Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Γέφυρα

Υπάρχουν κι εκείνες οι  γέφυρες που έχουν χάσει με τα χρόνια τη χρησιμότητά τους.
Περισσότερο χωρίζουν, παρά ενώνουν πια.
Μπορεί η γέφυρα της φωτογραφίας να έχει χάσει τον πρακτικό της ρόλο, δεν έχασε όμως τη μεταφορική της αξία.
Και μεταφορικά χρησιμοποιώντας την, την αφήνω να ενώσει το 8ο "Παίζοντας με τις λέξεις", με το 9ο που θα ξεκινήσει σύντομα!
Σας καλώ να τη διασχίσετε χωρίς φόβο, προτείνοντας πέντε λέξεις, πέντε ουσιαστικά, για να ξεκινήσει και φέτος το παιχνίδι μας!


Το "Παίζοντας με τις λέξεις", ήταν μια ιδέα της Φλώρας του TEXNIS STORIES, που μας έκανε για χρόνια να γράφουμε και να διαβάζουμε ιστορίες και ποιήματα.

Κάθε μήνα η Φλώρα πιστή στο ραντεβού με λέξεις που ανανεώνονταν μας καλούσε να δημιουργήσουμε.
Και το κάναμε.
Γράφτηκαν για το παιχνίδι, ή αν θέλετε με αφορμή το παιχνίδι εξαιρετικές ιστορίες, υπέροχα ποιήματα, ξεκαρδιστικά ευθυμογραφήματα, αγαπημένα παραμύθια, αλλά και πόσα άλλα!

Θέλω να ευχαριστήσω τη Φλώρα που εμπνεύστηκε το παιχνίδι που με τη σειρά του μας χάρισε τόσες και τόσες εμπνεύσεις, για τη σκληρή δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε περνώντας το παιχνίδι στα δικά μου χέρια!

Με τα χρόνια, όλο και περισσότερα δρώμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και το παιχνίδι που η Φλώρα φρόντιζε πάντα να γίνεται σε μηνιαία βάση, με τη μετακόμισή του εδώ άρχισε να αραιώνει τις προσκλήσεις του.
Αυτό ήταν κάτι που το σκεφτόμουν συχνά.
Μήπως τελικά δεν έκανα καλά που "περιόρισα" τις προσκλήσεις;
Αλήθεια, εσείς τι γνώμη έχετε;
Θα μπορούσαμε άραγε  να το κάνουμε πάλι μηνιαίο;
Ή για να το θέσω σωστότερα, εσείς πώς θα το προτιμούσατε;
Μηνιαίο, ή όπως συνεχίστηκε εδώ, με σποραδικές προσκλήσεις;
Περιμένω τη γνώμη σας!

20 σχόλια:

  1. Να τα τα ωραία! Ξεκινά λοιπόν το παιχνίδι μΑς και άντε να δραστηριοποιηθούμε. Μ'αρέσει η λέξη γέφυρα που είναι δική σου..Αλλά και σκοινί λέω εγώ
    Ας πουν και άλλες φίλες άλλες λέξεις
    Φιλί γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έγραψα τη γνώμη μου για το μηνιαίο. Λοιπόν νομίζω ότι θα μου άρεσε συχνότερα από ότι γίνεται τώρα. Μηνιαίο ή κάθε δίμηνο θα μου άρεσε.Εσύ αντέχεις τόση δουλειά;

      Διαγραφή
  2. Μαρία μου καλησπέρα!! Η αλήθεια είναι πως όσο και να δημιουργούνται καινούργια δρώμενα, κάποια θα κατέχουν ξεχωριστή θέση για τις εμπειρίες τις πρωτόγνωρες που μας πρόσφεραν. Προσωπικά ήμουν από τις τελευταίες που μπήκα στο παιχνίδι λίγο πριν αποχωρήσει η Φλώρα και το αναλάβεις εσύ! Μάλιστα δεν συμμετείχα αρχικά κι έκανα εξάσκηση μετά από καιρό όταν είχαν λήξει τα παιχνίδια με τις λέξεις που συμμετείχατε εσείς. Και πάντα το ανέφερα πως αυτό το παιχνίδι μου έδωσε την ευκαιρία να τολμώ να μοιραστώ μικρές ιστορίες, μιας και έγραφα από μικρή και δεν τα μοιραζόμουν ποτέ.
    Ακόμα και όταν δεν έχω έμπνευση ή δεν προλαβαίνω να λάβω μέρος απολαμβάνω με την ίδια χαρά και με το ίδιο ενδιαφέρον το δρώμενο. Γι'αυτό θα χαρώ αν γίνει μηνιαίο και δεν έχει σημασία αν είναι λίγες οι συμμετοχές. Το ωραίο θα ήταν να τολμούσαν περισσότερο και να μη γίνει μια συγκεκριμένη παρέα που επαναλαμβάνεται. Οπότε από πλευράς μας όσοι θεωρούμε ότι αξίζει, καλό θα ήταν να το γνωστοποιήσουμε περισσότερο και να μπει νέο αίμα. Χωρίς παρεξήγηση και χωρίς να προσβληθούν οι παλιοί έτσι; Θα κάνει καλό σε όλους μας!
    Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο..! :)
    Καλή εβδομάδα σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρά το σεντονάκι ξέχασα τις λέξεις..! δεν θυμάμαι όλες όσες έχουν περάσει, σου δίνω μερικές και όποια σας αρέσει την κρατάτε:

      Προκατάληψη, Τιμή, Μαζί, Ξεκίνημα, Σελίδες, Ευθύνη, Ρυθμός, Απροσδόκητο, Στυλ, Αγκαλιά.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Μαράκι μου γλυκό! Βουρ στη δράση λοιπόν, και θα πρότεινα αν σου αρέσει τη λέξη -σύθαμπο- . Επίσης το να το κάνεις μηνιαίο δεν είναι κακή ιδέα! Ό,τι αποφασίσετε εμένα μου κάνει! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφη φωτογραφία! Με σκλάβωσε και ξέχασα να το πω! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κι από εμενα!!!
    Πρώτη φορά θα συμμετάσχω στο δρώμενό σας, και ανυπομονώ πραγματικά!!
    περιμένω όλες τις λέξεις!
    Σε γλυκοφιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία μου
    Νομίζω πως μια καλή περίοδος διεξαγωγής
    είναι το τρίμηνο για να αποκτά το παιχνίδι
    μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να μην "κουράζει"
    Μια λέξη θα δώσω:τροχιά

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφη ανάρτηση!! Τέλεια η φωτογραφία με τη γέφυρα, σα να είναι βγαλμένη από ταινία!! Καλή τύχη στο παιχνίδι της Φλώρας, ανυπομονούμε να δούμε αναρτήσεις!! Καλή εβδομάδα να έχεις! Πολλά φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαράκι... Πέρασα και αφού μπήκα είπα να αφήσω τις λέξεις που μου ήρθαν όταν είδα τη φώτο σου.
    Ακροβατώ...απρόσμενο...όρια...
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως περιοδική αναγνώστρια των ιστοριών του "Παίζοντας με τις λέξεις", συμφωνώ απολύτως με την Ελένη παραπάνω (ποιώ - ελένη). Προσωπικά, προτιμώ να μου λείπει κάτι και να έρχεται όταν πραγματικά το έχω επιθυμήσει, παρά να με "μπουκώνουν" με αυτό - αλλά, τελευταία, οι διαγωνισμοί και τα παιχνίδια γραφής έχουν γίνει μόδα στη μπλογκόσφαιρα και νιώθω σαν να βλέπω διαρκώς μια παραλλαγή του ίδιου πράγματος (και έχε κατά νου, ότι όλα αυτά, πάνω κάτω στους ίδιους ανθρώπους απευθύνονται). Και αυτό το βαριέμαι. Αν, πάντως, είχες αιτήματα από πολλούς να κάνεις το παιχνίδι συχνότερα (αν οι άλλοι αυθόρμητα σου το έχουν ζητήσει) - και μπορείς -, τότε υπάρχει λόγος για μια τέτοια αλλαγή.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου καλησπέρα σου. Καλή βδομάδα και ομαλή ένταξη στο νέο κλιματολογικό πεδίο του Φθινοπώρου.
    Κατ' αρχήν να πω ότι μέσα από το δρώμενο "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ" παρέλασαν μικρά και μεγάλα αυθόρμητα αριστουργήματα όσες φορές τουλάχιστον το παρακολουθώ εγώ και πιστεύω το ίδιο συνέβη και προηγούμενα.
    Το θεωρώ πολύ καλή δημιουργία και επιλογή.
    Επίσης υπάρχει και ο προβληματισμός που αναφέρει η Διονυσία των πολλών δρώμενων στην ίδια δικτυακή γειτονιά που μπορεί να δημιουργήσουν "ασφυξία" στην δημιουργική έκφραση.
    Να πω εδώ ότι κάθε χρήστης είναι παντελώς ελεύθερος να συμμετάσχει όπου αυτός θέλει ή εμπνέεται από τη στιγμή. Δεν είναι προσβολή η μη συμμετοχή σε ένα δρώμενο. Π.χ. εγώ δεν μπορώ να συμμετάσχω σε δρώμενα ποίησης όχι γιατί τα σνομπάρω, κάθε άλλο, αλλά δεν έχω την ικανότητα να το κάνω.
    Συνεπώς ο καθένας μας επιλέγει τη στιγμή που θα συμμετάσχει κάπου.
    Στην πρότασή σου τώρα: Αν βάλεις το χρόνο προετοιμασίας του παιχνιδιού δηλαδή, χρόνος διακήρυρξης μέχρι το χρόνο κλεισίματος συμμετοχών και μετά την επεξεργασία και τον χρόνο ανάρτησης και βαθμολογίας θαρρώ κοντεύει τον μήνα ; ή κάνω λάθος. Να το δούμε λοιπόν κάθε 40 μέρες ; είναι μια καλή πρόταση για κουβέντα.
    Περιμένω τις συζητήσεις πάνω σε αυτό.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα προσωπικά μου είναι ωραίο να υπάρχουν πολλά δρώμενα. Μου δίνει κίνητρο, με κρατά σε εγρήγορση, γιατί είναι πολύ εύκολο με τις δουλειές και τις έννοιες να πέσεις σε νωθρότητα.
    Ξέρω όμως από προσωπική πείρα πως τα δρώμενα θέλουν πολύ χρόνο για την οργάνωσή τους. Και γω σκέφτηκα να αλλάξω τα δικά μου και να τα κάνω κάθε 2 μήνες, δλδ τον ένα μήνα να κάνω τις 25 λέξεις και τον άλλον το Φωτογραφίζειν, ώστε να μου μένει και χρόνος να ασχολούμαι και με άλλες αναρτήσεις.
    Με απασχολεί επίσης πως όταν ένα παιχνίδι αργεί να διεκπεραιωθεί, μαζεύονται πολλές συμμετοχές με αποτέλεσμα να χανόμαστε στο πλήθος. Είναι αλλιώς να πρέπει να διαλέξεις μεταξύ 30 κειμένων και αλλιώς μεταξύ 15.
    Έτσι λοιπόν σκέφτομαι πως η χρονική περίοδος είναι καλή ανά 2 μήνες και το πλήθος των συμμετοχών να μην υπερβαίνει τις 20.
    Κάπως έτσι το σκέφτομαι και περίπου έτσι θα το εφαρμόσω και γω.
    Ελπίζω να βοήθησα.
    Η φωτογραφία εκπληκτική!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου καλησπέρα
    Το Παιχνίδι με τις λέξεις είναι σε όλους μας αγαπημένο και όπως κι αν αποφασίσεις τελικά να διεξαχθεί μηνιαίο ή διμηνιαίο εγώ θα προσπαθήσω (Θεού θέλοντος) να είμαι παρούσα! Ίσως θα βοηθούσε εσένα, να είναι ανά δύο μήνες, για να έχεις χρόνο και για άλλες αναρτήσεις και συμμετοχές. Σκέψου το με βάση, τι εσύ μπορείς να υποστηρίξεις. Εμείς θα ακολουθήσουμε.

    Η λέξη που θα προτείνω είναι μία: ΑΛΗΘΕΙΑ

    Σε φιλώ γλυκά, καλό Φθινόπωρο
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας διάβασα όλους προσεκτικά και καταλαβαίνω απόλυτα κάθε σχόλιο και συμφωνώ με όλους κι ας φαίνονται διαφορετικά όσα λέτε...
    Αύριο θα σας απαντήσω, αλλά ήθελα να ξέρετε πως σας διαβάζω!
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου αναλύσατε τις σκέψεις σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Μαρία μου
    Το παιχνίδι αυτό το παρακολουθώ και δηλώνω παρούσα με συμμετοχές από το ξεκίνημά του, καθώς είναι το αγαπημένο μου. Νομίζω κάθε 40 ημέρες ή και λίγο παραπάνω είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να μπορείς και εσύ να το παρουσιάζεις και να ολοκληρώνεις την διαδικασία που νομίζω είναι κουραστική.
    Καλή αρχή λοιπόν στη νέα σεζόν.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου αρέσει που υπάρχει ποικιλία στα δρώμενα και ας μην έχω λάβει μέρος ποτέ!!!
    Ελεύθερα άτομα είμαστε και ελεύθερα συμμετέχουμε ή διαβάζουμε ή σχολιάζουμε ή ψηφίζουμε ανάλογα και με την έμπνευση που έχει ο καθένας... έτσι ξεκίνα Μαρία μου, το δικό σου και νομίζω πως οι 40 μέρες είναι μια καλή λύση!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά και καλή σου δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμία ασφυξία δεν νιώθω προσωπικά. Και δεν το λέω γιατί διοργανώνω η ίδια πολλά δρώμενα (μην πω τα περισσότερα ☺).
    Το Συμπόσιο το έχω ανά τρίμηνο περίπου, όχι για να μην μπουκώσουμε, αλλά γιατί δεν θα μπορούσα εγώ συχνότερα. Αντίθετα τα απλά δρώμενα ( ο καθένας στο μπλογκ του) δεν είναι ταλαιπωρία για μένα. Όσοι μπουκώνουν θα τους πρότεινα να μην τα παρακολουθούν! Τόσο απλό! Το καλοκαίρι που λόγω έλλειψης πραγματικού χρόνου δεν είχα κανένα δρώμενο εγώ ( μα και τα άλλα μπλογκς πέρα της Μαρίας μας) εγώ νιώθω ότι δεν είχα κίνητρο και μια νωθρότητα στο γράψιμο την πέρασα.
    Εσύ θα χειριστείς το χρόνο σου και το παιχνίδι. Να μην νιώσεις δεσμευτικά με το χρονοδιάγραμμα του μήνα. Μπορείς να έχεις ένα περιθώριο ανάσας. Πάντως εγώ, όντας μετά από σένα, η πιο παλιά σταθερή στο Παιχνίδι μας να πω ότι δεν το βαρέθηκα ποτέ ως τώρα, αντίθετα το περιμένω ΠΑΝΤΑ με ανυπομονησία. Ούτε νιώθω κάπως αν είμαστε όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Εγώ παρακολουθώ και την εξέλιξη μας και μου αρέσει και να μαντεύω... Είναι τόσα πολλά! Τώρα που είπα πολλά ... πρόσεξα ότι ήδη είπα πολλά!

    Αφήνω κι εγώ τη "γέφυρα" να πλανάται ως λέξη, τα "σκοινιά" που ειπώθηκαν πιο πάνω και την "υπεροψία" !
    Σε φιλώ (και πάω να αναπληρώσω τι έχω χάσει τελευταία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια υψοφοβία την έπαθα με την ξεχαρβαλωμένη γέφυρα που φωτογράφισες Μαράκι μου (έξοχη λήψη!!!)
    Αν έχεις ακόμα περίσσευμα λέξεων, θα πρότεινα το "άλμα".
    Όσο για τη συχνότητα, θα έλεγα να το αποφασίσεις εσύ αυτό, υπολογίζοντας το χρόνο και τον κόπο σου. Εμείς επισκέπτες είμαστε και τα βρίσκουμε όλα στρωμένα και σερβιρισμένα. Εσύ είσαι στην "κουζίνα" και τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Δεν μ' απασχολεί διόλου η συχνότητα, ούτε αν συχνάζουν παλιοί ή νέοι φίλοι. Δεν θα ήθελα να του βάλουμε πλαίσιο & χρονοδιαγράμματα, αλλά να συνεχίσει να υπάρχει, να εμπνέει και να μας κρατάει ενωμένους σ' ένα κοινό στόχο. Το ζητούμενο ήταν να συνεχιστεί η ιδέα της Φλώρας κι αυτό έγινε χάρη στη δική σου φροντίδα. Δώσε μας λοιπόν εσύ το τέμπο κι εμείς ακολουθούμε...

    Υ.Γ. συγχαρητήρια για τη φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ αποφασίζεις και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Όσοι θέλουν. Είναι θέμα διαχείρισης του δικού σου χρόνου και κανενός άλλου.
    Και κάτι τελευταίο: δεν συμμετέχω σε πολλά διαδικτυακά δρώμενα επειδή δεν έχω τίποτα (που να με ικανοποιεί) να πω. Δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχω σε κάτι επειδή θέλω να "τιμήσω" τον διοργανωτή. Αν δεν μου βγαίνει τίποτα, απλά δεν παίρνω μέρος. Με λίγα λόγια, δεν μου αρέσει να γράφω "διεκπαιρεωτικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή