Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Sex and the city


Η ιστορία τεσσάρων γυναικών που δεν ξέρουν τι θέλουν, εκτός αν αυτό είναι παπούτσια και σεξ.
Έβλεπα χτες ένα επεισόδιο σε επανάληψη και μου έμεινε μόνο μια αίσθηση μιζέριας παρά τα ακριβά ρούχα και τα πλούσια σκηνικά.
Τέτοια απόγνωση ούτε η κυρά Βασίλω από την Άνω Ραχούλα δε μου βγάζει.
Αγώνας για περισσότερο σεξ, αγώνας για περισσότερα παπούτσια, αγώνας  για σταθερές σχέσεις που όταν γίνονται σταθερές χάνουν το ενδιαφέρον τους και αρχίζουν να καταρρέουν και ξεκινάει πάλι ο αγώνας από την αρχή.
Ξέροντας πια τι έχει συμβεί στην καθεμιά από τις τέσσερις ηρωΐδες, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι κατέληξαν εκεί όπου ξεκίνησαν.
Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Κάρι (Sarah Jessica Parker) που όπως βλέπετε  στην τελευταία   φωτογραφία, όταν επιτέλους κατάφερε να "τυλίξει" τον Μεγάλο (Chris Noth), ξεχνά όλα τα φεμινιστικά και επιγκεντρώνεται στο πως θα κάνει τον πιο μεγαλειώδη κιτς γάμο....
Ο Μεγάλος, σαν γνήσιο αρσενικό τρομάζει και εξαφανίζεται, αφήνοντάς την ντυμένη νυφιάτικη γαλοπούλα, αλλά την παντρεύεται αργότερα σε μια σεμνή και χωρίς φτερά τελετή..
Έξι σεζόν και δυο ταινίες μετά, έχοντας περάσει από δεκάδες συντρόφους καταλήγει στην αρχή...
Βέβαια στο χτεσινό επεισόδιο άφησε τον κούκλο ΄Ιθαν μόνο του στο σπίτι και πήγε σε gay bar όπου είδε ημίγυμνους άντρες να φιλιούνται, ήπιε άπειρα κοκτέιλ και γύρισε σπίτι με πορνοβιντεοκασέτες για άντρες που ήθελε μάλιστα να τις παρακολουθήσουν μαζί.....η έξαλλη Κάρι συναντά τον φυσιολογικό άντρα που θέλει να κοιμηθεί κιόλας και κάπου εκεί αρχίζει να στραβώνει.
Η Κάρι θα μπορούσε να είναι η μικρή σας ξαδέρφη η Καιτούλα που μεγάλωσε πια, αλλά δεν παντρεύεται γιατί ο ένας της μυρίζει και ο άλλος της ξινίζει.....ή γιατί περιμένει τον έναν και μοναδικό να τη  θυμηθεί και να την κάνει ερωμένη του, αφού αυτός παντρευτεί....και αναπόφευκτα βάζει τον επόμενο στόχο της, να τον χωρίσει και να τον παντρευτεί αυτή...
Η Σάρλοτ ( Kristin Davis) είναι το "καλό" κορίτσι της σειράς.
Είναι από πλούσια οικογένεια, δεν έχει ανάγκη να δουλέψει, αλλά απασχολείται σε μια γκαλερί και ψάχνει το καλό παιδί που θα την αποκαταστήσει.
Επειδή δεν είναι όλοι καλά παιδιά, αλλάζει κι αυτή δεκάδες συντρόφους, παντρεύεται μια φορά το λάθος άντρα και περνά από πολλούς σκοπέλους μέχρι να βρει το άλλο της μισό.
Στην αγωνία της να αποκατασταθεί, κάνει πρόταση γάμου η ίδια σε κάποιον  κι  αλλάζει μέχρι θρησκεία για κάποιον άλλο...
Θα μπορούσε να είναι η Σούλα, η κόρη του μεγαλοχασάπη, που ψάχνει τον πλούσιο καλό γαμπρό που θα της φτιάξει μεζονέτα για να τη γεμίσει στη συνέχεια με παιδιά.
Η Σαμάνθα (Kim Cattrall) είναι η εύκολη της παρέας.
Τα ενδιαφέροντά της αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα είδος όχι και πολύ σπάνιου πουλιού.
Αν μπορεί να της κελαηδά κάθε μέρα από δυο τρεις φορές είναι χαρούμενη.
Αν όχι πέφτει σε κατάθλιψη.
Έχει καλή δουλειά, είναι δυναμική, αλλά όλη της την ενέργεια τη χαλά στο bird watching.
Η μόνη συγκίνηση που μας χάρισε ήταν στον τρόπο που αντιμετώπισε την αρρώστια και τη νίκησε.
Η Σαμάνθα θα μπορούσε να είναι η Τζέσικα (το καλλιτεχνικό της) που θα έκανε το χόμπι της  επάγγελμα και θα διέπρεπε.
Η τελευταία της παρέας είναι η Μιράντα (Cynthia Nixon).
Είναι δικηγόρος και απολύτως ανεξάρτητη, μέχρι που μένει έγκυος και κρατάει μόνη της το παιδί αρχικά και στη συνέχεια παντρεύεται και τον πατέρα του...
Αν εξαιρέσουμε τις πάρα πολλές σχέσεις και το συνεχόμενο σεξ με δεκάδες άντρες ή με το δονητή της είναι μάλλον η γυναίκα που μοιάζει περισσότερο στη διπλανή σας τη Μαίρη που το πρωί ασχολείται με δικόγραφα και το βράδυ αλωνίζει στα μπαρ (όταν δεν πέφτει σε κατάθλιψη και περνά τις νύχτες τρώγοντας και βλέποντας τηλεόραση) για να δικαιώσει την ύπαρξή της.
Υπερβολικά όλα, αλλά φαντάζομαι πως σε ένα σήριαλ πρέπει να υπάρχουν πολλές υποθέσεις για να έχει τόσες σεζόν.
Δεν παύει όμως να είναι ένα σήριαλ που ασχολείται με ψυχωτικές σαραντάρες (τις παρακολουθούμε σχεδόν από τα τριάντα κάτι μέχρι τα σαράντα φεύγα ακόμα και τα πενήντα στην περίπτωση της Σαμάνθας).
Κυνηγούν κάτι συνέχεια...τον άντρα, την επιτυχία, τη μητρότητα την ευτυχία....μόλις παίρνουν αυτό που θέλουν, θέλουν κάτι άλλο ή κάτι περισσότερο....
Μόνιμα ανικανοποίητες χαμογελούν στη θέα του καινούριου Manolo Blahnik και ονειρεύονται ήδη το επόμενο...
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ή απλά γυναικείες καρικατούρες που υπάρχουν μόνο στην τηλεόραση;
Άραγε η Καιτούλα, η Σούλα, η Τζέσικα και η Μαίρη υπάρχουν;
Και αν υπάρχουν στα αλήθεια λικνίζονται με χάρη στα δωδεκάποντα Manolo τους ή στα δωδεκάποντα από το στοκατζίδικο της γειτονιάς;

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου