Σήμερα γιορτάζει όλη η γη.
Εντάξει, υπερβολή!
Παίζει όμως σοβαρά το ενδεχόμενο να γιορτάζει η μισή.
Γιορτάζω κι εγώ και σας έχω κέρασμα!
Μόνο που θα χρειαστεί να το φτιάξετε για να το απολαύσετε.
Ας το φτιάξουμε μαζί για να έχει περισσότερη γλύκα!
Τρέχουμε στο πλησιέστερο κατάστημα, ή στα ντουλάπια μας αν είμαστε τύποι, ας πούμε, προνοητικοί "τα έχω όλα και δε συμφέρω".
Παίρνουμε:
3 κουτιά σφολιατίνια, αυτά με τη ζαχαρίτσα από πάνω...
τη γνωστή μας σαντιγί στο κουτάκι (ω, ναι, θα είναι σούπερ υγιεινό)
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη (καλύτερα να αγοράσετε όλο το πακέτο, γιατί μπορεί να σας τσακώσουν όταν θα τη μετράτε εκεί και να έχετε παρεξηγήσεις)
βανίλια (όποια χρησιμοποιείτε, δε θα αλλάξουμε τώρα συνήθειες, ίσα για το άρωμα τη θέλουμε)
1 βιτάμ (μην ακούτε που λένε να μην το τρώμε...με μια φορά δε θα πάθουμε τίποτα, ούτε με δύο, ούτε με τρεις...και πάει λέγοντας)
1 κρόκο αυγού (κι εδώ συνιστάται ο διαχωρισμός να γίνει σπίτι και να πληρώσετε όλη την εξάδα)...κι επειδή το γλυκό μας δε θα ψηθεί, καλύτερα το αυγό να είναι βιολογικό.
Αν έχετε μπάρμπα στην Κορώνη, ή θεια με κότες που δεν έχουν υποστεί ποτέ υγειονομικό έλεγχο, καλύτερα να αγοράσετε...σέρνεται και σαλμονέλα, σπάνια μεν, σέρνεται δε!
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο γάλα (με όλα του τα λιπαρά να φτουρήσει)
2 κρέμες στιγμής βανίλια της γνωστής οικογενείας
10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ζάχαρη πάντα βάζω λιγότερη από όσο λένε όλες οι συνταγές, οπότε ανάλογα τα γούστα σας, κρατάτε τη δοσολογία, ή τη μειώνετε.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα ωραία ωραία στον πάγκο μας, ξεκινάμε τη δουλειά!
Παίρνουμε τρία μπολ.
Ένα μικρό, ένα μεσαίο κι ένα μεγάαααλο!
Στο μεγάλο (μια κι εκεί θα καταλήξει και το περιεχόμενο των μικρότερων) χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες και τις κουταλιές τη ζάχαρη.
Στο μεσαίο τη σαντιγί με την άχνη και τη βανίλια
Και στο μικρό το βιτάμ με τον κρόκο και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε με αυτή τη σειρά για να μην πλένουμε συνέχεια τα συμπράγκαλά μας.
Αφού τα χτυπήσουμε αλύπητα, τα ενώνουμε στο μεγάλο μπολ και ξαναχτυπάμε.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη και μπαίνει στο ψυγείο να έρθει να σταθεί.
Την αφήνουμε κάποιες ώρες στην ησυχία της και δένουμε όποιον επιχειρεί να πλησιάσει το ψυγείο κρατώντας κουτάλι, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αλλά και την κρέμα ολόκληρη (ο σκύλος ας μείνει νηστικός και μια φορά). Εγώ ας πούμε τις χτύπησα χτες αργά το βράδυ, γι΄αυτό και δεν έχω φωτογραφίες του χτυπήματος, για να σηκώσω την οικοδομή, δηλαδή να χτίσω το αριστούργημα, σήμερα το πρωί.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, παίρνουμε τα σφολιατίνια και με ένα μαχαιράκι τους αφαιρούμε την επιφάνεια με τη ζάχαρη (όσο πατάει η γάτα).
Ε, τι νομίζατε πως θα τη φάμε όλη αυτή;
Δεν την πετάμε, γιατί ένα μέρος της θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Το υπόλοιπο ας το κάνει ο καθένας μας ό, τι τον φωτίσει ο θεός!
Σε ένα κανονικό ταψί, στρώνουμε μια στρώση σφολιατίνια. Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα. Ξαναστρώνουμε σφολιατίνια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παίρνουμε τα κομμάτια με τη ζάχαρη που επιμελώς ατημέλητα αφαιρέσαμε και την τρίβουμε πάνω από τη δεύτερη και τελευταία στρώση της κρέμας, μέχρι να μας ικανοποιήσει οπτικά το αποτέλεσμα.
Εδώ και 20 χρόνια (από τότε που η φίλη μου η Άννα μου έδωσε τη συνταγή, δεν ξέρω ποιος την έδωσε σε αυτή), ακούω μόνο τα καλύτερα όποτε το φτιάχνω.
Είναι πανεύκολο, και γλυκό γλυκό...με τις θερμίδες του, με τις ζάχαρές του, με τα όλα του!
Ό, τι πρέπει για γιορτή!
Επειδή μπορεί να σας μπέρδεψα λίγο, γράφω τα υλικά με μια λογική σειρά για να ξεμπερδευτούμε.
(Και μια και μιλάμε για μπερδέματα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το πιο γλυκό μου μπέρδεμα θα σβήσει τα κεράκια του, να το χαίρομαι, ευχαριστώ!!)
Εντάξει, υπερβολή!
Παίζει όμως σοβαρά το ενδεχόμενο να γιορτάζει η μισή.
Γιορτάζω κι εγώ και σας έχω κέρασμα!
Μόνο που θα χρειαστεί να το φτιάξετε για να το απολαύσετε.
Ας το φτιάξουμε μαζί για να έχει περισσότερη γλύκα!
Τρέχουμε στο πλησιέστερο κατάστημα, ή στα ντουλάπια μας αν είμαστε τύποι, ας πούμε, προνοητικοί "τα έχω όλα και δε συμφέρω".
Παίρνουμε:
3 κουτιά σφολιατίνια, αυτά με τη ζαχαρίτσα από πάνω...
τη γνωστή μας σαντιγί στο κουτάκι (ω, ναι, θα είναι σούπερ υγιεινό)
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη (καλύτερα να αγοράσετε όλο το πακέτο, γιατί μπορεί να σας τσακώσουν όταν θα τη μετράτε εκεί και να έχετε παρεξηγήσεις)
βανίλια (όποια χρησιμοποιείτε, δε θα αλλάξουμε τώρα συνήθειες, ίσα για το άρωμα τη θέλουμε)
1 βιτάμ (μην ακούτε που λένε να μην το τρώμε...με μια φορά δε θα πάθουμε τίποτα, ούτε με δύο, ούτε με τρεις...και πάει λέγοντας)
1 κρόκο αυγού (κι εδώ συνιστάται ο διαχωρισμός να γίνει σπίτι και να πληρώσετε όλη την εξάδα)...κι επειδή το γλυκό μας δε θα ψηθεί, καλύτερα το αυγό να είναι βιολογικό.
Αν έχετε μπάρμπα στην Κορώνη, ή θεια με κότες που δεν έχουν υποστεί ποτέ υγειονομικό έλεγχο, καλύτερα να αγοράσετε...σέρνεται και σαλμονέλα, σπάνια μεν, σέρνεται δε!
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο γάλα (με όλα του τα λιπαρά να φτουρήσει)
2 κρέμες στιγμής βανίλια της γνωστής οικογενείας
10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ζάχαρη πάντα βάζω λιγότερη από όσο λένε όλες οι συνταγές, οπότε ανάλογα τα γούστα σας, κρατάτε τη δοσολογία, ή τη μειώνετε.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα ωραία ωραία στον πάγκο μας, ξεκινάμε τη δουλειά!
Παίρνουμε τρία μπολ.
Ένα μικρό, ένα μεσαίο κι ένα μεγάαααλο!
Στο μεγάλο (μια κι εκεί θα καταλήξει και το περιεχόμενο των μικρότερων) χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες και τις κουταλιές τη ζάχαρη.
Στο μεσαίο τη σαντιγί με την άχνη και τη βανίλια
Και στο μικρό το βιτάμ με τον κρόκο και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε με αυτή τη σειρά για να μην πλένουμε συνέχεια τα συμπράγκαλά μας.
Αφού τα χτυπήσουμε αλύπητα, τα ενώνουμε στο μεγάλο μπολ και ξαναχτυπάμε.
Η κρέμα μας είναι έτοιμη και μπαίνει στο ψυγείο να έρθει να σταθεί.
Την αφήνουμε κάποιες ώρες στην ησυχία της και δένουμε όποιον επιχειρεί να πλησιάσει το ψυγείο κρατώντας κουτάλι, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αλλά και την κρέμα ολόκληρη (ο σκύλος ας μείνει νηστικός και μια φορά). Εγώ ας πούμε τις χτύπησα χτες αργά το βράδυ, γι΄αυτό και δεν έχω φωτογραφίες του χτυπήματος, για να σηκώσω την οικοδομή, δηλαδή να χτίσω το αριστούργημα, σήμερα το πρωί.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, παίρνουμε τα σφολιατίνια και με ένα μαχαιράκι τους αφαιρούμε την επιφάνεια με τη ζάχαρη (όσο πατάει η γάτα).
Ε, τι νομίζατε πως θα τη φάμε όλη αυτή;
Δεν την πετάμε, γιατί ένα μέρος της θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Το υπόλοιπο ας το κάνει ο καθένας μας ό, τι τον φωτίσει ο θεός!
Σε ένα κανονικό ταψί, στρώνουμε μια στρώση σφολιατίνια. Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα. Ξαναστρώνουμε σφολιατίνια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παίρνουμε τα κομμάτια με τη ζάχαρη που επιμελώς ατημέλητα αφαιρέσαμε και την τρίβουμε πάνω από τη δεύτερη και τελευταία στρώση της κρέμας, μέχρι να μας ικανοποιήσει οπτικά το αποτέλεσμα.
Το mytripssonblog προειδοποιεί:
Προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει εθισμό!!
Εδώ και 20 χρόνια (από τότε που η φίλη μου η Άννα μου έδωσε τη συνταγή, δεν ξέρω ποιος την έδωσε σε αυτή), ακούω μόνο τα καλύτερα όποτε το φτιάχνω.
Είναι πανεύκολο, και γλυκό γλυκό...με τις θερμίδες του, με τις ζάχαρές του, με τα όλα του!
Ό, τι πρέπει για γιορτή!
Επειδή μπορεί να σας μπέρδεψα λίγο, γράφω τα υλικά με μια λογική σειρά για να ξεμπερδευτούμε.
(Και μια και μιλάμε για μπερδέματα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το πιο γλυκό μου μπέρδεμα θα σβήσει τα κεράκια του, να το χαίρομαι, ευχαριστώ!!)
Υλικά:
3 κουτιά σφολιατίνια (αυτά με τη ζάχαρη)
(1=η κρέμα):
1 λίτρο γάλα
1 λίτρο γάλα
2 κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλια
10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
(2=η κρέμα):
1 κουτί σαντιγί (αυτή τη διάσημη)
3 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
(3=η κρέμα):
1 βιτάμ
1 κρόκος αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Χρόνια πολλά σε όλους και φυσικά σε όσους γιορτάζουν!
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και θα φροντίσω να σας απαντήσω, αλλά και να σας επισκεφτώ το συντομότερο!
Να περνάτε πάντα όμορφα!
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και θα φροντίσω να σας απαντήσω, αλλά και να σας επισκεφτώ το συντομότερο!
Να περνάτε πάντα όμορφα!