Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Παίζοντας με τις λέξεις #8 (Συμμετοχές 1 - 6)

Το παιχνίδι άργησε μια περίπου μέρα.
Ίσως πάλι να ήρθε νωρίτερα μια περίπου μέρα.
Είναι καθαρά θέμα οπτικής (!)
Όχι δεν έχει κάνει με κάτι ποτήρια μισοάδεια και μισογεμάτα.

Έχει καθαρά να κάνει με χαζό ανθρώπινο λάθος.
Δικό μου λάθος!
Η διοργανώτρια "εταιρία", δηλαδή η Memaria ΕΠΕ (τρομάρα μου!), τα έκανε μαντάρα..

Και να πω πως δε χτυπήσατε την πόρτα μου οι πιο ανοιχτομάτηδες;
Στο πρώτο χτύπημα χαμπάρι δεν πήρα.
Στο δεύτερο, άρχισαν οι μηχανές να παίρνουν μπρος, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω!

Ένα λάθος στην ημερομηνία λήξης του παιχνιδιού ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για συμμετοχές που δεν ήρθαν ακόμα.
Θέλω να σας ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη για το λάθος μου!

Και θέλω να σας πάρω μαζί μου στο μεγάλο ταξίδι των λέξεων που ζωγράφισαν χωρίς φόβο παλάτια, πόλεις κι ουρανούς με κιμωλία!

Το παιχνίδι μας έχει 22 εκπληκτικές συμμετοχές που περιμένουν να τις απολαύσετε.
Κι επειδή καθόλου απίθανο να δείτε κι άλλα λάθη, ειδοποιείστε με στο μέιλ almikr@gmail.com κι ευχηθείτε να καταλάβω τα λάθη μου για να τα διορθώσω!
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Για τις υπέροχες συμμετοχές σας, για την κατανόηση, για την αγάπη που έχετε στο παιχνίδι μας!!Το "Παίζοντας με τις λέξεις" που συνεχίζει την πορεία του εδώ, ξεκίνησε από τη Φλώρα και το TEXNIS STORIES!

Βαθμολογείτε 5 συμμετοχές! 
3 βαθμούς παίρνει η συμμετοχή που σας άρεσε περισσότερο, 
2 η επόμενη και από 
1 βαθμό δίνετε σε τρεις ακόμα συμμετοχές που σας άρεσαν!
Για την αποφυγή αδικιών πρέπει να μπουν όλοι οι βαθμοί.
Δεν μπορείτε φυσικά να βαθμολογήσετε τη δική σας συμμετοχή!
Κρατάτε κρυφή τη συμμετοχή σας και δεν τη δημοσιεύετε μέχρι να λήξει το παιχνίδι.

Τις βαθμολογίες θα τις γράψετε στα σχόλια, κάτω από αυτή την ανάρτηση μέχρι και την Παρασκευή 3/6 στις οχτώ το βράδυ.
Το Σάββατο 4/6 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Ο νικητής, ή η νικήτρια, καθώς κι ένας (που θα βγει με κλήρωση) από όσους βαθμολογήσουν, θα πάρουν συμβολικά δώρα.

Καλή ανάγνωση!!

Το τραπεζομάντηλο και η φωτό είναι της Φλώρας από το texnistories.blogspot.gr

1. Τα κεντήματα της  Σωζίας

Βαρύς ο ουρανός σήμερα, τα σύννεφα φορτωμένα βροχή, μπουμπουνίζουνε θυμωμένα κι εμένα κάτι τέτοιες μέρες, με πιάνει η προκοπή κι η επιθυμία να τακτοποιήσω τα συρτάρια, πότε της ντουλάπας, πότε τη κουζίνας, πότε του γραφείου….σήμερα αποφάσισα να τακτοποιήσω τα συρτάρια που φυλάω τα κεντήματα…
Ώρες μου παίρνει αυτή η δουλειά, που όμως την απολαμβάνω ξεχωριστά, τα ξεδιπλώνω, τα θαυμάζω τα χαίρομαι, όλα πανέμορφα και ξεχωριστά κι ας μην είναι όλα φτιαγμένα από τα δικά μου χέρια…γιατί τους έχω τόση λατρεία που έχω «κληρονομήσει» ότι κεντητό υπάρχει, όχι μόνο  από την οικογένεια, αλλά από συγγενείς, φίλες, φίλες φίλων, έχω αγοράσει και κάμποσα σε παζάρια…έχω μαζέψει κι από τα σκουπίδια, δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω…Οι μνήμες  με κατέκλυσαν όταν ξεδίπλωσα εκείνο το θεσπέσιο λινό τραπεζομάντηλο με τη φαρδιά δαντέλα….κεντημένο από τη Σωζία, την παλιά μας γειτόνισσα. 

Η Σωζία με τον άνδρα της, ήρθανε  νιόπαντροι από το νησί τους στην πόλη και κατοικούσανε στο ισόγειο του εντυπωσιακότερου τριώροφου νεοκλασικού της γειτονιάς, στο επονομαζόμενο «παλάτι». Η Σωζία ήτανε πρόσχαρη,  και άφθαστη κεντήστρα, ο άνδρας της «βαρύς» αλλά εργατικός και καλλίφωνος. Τις καλοκαιρινές βραδιές που «αποσπερίζανε» όλοι οι γείτονες,  στο πεζοδρόμιο του παππού και της γιαγιάς μου , καθισμένοι στις στρωμένες κουρελούδες , η Σωζία είχε διηγηθεί την ιστορία της , πως βρέθηκε  στο Ορφανοτροφείο της Σύρας, πως πλησίασε μόνη της θαρρετά, χωρίς φόβο, ένα ζευγάρι που είχε έρθει με πρόθεση να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, ξανθό και γαλανομάτικο και με την αφοπλιστική αθωότητα των 5 χρόνων της, τους πλησίασε με απλωμένα χεράκια λέγοντας: «εμένα να πάρετε»! Την πήρανε κι ας ήτανε μελαχρινή με κατάμαυρα μαλλιά και πράσινα μάτια. 

Έζησε πολύ ευτυχισμένα κοντά τους και παντρεύτηκε μετά το θάνατό τους, τον ανιψιό τους, το Λάμπρο τον καραβομαραγκό. Εμείς, ένα τσούρμο  συνομήλικα παιδιά, παίζαμε στο χωματόδρομο όλα τα ομαδικά παιχνίδια, που τώρα πια έχουνε ξεχαστεί και φυσικά δεν παραλείπαμε να σημαδέψουμε με κιμωλία στις πλάκες του πεζοδρομίου, τα τετράγωνα για την τρίλιζα και το «κουτσό», το αγαπημένο παιχνίδι,  στο οποίο είχα λαμπρές επιδόσεις….

Τα χρόνια πέρασαν, η γειτονιά άλλαξε, τα νεοκλασικά γκρεμιστήκανε και στη θέση τους ορθωθήκανε ακαλαίσθητες τσιμεντένιες  πολυκατοικίες, η Σωζία χήρεψε κι όταν πάντρεψε το μοναχογιό της, μετακόμισε. Τη συνάντησα τυχαία μετά από πολλά χρόνια, στην εκκλησία σε μία βάπτιση. Χάρηκε, την προσκάλεσα στο σπίτι και ήρθε με χαρά….στο τραπέζι είχα στρωμένο το  κεντημένο τραπεζομάντηλο. Πλησίασε κι άρχισε να το χαϊδεύει….ανυποψίαστη εγώ, κρατώντας το δίσκο με τα νερά και το γλυκό, της είπα με ενθουσιασμό και καμάρι:  «Υπέροχο δεν είναι;  Και να φανταστείς το αγόρασα σ΄ένα παζάρι πάμφθηνα, μαζί με άλλα καταπληκτικά κεντήματα !!! Θυμάσαι που μας έδινες καμβά, κλωστές και βελόνες και μας μάθαινες  τη σταυροβελονιά, το πλακέ, τη ριζοβελονιά…εσύ με έμαθες να κεντάω!!!»

Εκείνη τη στιγμή πρόσεξα τα βουρκωμένα μάτια της και παραλίγο να φύγει ο δίσκος από τα χέρια μου, «δικό μου είναι, εγώ το κέντησα  κόρη μου, μου είπε με τρεμάμενη και πικραμένη φωνή, τούτο και άλλα πολλά, το είχα χαρίσει στη νύφη μου…..»
2. Οι διακοπές που ονειρεύομαι!

Γύρισα τις σελίδες στο ημερολόγιο της ζωής μου. Μια σύντομη αναδρομή και μια εσωτερική λαχτάρα, μου υπογράμμισε την πίκρα μέσα μου, για όλα τα προηγούμενα χρόνια που είχα να κάνω διακοπές. Αποφάσισα αυτό το καλοκαίρι, τίποτα να μη με κάνει να κλειστώ στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μου, σε μια πόλη που καίγεται από το λιοπύρι του Αυγούστου.

Η αναμονή, ήταν πνοή αναγέννησης για την  ψυχή μου, που για να την κάνω εντονότερη, σαν τον ασθενή που βιάζεται για την ίαση, άρχισα από νωρίς τα σχέδια. Κάπου στο υποσυνείδητο, παραφύλαγε ένας μικρούλης φόβος για τα απρόσμενα εμπόδια που σου γκρεμίζουν τις ελπίδες άπονα, χωρίς καμία τύψη. Αλλά απέφευγα να τον ταΐζω.

Να πήγαινα άραγε σε βουνό; Να έτρεχα ξέγνοιαστη ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα ρουφώντας άπληστα το καθαρό οξυγόνο και να αφήνω τη ματιά αμολητή να τρέχει σε λιβάδια και σε λόγγους, συλλέγοντας εικόνες, από πανέμορφα ηλιοβασιλέματα και έναστρο ουρανό;  Δέλεαρ για τη φαντασία μου οι διακοπές στο βουνό.
 Μα γρήγορα η αντιπολίτευση του μυαλού μου, κατέθεσε τη δική της πρόταση. "Θάλασσα." Είσαι γεννημένη σε μια χώρα, που φημίζεται για τα νησιά της και η θάλασσα της είναι πολύφερνη νύφη. "Ο κύβος ερρίφθη".
Διάλεξα σαν κλασσική Ελληνίδα τη θάλασσα.
 Αλλά σε ποια κουκίδα στεριάς θα πάω να γεμίσω το κενό των προηγούμενων χρόνων; Σίγουρα όχι σε ένα νησί κοσμικό. Αντιπαθούσα ό,τι καθιερωνόταν επειδή ήταν της μόδας. Εγώ ήθελα κάτι πιο παραδοσιακό. Ήθελα  ένα νησί με σοκάκια ανάμεσα σε σπίτια γραφικά, που στα μάτια μιας αστής σαν και μένα, μοιάζουν σαν μικρά παλάτια. Πόσο μακαρίζω όσους έχουν την τύχη να ζουν μακριά από τη τσιμεντούπολη!

Το πρωί καφές, δίπλα στο κύμα. Και μάλιστα, στο σημείο εκείνο που έρχεται με νάζι, σκάει και σου πετάει πιτσιλιές. Και σαν κάνεις πως το πιάνεις, υποχωρεί με τσαχπίνικες φιγούρες χορευτή,  καλώντας σε να γίνεις η ντάμα του.   
Κι έπειτα να αφεθείς στη λαγνεία του νερού. Και την ώρα που  η δροσιά του σου ξεπυρώνει το κορμί, να έρχονται οι αχτίδες,  του ήλιου απεσταλμένες,   να στο ξαναζεσταίνουν. Αυτό το αντιπάλεμα ανάμεσα τους είναι υπέροχο. Και στο τέλος, κουρασμένη από τον ήλιο και το κύμα, γεμάτη κόκκους άμμου, σαν αφηρημένη ζωγραφική στο δέρμα από κάποιον άγνωστο  καλλιτέχνη, να διαλέγεις ένα μαγαζάκι από αυτά με το μαυροπίνακα που γράφουν το μενού με κιμωλία. Χωριάτικη, καλαμαράκια, χταπόδι, ένα σωρό  καλούδια.

Και να λιώνεις από τη δροσερή γεύση μιας  ανεπανάληπτης χωριάτικης σαλάτας που μοσχομυρίζει, ενόσω περιμένεις τα φρέσκα ψάρια που μοσχοβολούν αλμύρα και το χταπόδι στα κάρβουνα.  Και κουρασμένη πια το βράδυ, ξαπλωμένη στην αμμουδιά, κοιτώντας τα άστρα και ακούγοντας τον παφλασμό του νερού, να βγάζεις κοροϊδευτικά τη γλώσσα στο χρόνο λέγοντας του. "Αυτές οι στιγμές είναι δικές μου.
Ψιτ! Δίνε του!" Και με ενδόμυχη ικανοποίηση, να τον βλέπεις να φεύγει με σκυφτό κεφάλι. 
3. Το μήνυμα με την κιμωλία

Κλείστηκε μες το παλάτι του
να καταχωνιάσει τους φόβους,
να κρύψει τις ανασφάλειές του.
Και ύστερα βγαίνοντας στην πόλη
να χαιρετά τον κόσμο καμαρωτός και λαμπερός.

Γιατί ο κόσμος είχε απαιτήσεις υψηλές.
Μόνο τα βράδια ηρεμούσε κοιτώντας τον ουρανό.
Αναλογιζόταν τα νεανικά σχολικά χρόνια,
όταν έγραφαν με κιμωλία στον πίνακα:
Να μη ξεχάσω να ζω.
Ένα αστέρι έπεσε.
Δεν χρειαζόταν ευχή.
Θα έκανε από αύριο κιόλας πράξη όσα λαχταρούσε
χωρίς να υπολογίζει τον κόσμο γύρω του.
Και θα αγόραζε έναν πίνακα για να γράφει 
κάθε μέρα κάτι πολύτιμο.
4. Αναγέννηση

Όταν ο ουρανός σκοτείνιαζε και τα φώτα έσβηναν, πήγαινε κοντά της και καθόταν ήσυχα δίπλα της. Πριν καταπιεί τα αμέτρητα χάπια που της έδιναν, μπορούσε να συζητήσει μαζί του κάτω από άλλες συνθήκες. Κι εκείνος την άκουγε. Και την κοιτούσε στα μάτια. Χωρίς να βλέπει τους μαύρους κύκλους, τα πρησμένα μάτια, τα γεμάτα αγωνία. Τον φόβο, για τον ίδιο της τον εαυτό.

-Αν είχαμε γνωριστεί έξω στην πόλη, θα με πρόσεχες;
-Και τώρα σε προσέχω.
-Εννοώ με άλλον τρόπο, ξέρεις τώρα.
Της χαμογέλασε τρυφερά.
-Θα σε βοηθούσε η απάντησή μου;
-Όσο δεν φαντάζεσαι.
-Θα σε πρόσεχα όπου και να ήσουν, όπως και να ήσουν. Με έναν ανεξήγητο τρόπο με έχεις σημαδέψει.
-Θα παλέψω και για σενα, να βγω το συντομότερο. Θα με περιμένεις;
-Δεν υπάρχει λόγος να σε περιμένω. Είμαι ήδη εδώ.

Της φίλησε το χέρι και την άφησε να κοιμηθεί.
Πριν από τέσσερις μήνες, η άφιξή της στην κλινική του είχε αλλάξει την ζωή.
Ήταν το πιο ελαφρύ περιστατικό και σύντομα θα έβγαινε. Με βαρύ ιστορικό στις πλάτες της. Τροχαίο από το οποίο σώθηκε μόνο εκείνη και χάθηκε ο άντρας της και το μικρό τους παιδί. Την θαύμαζε. Κι ας υπέκυψε στις πληγές της. Ήταν σίγουρος πως θα γεννηθεί ξανά, το βλέπει κάθε μέρα στα μάτια της.
Κάποιες φορές έπιανε τον εαυτό του να τρομάζει για το μετά. Εκεί ήταν το δικό τους παλάτι, προστατευμένοι και είχαν τα δικά τους βράδια ανενόχλητοι. Μετά;

Την ίδια μέρα που θα έβγαινε, της έφερε έναν μαυροπίνακα στο δωμάτιο γράφοντας πάνω με άσπρη κιμωλία το αγαπημένο τους τραγούδι.

Στα χέρια της, τής έκλεισε ένα χαρτάκι και αποχώρησε για να μη γίνει αντιληπτός από το υπόλοιπο προσωπικό.


"Από σήμερα ξεκινά η δεύτερη ζωή σου.
Θα σε περιμένω αύριο στις 8μμ
στο μέρος που σου υποσχέθηκα."

Τα σημάδια στα χέρια της είχαν αρχίσει να υποχωρούν..

5.   Οι Ερινύες

Ήταν μια συνηθισμένη βραδιά. Περπατούσα στην πόλη  χωρίς σκοπό, παρέα με τις σκέψεις μου που  συναγωνίζονταν ποια θα με συντροφέψει. 
Ο ουρανός υποκλινόταν στις ορέξεις της νύχτας  και το φεγγάρι   προσπαθούσε να ρίξει το φως του στη γη.
Φτάνοντας στην άκρη της πλατείας στάθηκα να ανασάνω το άρωμα από τα άνθη των θάμνων της Αγγελικής. Μοσχοβολιά παντού! Ήταν το αγαπημένο της λουλούδι! 
Λίγοι μοναχικοί διαβάτες περνούσαν απαθείς από  το  σεργιάνι της άνοιξης , μα και αδιάφοροι. Ο κόσμος είχε κορέσει ήδη την περιέργειά του και είχε αφήσει έρημη τη εικόνα  της νεκρής. Πόσο πεινά η περιέργεια όταν πρόκειται για γεγονότα ανατριχιαστικά! 

Κάτω στις πλάκες ξεχώριζε αχνά το περίγραμμα του σώματος που με κιμωλία είχε χαράξει η αστυνομία πριν λίγες μέρες. Ακόμη και  η ασπροκόκκινη κορδέλα  πεισματικά κρατιόταν  στη θέση της. Κοιτούσα το σημείο που έπεσε αφύσικα ένας δικός μου άνθρωπος. Ήταν κάτι που περίμενα να συμβεί αλλά που δεν  πίστευα ότι είχε ήδη συμβεί. Προσπαθούσα να φανταστώ εκείνες τις ώρες της. Δεν υπέφερε τις τελευταίες της στιγμές, σκέφτηκα ανακουφισμένος. Μήπως όμως επειδή βασανίστηκε όσο ζούσε;  
Δεν ξέρω γιατί ήλθα απόψε εδώ. Τα βήματά μου με οδήγησαν στο σημείο που η αδελφή μου πέθανε ανήμπορη και μονάχη μια νύχτα πριν λίγες μέρες. Στην αρχή μίλησαν για δολοφονία. Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ προκάλεσαν καρδιακή ανακοπή.
Πόνεσα; Ναι πόνεσα αν και η ανακούφιση που ήλθε- ακάλεστη άραγε;- έφερε παρέα και τις τύψεις. Γιατί δεν έκανα περισσότερα να την αποσπάσω από τη ζωή που επέλεξε. Αν και προσπάθησα να την πείσω ότι θα είχε άσχημο τέλος δεν κατάφερα τίποτε. Και δεν επέμεινα. Καβγάδες ήλθαν στη θύμηση μου, ξενύχτια που την περίμενα να γυρίσει...και η αποξένωση!
Μια νέα κοπέλα που βάλθηκε να αποκτήσει πλούτη και παλάτια με τον εύκολο τρόπο. Αγαπητικός-νταβατζής που την οδήγησε στην πορνεία και της έμαθε τα ναρκωτικά και η κατηφόρα απέκτησε μεγαλύτερη κλίση!

Θυμάμαι τους ψιθύρους συγγενών και φίλων στην κηδεία. Πόσο οξύνθηκε η ακοή μου την ημέρα εκείνη! Ερωτήσεις και απαντήσεις συγκεχυμένες. Μουρμουρητά αναμεμιγμένα με φόβο για τα  δικά τους κορίτσια, αλλά και αποστροφή! Υποθέσεις, ευχολόγια αλλά και κατηγορίες. ''Κρίμα, συλλυπητήρια'' έλεγαν φανερά σε μένα τον ίδιο. Αλλά σε κανέναν δεν κάκιωσα. Και εγώ σκέφτηκα τα ίδια πάνω κάτω με το που έμαθα το θάνατό της.
Τώρα, γυρνώντας στην καθημερινότητά μου ζω με τις τύψεις μου.
Επειδή είχα υποσχεθεί στους γονείς μου ότι θα είμαι φύλακας άγγελος της. 
Επειδή προσπάθησα τόσο λίγο. 
Επειδή σήκωσα το δείκτη και έδειξα την έξοδο όταν πήρε τον λανθασμένο δρόμο.
Επειδή δεν ήμουν αρκετός  αδελφός!
6. Δικαίωμα στο τέλος

Ένα δικαίωμα.
Μια άδεια καταστροφής.
Ένα παλάτι χτισμένο στην καρδιά της Μόρντορ.
Με σύνορα άχρηστα, σαν μια γραμμή κιμωλίας.
Και ο ουρανός μαύρος και τρύπιος.
Μα υπαρκτός και επιβλητικός σαν τον φόβο.
Εκεί στην άκρη της πόλης που δεν φτάνει καμία μελωδία.
Εκεί υπάρχει, διατηρείται και αυξάνεται.
Αυτή η τελική απόφαση.
Αυτό το δικαίωμα.
Το πιο δυνατό και το πιο σίγουρο.

Το δικαίωμα στο τέλος.
Για να διαβάσετε τις συμμετοχές 7 - 14 πατήστε εδώ!
Για τις συμμετοχές 15 - 22 πατήστε εδώ!

57 σχόλια:

 1. Μαρακι μου χρειάζεται πολύ μελέτη!!! Θα πάρω την Ολγα και θα έρθουμε για βαθμολογία. Με μια πρώτη ματιά ξέρω τι πως πάλι θα δυσκολευτούμε με την ομορφιά που συγκεντρωσες.
  Φιλιά φίλη, καλό σ/κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δυσκολευτείτε!!
   φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 2. Μαρία μου καλημέρα!! Μη νιώθεις άσχημα, τόσα χρόνια που παίρνουμε μέρος σε αυτό το δρώμενο πάντα Παρασκευή λήγει η προθεσμία αποστολής κειμένων, στο είπα και προσωπικά! :)
  Συγχαρητήρια σε όλους!! Πολύ διαφορετικές συμμετοχές μεταξύ τους.

  3 βαθμούς στο ν13 Η αναζήτηση του φωτός
  2 βαθμούς στο ν21 Παραμύθι
  1 βαθμό στο ν9 Το σπίρτο, ν7 Ταπεινό κιόσκι και ν15 Πρώτη φορά!

  Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα μου να είσαι καλά που με ειδοποίησες...
   Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και φυσικά για τη βαθμολογία!
   Καλή εβδομάδα!!

   Διαγραφή
 3. Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια!
  Η βαθμολογία μου έχει ως εξής:

  3 βαθμούς στο 22. Α+Τ=love
  2 βαθμούς στο 9. Το σπίρτο
  και 1 βαθμό στα
  1. Τα κεντήματα της Σωζίας
  4. Αναγέννηση
  19. Αδιαμφισβήτητα..

  Μπράβο σε όλους και ειδικά στην οικοδέσποινα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καταπληκτικές δημιουργίες πάλι διαβάσαμε! Συγχαρητήρια σε όλους και Μαρία μου λατρεύω το δρώμενο αυτό και μην ανησυχείς έχεις κάνει υπέροχη δουλειά και σ' ευχαριστούμε πολύ!
  Λοιπόν 3 βαθμούς στο ''Αδιαμφισβήτητα'' 19
  2 βαθμούς στο Α+Τ=Love 22
  1 βαθμό στο Παραμύθι 21
  1 βαθμό στο Ταμείο 17
  1 βαθμό στο Ερινύες 5
  Δύσκολο να επιλέξω μου άρεσαν και άλλα τι να κάνω όμως; Πολλά μπράβο και πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάθε φορά που τα διαβάζω με κερδίζει και μια διαφορετική ιστορία!!! Είναι όλες καταπληκτικές. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στην οικοδέσποινα!!!
  Η βαθμολογία μου (πριν την αλλάξω πάλι)
  3 βαθμούς στο 19 "Αδιαμφισβήτητα.."
  2 βαθμούς στο 15 "Πρώτη φορά"
  1 βαθμό στο 4 "Αναγέννηση"
  1 βαθμό στο 8 "Παιχνίδι"
  1 βαθμό στο 22 "Α+Τ=love"

  Καλή συνέχεια σε όλους και καλό ΣΚ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Την καλησπέρα μου Μαρία.
  Ξεκινάμε λοιπόν τις αναγνώσεις, όπως πάντα με ενδιαφέρον και όμορφη προσμονή και θα επανέλθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι να απολαύσεις την ανάγνωση!!
   Καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 7. Πολύ ωραίες συμμετοχές !!!! Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες !!!!!
  Η βαθμολογία μου :
  3 βαθμούς στο 1
  2 βαθμούς στο 12
  1 βαθμό στο 5
  1 βαθμό στο 9
  1 βαθμό στο 11
  καλό ΣΚ, Μαρία μου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα! Νομίζω ότι διάβασα τις ωραιότερες συμμετοχές από όλα τα ''Παίζοντας με τις λέξεις''!!! Βέβαια κάθε φορά έτσι αισθάνομαι αλλά είναι όλα πανέμορφα. Και λόγω διάθεσης ψηφίζω όσα μου χάρισαν χαμόγελο
  3 βαθμούς στο 2 Οι διακοπές που ονειρεύομαι! Τι παιχνίδι λέξεων είναι αυτό; Πετάνε οι λέξεις, χορεύουν, χαϊδεύουν αισθήσεις, τι λυρισμός....απίθανο! Και τώρα θέλω διακοπές επειγόντως!!!
  2 βαθμούς στο 22. Α+Τ=love Συγκινητικό και καλογραμμένο. Δυο μισοφέγγαρα που έφτιαξαν ένα ολόκληρο....ήλιο! Μπράβο
  1 Βαθμό δίνω στα :
  19. Αδιαμφισβήτητα. Πανέξυπνο θέμα και όμορφα δοσμένο
  12. Το μπλε πουκάμισο Ευχάριστο και όμορφα γραμμένο. Γεμάτο ζωντάνια
  8. Παιχνίδι. Πολύ όμορφο!
  Συγχαρητήρια σε όλους! Και σε σένα Μαρία μου για την φιλοξενία και τη διοργάνωση. Δεν έχει σημασία η μια μέρας καθυστέρηση λέω εγώ. Όλα άψογα τα βρήκα.
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
   Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 9. 3 βαθμούς στο 9 (Το σπίρτο)
  2 βαθμούς στο 12 (Το μπλε πουκάμισο)
  και από 1 βαθμό στα:
  1 (Τα κεντήματα της Σωζίας)
  4 (Αναγέννηση)
  19 (Αδιαμφισβήτητα)
  Όλα άψογα και η φιλοξενία σου, Μαρία, τέλεια (όπως πάντα!). Άδικα ανησυχείς! Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συγχαρητήρια σε όλους χωρίς υπερβολή
  όπως και στην οικοδέσποινα για την αξιοσύνη της
  Δίνω μετά από πολλή σκέψη:
  3 βαθμούς στο 13
  2 βαθμούς 3
  και από 1 βαθμό στα 12, 10,22
  Απολαυστικά όλα ανεξαιρέτως

  φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
   Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 11. Καλησπέρα Μαρία μου. Ψηφίζω έγκαιρα μετά από καιρό και έχω συγκινηθεί χαχα
  Δίνω 3 βαθμούς στο 6. Δικαίωμα στο τέλος
  2 βαθμούς στο 3. Το μήνυμα με την κιμωλία
  Και από 1 βαθμό στα : 14. Αγάπη απάτητη γη, 17. Ταμείο, 20. Τα φεγγάρια του έρωτα
  Σε ευχαριστούμε για την φιλοξενία και πολλά μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες για τις εμπνεύσεις τους.
  Φιλάκι γλυκό! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
   Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

   Διαγραφή
 12. Μαρία μου μη στενοχωριέσαι, όλα καλά!
  Οι συμμετοχές που συγκέντρωσες είναι εξαιρετικές. Μπράβο σε όλους!
  Μπορεί να μην πρόλαβα (πάλι!) να σου στείλω ιστορία, είμαι όμως εδώ για να διαβάσω και να ψηφίσω τις αγαπημένες μου.
  Οι βαθμοί μου έχουν ως εξής:
  3 βαθμοί→ #22
  2 βαθμοί→ #15
  κι από 1 βαθμό→ #4, #6, #8
  Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα από αύριο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
   φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα επίσης!!

   Διαγραφή
 13. Μαρία μου δύσκολη η επιλογή μ' όλες αυτές τις υπέροχες συμμετοχές, αλλά για το διαδικαστικό του παιχνιδιού, δίνω:
  1. Τα κεντήματα της Σωζίας (3 βαθμούς και όλη μου τη συγκίνηση για τα κεντήματα της ηρωίδας και για τα νοήματα που κρύβονται στον καμβά αυτής της υπέροχης ιστορίας)
  19. Αδιαμφισβήτητα.. (2 βαθμούς - Άθλος να χρησιμοποιήσει και τις 5 λέξεις σε κάθε πρόταση. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πολύ ευρηματικό!)
  Κι από ένα βαθμό στα:
  9. Το σπίρτο
  20. Τα φεγγάρια του έρωτα
  10. "Φτου ξελευτερία!"

  Καλή συνέχεια και μπράβο σ' όλους & όλες για τις συμμετοχές!
  Μαράκι συγχαρητήρια κυρίως σε σένα, για την οργάνωση και τη φροντίδα που μας προσφέρεις :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
   Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

   Διαγραφή
 14. Τελικά οι άνθρωποι εμπνέονται και γράφουν όμορφα πράγματα!!!
  Μπράβο σε όλους!!!!
  Εγώ θα δώσω 3 βαθμούς στη συμμετοχή 4 "αναγέννηση"
  2 βαθμούς στη συμμετοχή 3 "το μήνυμα με τη κιμωλία"
  1 βαθμό στη συμμετοχή 1 "το κέντημα της Σωζίας"
  1 βαθμό στη συμμετοχή 10 "φτου ξελευτερία"
  και 1 βαθμό στη συμμετοχή 22 Α+Τ=Love
  Καλή επιτυχία παιδιά!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Υπέροχο, εξαιρετικό, θαυμάσιο το 8ο Παιχνίδι μας !
  Θα μου μείνει αξέχαστο γιατί πέρασα πραγματικά όμορφα διαβάζοντας!
  Γιατί είμαι ανάμεσα σε τόσο όμορφα και καλογραμμένα κείμενα! Δεν είναι ένα-δύο τα καλά! Είναι ΠΟΛΛΑ!
  Μπράβο μας!

  Στο δια ταύτα τώρα ....είχα θέμα: θέλω να δώσω δυο 3αρια!
  Τυπικά και μόνο θα ξεχωρίσω κάποιο, στην καρδιά μου μέσα έχω και τα δύο το ίδιο!
  3 βαθμούς στο #22 γιατί μέσα στις γραμμές του συνάντησα τις αναμνήσεις μου.(εγώ και η νοσταλγία είμαστε αδερφάδες!) Και δάκρυσα! Α και γιατί ήταν καλογραμμένο! Υπέροχο!!!
  2 βαθμούς στο #19 γιατί αδιαμφισβήτητα ήθελε πολύ τσαγανό να χρησιμοποιήσει και τις 5 λέξεις σε 6 παραγράφους!
  Καλογραμμένο! Εξαιρετικό!

  Κι από 1 βαθμό στα
  #15 γιατί μου άρεσαν οι μεταφορές του κειμένου!
  #14 γιατί πάντα θα κερδίζει μέσα μου μία θέση η ποίηση και η αγάπη!
  #20 γιατί τα φεγγάρια του Έρωτα δεν κοιμούνται ποτέ! Για αυτό! :)

  Σας φιλώ όλους και σας ευχαριστώ για όσα διάβασα! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλημερα και απο μενα!
  Συμβαίνουν αυτα Μαρία μου, δεν πειράζει!
  Καλη επιτυχία σε όλους!
  Συγχαρητήρια για τις συμμετοχές!
  Τρεις μερες τωρα, σας διαβαζω και σας ξαναδιαβάζω, ήρθε η ωρα λοιπόν να μοιρασω τις ψηφους μου!

  Τους 3 βαθμούς μου δίνω στο #14 Αγάπη απάτητη γη
  Τους 2 βαθμούς μου δίνω στο #8 Παιχνίδι
  1 βαθμό δίνω στο #6 Δικαίωμα στο τέλος
  1 βαθμό δίνω στο #20 Τα φεγγάρια του έρωτα
  1 βαθμό δίνω στο # 19 Αδιαμφισβήτητα

  Καλη συνεχεια στη μερα μας!
  Σας φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μα πόσο το χάρηκα και αυτό το παιχνίδι !!! Εξαιρετικά ποιήματα και πεζά, δυσκολία στη βαθμολόγηση γιατί όλα αξίζουνε και από μία διάκριση....Τέλος πάντως τους 3 βαθμούς μου τους δίνω στ Α+Τ=love που με κέρδισε με την πρώτη ανάγνωση η θαυμάσια γραφή του, 2 βαθμοί στο 9 ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ που μου άναψες τη φλόγσ της συγκίνησης και από 1 βαθμό στο 10 ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΤΕΥΤΕΡΙΑ που με έφερε αντιμέτωπη με τη σύγχρονη πραγματικότητα, το 20 ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ που σημαδεύουν αναλλοίωτα τις ζωές μας και το 21 ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ που μου χάρισε τη γλύκα της αφήγησής του. Συγχαρητήρια σε όλους !!!Φιλιάααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πως να ξεχωρίσεις ποιό είναι καλύτερο, όταν μιλάνε τόσο δυνατά όλα μαζί.Με γεμίζουν όμορφους ήχους.
  Στέκομαι απλά περισσότερο στα...
  Βαθμούς 3 στο Νο 7
  Βαθμοί 2 στο Νο 14
  Βαθμός 1 στα Νο 9, Νο 13, Νο15
  Τριγυρίζω μέσα σε όλα τα υπόλοιπα και χαίρομαι να ταξιδεύω μέσ’ τις λέξεις τους.
  Είναι όλα ξεχωριστά και μοναδικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μαράκι θα ξανάρθω για ανάγνωση και βαθμούς!!! Καλή επιτυχία σε όλους τους δημιουργούς να ευχηθώ!!!
  Φιλάκια πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. 3 στο 16
  2 στο 7
  1 στα 5, 10, 13
  Και σε άλλα στάθηκα! Διάβασα προσεκτικά, ψηφίζω όμως βιαστικά... Συγγνώμη!
  Καλό μήνα! Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Με δυσκολια παλι και μετα απο πολύ αναγνωση Μαρία μου ξεροντας οτι θα αδικησω τα υπόλυπα...θα δώσω τους βαθμούς μου..μια και ο κανονας ειναι αυτός που είναι και την βαθμολογία.. πρέπει να τη δίνουμε..δίνω λοιπον
  3 βαθμούς στο 14 Αγαπη απατητη γη...απίστευτα ομορφη ποιηση.
  2 βαθμους στο 12 Το μπλε πουκαμισω. για το χιουμορ του.. και επιτελους η Κατίνα -Τινα κανει αυτό που θελει.
  1 βαθμο στο 19 Αδιαφμφισβήτητα... για την εξυπνη ιδεα οποιος το εχει γραψει..μπραβο του..!!
  1 βαθμό στο 20 τα φεγγάρια ρομαντικο και ομορφο..
  και 1 βαθμό στο 5 Ερινύες... γιατί δυστηχώς οταν μετανωνουμε γαια κατι μπορεί να ειναι πολύ αργα... !!
  Μαρία μου τα συγχαρητηρια και σε σένα για την διοργανωση.. καλη επιτυχια σε όλους ..φίλη μου να έχεις ενα χαρουμενο καλο μηνα .. φιλακιααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ντιαρ Μαρία,
  Με έφαγε ο έρωτας (είχε άδεια ο καλός μου), χαμπάρι δεν πήρα...ούτε για την έναρξη, ούτε για τη λήξη. Μόλις είδα οτι προλαβαίνω τουλάχιστον τη βαθμολογία, καταχάρηκα! (Πού να ήξερα οτι θα ήταν τόσο δύσκολο!)
  Νομίζω οτι αυτό ήταν ένα απο τα πιό πετυχημένα παιχνίδια, δυσκολεύτηκα πολύ να ξεχωρίσω ακόμα και τα πέντε που μου άρεσαν περισσότερο, πόσο μάλλον να τα βάλω σε σειρά 3,2,1..
  Με ελαφριά την καρδιά και μόνο για την εξέλιξη του παιχνιδιού, λέω:
  3 βαθμούς στο 12 (Το μπλέ πουκάμισο)
  2 βαθμούς στο 18 (Ένας σκανδαλιάρης Θεός)
  1 Βαθμό στα 1 (Τα κεντήματα της Σωζίας), 10 (Φτου ξελεφτερία), 17 (Ταμείο).

  Κισσις εβριμποντι!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καθε φορα και καλυτερες οι ιστοριες! Ξεχωρισα πολλες, τι πολλες τις περισσοτερες!
  Θα δωσω 3 βαθμους στο νο1
  2 βαθμους στο νο 9
  και απο 1 βαθμο στα ν. 11, 13, 22

  Πολυ δυνατα βρηκα το 5, το 10 και το 15 και πολυ εξυπνο το 19 που συνδυασε με τοσους διαφορετικους τροπους τις λεξεις, ετσι ωστε καθε παραγραφος να ειναι μια ιστοριουλα και ολες μαζι μια ιστορια!
  Συγχαρητηρια στους συμμετεχοντες ολους και σε σενα Μαρακι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλησπέρα Μαράκι, πάλι τα υπέροχα κείμενα που διαβάσαμε μας "ταλαιπώρησαν" στο να ξεχωρίσουμε πέντε. Το κάνουμε μόνο και μόνο για το παιχνίδι, χωρίς να σημαίνει τίποτα παραπάνω για μας, που διαβάζοντάς τα όλα άφησαν ένα εξαιρετικό αποτύπωμα στο μυαλό και στην ψυχή μας.

  Δίνουμε λοιπόν:
  3 βαθμούς στο #3
  2 βαθμούς στο #1
  και από 1 βαθμό στα: #5, #17, #18

  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τις ευχαριστίες μας για την ομορφιά που μας χάρισαν.
  Καλή δύναμη σε σένα φίλη, που με υπομονή θα κάνεις τη συλλογή των βαθμών και θα είσαι όπως πάντα άψογη!
  Πολλά φιλιά και καλό μήνα!
  Μαρίνα - Όλγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μαρία καλησπέρα σου και καλό σου Μήνα και εδώ.
  Πολλές καλησπέρες σε όλες και όλους τους φίλους.
  Νάμαστε λοιπόν για την κατάθεση γνώμης μας και ...δυστυχώς αναγκαστικά βαθμολογίας μας στο "Παιχνίδι με τις λέξεις" το τελευταίο.
  Για μια ακόμα φορά να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε σένα προσωπικά για τον συντονισμό του λατρεμένου αυτού δρώμενου αλλά και σε ΟΛΕΣ τις συμμετοχές.
  Πάμε λοιπόν:

  Σε αυτή τη σειρά διάβασα με μεγάλη προσοχή 22 εξαίρετες συμμετοχές για τις οποίες πραγματικά έβαλα το "μαχαίρι στο λαιμό μου" για να καταθέσω τις πέντε μου επιλογές.
  Από τις 22 συμμετοχές, είχαμε 7 Ποιήματα και 15 μικρά διηγήματα.
  Είχαμε ύφος δραματικό, νοσταλγικό, μνήμες, συναισθήματα, έντονη ναι έντονη συγκίνηση. Χάρηκα που είχαμε χιούμορ αλλά και 2-3 περιπτώσεις με θετικά μηνύματα.
  Η Ψυχολογία μας είναι βαριά. Αυτό φαίνεται και στην αποτύπωση των συμμετοχών, που στην πλειοψηφία τους είναι βαρύθυμες.

  Καταθέτω λοιπόν την βαθμολογία μου, την οποία διαμόρφωσα με πολύ μεγάλο στρίμωγμα παιδιά.....! πραγματικά μεγάλο στρίμωγμα και έντονες αφαιρέσεις καθώς τα κείμενα και ποιήματα ήταν πάρα πολύ δυνατά.

  1 ΒΑΘΜΟΣ: Συμμετοχή Νο. 8 "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" Χωρίς δισταγμό η επιλογή μου σε ένα Ποίημα αυτή τη φορά. Ένα ποίημα που ο φίλος ή η φίλη που το έγραψε συνέθεσε με υπέροχο, λυρικό αλλά και εξαιρετικά αισθησιακό τρόπο μια ερωτική επαφή, ένα ερωτικό παιχνίδι. Ειλικρινά τα συγχαρητήριά μου. Εξαίρετη περιγραφή αισθήσεων και ερωτικών ψηλαφήσεων. Μπράβο....!

  1 ΒΑΘΜΟΣ: Συμμετοχή Νο: 13 "Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" Εξαίρετο μικρό διήγημα, στο οποίο με κέρδισε, πέραν των λογοτεχνικών του στοιχείων, το σαφές και μεγάλο Θετικό του μήνυμα ζωής στο φινάλε, κάτι που συνειδητά επέλεξα αυτή τη φορά σαν στήριγμα ψυχολογίας αλλά και αγώνα ζωής. Μπράβο.

  1 ΒΑΘΜΟΣ: Συμμετοχή Νο. 5: "ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ" Ομολογώ με συγκίνησαν πάρα πολύ οι "Ερινύες" σε έντονο συναισθηματισμό. Πολύ όμορφο σαν θέμα, σαν βίωμα. Σημαντικά τα μηνύματα να είμαστε πάντα κοντά στον κάθε άνθρωπο όχι ως κριτές αλλά ως λυτρωτές.

  2 ΒΑΘΜΟΙ: Συμμετοχή Νο.10: "ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ" Εδω πραγματικά η συγκίνηση και τα δάκρυα ήταν παρόντα. Ο Τρόπος που ο/η συγγραφέας περιγράφει τις αναμνήσεις της "Κόμμησας" είναι εξαίρετος, υπέροχος. Μια φυλακισμένη ψυχή σε ένα κλουβί πολυτελείας βρίσκει τη λύτρωσή του στο ταξίδι των αναμνήσεων, γυρεύοντας να "ξελευτερωθεί" στην ύστατη έξοδο. Συγχαρητήρια πραγματικά.

  3 ΒΑΘΜΟΙ: Συμμετοχή Νο.4: "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Με την καρδιά μου η κατάθεση των 3 βαθμών σε ένα διήγημα που με συγκίνησε για το θέμα του, την έντονη διακριτικότητά του, ειδικά στο τέλος, στο τελευταίο ύστατο σημείωμα. Μια παρουσία ζωής. Από την καρδιά μου ένα μεγάλο Μπράβο.

  Αυτές ήταν οι επιλογές μου παιδιά.
  Οφείλω να κάνω μια αναφορά στα "ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΩΖΙΑΣ" που με συγκίνησαν ιδιαίτερα αλλά στο θέμα αυτό δεν είναι ουδέτερη ή ανεπηρέαστη συναισθηματικά η γνώμη μου καθώς έχει άμεση αναφορά και στην προσωπική μου ζωή. Αποφάσισα να κρατηθώ λίγο ουδέτερα απέναντί του γιατί θα με επηρέαζε άμεσα στην κρίση μου. Ως ειδική για μένα συμμετοχή λοιπόν τα συγχαρητήριά μου.

  Δεν υπήρξε συμμετοχή που να μην με έβαλε να γράφω και να σβήνω τη ...βαθμολογία μου σας το λέω.

  Πάντα τέτοια Μαρία μου. Συγχαρητήρια σε όλους.

  Υ.Γ. Κατέθεσα τη βαθμολογία μου χωρίς καν να έχω διαβάσει τις λοιπές βαθμολογίες για λόγους αρχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βαθμολογία, αλλά και για το σχόλιο που πραγματικά απόλαυσα!
   Καλό μήνα να έχουμε!

   Διαγραφή
 26. Καλημέρα κι από μένα.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους,
  διαβάσαμε πολύ ωραίες ιστορίες και πάλι!
  3 βαθμοί στο 10 (έκλαψα....)
  2 βαθμοί στο 17 (γέλασα!)
  1 βαθμοί στο 6
  1 βαθμοί στο 2
  1 βαθμοί στο 12
  Μαρία μου, άψογη όπως πάντα!
  Καλή δύναμη στην καταμέτρηση.
  Πολλά φιλιά και καλό μήνα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πέτρα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
   Φιλιά πολλά και καλό μήνα επίσης!

   Διαγραφή
 27. Να μαι κι εγώ!! Καλό μήνα Μαράκι μου!! Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς που μας χάρισαν συγκίνηση και χαμόγελα!!
  3 βαθμούς δίνω στο 10. "Φτου ξελευτερία!"
  2 βαθμούς δίνω στο 22. Α+Τ=love
  1 βαθμό δίνω στα 8. Παιχνίδι, 9. Το σπίρτο, 1. Τα κεντήματα της Σωζίας

  Μπράβο σε όλους καλή επιτυχία και Μαρία μου καλή ξεκούραση να χεις κι ένα όμορφο σ/κ!!
  Φιλάκια πολλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαριλένα μου!
   φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

   Διαγραφή
 28. Υπέροχες συμμετοχές και αυτή τη φορά!
  Δίνω 3 βαθμούς στο 9 "Το σπίρτο"
  2 βαθμούς στο 19 "Αδιαμφισβήτητα"
  και από 1 βαθμό
  στο 15 "πρώτη φορά"
  στο 17 "Ταμείο" και
  στο 21 "Παραμύθι"

  Φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Μετά από μπόλικο σβήσε-γράψε η κριτική επιτροπή που αποτελείται από ...εμένα, αποφάνθηκε ότι πρέπει να δώσει συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετοχές και να βαθμολογήσει τα ακόλουθα:

  1 βαθμός: Συμμετοχή νο 4. Αναγέννηση
  ...Για την ελπίδα

  1 βαθμός: Συμμετοχή νο 19. Αδιαμφισβήτητα
  ...Για το πολύ πρωτότυπο σενάριο

  1 βαθμός: Συμμετοχή νο 8. Παιχνίδι
  ...Για τον κεντρομόλο έρωτα

  2 βαθμοί: Συμμετοχή νο 22. Α+Τ=love
  ...Επειδή θυμήθηκα

  3 βαθμοί: Συμμετοχή νο 9. Το σπίρτο
  ...Επειδή συγκλονίστηκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Πέτρο!
   Καλό Σαββατοκύριακο!

   Διαγραφή