Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Survivor - Will we survive? (update)




Με πληροφόρησαν απ' το κοντρόλ ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος Survivor και οι αναμνήσεις από το πρώτο χύμηξαν να με φάνε!

Όχι δεν έπαιζα στο παιχνίδι, αλλά ενθυμούμαι λίαν καλώς πως είχα μια πελώρια λαχτάρα να το δω.
Περίμενα πως και τι, το πρώτο επεισόδιο, να πάρω μια γεύση από περιπέτεια και ίντριγκα. Δεν το είδα ποτέ γιατί ζούσα ήδη το δικό μου, ευτυχώς αυτοτελές, Survivor στην τεράστια ουρά κάποιου εξωτικού στην κυριολεξία βενζινάδικου.
Εκεί η ίντριγκα έδινε κι έπαιρνε μεταξύ όσων ήθελαν να φουλάρουν, αφού μια απεργία που θα ξεκινούσε από τα μεσάνυχτα είχε κάνει την περιπέτεια πιο ορατή κι από παγόβουνο, και είχε στραγγίσει τα περισσότερα πρατήρια, αλλά και τα αμάξια έτσι όπως αρμένιζαν από βενζινάδικο σε βενζινάδικο με την ελπίδα να εξατμίζεται πιο γρήγορα κι απ' το πολύτιμο καύσιμο.

Η αγωνία για το ποιος θα προλάβει να περάσει τη δοκιμασία και ποιος θα αποχωρήσει, έκανε την ένταση να ανεβαίνει, τα πνεύματα να οξύνονται και τους οδηγούς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, πράγμα πολύ επικίνδυνο, αν λάβουμε υπόψιν πως η βενζίνη είναι εύφλεκτο υλικό.
Τελικά αποχώρησα από το παιχνίδι  περνώντας ταυτόχρονα και τη δοκιμασία, και σα νικήτρια εξασφάλισα τα πηγαινέλα σε δουλειά, (ουπς σόρυ, κάτι σεμινάρια παρακολουθούσα τότε στην άλλη άκρη της πόλης), σχολεία και φροντιστήρια των παιδιών και γύρευε τι άλλα δρομολόγια έκανα "τω καιρώ εκείνω".


Μπορεί να έχασα την αρχή, αλλά αξιώθηκα να παρακολουθήσω το παιχνίδι τελικά.
Και δεν ντρέπομαι καθόλου να πω πως το παρακολούθησα πολύ στενά, δίνοντας μάλιστα στεγνά τους παίκτες που μου κάθονταν στο λαιμό, αλλά όχι ψηφίζοντας. Για κορόιδα ψάχνετε; Σιγά μη χρεωνόμουν κιόλας για να δω ένα παιχνίδι.

Κι όσο περνούσε ο καιρός χωνόμουν μέχρι το λαιμό στην άμμο της ίντριγκας, κολυμπούσα στις θάλασσες της υποκρισίας κι έπεφτα από τα σύννεφα με τις συμπεριφορές ατόμων που άλλα έλεγαν κι άλλα έκαναν στη συνέχεια.

Αφήστε...αυτό με τα σύννεφα το έχω εκ γενετής. Μη δω σύννεφο, αμέσως ν' ανέβω να πέσω.
Ακόμα να μάθω πως κάποιοι άνθρωποι άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν.
Το δουλεύω όμως και μπορεί κάποτε να αρχίσω να περιφρονώ και τα ίδια τα σύννεφα με την ευκολία που περιφρονώ πια πάσης φύσεως υποκριτές και Φαρισαίους. Το κακό βέβαια με αυτούς είναι πως αργείς να τους καταλάβεις, αλλά κάποτε τους καταλαβαίνεις, όσο στόκος κι αν είσαι, που είμαι!


Όσο εγώ δουλεύω αυτό με τα σύννεφα, οι άλλοι δε σταμάτησαν να με (μας) δουλεύουν και φτάσαμε μ' αυτά και με τ' άλλα, να ζούμε σ' ένα διαρκές, άγριο επεισόδιο του πιο σκληρού παιχνιδιού.
Η παραγωγή γίνεται όλο και πιο τσιγκούνα, δίνει ελάχιστα, κάνοντας ταυτόχρονα τις δοκιμασίες όλο και πιο δύσκολες. 

Και σαν μην έφτανε αυτό, ένα είδος υπανθρώπου έχει σηκώσει κεφάλι, όπως γίνεται πάντα στις δύσκολες εποχές, κι επωάζει συνεχώς αυγά. Ετούτοι παρά την βαθιά κακία τους και τον αποκρουστικό, χυδαίο λόγο, ξεκαθαρίζουν ποιοι είναι και τι θέλουν, ε λίγο τις λεπτομέρειες προσπαθούν να κρύψουν από τους πιο αφελείς, αλλά ο τσιριχτός, μόνιμα οργισμένος, άναρθρος λόγος τους, δε μασκαρεύεται εύκολα, πηδάει σαν παλιάτσος της κακιάς ώρας εδώ κι εκεί και χαϊδεύει το περίεργο, γελοίο μουστακάκι του σε κάθε συλλαβή.

Δε γεννήθηκα χτες φυσικά. Ήξερα πως υπάρχουν τέρατα γύρω μας. Δε φανταζόμουν ίσως πως είναι τόσα πολλά. Φέρτε μου ένα σύννεφο για να πέσω τώρα, ή μάλλον αφήστε.
Ίσως και να το υποψιαζόμουν.

Το σύννεφο και να είναι πολύ ψηλά παρακαλώ, θα το χρειαστώ για όσους επικαλούνται αξίες, μιλάνε γι' αυτές με μεγάλα λόγια και καθαρό λόγο, κλαίνε δημόσια, δυνατότερα ακόμα κι από τους οικείους τους, όσους χάνονται άδικα, κι εκεί που νομίζεις πως είναι φυσιολογικοί, μπουμμμ!!!!!!, πετάνε τη βόμβα, που μπορεί να μην είναι μεγατόνων, μπορεί να μη σκάσει καν, και να κάνει απλά ένα τσιφ και να σβήσει, αλλά δίνει το στίγμα.

Και είναι πιο τρομακτικό από το στίγμα του παλιάτσου παραπάνω που έχει και το μουστακάκι τέλος πάντων να ξεχωρίζει εξαρχής.

Πφφφφφ....όλο και δυσκολεύει το παιχνίδι εδώ και πρέπει να έχουμε μάτια και κυρίως αυτιά, ακόμα και στην πλάτη.
Να δείτε που οι άλλοι, οι πραγματικοί παίχτες του πραγματικού παιχνιδιού, θα κάνουν περίπατο στο Μικρό σπίτι στο λιβάδι, όσο εμείς ζούμε στη Φωλιά του κούκου....


update
Οφείλω να αποκρυπτογραφήσω το κείμενο, που γράφτηκε με μια ανάσα και μάλιστα όταν το διάβασα μετά τη δημοσίευση, έπαθα και δυο τρία εγκεφαλικά με τα λάθη που είχα κάνει, ορθογραφικά και μη...ακόμα και τώρα διορθώνω, και γύρευε πόσα λάθη δε βλέπω ακόμα, οπότε, ίσως έφταιγε η νύχτα, ίσως η ταχύτητα με την οποία γράφτηκε, ίσως τα λόγια του παπά, ίσως η δική μου πετριά, ό, τι και να 'φταιγε, η ουσία είναι πως παρεξηγήθηκε.

Ίσως πάλι φταίει απλά το τραγούδι που οι στίχοι του παραπέμπουν αλλού, παρόλο που νόμιζα πως η παράφραση στον τίτλο και η χρήση του πληθυντικού θα έδειχναν τη διάθεση με την οποία μπήκε.

Απλά παραλληλίζω το παιχνίδι με την κοινωνία.

Νόμιζα πως φράσεις όπως  "τέρατα", "υπάνθρωποι που επωάζουν αυγά", αλλά και το  "γελοίο μουστακάκι" θα φωτογράφιζαν τους ναζί.
Και νόμιζα επίσης πως είναι ξεκάθαρο πως χρειάζομαι το ψηλό σύννεφο για να πέσω, για όσους το παίζουν δημοκράτες, αριστεροί, ή ό, τι άλλο, αλλά τους ξεφεύγουν οι κορώνες μίσους κατά λάθος, ή κι επίτηδες...ποιος μπορεί να ξέρει!!

Χίλια συγνώμη που σας έβαλα στη διαδικασία να αναρωτιέστε τι θέλει να πει η "ποιήτρια"!

52 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρία μου
    Αχνοφέγγουν τα σύννεφά σου ρέει πλούσιος
    ο λόγος σου και το φοβερό πρόσωπο του εφιάλτη
    στο τέλος θα ηττηθεί!!!!

    Να περνάς καλά ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Ελένη μου!
      Μακάρι!
      Να περνάς κι εσύ όμορφα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Ώστε και εσύ πέφτεις από τα σύννεφα, ε; Και εσύ είσαι στόκος, ε;
    Τι να πω; Άλλο ένα κοινό στοιχείο, χι,χι!
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή και μια ακόμα πιο όμορφη εβδομάδα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβληματίζομαι. Διακρίνω μια προδοσία που έχει νιώσει από κάποιον δικό σου.
    Πάντως θαρρώ πως τον ρόλο του τέρατος, έστω και για λίγο, τον παίζουμε όλοι.
    Σχεδόν όλοι, έστω και άθελα μας, κάποιον έχουμε προδώσει.
    Η διαφορά είναι στο μετά. Ο προδομένος σίγουρα ζει στη φωλιά του Κούκου. Καμιά φορά όμως παρασέρνει και τον προδότη. Τότε και οι δυο ζουν την ίδια κόλαση.
    Όταν όμως ο προδότης συνεχίζει να ζει στο Μικρό σπίτι στο λιβάδι τότε μπορούμε να διακρίνουμε και να ορίσουμε τον χαρακτήρα των ανθρώπων.
    Καλή δύναμη Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Update σχολίου:
      Δεν πειράζει που εγώ κατάλαβα άλλο. Κάθε διαδικασία σκέψεις κάνει καλό.
      Όσο για τους δήθεν δημοκράτες, χορτάσαμε...
      Καλό βράδυ Μαρία μου!

      Διαγραφή
    2. Μου άρεσε το "Update σχολίου"...χαχα!
      Καθόλου δεν πειράζει, απλά ένιωσα πως δεν κατάφερα να επικοινωνήσω αυτό που εννοούσα και όφειλα να επανορθώσω!
      Ενδιαφέρον το αρχικό σου σχόλιο, αν κι έχω μια ένσταση...κάποιοι προδίδουν ακριβώς επειδή είναι τέρατα...βασικά η ένταση βρίσκεται εκεί ακριβώς, στο ότι δεν είμαστε όλοι τέρατα.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με την από πάνω(μου)Μαρία.
    Κάποια προδοσία κρύβουν τα λόγια σου και πίκρα θα προσθέσω.
    Υπάρχουν άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας...που για χάρη τους θα βάζαμε το χέρι στη φωτιά...
    Ετσι όλοι κάποτε πέσαμε από τα σύννεφα και θα πέσουμε ξανά.
    Ξέρουν να κρύβονται καλά...

    Φιλάκια πολλά 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο σίγουρο είναι πως ποτέ τα σύννεφα δε θα είναι αρκετά...κατά τα άλλα, έκανα Update για να διευκρινίσω!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου, δυστυχώς οι προδοσίες δεν θα σταματήσουν ποτέ να συμβαίνουν στη ζωή μας. Θα πρέπει να είμαστε (οσο ειναι δυνατον ) προετοιμασμένοι για τα πάντα. Δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσει η ανθρώπινη βλακεία και αχαριστία αγαπημένη μου
    Εκπληκτικό το άρθρο σου... τα ειπε ολα. Σε γλυκοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μη σταματήσουν...όσο προετοιμασμένοι κι αν είμαστε κάποιοι θα βρίσουν τρόπο να μας εκπλήσσουν και να μας ανεβάζουν στο πιο ψηλό σύννεφο για να είναι η πτώση θεαματική!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Μαγικές οι φωτογραφίες σου!
    Για τα άλλα, αντί άλλου σχολίου, σου έχω αυτό το link (μου το θύμισες, χαχα!)
    https://www.youtube.com/watch?v=-nAH97GazGo
    Φιλιά, καλό υπόλοιπο Κυριακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...πραγματικά τώρα έπεσα από τα σύννεφα...!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Τι ωραία σύννεφα! Να χαίρεσαι να πέφτεις απ' τις άκρες τους στη γη...
    Μαράκι μου ψυχανεμίζομαι το παράπονό σου και ως παθούσα (και πεσούσα) κι εγώ, θα έλεγα πως το survivor είναι η απεικόνιση της πραγματικής μας ζωής, εδώ στη ζούγκλα του πολιτισμού. Και δεν είμαστε κατηγορία "στόκος" όπως λες, αλλά άνθρωποι που σκέφτονται καλοπροαίρετα και θεωρούν πως όλοι είναι σαν και μας. Εντάξει... πονάει η πτώση, αλλά σε κάνει και πιο ανθεκτικό με τον καιρό. Το ζητούμενο είναι να μη γίνουμε σαν τα μούτρα τους.
    Υ.Γ. Φωτογραφίες τέλειες. Ανταπόκριση απ' τον Θεό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα έπρεπε να έχουμε μάθει πια πως υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι...αλλά τα σύννεφα να είναι καλά!...χαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!

      Διαγραφή
  8. Μαρία μου αφουγκράζομαι τη σκέψη σου διακριτικά χωρίς να λέω λέξη. Με σεβασμό. Καλό βράδυ κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι μου όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση αυτή και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι θέμα "στόκου".. να είμαστε υγιείς, δυνατοί και να ξεπερνάμε τα πάντα, γιατί δυστυχώς πολλά συμβαίνουν! Τα έγραψες πολύ ωραία με το δικό σου τρόπο όπως πάντα...και οι φωτο σου εκπληκτικές! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Update...ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό!! 😊 όπως λέει και η Μαρία παραπάνω, δεν πειράζει,μας έδωσες τροφή για σκέψη! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Εύη μου, έχει δίκιο η Μαρία!
      Να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Στο παιχνίδι της ζωής νικητές βγαίνουν πάντα τα γλοιώδη ανθρωπάρια, οι αδίστακτοι με τις φοβισμένες ψυχές, οι διπρόσωποι με τον ανύπαρκτο εαυτό. Τη ζωή όμως τη ζουν οι Άνθρωποι, οι Συνάνθρωποι, οι Τρελοί και οι Παλιάτσοι.
    Η φωτογραφία σου με τη θάλασσα και τον ουρανό. πόσο μαγική!
    Καλό βράδυ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω πάντως το παιχνίδι της ζωής να αλλάξει κάποτε κανόνες για να γίνουν όλα ευκολότερα!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  11. Μάγος είσαι; Τυχαία επαναπροβάλλεται λες το μικρό σπίτι στο πηγάδι;
    Τα σύννεφά σου τα προτιμώ. Είναι φωτογενή αφού! Καλό βράδυ Μαράκι ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *"στο λιβάδι" εννοούσα φυσικά!!! Αχαχαχαχα!
      Αν και μερικά σπίτια είναι για το πηγάδι
      μαζί με τους ιδιοκτήτες τους! Γελάω μόνη μου!

      Διαγραφή
    2. Αν είναι για πηγάδι λέει...χαχα!
      Μαζί γελάμε!

      Διαγραφή
  12. Και συ πέφτεις από τα σύννεφα ε;Το 'χω κι αυτό και είναι εκ γενετής η τάση Μαράκι μου, δεν διορθώνεται.Τώρα βέβαια ζούμε στη φωλιά του κούκου μια και η καθημερινότητά μας δεν υποφέρεται. Θα σωθούμε; Αμ δεν το βλέπω!!
    Καλή εβδομάδα παρόλα αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Το update επιβεβαίωσε αυτό που κατάλαβα.Πάντως αυτό με τα σύννεφα είναι γεγονός, δεν διορθώνεται, θα συνεχίσουμε να πέφτουμε. Να σαι καλά και καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
    2. Το κατάλαβα πως κατάλαβες...το αρχικό σχόλιο ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο από την ανάρτηση...χαχα!
      Να είσαι καλά Άννα μου!
      Καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  13. Ευνοεί η εποχή Μαρία μου, για να αυξάνονται τα κρούσματα.
    Μόνο που δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό. Οι ενήλικες έχουν
    την ευθύνη των πράξεών τους, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε
    να είναι. Αν κι εγώ πιστεύω πως, μερικοί (αρκετοί) ήταν "έτσι"
    από πάντα. Σαν μυρίζονται όμως εξουσίες, αποκαλύπτεται το "τέρας"...

    Υ.Γ Εγώ η ξανθή κόρη, την ήθελα την επεξήγηση πάντως! Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μουστακάκι νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο και χωρίς το update, μην ανησυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α εγώ δεν θα χρειαζόμουν το update!
    Όχι ότι είναι σαΐνι μανούλα μου, αλλά ξέρω πια πώς και γιατί γράφεις.
    Εγώ θα ήθελα να μπω στην πρώτη σου φωτό και να καθίσω καταμεσής στη θάλασσα; λίμνη είναι; εκεί μέσα πάντως θα ήθελα να μπω, ταιριάζει και με την ψυχική μου κατάσταση τελευταίως ... περνάω την μπλε σκούρα περίοδό μου! ( Ούτε ο Πικάσο να ήμουνα ☺)
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου ( και σόρρυ για τις μαζεμένες απουσίες μου! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ότι είμαι* φτου!
      Τώρα που το θυμήθηκα...εγώ να δεις πόσα λάθη διορθώνω (πολλές φορές) μετά τη δημοσίευση. Πάντα τα βλέπω μετά, είτε πρόκειται για ανάρτηση, είτε για σχόλιο, μέιλ κλπ .... δεν γίνεται να μην μου φύγει λάθος! Ντοντ γουόρι! Όταν ο άλλος σε ξέρει, καταλαβαίνει ότι ήταν ή από κεκτημένη ταχύτητα, ή από κούραση....

      Διαγραφή
    2. Μέσα έπεσες...είναι και λίμνη και θάλασσα, δηλαδή λιμνοθάλασσα!
      Ελπίζω γρήγορα να έρθουν και πιο "χρωματιστές" περίοδοι!
      Όσο για τα λάθη, άσε...μερικές φορές, ενώ το ξαναδιαβάζω και το ξαναδιαβάζω δεν τα βλέπω λες και στραβώνομαι!
      Φαντάσου εδώ που δεν το διάβασα καν...χαχα!
      Μη ζητάς συγνώμη καλέ...φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δηλώνω μπετόστοκος Μαράκι γιατί μυαλό δεν βάζω άρα ηθελέστα και παθέστα... Είναι μέχρι να το πάρεις απόφαση πια πως στου κουφού την πόρτα, πάρτην και σήκω και φύγε!!
    Βρήκα εξαιρετικά ευφυή τον παραλληλισμό σου, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά αν σε διαβάσει κανείς το συμπερασμα το βγάζει, να σαι σίγουρη.. Εδώ πια οι λέξεις έχουν χάσει την έννοια τους κι οι έννοιες έχουν χάσει την σημασία τους.. Μην το ψάχνεις γιατί...
    Υπέροχα τα σύννεφα υπέροχη κι η θάλασσα!! Αχ!!
    Σε φιλώ και σου στέλνω ευχες για καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ στο κλαμπ ε?...χαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ Μαριλένα μου!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  18. Μη ζητάς συγγνώμη,Μαρία μου!
    Απόλαυσα το κείμενο σου!
    Φέρε μου τώρα ένα σύννεφο να πέσω κι εγώ!χιχι
    Σε φιλώ!
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάλι που ήρθα τώρα για πρώτη φορά, δεν κατάλαβα, από τον τίτλο, γιατί έκανες update, αλλά σε διαβεβαιώ πως κατάλαβα εξ αρχής το νόημα του κειμένου σου, και όταν έφτασα προς το τέλος, κατάλαβα για ποιό λόγο θέλησες να κάνεις update...χα χα χα!
    Δύσκολα τα πράγματα, Μαρία μου! Γιά τους άλλους παίκτες, δεν με απασχολεί και τόσο, κι ούτε πρόκειται να τους παρακολουθώ.
    Τα σύννεφά σου είναι καταπληκτικά!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολα...τουλάχιστον οι άλλοι παίκτες πήγαν οικειοθελώς..εμάς μας έβαλαν στο παιχνίδι χωρίς να μας ρωτήσουν!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα επίσης!

      Διαγραφή
  20. Εγω επειδη εκτος απο πανεμορφη ειμαι και πανεξυπνη σε καταλαβα!!!! Χαχαχαχα!
    Οι φωτογραφιες τελειες! Σε τετοια συννεφα θελω κι εγω να ανεβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι συμβολισμοί μερικές φορές φτιάχνουν τέχνη.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο μου αρέσουν οι συμβολισμοί σου... Κυρίως γιατί ο καθένας τους "μεταφράζει" με διαφορετικό τρόπο.
    Όσο για τα σύννεφα, έχουν βαρεθεί κι αυτά πλέον όλους εμάς που ανεβαίνουμε και ...πέφτουμε όλη την ώρα.
    Σε φιλώ! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν!
      Ναι, έχουν πράγματι πολύ συνωστισμό τα σύννεφα..χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. Μην ζητάς συγνώμη Μαρία μου, όσο ακόμα διατηρούμε την ελευθερία μας (αυτή την όποια τέλος πάντων) μπορούμε να γράφουμε ότι θέλουμε! Ήσουν αυθεντική και απολαυστική και οι φωτογραφίες σου απίθανες. Να είσαι πάντα καλά, να γράφεις της αλήθειες της ψυχής σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου για τα καλά σου λόγια!
      Κι εσύ να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  24. Δεν χρειάστηκα το update για να καταλάβω το target group που φωτογράφισες.
    Θα προτιμούσα όμως να αναφερόσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
    Διότι οι ηλίθιοι νεοναζί θα είναι πάντα ηλίθιοι νεοναζί και ως προς αυτούς δεν πέφτει πια κανένας από τα σύννεφα.
    Θα ήθελα όμως να παρουσίαζες ποιοι είναι οι "δημοκράτες, αριστεροί, ή ό,τι άλλο...". Με ονοματεπώνυμα. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι μιλάς για αριστερούς ...στον καβάλο και πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αρχίσω να σημειώνω ονόματα από δω και πέρα, αλλά μη μου ζητήσεις μετά διευθύνσεις και τηλέφωνα, γιατί εκεί θα δυσκολευτώ! χαχα!

      Διαγραφή