Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τ...όπως Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων

Με ένα  πάρτυ γεμάτο μουσική και μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής έριξαν την αυλαία τους χτες οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Πρόλαβα να βγάλω λίγες φωτογραφίες από την τηλεόραση πριν μου κατάσχουν τη μηχανή, μια και οι υπόλοιποι ήθελαν να απολαύσουν το υπερθέαμα αντί να βλέπουν την πλάτη μου.
Τελικά κάθισα κι εγώ να απολαύσω τις υπέροχες μουσικές.
Δεν βαρέθηκα στιγμή μια και όλα τα ακούσματα εκτός από γνώριμα, ήταν τα περισσότερα και αγαπημένα.

Ο αξέχαστος John Lennon και το "Ιmagine", το τραγούδι της ειρήνης όπως το λέω, που δυστυχώς θα παίρνει σάρκα και οστά μόνο στη φαντασία μας, ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή της βραδιάς και από τις λίγες που φωτογράφισα.








Αμέσως μετά ο George Michael τραγουδάει "Freedom"

Το πάρτυ συνεχίζεται χωρίς φωτογραφίες.
To "Wish you were here" των Pink Floyd τραγουδισμένο από τον Ed Sheeran μου άρεσε, αντίθετα το "We will rock you" καθόλου, μια και ήταν μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια της Jessie J να τραγουδήσει Queen.    
Λίγo πριν ο Freddie Mercury με το θαύμα της τεχνολογίας είχε εμφανιστεί στη σκηνή, ενώ τη νεαρή ημίγυμνη συνόδεψαν τα εναπομείναντα μέλη των Queen.
Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση του Erick Idle των Monty Pythons, ο οποίος μας θύμισε για άλλη μια φορά  να κοιτάμε μόνο τη φωτεινή πλευρά της ζωής.
"Always look at the bright side of life".              
 Και μετά από όλα αυτά, και άλλα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται δυνατά, όπως και ο Ολυμπιακός ύμνος, η σημαία μας κυματίζει περήφανη στο Λονδρέζικο ουρανό και ο Jacques Rogge θυμάται να πει επιτέλους από που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η φλόγα σβήνει και τη σκυτάλη παίρνει η Βραζιλία για να προετοιμαστεί για τους επόμενους.


Ας απολαύσουμε το "imagine"...


...και ας φανταστούμε έναν διαφορετικό κόσμο...

15 σχόλια:

  1. μου άρεσε η τελετή λήξης γιατί είχε αυτά τα γνώριμα και αγαπημένα μου τραγούδια που ανέφερες!
    ας φανταστούμε πως θα πραγματοποιηθεί κάποτε η φαντασία μας.....
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία!Ο Τζων Λένον μαζί μέ τούς Beatles,πολύ αγαπημένοι!Τόν δίσκο IMAGIN,τόν έχω!Νά πώ ότι μού άρεσε η τελετή έναρξης καί η λήξης,θά πώ ψέμματα!Μόνο οι DURAN DURAN καί κάποιοι πού ανέφερες μου άρεσαν!Καλή εβδομάδα!Φιλία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελετή λήξης μου άρεσε..λόγω φυσικά των τραγουδιών....!!
      Καλή εβδομάδα...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα! Εγώ πάλι δε τρελάθηκα...Είχα καλά σημεία βέβαια με καλύτερο για μένα αυτό με την εμφάνιση της Annie Lennox που άκουγα από μικρός. Να πω ωστόσο πως η ποπ πλέον δεν είναι αγαπημένο μου μουσικό είδος :) Πολύ καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, ξέχασα την Annie Lennox...και να σκεφτείς την είχα φωτογραφίσει στα γρήγορα, σε πείσμα των υπολοίπων...χεχε..αλλά η φωτογραφία δε βγήκε καλή...πώς ξέχασα να την αναφέρω?...μου άρεσε πολύ...!
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  4. Aπο όλη την τελετή της λήξης μόνο τη στιγμή που ακούστηκε το ''Ιmagine'' και έπειτα που βγήκε και τραγούδησε ο George Michael,αυτό το υπέροχο τραγούδι,ξεχώρισα....Όλα τα υπόλοιπα,νομίζω με άγγιξαν ελάχιστα:(
    Σαν τη δική μας τελετή λήξης,πιστεύω οτι θα περάσουν χρόνια για να δούμε..
    καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες νιώθουν και όπως αποδείχτηκε αποδίδουν διαφορετικά μια τελετή σαν αυτή..μην ξεχνάμε πως ό, τι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς μας αγγίζει με έναν τρόπο που δε θα αγγίξει ποτέ τους άλλους!!

      Διαγραφή
  5. Δεν την είδα γιατί η τελετή έναρξης με απογοήτευσε πλήρως κα δεν είχα όρεξη και για τελετή λήξης. χάίρομαι που την είδες κα σου άρεσε και που μοιράστηκες κάποιες στιγμές μαζί μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομολογώ πως δεν είδα την τελετή λήξης! Τα λίγα που είδα, ήταν από τις ειδήσεις του σταρ! Φάνηκε υπερθέαμα πάντως!!
    Καλή ημέρα να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν υπερθέαμα..σε αντίθεση με την τελετή έναρξης που ήταν λίγο απ΄όλα και τίποτα!!.. η μουσική βέβαια βοήθησε πολύ!...
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ούτε εγώ την είδα την τελετή λήξης!! να μου πεις ούτε την τελετή έναρξης είδα!! το Imagine όπως και να'χει είναι αγαπημένο κομμάτι!! ελπίζω να μην έχασα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αν την έβλεπες θα περνούσες λίγη ώρα με μουσική...
      Δεν έχασες τίποτα που να μην μπορεί να αναπληρωθεί!!

      Διαγραφή