Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Γρίφοι

Τι είναι μαύρο κι άραχνο (στην ψυχή), συγκαλύπτει βιασμούς ανηλίκων, μισεί όλο τον κόσμο, αδιαφορεί παντελώς για τους πρόσφυγες και το δράμα τους και παρόλα αυτά μιλάει για αγάπη;

Τι είναι εκείνο το ον (αδιάφορο το φύλο) που σκίζει τα ιμάτιά του μιλώντας για τιμή όταν ξεπουλιέται καθημερινά στα χειρότερα παζάρια;

Τι είναι εκείνος που καταφέρεται ενός 15χρονου παιδιού με τα χειρότερα λόγια, το βρίζει και το στοχοποιεί, κολλώντας του φρικτές ετικέτες, ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το bullying;

Πώς λέγεται εκείνη που κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά επειδή είναι και γυναίκα (!) και ίσως και μάνα (!) το πάει κι ένα βήμα παραπέρα δικαιολογώντας ακόμα και...βιασμό!!!

Πώς λέγονται όλοι εκείνοι που ντύνονται άνθρωποι, προσποιούνται τους σωστούς οικογενειάρχες και το παίζουν στυλοβάτες της κοινωνίας κι όταν βγάζουν τη μάσκα γίνονται τα τέρατα που πραγματικά είναι;


39 σχόλια:

 1. Είναι ο άνθρωπος!!! Που μπορεί να γίνει κάλλιστα κτήνος σε μια στιγμή. Όσο και να κρύβεται όμως, όσο και αν η κοινωνία τον αναγκάζει να βάλει μάσκα θα φανερωθεί..........
  Καλημέρα Μαρία μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι...συνήθως κατέχουν θέσεις εξουσίας, γιατί ως γνωστόν οι φελλοί επιπλέουν, αλλά και γιατί κρύβονται καλά...τουλάχιστον στην αρχή!
   Είναι οι υποκριτές πάσης φύσεως, που τα βάζουν με τη διαφορετικότητα, μάχονται για την ηθική και κατά βάθος η δική τους ανηθικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία..
   Καλή σου μέρα!!

   Διαγραφή
 2. Κι όμως σε μια κοινωνία, που κάποιοι παλεύουν να την κάνουν καλύτερη, υπάρχουν τέτοια κτήνη κρυμμένα ανάμεσά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλά τα κτήνη Φλώρα μου!!
   Και τα περισσότερα από αυτά σε θέσεις ισχύος!

   Διαγραφή
 3. τι είναι εκείνοι που τους ακολουθούν και συμφωνούν μαζί τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όποιος ακολουθεί και συμφωνεί με τον υποκριτή τι άλλο είναι παρά υποκριτής κι αυτός?

   Διαγραφή
 4. Οι πολιτικοί, θα τολμούσα να πω Μαράκι μου. Μπράβο για την ανάρτησή σου, αυτοί οι γρίφοι θα έπρεπε να προβληματίσουν τους πολίτες πολλά πολλά χρόνια νωρίτερα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, δε λένε?..
  Μακάρι να προβληματιστούμε όλοι μέσα από τους γρίφους σου
  Σε φιλώ και σε καλημερίζω
  Μαρίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι πολιτικοί και οι γύρω τους και οι άρχοντες της εκκλησίας και όλα τα γουρούνια που κρύβουν τη σαπίλα τους πολεμώντας τους άλλους με όπλο μια ηθική που δε διαθέτουν καν!!
   Φιλιά πολλά και καλή σου μέρα!

   Διαγραφή
 5. Τι να πεις... ζουν ανάμεσά μας. Μερικές φορές πια δυσκολεύομαι να κρατηθώ, όταν ακούω τέτοιες απόψεις από συνομιλητές. Στέκομαι και τους κοιτώ με το στόμα ανοιχτό, και φορτώνω... φορτώνω...
  Ποιοι είναι εκείνοι που στο όνομα της ηθικής (τους) τα ισοπεδώνουν όλα, μόνο και μόνο για να μην ακουμπήσει τίποτα την "τέλεια" ζωή τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς Έλλη μου!
   Και παίρνουν και πολλά πρόσωπα...η "τέλεια" ζωή τους φυσικά βρωμάει και ζέχνει, αλλά σημασία έχει να φαίνεται τακτοποιημένη...κι ας σπάει τη γυναίκα του στο ξύλο ο "στυλοβάτης" κι ας γλύφεται κρυφά στη θέα του ανδρικού κορμιού...φτάνει να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και να κυνηγά τους "ανώμαλους"...άπειρα τα σάπια παραδείγματα!

   Διαγραφή
 6. Και το κακό είναι πως τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά αλλά έχουν σαφέστατη απάντηση...
  Φιλί γλυκό, Μαράκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Υποκρισία Μαρία μου ...κι άφατη απανθρωπιά
  Δυστυχώς....

  φιλάκι γλυκό ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό ακριβώς!!
   Και δεν αντέχεται με τίποτα!!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 8. Τέρατα και δολοφόνοι λέγονται θαρρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και κτήνη...και απάνθρωποι...και...και...έχουν πολλά ονόματα!

   Διαγραφή
 9. Είναι οι ευυπόληπτοι πολίτες, οι υπεράνω πάσης υποψίας.
  Γιατί πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει (αφού βέβαια έχει γίνει το κακό) να λένε, ήταν καλός άνθρωπος δεν το περιμέναμε απ' αυτόν.

  Φιλιά Μαρία μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όσο καλά κι αν κρύβονται,συζητάνε κιόλας, ή δίνουν συνεντεύξεις, ή βγαίνει ένα βρώμικο μυστικό τους στη φόρα...
   Αλλά και πόσοι κρύβονται καλά...και δε λένε πολλά, ούτε δείχνουν, αλλά κάνουν τα χειρότερα!!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 10. Οι εφιάλτες της ανθρώπινης φύσης. Και πως θα αλλάξει αυτή η κοινωνία που έχει συνηθίσει την σήψη της και βολεύτηκε!
  Σε φιλώ γλυκά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφιάλτες χωρίς τους ονειρότοπους...δεν αλλάζει η ανθρώπινη φύση, οπότε δε θα αλλάξει ούτε η κοινωνία...πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν οι κακοί και οι υποκριτές...δυστυχώς!
   Τουλάχιστον ας τους πολεμάμε όσο μπορούμε!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 11. Των οπισθίων άνθρωποι είναι για να το θέσω κι όσο πιο κομψά μπορώ.. Επίσης ανάξιοι αναφοράς είναι και κατάπτυστοι ταυτόχρονα.. Α και κάτι ακόμα.. Τα μεγαλύτερα βαρύδια της κοινωνία είναι αλλά και σαν φελλοί που είναι πάντα, θα επιπλέουν...
  Φιλιά Μαράκι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το έθεσες κομψότατα!!
   Βαρίδια και δολοφόνοι είναι...δολοφονούν ψυχές χωρίς δεύτερη σκέψη και είμαι σίγουρη πως αν τους δοθεί η ευκαιρία παίρνουν άνετα και ζωές....αρκεί να επιπλεύσουν αυτοί...οι φελλοί του σκότους!!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 12. Ξιφουλκείς και καλά κάνεις Μαρία....!
  Η Κοινωνία στην οποία ζούμε, αβαντάρει τέτοιους "πρωταγωνιστές". Και τούτο γιατί είναι δομημένη στην υποκρισία, στην υστερία, στην θρησκοληψία, στην αμάθεια και φέρει ακόμα κατάλοιπα συντηρητισμού.
  Η Παιδεία θα έρθει να σαρώσει αυτά τα πρότυπα. Αλλά για να το κάνει, άσε...... χρειάζονται πολλά ...προαπαιτούμενα και τα τελευταία προορίζονται μονάχα για τα αφεντικά της χώρας.
  Καλό βράδυ κορίτσι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι μια κοινωνία που δε λοξοδρομεί από το σάπιο δρόμο της, όπως αυτός χαράχτηκε από τη γέννησή της ακόμα, ούτε στο ελάχιστο!
   Ο υποκριτής θριαμβεύει και η ηθική μετριέται με μεγάλους σταυρούς...οι πράξεις δεν έχουν σημασία, φτάνει να συγχωρούνται κατά πως τους βολεύει!!
   Καλή σου μέρα!!

   Διαγραφή
 13. Την βρήκα την απάντηση στους γρίφους! Είναι ο Άνθιμος και οι συν αυτώ! Τι; Όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι αστέρι!!!
   Οι συν αυτώ είναι οι χειρότεροι υποκριτές...χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν υποκριτές ανάμεσα σε όσους το "παίζουν" πιο προοδευτικοί να πω, πιο άνετοι, πιο τέλος πάντων να πω?

   Διαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέρω κι εγώ κάτι τέτοιους ντεμέκ προοδευτικούς, που μπροστά τους τύφλα να έχει αυτός που χαστούκισε την Κανέλλη. Ναι, αρνούμαι να προφέρω καν το όνομά του, ξέρεις ποιον εννοώ!

   Διαγραφή
 14. Και να σκεφτείς πως κάποιοι απ' αυτούς είναι εκπρόσωποι του κλήρου!
  Και όλοι εμείς συνένοχοι, με τη σιωπή και την ανοχή μας...
  * Βλέπε περίπτωση Βαγγέλη Γιακουμάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε χρειάζεται καν να το σκεφτείς...πάει το μυαλό από μόνο του!!
   Δε σιωπούμε, ούτε ανεχόμαστε...κοντεύουμε να γίνουμε οι τρελοί του χωριού, αφού ο καθένας μας πολεμάει όπως μπορεί, τουλάχιστον όσους μπορεί να πολεμήσει στο περιβάλλον που κινείται καθημερινά, αλλά όπως και η βλακεία, η κακία είναι αήττητη.

   Διαγραφή
 15. Οι συγκεκριμένες μάσκες, συγχωρείστε με, αλλά δε βγαίνουν ποτέ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποτε βγαίνουν. Αυτοί βέβαια συνεχίζουν να τη φορούν, αλλά όλοι ξέρουν πως "ο βασιλιάς" είναι γυμνός, κι ας κάνουν κάποιοι πως δεν το βλέπουν!
   Του πρώτου "γρίφου" πχ η μάσκα έχει βγει από καιρό, αλλά υποκρίνονται όλοι (οι περισσότεροι, όχι όλοι για να είμαι δίκαιη) πως δε βλέπουν...μα αν στα αλήθεια δεν το διακρίνουν, τότε είναι χειρότεροι κι από αυτόν!

   Διαγραφή
 16. Κάτι απορίες που μας θέτεις κι εσύ.
  όχι ότι είναι δύσκολη η απάντηση ... είναι το ανακάτεμα που νιώθω....

  ♥ φιλιά Μαρία μου♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τις οποίες σπαζοκεφαλιές θα έπρεπε να τις ονομάσω, και όχι επειδή θα δυσκολευόμασταν να τις "λύσουμε", αλλά επειδή τα κεφάλια όλων αυτών θέλουν σπάσιμο!
   Άσε!!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 17. Ο άνθρωπος, το χειρότερο και το πιο επικίνδυνο ζώο στον πλανήτη! Το μόνο ζώο που βασανίζει και σκοτώνει το είδος του χωρίς τη δικαιολογία της επιβίωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και το μόνο που έχει βρει το Θεό!!
   Δεν ξέρεις να γελάσεις, η να κλάψεις με τη μέγιστη υποκρισία!!

   Διαγραφή
 18. Σατανάδες φορώντας το προσωπείο Αγγέλου... Αυτούς πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Δεν μπορω να το διανοηθώ.. με πιανει ανακατοσούρα... και μονο που τα σκέφτομαι... δεν πρέπει να υπαρχουν αναμεσα μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή