Α, δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα... Ο Αριστοτέλης (ο Ωνάσης, ντε!) είχε βάλει όρο στη διαθήκη του και ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί. Απλώς, βρέθηκε ένα "παραθυράκι" και νοικιάστηκε στο Ρώσσο για 100 χρόνια.
      Οπότε, κάντε υπομονή και σε 100 περίπου χρόνια θα μπορείτε να το νοικιάσετε κι εσείς! Ως τότε, αποταμιεύετε!

      Διαγραφή
    3. Αχ τι καλά! Σε εκατό χρόνια μπορεί και να μαζέψουμε το νοίκι για να νοικιάσουμε μια ώρα το νησί! χαχα!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη Λευκάδα!! Δύο φορές έχω πάει αλλά θα ήθελα ξανά :)
    Αγαπώ Επτάνησα (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου..!)
    Απίθανες φωτογραφίες Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου εύχομαι Κατερίνα μου να πας πολλές φορές!!
      Και όχι μόνο στη Λευκάδα, αλλά σε όλα τα Επτάνησα!!
      Η Γεωργία κι εγώ σε ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  12. Πρώτη φορά που όμορφες φωτό με στεναχωρούν (πολύ) και αυτό γιατί εσύ δεν ήσουν εκεί να τις τραβήξεις... και ξέρω πόσο αυτό σου στοίχισε... γι αυτό και στο blog μου, απ΄ τη Σκιάθο όπου κάνω τις λιγότερες διακοπές της ζωής μου, σου έγραψα αυτό που λέει ο Κρισναμούρτι: "Ευλογία είναι εκεί που είσαι"!
    ΑΦιλάκια καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα πω πως δε θα ήθελα να είμαι εκεί, γιατί θα έλεγα ψέματα, αλλά τις ευχαριστήθηκα πολύ τις φωτογραφίες και με ταξίδεψαν σε αγαπημένα μέρη ξανά!
      Δε θα διαφωνήσω με τον Κρισναμούρτι, αλλά ευλογία είναι να μπορείς και να επισκέφτεσαι τις αναμνήσεις σου, με ένα χαμόγελο που πλαταίνει και πλαταίνει όσο θυμάσαι! (καλό είναι να αποφεύγονται τα δυσάρεστα...χαχα)
      Και μετά αρχίζουν τα "Θυμάσαι τότε που...ή θυμάσαι που πήγαμε εκεί?" και όλο αυτό έχει μια ανείπωτη γλύκα!!
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  13. Καλή σου μέρα φίλη μου και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου.
    Σε όλα αυτά τα υπέροχα μέρη της Λευκάδας έχω κατά καιρούς αναφερθεί στα Εφτάνησα. Φανταστηκά μέρη. Ζήλεψα τις πανέμορφες φωτογραφίες σου. Οι δικές μου ήσαν πολύ πιο φτωχές.
    Χτες γύρισα από τις διακοπές μου. Τα είπαμε σχετικά και θα τα ξαναπούμε.
    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ντένη μου!
      Οι φωτογραφίες της Γεωργίας μας ταξίδεψαν σε αγαπημένα μέρη!!
      Καλώς ήρθατε από τις διακοπές σας!
      Και του χρόνου!!!

      Διαγραφή
  14. Υπέροχες φωτογραφίες, αγαπημένοι τόποι ξενοιασιάς και μακαριότητας.
    Να είσαι καλά και να ταξιδεύεις, Μαρία μου. Και μιας και είναι η γιορτή σου, η δική μου η ευχή είναι νάναι όλη η ζωή σου γιομάτη από όμορφα ταξίδια σε τόπους και ανθρώπους! Χρόνια σου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πτηνό μου για την υπέροχη ευχή σου!!!
      Ανταποδίδω με αγάπη!!

      Διαγραφή
  15. Χρόνια πολλά Μαρία μου!!! Να χαίρεσαι την γιορτή σου!! Εύχομαι υγεία και άπλετες στιγμές δημιουργίας!! Να σαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!! Λατρεμένο μου νησάκι η Λευκάδα και δυστυχώς έχω πάνω από δεκαετία να πάω... Τι πανέμορφες φωτό!! Μπράβο στην φίλη σου, τράβηξε πολύ πολύ ωραίες λήψεις!!! Σε φιλώ και να χεις ένα όμορφο σ/κ!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Χρόνια πολλά και σε σένα για το πρώτο μισό του ονόματός σου!!
      Να είσαι πάντα γερή ευτυχισμένη και δημιουργική!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά και ακόμα καλύτερα Μαρία μου!
    Ευχές και φιλιά καρδιάς, με υγεία, χαρά και δημιουργικότητα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ μαγισσούλα μου!
      Να είσαι πάντα καλά!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  17. Μαζί με τα χρονια μου πολλα και τις ευχες μου να είσαι πολύχρονη και χαρούμενη .. παντα..Μαρία μου απολαυσα και τις φωτογραφίες της φιλης σου.. που με ταξιδεψαν και μενα μεχρι την Λευκαδα να μου θυμήσουν απο τις ωραιότερες διακοπες μας εκει..!! το λατρεψα το νησί... και ποιος δεν θα το αγαπησει οταν το επισκεφτεί.. μου αρεσαν που οι φωτογραφιες τις φίλης ..σου..ήταν ιδιαίτερες και πανέμορφες...!!! χρονια σου πολλλαααα και πολλα ομορφα ταξιδια.... φιλακιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου για τις ευχές σου, αλλά και για τα καλά σου λόγια!
      Χαίρομαι που απόλαυσες τις φωτογραφίες της Γεωργίας και φυσικά χαίρομαι που σε ταξίδεψαν σε όμορφες αναμνήσεις!
      Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  18. Εκεί που φαίνεται πως αφρίζουν τα κύματα... έλιωσα!!!
    Δεν έχω βρεθεί εκεί, αλλά έστω και για λίγο ταξίδεψα!!!
    Απίθανες φωτογραφίες! Μπράβο στη Γεωργία!
    Πολλά ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!! Και παλι χρόνια πολλά, Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  19. Κοίτα να δεις που μου ανέβασες στην εκτίμηση τη Λευκάδα που γενικά την έχω και τελευταίο νησί που θα ήθελα να πάω, μη σου πω...
    Η περιγραφή σου μου γαργαλάει τη περιέργεια :-)
    Ίσως και εγώ στο μέλλον με την οικογένεια μου να την επισκεφτούμε. Πρόσφατα έμαθα και για το Μεγανήσι και πως είναι εκπληκτικά!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου νομίζω πως πρέπει να το βάλεις στα πρώτα νησιά που θα ήθελες να πας..πίστεψέ με αξίζει πολλά, και θα πεταχτείς και στο Μεγανήσι!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  20. Τώρα μόλις γύρισα από Λευκάδα,τώρα μόλις που βλέπω τις φωτογραφίες σου - για την γραφή δεν το συζητώ,έκλαψα με τις περιγραφές σου - μου ρχεται να ξαναμαζέψω τα τσαμπασίδια και να γυρίσω πίσω...Καλά,τρελή ήμουν που έφυγα...???
    Να είσαι καλά,με ξαναταξίδεψες...Προσυπογράφω και λέω σε όσους δεν έχουν πάει να μην το χάσουν...
    ( Υ.Γ. Καλά...εσύ μάνα με τα παιδιά στα βαθιά...Εγώ πεθερά με ράφτιγκ,ιππασία και Flying Fox επιτρέπεται...??...Επιτρέπεται...Και για τις δυό μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γεωργία που μου δάνεισε τις φωτογραφίες κι εγώ σε ευχαριστούμε πολύ!!!
      Ω, θα πρέπει να τα πέρασες υπέροχα...κάτι πήρε το μάτι μου βέβαια στο fb!
      Αχ τι καλά...όταν γίνω πεθερά θα τα κάνω κι εγώ αυτά!! Χαχα!!

      Διαγραφή
  21. Αυτό το μέρος, το αγαπώ στα αλήθεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η Λευκάδα θα είναι ένας τόσο μαγικός προορισμός <3
    Υπέροχες εικόνες, χαίρομαι που τις μοιράστηκες (με τη βοήθεια της Γεωργίας, να τα λέμε κι αυτά) μαζί μας!

    Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αντικρίσω αυτές τις ομορφιές σύντομα!!
    (για τα 350 σκαλιά δεν κόβω και το χέρι μου ότι θα τα κατέβω, αλλά αν βρεθώ, υπόσχομαι να προσπαθήσω Μαρία μου!!)

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή