Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μια ανάσα...

...να πάρω και θα σας τα πω όλα.
Δεν εξαφανίστηκα, είμαι εδώ!
Είμαι εδώ και εξοργίζομαι που η βία αρχίζει να γίνεται πλάκα.
Νευριάζω που αρχίσαμε να τη νομιμοποιούμε και να την ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.
Λυπάμαι που κάποιοι δεν συνειδητοποιούν το πραγματικό της πρόσωπο.
Ο Πιγκουίνος, στην τοπογραφία του τρόμου σας το δείχνει χωρίς φτιασιδώματα.

Έτσι θέλουμε να καταλήξουμε;
Πάλι;
Ανατριχιαστικό ε;
Και τόσο κοντά μας!

Θυμώνω που εμπορικοί συγγραφείς, βλέποντας προφανώς τις πωλήσεις των βιβλίων τους να πέφτουν, τα βάζουν με τις δανειστικές βιβλιοθήκες αγνοώντας το έργο τους, αλλά και την αξία των πραγματικών συγγραφέων.
Είμαι αναγνώστρια από τότε που έμαθα να διαβάζω.
Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα και την πιο ελαφριά "λογοτεχνία".
Τα βιβλία της κυρίας τα είχα ακουστά, είχα κάνει και like στη σελίδα του εκδότη της για να αποκτήσω ένα δωρεάν μπας και τη μάθω.
Δεν το απέκτησα ποτέ και μου έμεινε άγνωστη.
Άγνωστη;
Χμμ...όχι και τόσο.
Την είχα δει στην τηλεόραση να προωθεί το τότε καινούριο της βιβλίο σετάκι με ένα παιδικό που είχε γράψει στην εκπομπή της Μενεγάκη.
Χάριζε, ναι χάριζε! κάποια βιβλία της σε τηλεθεατές.
Είδατε τι κάνει η τζάμπα διαφήμιση;
Σε κάνει να μοιράζεις τζάμπα βιβλία.
Εκεί ήταν όλο χαμόγελα, αλλά τώρα μας αποκάλυψε ότι νευριάζει απίστευτα όταν της ζητούν οι σχολικές βιβλιοθήκες  ή οι αναγνώστες της βιβλία.
Και καλά κάνει και νευριάζει, αλλά θα μπορούσε πριν αρχίσει τα "δε βγαίνω" και "τι παίρνω", να σκεφτεί λίγο ποιοι της τα δίνουν και να κρατήσει την ψυχραιμία της πριν προσβάλει το κοινό της.
Σα συγγραφέας ειδικά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργούν αναγνώστες και οι αναγνώστες αγοράζουν βιβλία.
Ειδικά όσα τους αρέσουν.
Εκτός αν...
εκτός αν φοβάται μήπως τα δικά της δεν αρέσουν τόσο, ώστε κάποιος να τα θέλει και στη δική του βιβλιοθήκη.
Άλλο αυτό!...κι εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Όπως τα σήκωσε ψηλά και το καλό γούστο.
Την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ τη δανειστική βιβλιοθήκη θα ζητήσω να δω έργα της.
Κι αν έχουν θα δανειστώ ένα, να τη μάθω κι εγώ καλύτερα.
Έτσι, μόνο και μόνο επειδή δε θέλει να τα δανειζόμαστε.
Α! και δε θέλει, λέει, να τα δανείζει σε φίλους όποιος τα έχει αγοράσει.
Να πάνε να τα πληρώσουν οι φίλοι σας οι τζαμπατζήδες.
Αν η δανειστική βιβλιοθήκη δεν έχει τίποτα δικό της (που είναι και το πιθανότερο, ε, δεν μπορεί θα τα είχε πάρει το μάτι μου), πολύ φοβάμαι πως η γνωριμία μας θα περιοριστεί σε κείνη την παρουσίαση της Μενεγάκη.
Δε χάρηκα, δε χάρηκε και τέλος!

Η Δάφνη στο Μην πυροβολείτε τις Δανειστικές Βιβλιοθήκες, κυρία μου αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες και η Georgina  αναρωτιέται για τους Συγγραφείς (οι)

Φυσικά -σχεδόν- κανονικά γίνονταν οι ενημερώσεις στη σελίδα της  Fat Mum Slim
για το #FMSphotoaday.





Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα σήμερα το πρωί.
Το εφήμερο και η περίεργη ομορφιά του στο πρώτο φως της αυγής.



38 σχόλια:

  1. Μία ανάσα να πάρω και εγώ ...Διάβασα την ανάρτηση σου , σκεφτόμουν τι μου θυμίζει ..δεν μπορούσα να θυμηθώ ... Τρέχω στις βιβλιοθήκες , ψάχνω και πάλι τίποτα ...τι μου θυμίζει το όνομα ? Δεν βρίσκω ίχνη της συγγραφέως ..και μετά ήρθε η αναλαμπή ...Μόλις προχθές μία φίλη άδειαζε τις βιβλιοθήκες της , μου ζήτησε να πάρω όσα δεν είχα διαβάσει ,πήρα μερικά και σκεφτόμαστε που να διαθέσουμε τα υπόλοιπα ...
    Μέσα σε όλα βρήκα ένα ,μου είπε πάρτο και της απάντησα , χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα δικό της , έτσι απο ένστικτο ,ευχαριστώ δεν την αντέχω ..
    δεν ξέρω γιατί έδωσα αυτή την απάντηση ...
    Η επιστολή απαράδεκτη ,όχι ως επαγγελματία ,αλλά ως ανθρώπου προς συνάνθρωπο ,σε τέτοιους δύσκολους καιρούς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έσωσε το ένστικτο..χαχα!
      Η επιστολή ήταν απαράδεκτη, παρόλα αυτά οι θαυμαστές της συμφώνησαν σε όλα..άβυσσος η ψυχή του θαυμαστή!

      Διαγραφή
  2. Σντόινγκ, μου χτύπησες ευαίσθητο νεύρο τώρα, όπως σε εκείνη την ταινία με τον τύπο που είχε σφηνώσει στα βράχια και έκοψε το χέρι του (μα τι θυμήθηκα τώρα...)

    Εδώ εις τας μέσας Ανατολάς φροντίζω επιμελώς να μην ενημερώνομαι για τα ελληνικά τεκταινόμενα -πέρα των βασικών- για να διατηρήσω την πνευματική μου ισορροπία (ή τέλος πάντων όση μου έχει απομείνει), οπότε δεν είχα ιδέα για ποια συγγραφέα μιλάς. Είχα όμως μια υποψία. Έκανα γκουγκλ, λοιπόν, και ω ναι, επιβεβαιώθηκα. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπηδήσει κάτι μαϊντανοσυγγραφείς-ο-θεός-να-τους-κάνει που ως γνήσιος λάτρης της λογοτεχνίας με πιάνουν διαόλια με το πόσο ατάλαντοι είναι -και παρ'όλα αυτά κάνουν μπεστ-σέλερ. Με τη συγκεκριμένη να πρωτοστατεί. Φτηνή πλοκή, κατινίστικοι διάλογοι, άτεχνη γραφή, φτωχό λεξιλόγιο, σύνταξη δημοτικού. Έκανα το λάθος και αγόρασα ένα βιβλίο της και έκλαιγα τα λεφτά μου.

    Θεωρώ τόσο ανάξια λόγου τέτοια άτομα, που δεν θα ασχοληθώ καν με τη βλακώδη επίθεση στις δανειστικές βιβλιοθήκες -που μακάρι να υπήρχαν περισσότερες και μακάρι να είχαν και μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό. Μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη της. Από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω, είναι τα καλοκαίρια μου στην παιδική βιβλιοθήκη του χωριού, ξαπλωμένη σε κάτι τεράστιες χρωματιστές μαξιλάρες, με τους φίλους μου που με έκαναν να αγαπήσω τα βιβλία -τη Ζωρζ Σαρρή, την Άλκη Ζέη, την Πηνελόπη Δέλτα, τον Παπαδιαμάντη, τον Μυριβήλη, τον Καζαντζάκη, τον Ιούλιο Βερν, την Ένιντ Μπλάιτον, τον Ντιμίτερ Ινκιόφ, τον Τολστόι, τον Μαρκ Τουέιν...

    Άι στο καλό, συγχύστηκα βραδιάτικο!

    (οι φωτό πάντα υπέροχες, σόρυ για το κατεβατό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε το κατεβατό σου!
      Φαντάζομαι πως τους περισσότερους τους εξόργισε η επίθεση στις δανειστικές βιβλιοθήκες...τα υπόλοιπα δείχνουν μόνο το χαρακτήρα της και την έλλειψη παιδείας...
      Η ίδια δε, καμάρωνε πως ουδέποτε πήγε σε δανειστική βιβλιοθήκη ούτε καν σα φοιτήτρια..έκανε λέει περικοπές από αλλού και αγόραζε βιβλία..περικοπές κάνεις όταν έχεις λεφτά..όταν δεν έχεις δεν μπορείς να κάνεις, αλλά το πλήθος των αναγνωστών της επικροτούσε...άντε βγάλε άκρη!!..

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν διάβαζα...και διάβαζα ! Διάβασα εσένα ( και κατανόησα την οργή σου! - κι εγώ μαζί σου) διάβασα τον πιτσιρίκο (και τις δύο σχετικές αναρτήσεις με το φασισμό και το Νταχάου... έφυγα συγκλονισμένη από εκεί) κι έπειτα και τις τρεις δημοσιεύσεις για την περιβόητη συγγραφέα ( το θέμα το αγνοούσα).
    Μαράκι μπράβο! Δεν θα σταθώ καθόλου στην κυρία που θέλει να ονομάζεται και συγγραφέας τρομάρα μου ( άκου εκεί "Λιλίκα" Ζωγράφου και αζήτητα Καζαντζάκης και Ντοστογιέφσκυ !)αλλά στη βία, στο φασισμό, σε όλα όσα έζησαν κάποτε αμέτρητοι άνθρωποι που δεν πληρούσαν τα προσόντα να ανήκουν ανάμεσα στος εκλεκτούς και που το σήριαλ το ξαναζούμε ! Και παίζει με την ανοχή όλων μας!
    Μαράκι σε ευχαριστώ ! Απόψε μου έδωσες τροφή !
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ξεχνάνε οι άνθρωποι...και όλα είναι απίστευτα κοντά μας ξανά...
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κυρία, υπάρχουν πολλές που γράφουν ακριβώς τις ίδιες σαχλαμάρες. Το εξοργιστικό είναι οτι κάνουν ρεκόρ πωλήσεων!!!!!!!! και οι εκδοτικοί οίκοι περιμένουν στη σειρά για τα βιβλία τους.
    και μη χειρότερα.
    καλημέρα Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ διαβάζω τα τελευταία χρόνια ελαφρά αναγνώσματα..από καθαρή σύμπτωση δεν αγόρασα τίποτα δικό της..βέβαια, ελαφρά με ελαφρά, έχουν διαφορά εδώ που τα λέμε...χαχα!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Από που πιάστηκε και είπε όλα αυτά?
      Μάλλον από τις πωλήσεις των βιβλίων της που πέφτουν..δεν άκουσε τίποτα για την περιβόητη κρίση αυτή..μάλλον νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα...

      Διαγραφή
  6. Ενδιαφέρον!!!! νομίζω κατάλαβα ποια εννοείς.. εχω ένα βιβλίο της (δώρο) ακόμα δεν το έχω ανοίξει.. δεν ξέρω γιατί δεν μου κάνει κλικ!! οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές.. η τελευταία με εντυπωσίσε πολύυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιξέ το να μας πεις τη γνώμη σου...μπορεί να είναι από τα καλά της..διάβασα κάπου πως τα πρώτα της βιβλία ήταν καλά...
      Είδες το μανιταράκι ομορφιά?

      Διαγραφή
  7. Μη δίνεις σημασία και μη νευριάζεις με τέτοιους ανθρώπους.Ειν΄ ασήμαντοι και δεν αξίζει σήμερα να καταναλώνεσαι για τίποτα.Έχεις το χαρακτήρα σου και τη δική σου σκέψη... προχωράς μ΄ αυτά.Ωραία τα είπες... ξεναγήθηκα και στις παραπομπές σου.
    Σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας βιώνουμε εδώ και καιρό την εποχή, όπου βγαίνει ο καθένας ή καθεμία ν΄ αυτοανακηρύσσεται(και μ΄ αλαζονικό τρόπο μάλιστα) όπως θέλει, χωρίς να πληρώνει φόρο γι΄ αυτά που λέει, κάνοντας κιόλας κριτική στους άλλους που ΄ναι καταξιωμένοι.Τέτοια "δημοκρατία" έχουμε.Σ΄ αυτούς όμως πρέπει ν΄ απαντάμε μ΄ αδιαφορία, γιατί εάν ασχολείσαι μαζί τους, τους κάνεις και διαφήμιση που μπορεί να ΄ναι και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα γι΄ αυτούς.Χαρούμενη καλημέρα!:)
    Υ.Γ.:Οι φωτογραφίες σου τέλειες... ειδικά η τελευταία "έγραψε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο, αν και πιστεύω πως μάλλον την πάτησε με όλα αυτά που δήλωσε..δεν το σώζει τώρα με τίποτα...
      Σε ευχαριστώ πολύ..!!

      Διαγραφή
  8. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου μην το πάρεις το βιβλίο της!θα έχει να κοκορεύεται μετά ότι τη ζητάνε στις βιβλιοθήκες και δεν τη βρίσκουν!!
    καταπληκτική η τελευταία φωτογραφία σου!!!!την κοιτάω και την ξανακοιτάω!!!!!θα στην κλέψω!!
    καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς..δεν έχω δει μέχρι τώρα κανένα δικό της στη βιβλιοθήκη που πάω...κλέψε ελεύθερα...ή μάλλον δανείσου ελεύθερα (να μείνουμε και στο πνεύμα)χαχα!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Μαράκι!Μέ τό δίκιο σου νά εκνευρίζεσαι!Αμάν πιά μέ τίς δήθεν κουλτουριάρηδες!!Η τελευταία φωτό,όλα τά λεφτά!Καλό Σ/Κ κοριτσάκι!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έθεσες όλα στη σωστή τους βάση περί Δημουλίδου, και δεν δίστασες να μας δώσεις διαβατήριο για τις πιο επίκαιρες, αλλά και, πιο τρυφερές αναρτήσεις των τελευταίων μηνών. Χρόνια πολλά, το κεφάλι ψηλά! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.newsnow.gr/article/250018/akrita-se-dimoulidou-aneva-sto-tigkre-diastimoploio-kai-fyge---mas-poulaei-mouri-o-kathe-azititos.html
    Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Μαράκι, όπως Πάντα. Καλό σαββατοκύριακο ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα και μετά διάβασα και την απάντηση στην Ακρίτα στο fb...άσε πόλεμος γίνεται..
      Σε ευχαριστώ πολύ..καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου, ειδικά η τελευταία!
    Δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο της, νομίζω δεν είναι του στυλ μου και τα είχα βαρεθεί στις διαφημίσεις του ALTER.
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Δε νομίζω να χάσαμε και πολλά από ό, τι ακούω..χαχα!..
      καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Δεν την ξερω ,δεν εχω καμμία διάθεση να τη μάθω ,είναι απο το είδος ανθρώπου που με απωθεί για να μην πω κάτι πιό βαρύ,τέλειες οι φωτο σου ,ειδικά η τελευταία,καλο βράδυ και φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πτηνούλι πολύ σας ευχαριστεί για την ευγενική αναφορά! Επίσης, μετά τη δήλωση της συγγραφέα, απεφάσισα να σταματήσω να δανείζομαι τα βιβλία της από τη βιβλιοθήκηδιότι την υψηλή τέχνη όντως πρέπει κανείς να την πληρώνει! Έχει έξοδα ο διανοούμενος: χαλάουα, μποτοξάκι, πεντικιούρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε το πτηνούλι που μας ταξιδεύει, μας διασκεδάζει, μας ενημερώνει, αλλά και μας θυμίζει...
      Ε, μα!..να μην κάνει και ο διανοούμενος ένα μποτοξάκι?..να έρθει ο νους να τσιτώσει!!

      Διαγραφή
  16. τέλεις οι φωτογραφίες σου.Η συγγραφέας (την ξέρω)δεν με ενδιαφέρει,,,αλλά μην ταράζεσαι-)))
    πολλά φιλιάαααααααα
    μπήκα χτες στην Πιγκουίνος,και φφφφφφ....κατααγχώθηκα!!!!!Αλλά αφού έτσι ήταν όλα.....-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανάρτηση του Πιγκουίνου ήταν συγκλονιστική!!
      Σε ευχαριστώ..καλό σου βράδυ..φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Θα μου επιτρέψεις Μαρία μου να μείνω με την καρδιά μου, στην τελευταία φωτογραφία σου και να μη σχολιάσω (παρόλο που με τρώει!)... το κείμενο του Πιγκουίνου μ' έστειλε...και με προσγείωσε σε μια θλιβερή πραγματικότητα, όπου "κυρίες" του είδους της "τάδε", δεν έχουν θέση, πολύ απλά το σύστημα τις ξερνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η φωτογραφία...το κείμενο του πτηνού έκοψε ανάσες....φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  18. κι εγώ Μαράκι μου στις φωτογραφίες σου θα σταθώ που είναι εξαιρετικές!!! καλά το μανιτάρι άπαιχτο!!! φιλάκια πολλά, καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα,καλή εβδομάδα Μαράκι!Σέ περιμένη special award!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή