Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Καληνύχτα Τζον Μπόι


Σε λιγότερο από μήνα θα κλείσω αισίως μισό αιώνα ζωής στον πλανήτη γη.
Μη με ρωτήσετε που ήμουν πριν έρθω εδώ, ούτε που θα πάω αν φύγω από δω. Δεν ξέρω, δεν απαντώ! Εξωγήινη μια φορά δεν είμαι, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω τουλάχιστον.
Γήινη σε όλα μου μοιάζω, τουλάχιστον απ' έξω. Ναι, ναι, το επιβεβαιώνει κι ο καθρέπτης. Λέπια δεν έχω, ενώ διαθέτω αυτάκια συμμαζεμένα. Και τα δάχτυλά μου κανονικά μου φαίνονται τώρα που τα κοιτάζω.
Κοντεύω λοιπόν να πιάσω τα πενήντα κι αν όλα πάνε καλά και τα καταφέρω, θα κάνω μεγάλη γιορτή.
Θα χρειαστώ όμως μεγάλη τούρτα, γιατί σκοπεύω να φωταγωγήσω το σύμπαν ανάβοντας τόσα κεριά όσα χρειάζονται για να πιστοποιήσουν την ακριβή ηλικία μου. Ούτε ένα λιγότερο.
Κάτι νουμεράκια και κάτι ερωτηματικά δε μου λένε τίποτα. Ειδικά τα ερωτηματικά. Δηλαδή ότι δεν ξέρω πόσο χρονών είμαι, γιατί έχασα το λογαριασμό η γραία, ή δεν με δήλωσαν οι δικοί μου αμέσως μόλις γεννήθηκα και μετά μπερδεύτηκαν και πέρασαν τα χρόνια και άντε να θυμηθείς πότε γεννήθηκε τούτο  το παιδί. Πριν τον Τζον Μπόι, μετά τη Σου Έλεν, ή ανάμεσα; Γεννήθηκε τη χρονιά που χάσαμε το σιτάρι, ή τη χρονιά που ήταν παχιές οι αγελάδες;
Αυτά γίνονταν παλιά και δεν είμαι δα και τόσο παλιά! Αφήστε που δεν ανήκω και στην οικογένεια  Γουόλτονς που ομολογουμένως διέθεταν εκπληκτική μνήμη για να θυμούνται με το όνομά τους τόσα παιδιά.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να καληνυχτίζονταν ονομαστικά κάθε βράδυ, μόνο και μόνο για να μην ξεχνούν.  Σαν τεστ μνήμης ένα πράμα!

Τέλος πάντων, τέτοια θέματα δεν τα είχαμε. Ήμουν το πρωτότοκο παιδί, κι εκείνο για το οποίο πάλευαν οι γονείς μου τόσα χρόνια και θα με ξεχνούσαν; Χώρια που το ληξιαρχείο απείχε δεν απείχε τρία λεπτά απ' την κλινική στην οποία πρωτοαντίκρισα με μεγάλη προφανώς περιέργεια το μάταιο τούτο κόσμο, αφού όσοι ήταν παρόντες στη γέννησή μου, συνήθιζαν να μου λένε πως με το που γεννήθηκα άνοιξα τα μάτια και κοίταζα γύρω μου σα να τους τσέκαρα όλους. Μόνο τσιγάρο που δε ζήτησα δηλαδή, αλλά μάλλον τότε δε θα κάπνιζα. Είναι γνωστό, πως τα νεογέννητα δε βλέπουν καθαρά και δεν πολυκαταλαβαίνουν κιόλας, οπότε αφού δεν υπάρχουν προσωπικές μνήμες θα αρκεστούμε στις εξ ακοής μαρτυρίες και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας.
Μόνο κανονιοβολισμούς λοιπόν που δεν έριξαν οι δικοί μου για να αναγγείλουν τη γέννησή μου.
Οπότε η ηλικία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η μέρα και η ώρα ξεκάθαρα επίσης. Παρασκευή στις τέσσερις το απόγευμα κατέφτασα για να προλάβω και το Σουκου!

Και κοίτα πως πέρασαν τα χρόνια και με πρόλαβε η πρεσβυωπία! Κι ενώ αυτή μου χτυπούσε την πόρτα, εγώ έκανα πως δεν την άκουγα, μέχρι που ένα φακελάκι με αποφρακτικό με έκανε να την ακούσω για τα καλά!
Όχι δεν ξεβούλωσα τα αυτιά μου, τον νεροχύτη σκόπευα να ξεβουλώσω, αλλά ήμουν μόνη στο σπίτι κι έπρεπε να διαβάσω τα γραμματάκια  με τις οδηγίες στη συσκευασία!
Όσο κι αν προσπάθησα, όσο κι αν τέντωνα το χέρι, όσο δυνατό φως κι αν έριχνα πάνω τους, τόσο δυσνόητα γίνονταν εκείνα και η μόνη λέξη που ξεχώριζα ήταν η λέξη "οδηγίες" και με κόπο έφτασα και δυο λέξεις μετά, αλλά έχω την αμυδρή υπόνοια πως μπορεί και να τις μάντεψα απλώς. Ε, πήρα τηλέφωνο για βοήθεια και μάλλον πρέπει να πάρω και γυαλιά!


Κι ενώ εγώ ξέρω όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τα της γέννησής μου, κάποιος άλλος γνωρίζει μόνο τα βασικά!
Το ότι κάποτε γεννήθηκε δηλαδή!
Οι υπολογισμοί κτηνιάτρων και οι μαρτυρίες λοιπών κοινών θνητών τον τοποθετούν να κλείνει τα πέντε, ή να τα έχει κλείσει εδώ και λίγο καιρό!
Ένα μήνα πάνω, ένα μήνα κάτω δε θα τα χαλάσουμε!

Κι αν αναρωτιέστε για τον άκυρο τίτλο, ήταν που το ένα έφερε το άλλο και ήρθα και θυμήθηκα τη σειρά που παρακολουθούσα κάθε Κυριακή ως παιδί!
Ας δούμε λοιπόν την οικογένεια Γουόλτονς να καληνυχτίζει το δικό της σύμπαν, όσο το δικό μας, το δικό μου και του Μπρίκι δηλαδή, θα σκέφτεται τι δώρα να μας κάνει!
Οι γενέθλιες αναρτήσεις θα ακολουθήσουν εν καιρώ για να ξέρετε πότε να μας ευχηθείτε, αφού αυτή δεν είναι παρά μια προεόρτια ανάρτηση!




20 σχόλια:

  1. Σ'αυτήν την προεόρτια ανάρτηση για τα γενέθλιά σας αφήνω ευχές να είστε καλά να γιορτάσετε και οι δυο χαρούμενα γενέθλια.Τα λοιπά όταν θα γίνει ανάρτηση γενέθλια έτσι;
    Και μια χαρά είναι τα 50...Να ξέρεις όμως λένε...όταν μια γυναίκα λέει εύκολα την ηλικία της να ξέρεις ότι μπορεί να πει τα πάντα χαχαχαχα
    Φιλιά και όνειρα γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα σύμπτωση: Χτες βράδυ είχα το ίδιο θέμα με την κολλητούλα μου. Της εξηγούσα ότι θεωρώ παράλογο να λένε ψέματα ή να κρύβουν την ηλικία τους όταν ρωτούνται σχεδόν οι περισσότεροι άνθρωποι. Λες και αλλάζει κάτι αν πεις μερικά χρόνια παρακάτω! Η ηλικία είναι κάτι που δείχνει τις εμπειρίες μας στην τελική. Μισώ τα κατάφωρα ψέματα!
    Μαρία μου χαίρομαι με τη χαρά σου για τον μισό αιώνα που γιορτάζεις, σου εύχομαι άνετα να πιάσεις και τον άλλον μισό, έστω κι αν χρειαστεί από δω και μπρος να διαβάζεις μόνο με γυαλιά πρεσβυωπίας ( και πολύ το άργησες ....μετράω ήδη 5 χρόνια που τα φοράω εγώ. Κι αν τύχει και δεν τα έχω μαζί μου, δεινοπαθώ να διαβάσω κι εγώ τα ψιλά γράμματα, που θα έπρεπε να είναι τεράστια όταν πρόκειται για οδηγίες ζωής και θανάτου παναθεμά τους!).
    3-4 μέρες πριν από σένα τα κλείνει και η αδερφούλα μου και τη ψήνω κι εγώ για πάρτι με τα όλα του!
    Ούτε για τον Μαξ υπάρχει γενέθλια μέρα, οπότε τον γιορτάζω την ημέρα που τον βρήκα, αφού τον έχασα γιατί ήταν σαν να ξαναγεννηθήκαμε και οι δύο μαζί εκείνη την ημέρα.
    Τα υπόλοιπα όταν έρθουν οι σχετικές κοσμοϊστορικές ημερομηνίες!
    (Κάνε λίστα δώρων από τώρα..ξέρεις εσύ....Λίστα βιβλίων φυσικά!)

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι ωραιο αυτο με τα κερια! Κι εγω ολα τα βαζω! Ασε που ετσι τους μπερδευεις περισσοτερο! Ποιος θα κατσει τωρα να τα μετρησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωωωω επέτειος φτάνει....! και τι επέτειος Μαρία....! και θα έλεγα και σε εξαίρετα σημαδιακά χρόνια...! Μου αρέσει ολη αυτή η προετοιμασία και ολη αυτή η αναδρομή δοσμένη με μοναδικό τρόπο.
    Περιμένουμε λοιπόν ετοιμάζοντας ευχές σε μια μοναδική σου στιγμή.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εώς 50 λέξεις αναγνωρίζουν τα ζωάκια, μήπως παρέλειψες κάτι να πεις;;; Γνωρίζω κάποιον εκπαιδευτή, ΔΕΝ θα σου κοστίσει σε χρήματα. Γενέθλια ΕΊΝΑΙ αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα! Σας αγαπώ και τους 2!
    Τί όμορφη προεόρτια ανάρτηση!
    Απολαυστικότατη και με άφησε με ένα μεγάλο-μεγάλο χαμόγελο!
    Αναμένω και την εορταστική! (Θέλω Μπρικάκο με καπελάκι παρτυ και αυτό το πράγμα που το βάζεις στο στόμα, το φυσάς και ξετυλίγεται ένα χαρτάκι το οποίο μετά ξανατυλίγεται και κάνει φρρρρρρρ ή κάπως έτσι τέλος πάντων!)
    :-p
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε με το καλό να φωταγωγηθεί αυτή η τούρτα που σηματοδοτεί την απαρχή της πιο όμορφης δεκαετίς Μαρία μου! Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου, με πήγες και μένα πίσω στα χρόνια που λιώναμε με τους Γουώλτονς και το Μικρό σπίτι στο λιβάδι...
    Τοξοτάκι κι εσύ ε;
    Εμ, τα καλύτερα παιδιά λέμε είμαστε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου άρεσε πολύ η προεόρτια ανάρτησή σου! Και ο τρόπος που προετοιμάζεσαι (έστω και αναγκαστικά 😄😄😄 με τα γυαλιά) για τα στρογγυλά σου!
    Για την ώρα θα ευχηθώ να βρεις έναν όμορφο σκελετό για τα γυαλιά σου!
    😙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Μαρία μου!Με το καλό να ερθης στο club των 50!!🎂
    Πόσα χρόνια με πήγες πίσω!Η καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή ever!
    Το πόσο χάρηκα που είδα τον Ρικι ξανά,δεν περιγράφεται!!
    Με το καλό να γιορτάσεις τα γενέθλια σου!!
    Καλο Σαββατοκύριακο!Πολλα φιλάκια!!
    🎂🍰🎂🍰

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά λοιπόν, Μαρία μου. Πολλά φιλιά και στο όμορφο Μπρίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γέλασα πολύ με το κείμενό σου,Μαρία μου!
    Απέπνεε μια φρεσκάδα!..
    "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι"πάντως το πρόλαβα κι εγώ!😊
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν η προεόρτια ήταν τόσο απολαυστική, ανυπομονώ για την γενέθλια ανάρτηση και τη δική σου και του Μπρίκι!
    Παρέλειψα μια πρόταση τίτλου που είχα, γιατί μετά σκέφτηκα ότι δεν ταίριαζε γραμματικά (και θα γινόμουν ρεζίλι Παναγία μου!).
    Τις ευχές θα τις πούμε εν καιρώ στις ανάλογες αναρτήσεις. Μέχρι τότε να ομορφοπερνάς :)
    Καλό Σαββατοκύριακο Μαρία μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έεεελα τώωωρα, γιατί μας το μαρτύρησες;; Κι εμείς πώς θα κάναμε τάχα μου τάχα μου πως σε ξεχάσαμε, και πάνω εκεί που θα μονολογούσες πως σε ξεχάσανε όλοι κι άναβες τον διακόπτη, για να φωταγωγηθεί ο χώρος τού δωματίου, θα φωταγωγούσαμε τη τούρτα (το πώς θα το κάναμε κατευθείαν είναι ένα θέμα, αλλά εμείς δεν μασάμε, καθότι μας αρέσουν τα δύσκολα!!), φωνάζοντας χαρούμενα "σαπράαααιζζζ" κι εσύ θα ξεσπούσες σε γέλια χαράς. Και το είχα φανταστεί τόσο ωραία, φτου! (Μπορούμε να το κάνουμε, αν θες, αλλά θα πρέπει να κάνεις ότι δεν το διάβασες ποτές!!!!)

    Σταματάω να παραληρώ, πριν με οδηγήσεις ευγενικά στην πόρτα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και θα μου πεις, τι είναι μισός αιώνας μπροστά στην αιωνιότητα; (Άσχετο!)
    Τα τριάντα μου, μόνο θυμάμαι πως "κάτι" μου έκαναν, από τότε πέρασαν τέσσερεις δεκαετίες, πήρα το "κολλάει" και όλα καλά, κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται και το Μπρικάκι!!!
    Μόνο να μας ειδοποιήσεις τη μεγάλη αυτή μέρα για να σου τραγουδήσουμε και να σου στείλουμε ευχές που ξέρουν να πιάνουν!

    Αφιλάκιαααααα με πολλά χαμόγελα! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχοντας ήδη περάσει το κατώφλι του μισού αιώνα, θυμάμαι πώς καμάρωνα στα 25 (έχοντας κλείσει το 1/4 της εκατονταετίας και θεωρώντας εαυτόν... υπερώριμο!)
    Μύωψ από τα 13, ένα ζευγαράκι γυαλάκια επιπλέον, προ 3ετίας, δεν μου ήταν τίποτα! (Κάπως έτσι, κι εγώ: από οδηγίες!)

    Εν αναμονή της μεγάλης, δικής σου μέρας και φυσικά και του Μπρίκι!...
    ...Με την αγάπη και τα φιλιά μου!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aντε να περασουν οι μερες Μαρία μου να αρχισουμε οι Τοξοτινες να γενεθλιαζουμε..χα..χα.. μαζι με τον Μπρικι ε; θα χαρώ.. πολύ..να ετοιμαζομαστε δηλαδή για κεράσματα.. πω..πω.. παλι κιλα θα παρω..!!
    Και τι είναι αγαπη μου μισος αιωνας μπροστα στα συν 33 παραπανω;...χα..χα..!! αντε καλη αναμονή..φιλη μου.. να περνατε ομορφα τα δυο σας.. φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα υπέροχα σχόλιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή