Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Καριέρες με φούρλες

Πριν λίγα χρόνια, όταν ακόμα άρχιζε η κρίση να δείχνει το πρόσωπό της, κάποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο ως τεμπέληδες. 
Επειδή πολύ εξυπηρετούσε αυτό, φορέθηκε και τα επόμενα χρόνια. Όσο βαθύτερα μπαίναμε μάλιστα στην κρίση, τόσο το μοντελάκι γίνονταν πιο πολύ της μόδας!
Πετάγονταν ο πάσα ένας, σήκωνε ένα δάχτυλο νααααα, με το συμπάθιο, αμπελοφιλοσοφούσε μέχρι που στέγνωνε το σάλιο του και στο τέλος πετούσε και τη θεϊκή ατάκα:"Τι ανεργία μου λες! Τα ροδάκινα στην Έδεσσα (ή όπου ανθούν ροδακινιές) είναι αμάζευτα!".
Φράση και πρόταση κλισέ! 

Το μάζεμα των ροδάκινων, "το μάζεμα" γενικώς, ήταν η απάντηση σε όλα!
Έχανες τη δουλειά σου; Μάζευες ροδάκινα!
Δεν είχες να πληρώσεις τα χαράτσια; Μάζευες φράουλες!
Αδυνατούσες να βάλεις πετρέλαιο; Μη βιαστείς να απαντήσεις, γιατί θα χάσεις! Εδώ την πατούσες κανονικά, γατί το χειμώνα δεν υπάρχουν ούτε ροδάκινα, ούτε φράουλες να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, όχι πως θα σε έβγαζαν, αλλά κουβέντα ζαρζαβατικών να γίνεται!

Οι έχοντες εργασία και μάλιστα τιμώντας την ποστάροντας αδιάκοπα στα σόσιαλ μήντια όλο το εργάσιμο 8ωρό τους, έδιναν συμβουλές στους "τεμπέληδες".
Ροδάκινα εδώ, κεράσια εκεί, φράουλες παραπέρα, μια χαρά το έλυναν το πρόβλημα της ανεργίας. 
Τι κι αν τα λεφτά (εντάξει το ψευτοχαρτζιλίκι για να κυριολεκτήσω) που θα έπαιρνες δε θα σου έφτανε ούτε για τα ναύλα, πέρα δώθε με το κτελ; 
Μια για να πας και μια για να φύγεις δηλαδή, όταν τέλειωνε η συγκομιδή!
Το ζητούμενο ήταν να μην τους τα πρήζουμε οι άνεργοι με την γκρίνια μας, αλλά και να μαζευτούν τα ροδάκινα-κεράσια-φράουλες, με τα φτηνότερα εργατικά που θα μπορούσε να ονειρευτεί εργοδότης!
Εμείς οι άχρηστοι όμως δεν πηγαίναμε κι αναγκάζαμε τους μεγαλοεπιχειρηματίες που το έπαιζαν αγρότες να εκμεταλλεύονται μετανάστες. Τέτοια κάναμε οι ασυνείδητοι!
Ας μην παραβλέψουμε και το γεγονός πως τονώναμε ταυτόχρονα και το "εγώ" όλων αυτών που "ήταν έξυπνοι κι έφτιαχναν τη ζωή τους με σύνεση", και πάνω από όλα είχαν και προτάσεις! 
Αμέ!

Κι εσύ πεινασμένε μου άνεργε μπορούσες να φας κι ένα δυο ροδάκινα, να μυρίσεις μια φράουλα να ξεχάσεις και να ξεχαστείς! 

Άλλωστε πτωχέ, πλην άτιμε άνεργε που εξαιτίας σου κατέρρευσαν τα πάντα, που δούλευες κι ήθελες να πληρώνεσαι κι από πάνω, το θέμα δεν είναι τα λεφτά, ποτέ δεν ήταν τα λεφτά. 
Οι άνθρωποι της τάξης μας εξάλλου, (μη με ρωτήσετε ποιας τάξης, αν και μάλλον του νηπιαγωγείου τους κόβω), ποτέ δε μιλάμε για λεφτά. Σιγά μη σου πούμε πόσα κερδίζουμε, ή πόσα κλέβουμε από την εφορία. 
Το θέμα πτωχέ άνεργε, είναι να δουλεύεις μέχρι τελικής πτώσης και τις ώρες που σε αφήνουν να ξεκουραστείς να τις επενδύεις στο να γίνεσαι πολυμήχανος.
Πόσο δύσκολο είναι πια να πολλαπλασιάσεις τον άρτο; (Έχει γίνει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, άρα δε θες να το κάνεις, όχι πως δεν μπορείς!).
Και στην τελική γίνε Θηβαίος βρε αδερφέ για να σου φτάνουν τρεις ελιές να ζήσεις μια πενταμελή οικογένεια!
Τι θες δηλαδή; Να τρως και κάθε μέρα; 
Σκέψου, αυτό σου λέω μόνο,σκέψου πως θα βγεις στην παραλία σκελετός και οι "τελεταί Μπούκουρας" θα σε ευγνωμονούν αιώνια!
Κι αν δουλεύεις και χωρίς καθόλου λεφτά ακόμα καλύτερα!
Τι να το κάνεις εξάλλου το ψευτοχαρτζιλίκι; Για τίποτα δε φτάνει!
Μειώνεις και κάτι που δε θα μάθεις ποτέ πως λέγεται, αλλά βοηθάει κάποιους να ζουν καλύτερα!

Τι; Μη μου πεις πως δεν είσαι αλτρουιστής;
Εδώ ολόκληρος Ρουβάς και αν ασχοληθεί με την πολιτική, (που κάτι μου λέει πως θα ασχοληθεί, κάνοντας την τελευταία μεγαλειώδη φούρλα σε εκείνες τις στροφές που κάνει στην καριέρα του), θα το κάνει από αλτρουισμό και μόνο!
Ρίξε κι εσύ λίγα ψίχουλα αλτρουισμού στο διάβα σου! Μπορείς!
Τι κοντορεβυθούλης είσαι, χωρίς ψίχουλα;

Ας βγω από το ρόλο και του πτωχού άνεργου, που τον έχω παίξει με μεγάλη επιτυχία κι εξαιρετικές κριτικές στο παρελθόν, ας αποποιηθώ και το ρόλο του εκνευριστικού συμβουλάτορα που ποτέ δεν ήμουν, κι ας αποκαλύψω γιατί ντύθηκα και τους δυο ρόλους.  
Έρχεται που λέτε μια εποχή, που οι συμβουλάτορες ξεχνάνε που φύονται οι φράουλες και που ανθούν οι κερασιές! 
Είναι η άβολη εποχή που στερεύουν οι ιδέες τους και μεμιάς ξεραίνονται τα μποστάνια που είχαν για τους άλλους, τονίζω το "για τους άλλους" στο μυαλό τους!
Εκείνη η πολύ περίεργη εποχή που οι ρόλοι, ουπς,  αλλάζουν!
Μα δεν το 'θελαν, ήταν τυχαίο!

Πίστεψέ με άγνωστε, ή και γνωστέ πρώην συμβουλάτορα, ποτέ μα ποτέ δε θέλησα να έρθεις σε αυτή τη θέση!
Αλλά κανείς μας δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή. Γι' αυτό λοιπόν, θα σου πω μόνο πως βρίσκομαι στο πλάι σου και σε καταλαβαίνω.
Και ποτέ, μα ποτέ δε θα σου υποδείξω την εποχή συγκομιδής της αγκινάρας ως ανύπαρκτη λύση στα τεράστια προβλήματά σου!

Αφιερωμένο σε κάποιον που αγαπούσε κάποτε τις ροδακινιές περισσότερο από τους ανθρώπους, αλλά που δεν τις αγαπά πια καθόλου!

31 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς! Και δε φτάνει που τεμπελιάζουν τόσο οι άνεργοι, δεν κατεβάζουν και ιδέες να πλουτίσουν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. ΒΡΕ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!!!
    Μια χαρά τα είπες Μαρία αλλά σε τι ώτα;
    Φιλιά πολλά και όνειρα γλυκά χωρίς ροδάκινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που δεν πιάνουμε το νόημα Άννα μου εμείς...βλέπεις θέλουμε να δουλεύουμε για να ζούμε, όχι να ζούμε για να δουλεύουμε και να μας δουλεύουν αυτοί που τα κονομάνε!
      Άσε τα ροδάκινα να τα φάμε....χαχα!
      Άκου χωρίς ροδάκινα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Συνυπογράφω....σε λίγο θα μας στείλουν
    να σκάβουμε για βολβούς (αυτοί που γίνονται
    τουρσί βρε!!!)

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα αν είναι να ψάχνουμε για κάτι, ας ψάξουμε καλύτερα για κανένα χαμένο θησαυρό, ή έστω για τρούφες μπας και πλουτίσουμε!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Όσοι δεν εχουν βγει στο μεροκάματο τετοιες συμβουλές συγκομιδης δινουν. Ας το κανουν και αυτοί αυτό με ελάχιστα χρηματα, χωρίς ασφαλεια και με τους λογαριασμούς να τρέχουν. Απο την θαλπωρη του εκάστοτε γραφείου με το κλιματιστικό ειναι καλό να μιλάμε, ενω δε μπορουμε να ξεχωρίσουμε τη βυσσινιά απο την πορτοκαλιά και τουμπαλιν. Εχω νιωσει στο πετσί μου την ανεργία και ξερω πολύ καλά πως ειναι.
    Δυναμη και κουραγιο σε όλους μας, θα φτιαξουν καποια στιγμη τα πραγματα.
    Θελω να ειμαι αισιόδοξη!
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα!!
      Και θέλω κι εγώ να είμαι αισιόδοξη για όλους μας!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Μαρακι μου σιγουρα υπαρχουν κι αυτα που λες!ανθρωποι που θελουν να δουλεψουν και δεν μπορουν...
    Ομως πιστεψε με υπαρχει κι η αλλη πλευρα.
    Εχω στα Τρικαλα συγγενεις αγροτες. Το τι μου λενε δε φανταζεσαι!
    Αλλα ας μην παω μακρυα... οταν ο αντρας μου ηταν ανεργος πηγαινε και μαζευε ελιες. Το μεροκαματο ηταν μια χαρα και πηραμε και το λαδι της χρονιας! Σε αλλους γνωστοτς του ανεργους που το προτεινε του λεγαν τρελος εισαι ελιες θα μαζεψω;αυτο πριν 1μιση χρονο περιπου...
    Λυπαμαι που το λεω αλλα ναι υπαρχουν και οι ανεργοι υπαρχουν και οι αεργοι...
    Η ελληνικη γη μπορει να μας θρεψει αλλα δε μαθαμε να την αγαπαμε ουτε να τη δουλευουμε. Ειναι δυσκολη δουλεια και δεν μπορουν ολοι να την κανουν οπως καμια δουλεια δεν μπορουν ολοι να την κανουν...
    Οσο για το δαχτυλο ναααααα μετα συγχωρησεως ειναι χαρακτηριστικο μας... ειναι ελλειψη παιδειας και καλλιεργειας...
    Καλο σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρακι μου σιγουρα υπαρχουν κι αυτα που λες!ανθρωποι που θελουν να δουλεψουν και δεν μπορουν...
    Ομως πιστεψε με υπαρχει κι η αλλη πλευρα.
    Εχω στα Τρικαλα συγγενεις αγροτες. Το τι μου λενε δε φανταζεσαι!
    Αλλα ας μην παω μακρυα... οταν ο αντρας μου ηταν ανεργος πηγαινε και μαζευε ελιες. Το μεροκαματο ηταν μια χαρα και πηραμε και το λαδι της χρονιας! Σε αλλους γνωστοτς του ανεργους που το προτεινε του λεγαν τρελος εισαι ελιες θα μαζεψω;αυτο πριν 1μιση χρονο περιπου...
    Λυπαμαι που το λεω αλλα ναι υπαρχουν και οι ανεργοι υπαρχουν και οι αεργοι...
    Η ελληνικη γη μπορει να μας θρεψει αλλα δε μαθαμε να την αγαπαμε ουτε να τη δουλευουμε. Ειναι δυσκολη δουλεια και δεν μπορουν ολοι να την κανουν οπως καμια δουλεια δεν μπορουν ολοι να την κανουν...
    Οσο για το δαχτυλο ναααααα μετα συγχωρησεως ειναι χαρακτηριστικο μας... ειναι ελλειψη παιδειας και καλλιεργειας...
    Καλο σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε θα πίστευα όλα όσα λένε οι αγρότες, γιατί το κύριο συμφέρον τους είναι να μαζέψουν τις καλλιέργειές τους χωρίς κόστη...π.χ. ασφαλίζει κανένας τους τους εργαζομένους του?
      Άσε που οι περισσότεροι δεν είναι αγρότες αγρότες, αλλά επιχειρηματίες!
      Δεν αμφισβητώ πως υπάρχουν και σωστοί φυσικά, ούτε πως κάποιοι δε θέλουν να κάνουν τέτοια επαγγέλματα...ίσως όμως να μην έχουν και τις σωματικές ικανότητες-αντοχές να τα κάνουν...
      Το να έχεις δίπλα σου τις ελιές και να πας να τις μαζέψεις χωρίς ασφάλεια, όταν ξέρεις πως κάθε εποχή που μαζεύονται ελιές γεμίζουν τα νοσοκομεία από πτώσεις κι άλλα ατυχήματα, είναι ένα ρίσκο που άλλος το παίρνει κι άλλος όχι και είναι ανάλογο πάντα με το τι ανάγκες έχει ο καθένας.
      Το να μας προτείνουν όμως κάποιοι στην ουσία να γίνουμε νομάδες και να παίρνουμε από πίσω τις καλλιέργειες για ψίχουλα στην κυριολεξία, ενώ όταν φτάνει η σειρά τους να δοκιμαστούν, ούτε να το ακούσουν, ε είναι πολύ ύποπτο!!
      Η ελληνική γη μπορεί να μας θρέψει, αλλά οι επιδοτήσεις έπεφταν βροχή για να σταματήσει!
      Αλλά αυτά όλα είναι μια άλλη κουβέντα και φυσικά δεν είναι τόσο απλή! Κρύβει πολλά από πίσω!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τις σκέψεις σου Μαρία.
    Προσοχή μεγάλη, και το τονίζω ξανά: ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Αντίθεση δεν είναι μεταξύ ανέργων και εργαζόμενων γιατί κάτι τέτοιο περπατάνε χρόνια τώρα στην κοινωνία για ευνόητους λόγους και όσοι τσίμπησαν τσιμπησαν.
    Αντιλαμβάνεστε έτσι ;

    Καλησπέρα Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται Γιάννη μου! Αλίμονο αν ήταν μεταξύ ανέργων και εργαζομένων η αντίθεση!
      Η αντίθεση είναι μεταξύ όσων λένε παχιά λόγια και όσων τα ακούνε!
      Αν τόνισα το γεγονός πως οι ξεκούραστοι δίνουν τις πιο κουραστικές λύσεις για τους άλλους, ήταν για να τονίσω πως οι τεμπέληδες δείχνουν τους άλλους ως τεμπέληδες!...κι επειδή είχα ένα πολύ συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό μου που έσκιζε τα ιμάτιά του λίγα χρόνια πριν, ενώ τώρα άρχισε να τα "μπαλώνει" όπως όπως!!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  7. θα ήθελα να επισημάνω στους συμβουλάτορες ότι για τον χειμώνα, οι άνεργοι μπορούν να μαζεύουν πορτοκάλια στον κάμπο που περικλείει το ειδυλλιακό Άργος!
    Εν τω μεταξύ, η πετσέτα του Μπούκουρα είναι όλα τα λεφτά, έτσι;
    Καλό Σαββατοκύριακο Μεμαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πώς τα ξέχασα τα πορτοκάλια? Αφού και στο μαγευτικό Αγρίνιο έχουμε πορτοκάλια!
      Με την πετσέτα γελάω κάθε φορά που τη φέρνω στο μυαλό! χαχα!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, Μαρία. Είναι κι αυτή μια καραμέλα, όπως παλιότερα το πόσο τεμπέληδες σε σχέση με τους Γερμανούς ήταν όλοι οι Έλληνες. Μέχρι που αποδείχτηκε το αντίθετο.
    Η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι όμως ντροπή να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη ενός ανθρώπου για να πλουτίσεις...
    Καλό Σαββατοκύριακο, Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν είμαστε?
      Μη μου το χαλάς!
      Αφού δε μαζεύουμε λέμε ροδάκινα...χαχα!
      Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με αυτό που είπες!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  9. Τα δικά σου λόγια σε συνδυασμό με τη φράση της Αλεξανδρούλας μας πιο πάνω "Η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι όμως ντροπή να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη ενός ανθρώπου για να πλουτίσεις...", με΄έχουν καλύψει 100%...
    Ωστόσο, πάτησα το link και είδα αυτό το "Γραφείο Ξεναγών"!!! Αχαχα! Τέλειο! Και πετσετούλες θαλάσσης και ξαπλώστρες από μαόνι!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι!
    (Επίσης, το χειμώνα μπορούμε να μαζεύουμε σαλιγκάρια *μπλιαχ!* και μάλιστα η πληρωμή θα είναι καλύτερη εφόσον ο στόχος είναι κινούμενος! Και ξέρεις τί ταχύτητες αναπτύσσουν τα σαλιγκάρια! Δεν είναι παίξε-γέλασε!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλιγκάρια ε?...αυτό δεν το έχει προτείνει κανένας συμβουλάτορας μέχρι τώρα και το βρίσκω πολύ ύποπτο! Μήπως δεν τα τρώνε οι συμβουλάτορες? Αναρωτιέμαι!
      Τέτοια κάνεις και με βάζεις σε σκέψεις!
      Αλήθεια σε ποιες περιοχές "φύονται" τα σαλιγκάρια?...χαχα!

      Διαγραφή
  10. Μαράκι μου θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά κρατώντας κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για τους λόγους που γράφει η Χριστίνα πιο πάνω. Νομίζω πως υπάρχει κι αυτή η κατηγορία επαγγελματιών ανέργων, που βολεύτηκαν στο παρελθόν με τις επιδοτήσεις και κόλλησαν ένσημα στα καφενεία των χωριών.
    Φυσικά και είναι μεγάλο άδικο για τις στρατιές ανέργων, που πέφτουν θύματα του κάθε μεγαλοκτηματία ή μεγαλοϊδιοκτήτη καταστημάτων ή εταιρείας τηλεφωνικής υποστήριξης. Επικρατεί ένας εργασιακός μεσαίωνας και παρά την... "αριστερή" μας κυβέρνηση, βιώνουμε τις πιο άγριες και απάνθρωπες συνθήκες ανθρώπινης ομηρίας.
    Έχω δει τις συνθήκες που εργάζονται νέα παιδιά με πτυχία σε μεγάλη εταιρεία τηλεφωνικής υποστήριξης. Τους αναλογεί τόσος χώρος όσος κι αυτός που βλέπουμε σε κάτι ασιατικές χώρες με μικρά παιδιά που γαζώνουν νυχθημερόν τα επώνυμα ρούχα της δύσης. Μόνο που -προς το παρόν- είναι λιγότερο βρώμικος και θυμίζει ακόμα "πολιτισμό".
    Άντε να βάλει ο Σάκης υποψηφιότητα, να μας σώσει το παιδί!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου από όσο γνωρίζω, οι αγρότες έπαιρναν και παίρνουν επιδοτήσεις και όχι οι άνεργοι...ο άνεργος άντε να έπαιρνε το επίδομα ανεργίας λίγους μήνες...οπότε μιλάς για τους αγρότες!
      Αλλά και πάλι έχω την εντύπωση πως τις μεγάλες επιδοτήσεις τις καρπώνονταν οι μεγαλοαγρότες και οι επιχειρηματίες του είδους που ενώ έχουν άλλα επαγγέλματα τυγχάνει να έχουν και κάποια στρέμματα και κάπως έτσι, κάπως αλλιώς έβρισκαν το δρόμο για την κουτάλα!
      Οι αγρότες εκεί έξω παλεύουν ακόμα και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες με ό, τι επιτρέπεται να καλλιεργούν πια!
      Αλίμονο σε όσους πέφτουν στα νύχια όσων περιγράφεις όμως!
      Ο Σάκης θα βάλει υποψηφιότητα και να δεις που θα βγει κιόλας...το σίγουρο είναι πως θα καταφέρει να σωθεί αυτός και θα τα βγάζει πια χωρίς να κουράζεται!

      Διαγραφή
  11. Με πολύ εύσχημο τρόπο θέτεις ένα καίριο κοινωνικό ζήτημα, Μαρία. Ο συναισθηματικός τόνος και η κλητική προσφώνηση προς τον γνωστό ή άγνωστο συμβουλάτορα, στον επίλογό σου, με την επιείκεια που περικλείει, καθιστούν το κείμενο βαθιά ανθρώπινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυστυχώς για όλους μας Άρη θα παραμείνει καίριο για πολύ καιρό ακόμα!
      Να είσαι καλά!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  12. Με βρίσκεις και μένα απόλυτα σύμφωνη Μαρία μου!! Καθένας κοιτάει την πάρτη του και πώς να εκμεταλλευτεί όποιον έχει ανάγκη! Φούρλα, τι σημαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φούρλα είναι η περιστροφή, ο στροβιλισμός...
      Δυστυχώς όταν σε βρίσουν στην ανάγκη, τότε σε ξεζουμίζουν κάποιοι!

      Διαγραφή
    2. Ωραία έμαθα και καινούρια λέξη! :) χαχα.. έχεις δίκιο, δυστυχώς!

      Διαγραφή
  13. Αλλά κανείς μας δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή! Αυτή κι αν είναι μεγάλη αλήθεια.
    Βάλε με στο γκρουπ των συμφωνούντων μαζί σου με συνοπτικές διαδικασίες :)
    Πολλά φιλιά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγαλύτερη θα έλεγα!
      Καλά μπήκες, δεν το συζητώ...χαχα!
      Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα Αριστέα μου!

      Διαγραφή
  14. Α, τα είχα χάσει τα καλά, ήταν όταν είχα αρχίσει αποχή από το ίντερνετ, τι ήθελα και επέστρεφα; Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή