Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μεγάλες προσδοκίες του κουρέματος

Όχι, δε θα ασχοληθώ καθόλου με την οικονομία. Απορώ πως σας πέρασε από το μυαλό. Δε θέλω καθόλου να σας ταράξω, ούτε να παραστήσω το  δελτίο ειδήσεων του μέγκα..μακριά από μας αυτά τα «σοβαρά» των δελτίων!!


Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με τρίχες. Που μπορεί ανάλογα και τα γονίδια, να είναι ίσιες ή σγουρές, αλλά  σε μένα διάλεξαν να είναι σπαστικές. Ούτε καν σπαστές.

Βλέποντας φωτογραφίες των παιδικών μου χρόνων, παρατηρώ πως και μέχρι σχεδόν τα 5 μου χρόνια, ήμουν κοντοκουρεμένη. Σε σχετική ερώτηση που έκανα παλιότερα για το παράδοξο του θέματος, πήρα την εξής αποστομωτική απάντηση: «για να δυναμώσει η τρίχα». 

Τρίχες δηλαδή!


Μέσα λοιπόν από ανυπόστατες θεωρίες που γίνονταν πράξεις και εκτελούνταν στο κεφάλι του κασίδη, συγνώμη στο κεφάλι μου, φτάνουμε αβίαστα στο απλό συμπέρασμα πως τα μαλλιά ή θα έχουν χοντρή τρίχα ή λεπτή από την αρχή. Δεν μπορείς να αλλάξεις το DNA ακόμα κι αν κυκλοφορείς κουρεμένος σαν πεζοναύτης μέχρι τα βαθιά γεράματα!!


Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μη χαρείς ποτέ τα μαλλιά σου και να έχει αποκτήσει ένα σταθερό εισόδημα ο κουρέας. Δε λέω, έτσι βοηθάς και την οικονομία (πώς στην ευχή χώθηκε αυτή πάλι εδώ, δεν ξέρω), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας!


Σιγά σιγά, κι αφού είδαν κι απόειδαν, το πήραν απόφαση οι δικοί μου πως δε θα γίνω ποτέ Ραπουνζέλ και τα μαλλιά μου δε θα χρειαστεί να σηκώσουν το βάρος κανενός πρίγκιπα, για να χρειάζεται να «δυναμώσουν» και τότε ακριβώς αποφάσισαν να με κάνουν να μοιάζω μαζί της και τα άφησαν στην ησυχία τους να μακρύνουν.

Ήταν η εποχή που η μαμά μου έβγαλε όλες τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες πάνω μου και κάθε λογής κοκαλάκι και στέκα της εποχής εκείνης (της παλιάς καλής εποχής όπως συνηθίζεται να αποκαλείται), έβρισκε ένα φιλόξενο καταφύγιο στα μαλλιά μου.

Ήταν λίγο της αφηρημένης τέχνης οι δημιουργίες της μαμάς, μια και τα κοτσιδάκια μου (όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες) ποτέ δεν ήταν ολόισια και τα τσιμπιδάκια έμπαιναν με μια αφαιρετική τεχνική που μείωνε αρκετά τον πληθυσμό των λεπτών μου μαλλιών.

Η μακριά μου κώμη όμως  κινδύνευε πολύ περισσότερο από ένα βρωμερό εχθρό. Τις ψείρες!!!

Συναγερμός έπεφτε στο σχολείο όταν άρχιζαν τα κρούσματα και πρόσεχα μάταια να μην κολλήσω μια και ήξερα την ταλαιπωρία που με περίμενε. Αφήστε που πάλι την πλήρωναν τα μαλλιά.
Ξαφνικά έχαναν σε μήκος και κέρδιζαν σε πλάτος από τα απανωτά χτενίσματα και τις κακουχίες που περνούσαν!


Με αυτά και με τα άλλα, επέζησαν κι αυτά κι εγώ μέχρι το γυμνάσιο, όπου με δική μου ευθύνη πια, άλλαζαν σχήματα κατά το δοκούν. Ώσπου κατέληξα να μοιάζω πάλι στο πεντάχρονο της φωτογραφίας, μια και προς το τέλος του γυμνασίου αποφάσισα να τα κόψω όσο πιο κοντά μπορούσα. Αποδείχτηκε πως μπορούσα να το παρακάνω. Μπήκα στο κομμωτήριο όλο προσδοκίες και βγήκα με μάτια πρησμένα από το κλάμα, μια και αυτό που είχα στο μυαλό μου μπαίνοντας, καθόλου δεν έμοιαζε με αυτό που είχα στο κεφάλι μου βγαίνοντας.

Κάπως έτσι πήρα το πρώτο μου σκληρό μάθημα για τις τρίχες.
Καλή μαθήτρια δε με λες όμως, μια και κατά καιρούς δοκίμαζα διάφορα κουρέματα.

Πάντα μα πάντα, οι μεγάλες μου προσδοκίες κατέληγαν σε απίστευτες τραγωδίες. Και κάθε φορά σαν να ήταν η πρώτη, θρηνούσα τις τρίχες που έχασα.


Μέχρι που πέρασε η ανυπόφορη δεκαετία του ογδόντα και άρχισε η φυσικότητα να σκάει πάλι μύτη δειλά δειλά. Μέχρι τότε είχε χαθεί κάπου ανάμεσα σε βάτες και κουπ που έμοιαζαν με θάμνους

Η Τζένιφερ Άνιστον γίνεται προς το τέλος της επόμενης δεκαετίας η απόλυτη σταρ του ισιώματος και δοκιμάζω σχεδόν όλα της τα κουρέματα. Οι προσδοκίες εδώ ψευτοεκπληρώνονται, μια κι έφευγα από το κομμωτήριο Τζένιφερ, αλλά γρήγορα γινόμουν σαν τρίο καρό και δύο κούπα, μια και δεν το έχω με το φτιάξιμο.

Η ωραιότατη κουπ έπαυε να φαίνεται ωραία και η ψευδαίσθηση πως αυτή τη φορά πέτυχε το εγχείρημα, έτρεχε στο σιφόνι μαζί με τα νερά του πρώτου λουσίματος. 
Η εικόνα που αντίκριζα όταν τελείωνα το στέγνωμα, ήταν κάτι ανάμεσα σε Τζένιφερ και "άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα". 
Αποφάσισα να το παίζω κουλ τα καλοκαίρια που δεν αντέχεται και το πιστολάκι και να καμώνομαι πως τα αφήνω τάχα δήθεν φυσικά. Βέβαια το φυσικό ήθελε πολύ αφρό για να γίνει οπότε μόνο φυσικό δεν ήταν.
Κι αν δεν κοιτούσα στον καθρέπτη καθόλου, σχεδόν πίστευα πως έχω σγουρό μαλλί. 
Τελικά αποδείχτηκε πως δεν άντεχα και τον αφρό μια και σε λίγες ώρες ήθελα πάλι να λουστώ για να φύγει, οπότε άφησα πίσω μου χωρίς ενοχές το "φυσικό".

Η κομμώτριά μου με βλέπει σπάνια, μια και καθόλου του κομμωτηρίου δεν είμαι, αλλά έχει καλό μνημονικό και θυμάται πως δε θέλω ούτε λακ ούτε τίποτα τέτοιο (εκτός αν το καλεί η περίσταση)  και μέχρι να λουστώ και να καταστρέψω τις προσδοκίες, μπορώ να το παίζω και Τζένιφερ και Αντζελίνα και Μπραντ Πιτ μαζί.
Έτσι. Επειδή για μια δυο μέρες τουλάχιστον, οι μεγάλες μου προσδοκίες για το κούρεμα θα ζουν ακόμα στο κεφάλι μου. Και μέσα του, αλλά προπάντων έξω του!
Ναι, καλά καταλάβατε. Κουρεύτηκα!!

74 σχόλια:

  1. Μεγιά το κούρεμα!!
    Μη στενοχωριέσαι, σκέψου άλλες που έχουν μαλλί αφάνα που δεν συμμαζεύεται με τίποτα ..
    Παρηγοριά θα μου πεις..
    Ε, ναι.. πάντα για να παρηγορηθούμε δεν σκεφτόμαστε πως υπάρχουν και χειρότερα;...
    Φιλιά πολλά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Χαχα....ναι, κάπως έτσι σκεφτόμαστε!!
      Καλό βράδυ..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!! Να θαυμάσουμε το υπέροχο καινούριο κεφαλάκι σου! Ήδη μας έχεις κεντρίσει πολύ την περιέργεια (τη δική μου, τουλάχιστον!). Με γεια σου και να το χαρείς...Αντζελίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...δεν έχει και μεγάλη διαφορά εδώ που τα λέμε από πριν...απλά έπρεπε να πάω για κούρεμα μια και είχα να πάω 7 μήνες!!
      Δεν έκανα καμιά μεγάλη αλλαγή, αλλά έχασαν λίγο σε μήκος...
      Σε ευχαριστώ πολύ...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Με γεια το κούρεμα !!των μαλλιών ,δεν λέω για της οικονομίας ...δεν πιστεύω να πήγε εκεί το μυαλό σου !
    Μια χαρά ήταν τα μαλλάκια σου ,ένα καημό τον έχω με τα μακριά μαλλιά ,που ποτέ δεν είχα !
    Μία φωτό όμως την θέλουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Απαπα...όχι της οικονομίας...με τίποτα δεν πάει εκεί το μυαλό!!
      Α, εντάξει δεν άλλαξαν και πολύ...απλά έπρεπε να πάρουν πάλι λίγο σχήμα..
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα στο φρεσκοκουρεμένο κοριτσάκι μας!!με τις υγείες σου βρε!!!!δεν παίζεται η ανάρτηση σήμερα...με ψόφησες στο γέλιο και θυμήθηκα κι εγώ τα δικά μου που με πήγαινη η μαμά για κούρεμα και μετά κλάμα για μιά βδομάδα..ούτε ένα πόντο δεν ήθελα να μου κόβουν..το ήθελα πολύ το μακρύ μαλλί-η Aniston όντως με επηρέασε κι εμένα στα ισιώματα και τα κουρέματα..έγραψε εποχή η άτιμη!!είχα μπεί πριν στις κοπελιές με τα σούπερ μενού τις φίλες μας food bloggers είχα χορτάσει με το μάτι φαγητό οπότε βλέπω τη δική σου με τις προσδοκίες και λέω εδώ είμαστε..γέλασα με την ψυχή μου..να το χαρείς το μαλλί και ναί ήρθε ο καιρός για ανανέωση...με φιλάκια άπειρα όπως πάντα!Υ.Γ..μπαίνω στην κουζίνα τώρα για να κάνω το ρυζότο σε στυλ γεμιστά της Κικής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Άνιστον ζει, αυτή μας οδηγεί!!...έχει κάνει από τα ωραιότερα κουρέματα, αλλά αυτή έχει και την κομμώτρια δίπλα της..εμείς?..τη θυμόμαστε μια δυο φορές το χρόνο..χαχα!!
      Εγώ που είμαι κι ανάποδη να δεις..τα είχα κοντά τα ονειρευόμουν μακριά, τα είχα μακριά, με έπιανε η τρέλα και τα έκοβα για να τα ξαναονειρεύομαι μακριά...πιο τρελή από μένα δε γίνεται!!
      ωωω...έφαγες ωραίο φαΐ σήμερα!!
      Καλό βράδυ...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. πώς κουρεύτηκες;; πώωωωωως;;; κοντό το αποκλείω!
    κι εγω την ιδια σχέση εχω με τα κομμωτηρια..ουτε λακ ,ουτε τίποτα!
    άτιμη παλιό....τριχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και το αποκλείεις...σιγά μην την ξαναπάταγα..χαχα!!
      Το πιο κοντό που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια ήταν ένα μακρύ καρέ!!
      Αυτό που δεν αντέχουμε τη λακ τι να λέει για μας?....ελπίζω μόνο καλά!!

      Διαγραφή
  6. χαχαχα! τι τελεια αναρτηση!!
    μεγια το κουρεμα! κ εγω χρειαζομαι αμεσα!

    φιλια πολλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!..να είσαι καλά!!
      Εγώ να δεις πως το χρειαζόμουν..χαχα!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  7. Χαχαχαχαχα! Μεγεια το κουρεμα!
    Κι εμενα κοντα παντα μου τα ειχαν. Απο τις ψειρες ωστοσο δεν γλιτωνα και περνουσα του Ιησου τα παθη να τις ξεφορτωθω! Οσο για λακ, αφρους κλπ ουτε να τα φτυσω.
    Εμενα ειναι ισιο το μαλλι. Τοσο ισιο, που οταν εκανα περμαναντ για να παρουν λιγο ογκο, δεν επιασε καλα κι ειχα μισο μαλλι μπουκλα και μισο πρασσο! Τελικα, κατεληξα να το ισιωνω!!!!
    Παντως δεν ειναι αληθεια οτι δεν δυναμωνει η τριχα. Μεχρι την εγκυμοσυνη ειχα τοσο λεπτα μαλλια που ηταν αδυνατον να τα αφησω πιο μακρια απο το υψος των ωμων χωρις να μοιαζουν πεντε τριχες ολα κι ολα. Το σιδηρο αγαπη μου κανει θαυματα! Πηρα για 9 μηνες και το μαλλι μου τωρα ειναι αγνωριστο, φτανει μεχρι σχεδον τη μεση μου (φτου σκορδα!)
    Αληθεια, εσυ πως τα εκοψες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
      Έτσι θα ήθελα κι εγώ να είναι...ολόισιο...ή έστω σγουρό...να έχει αποφασίσει βρε παιδί μου...το δικό μου είναι αναποφάσιστο!!
      Τα δικά μου αν δεν τα ισιώσω λίγο φουντώνουν..χαχα!!...είναι λεπτή η τρίχα, αλλά πέντε τρίχες δε θα τα έλεγες...αγαπημένο μου εργαλείο στο κομμωτήριο είναι το ψαλίδι αραιώματος!!
      Δεν έκανα και καμιά μεγάλη αλλαγή...τα κόντυνα λίγο...συντήρηση θα το έλεγα μάλλον..χαχα...
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Να ναι καλά η Αγια Τάμτα που έφερε το σγουρό ξανά στη μόδα το ένδοξο 2003...

    Πφ τρίχες...

    Με γειά το κούρεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτή ούτε που μου πήγε στο μυαλό!!!...μα να μιλάω για τρίχες και να ξεχάσω την Αγία Τάμτα?..χαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Τι μου θύμησες τώρα! Ένδοξα παιδικά κουρέματα που με έκαναν να μοιάζω με πρόβατο και να κλαίω με μαύρο δάκρυ!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόβλημα με τα μαλλιά μου ευτυχώς ποτέ δεν είχα..ίσια από τη φύση τους ότι και να τους κάνω δεν παθαίνουν τίποτα!!Περιμένω κι εγώ φωτογραφία για να θαυμάσω το καινούριο σου κούρεμα Μαράκι!!!:)
    Μεγειά και να το χαρείς!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια μαλλιά θα ήθελα να έχω...απροβλημάτιστα..χαχα!!
      Εδώ που τα λέμε μάλλον σας έκανα να έχετε εσείς μεγάλες προσδοκίες για το κούρεμα...δεν είναι και πολύ διαφορετικά εδώ που τα λέμε!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Ααα,χαα,χα,χαα! Πεθανα στο γέλιο! Αυτό με τις μαμάδες είναι ένα θέμα! Χααα,χα,χαα,χα!
    Το μαλλί για 'μένα είναι φετίχ! Με μια χτένα στο χέρι είμαι κι έχω αρκετά μακριά μαλλιά, οπότε καταλαβαίνεις πόοοοσο πολύ ασχολούμαι με τις τρίχες!
    Απόλαυσα κάθε λέξη της ανάρτησής σου! Να είσαι καλά Μαρία μου και με γειες το κούρεμα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για μένα θα ήταν φετίχ αν είχα όμορφα μακριά μαλλιά...όσο για τις μαμάδες όχι να το παινευτώ, αλλά είμαι η πιο κουλ μαμά που ξέρω...(μη γελάς σε βλέπω)...μπορεί να έκανα ό, τι ήθελα στα μαλλιά της κόρης μου μέχρι κάποια ηλικία, αλλά είχα γούστο...ε τώρα γέλα!!!..χαχα!!
      Σε ευχαριστώ πολύ..να είσαι καλά...φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  12. Μου πάτησες τον κάλο σήμερα με οσα έγραψες. Μεγάλος καυμός, και πολλά κλάματα μετά απο κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο οταν ήμουνα παιδί αλλά και τώρα δεν πάω πίσω. Τώρα κλαίω τα λεφτά μου κάθε φορά που αποφασίζω να φτιάξω λίγο τα μαλιά μου για κανένα γάμο δηλαδή αλλοιώς δεν θα με έβλεπε η κομμώτρια.
    Πάντως με γειά το κούρεμα.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω...μέχρι κάποια ηλικία και τραγί να με κούρευαν δε με ένοιαζε καθόλου..στα πέντε μου ας πούμε ήθελα μόνο να μην με ενοχλούν τα μαλλιά..σιγά σιγά άλλαξαν όλα, μεγαλώνοντας...
      Κι εμένα η κομμώτρια σπάνια με βλέπει...μόνο που δεν ξανασυστηνόμαστε κάθε φορά..χαχα!!
      Σε ευχαριστώ πολύ...φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  13. ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΥΩ ΚΟΝΤΑ , ΗΣΥΧΑΣΑ!
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΦΡΟ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε έχω δει (σε φωτογραφίες) και μπορώ να πω πως είσαι από τις γυναίκες που τα κοντά μαλλιά τους πάνε πολύ!!
      Δεν πάνε όμως σε όλες...αν μου πήγαιναν, να είσαι σίγουρη πως θα ακολουθούσα το παράδειγμά σου όσο κι αν μου αρέσουν τα μακριά μαλλιά!!
      Σε ευχαριστώ πολύ...φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  14. Γιατί κουρεύτηκες;
    Δε θα μας κουρέψει όλους τζάμπα η τρόικα;;
    Με γεια με γεια!!!

    Φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην είναι τζάμπα της Τρόικας...χρυσό θα το πληρώνουμε μια ζωή!!
      Σε ευχαριστώ πολύ...φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  15. Χαχα, ωραίαο κείμενο Μαράκι μου... εγώ είμαι πολύ του κομμωτηρίου (όχι ότι πάω συχνά) αλλά μου αρέσει να αλλάζω συνέχεια... αν δεν είχα τον κέρβερο άντρα μου (όσον αφορά στα μαλλιά) θα έκανα πιο πολλές αλλαγές... αλλά του αρέσουν μακριά και έτσι παρόλο που ποτέ δεν λέει τίποτα αρνητικό... το βλέπω στο βλέμμα του,χιχι! Με γεια το κούρεμα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Παλιότερα κι εμένα μου άρεσαν οι αλλαγές..γι' αυτό κι έζησα τόσα πολλά δράματα..χαχα!!
      Τώρα δεν κάνω πια δραστικές αλλαγές..."μικροεπεμβάσεις" θα τις έλεγα..
      Όσο για τους άντρες, πραγματικά δε θέλουν να κόβουμε τα μαλλιά ή να τα αλλάζουμε συχνά...
      Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. αχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!
    Όλο αυτό για να πεις στο τέλος... "κουρεύτηκα"!
    Είσαι απίστευτη!
    Έχω ερμηνεία: φταίει το ζώδιο! Σαν να περιέγραφε η αδερφούλα μου (τοξότης θυμίζω κι αυτή).

    Αντιθέτως εγώ ... δεν κάνω αλλαγές, δεν πάω κομμωτήρια,κουρεύομαι μόνη μου χτενίζομαι μόνη μου κι έχω την ευθύνη της κατσαρής τρίχας μου! αχαχαχα!

    Κουρασμένη σήμερα πολύ μα φεύγω γελώντας! Φιλιάααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να το πω με λίγα λόγια..χαχα!!
      Το ζώδιο...αυτός είναι ο ένοχος....θα συμφωνήσω απόλυτα!!!
      Α μια φορά όταν είχα αφέλειες και βαριόμουν να πάω στο κομμωτήριο αποφάσισα να τις κόψω μόνη μου...δε σου λέω πως έγινα...πώς είναι η Αμελί?...καμιά σχέση...τραγάκι ήμουν..από τότε δεν ξανάπιασα ψαλίδι...
      Χίλιες φορές να είχα κι εγώ κατσαρά μαλλιά...παρά αυτό το περίεργο που δεν ξέρει τι είναι...τόσο δύσκολο ήταν να αποφασίσει αν θα γίνει ίσιο ή σγουρό?
      Φιλιά πολλά κι ελπίζω να ξεκουράστηκες λίγο!

      Διαγραφή
  17. Με γεια το μαλλί !!! Είμαι σίγουρη ότι είσαι μια κούκλα !!!

    Και πολύ καλά τα λέει η Τζίνα πιο πάνω !!! Ξέρεις τι τραβάμε εμείς οι αφάνες ;;; Των παθών μας τον τάραχο !!!
    Περνάω μεγάλη φάση κρίσης με το αφανο-μαλλί μου. Τόσο μεγάλη που σκέφτομαι να το κόψω έτσι:
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTC4tvalLkmuOBXwBxJVwrW_P5bSznrNBdjYoqJrK3GpaS_XO0cYw

    Ή έτσι:
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTARcZlurL2fCFRs5lxZZiDbIlzI5-40TjcvkNXmXE79xfvGRPF
    για να ησυχάσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ...η σιγουριά θα σε φάει εσένα...χαχα!!!..καλού κακού μην το παίξεις στο στοίχημα...!!
      Το πρώτο είναι πολύ κοντό!!...αλλά είναι ωραίο...χμμμμ...και το δεύτερο μακρύ δεν το λες, αλλά είναι όμορφο κι αυτό...
      Στα αλήθεια όμως σκέφτεσαι να πάρεις τόσο μεγάλη απόφαση?...μου θυμίζουν λίγο τη φορά που το είχα παρακάνει..χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Με γιες. Με γιες.
    Παω δυο φορες το χρονο κομμωτηριο,στην καλυτερη τρεις. Οι κομμωτριες με εκνευριζουν ταμαααλα. Τις λες,ενα δαχτυλο παρτα μου και βγαινεις αγορε...
    Χαχα,φιλια πολλα Μαρακι :))

    Kwnnie!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Δεν με εκνευρίζουν οι κομμώτριες, δηλαδή η δική μου δε με εκνευρίζει, αν και θα ήθελα να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να κάνει και θαύματα..χαχα!!
      Κι εγώ δυο τρεις φορές το χρόνο πάω...που να βρει μετά το θάρρος η γυναίκα να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες..
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  19. Από τις πιο εμπνευσμένες αναρτήσεις που έχω διαβάσει!!! χαχαχα...είσαι φοβερή!
    Με γειά το κούρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τις πιο εμπνευσμένες αναρτήσεις που έχω διαβάσει!!! χαχαχα...είσαι φοβερή!
    Με γειά το κούρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!
    Μου΄φτιαξες τη μέρα, να΄σαι καλά!
    Σου στέλνω τα φιλιά μου...
    ***Αννιώ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Να είσαι καλά...σου στέλνω κι εγώ τα δικά μου φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Ωραία ανάρτηση !!!!Ευτυχώς,πού από μικρή,έκανα κουμάντο στό κεφάλι μου ,εγώ!!!Η μητέρα μου δέν μάς ζόρισε ποτέ,σέ τίποτα!!Μέ γειά τό κούρεμα Μαρία μου!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Ούτε εμένα με ζόριζε η καημένη, απλά τότε δε με πολυένοιαζε κιόλας....όταν άρχιζε να με νοιάζει τράβαγα τα μαλλιά μου από αυτά που τους έκανα εγώ..χαχα!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. Με γεια σου....
    Εγώ το μακρύτερο μαλλί που είχα ποτέ ήταν καρέ...
    Βλέπεις ούτε πολύ, ούτε πλούσιο ήταν ποτέ και οι τρίχες λεπτές και αδύνατες.
    Όμως το βάψιμο βοήθησε λίγο να σκληρήνουν και να αποκτήσουν όγκο.
    Η δουλειά και το λούσιμο κάθε πρωί με έκαναν να τα έχω σχεδόν πάντα κοντά.
    Τώρα τα έχω αφήσει χωρίς μπιστολάκι και νομίζω πως έχουν βρει τη δύναμή τους και τον όγκο τους μόνα τους.
    Την τελευταία φορά όμως που πήγα για κούρεμα βγήκα σαν τραγί...
    Βλέπεις είχε έμπνευση ο κομμωτής να με κάνει να μην βλέπομαι.
    Φαντάσου ότι έχουν περάσει 2 1/2 μήνες και ακόμη να συνέλθουν...
    Μου έκανε οικονομία ο άνθρωπος και αποφάσισε να μην με αφήσει να τον απατήσω με άλλο κομμωτή ή κομμώτρια όσο θα είμαι διακοπές...
    Όμως μετά απ' αυτό που μου έκανε το διαζύγιό μας μάλλον θα είναι οριστικό...
    Και δεν ξέρω που να βρω κάποιον που να μην δαγκώνει από τιμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φλώρα μου!!
      Καταλαβαίνω τι εννοείς...άσε ακόμα θυμάμαι την τελευταία φορά που έγινα τραγί....καλοκαίρι 2007..χαραγμένο στη μνήμη ανεξίτηλα...έλειπε η δική μου κομμώτρια και πήγα αλλού...και το πλήρωσα ακριβά!!
      Και σε χρήμα και σε ψυχική οδύνη!! και παίρνει καιρό να ξανάρθουν στα "ίσια" τους..
      Η δική μου είναι οικονομική, αλλά δε νομίζω να σε συμφέρει να έρχεσαι εδώ για κούρεμα...χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Καμιά φωτογραφία δεν τραβήξαμε στο μπαρμπέρικο;
    Τα ψαλίδια, τον "βοηθό", τις κομμένες τρίχες στο πάτωμα;
    Τα χέρια της κομμώτριας ή τους λουτήρες;
    Χαχαχα... Μαράκι με γεια το νέο μαλλί!
    Κι εγώ σαν και σένα, έχω μαλώσει με τα κομμωτήρια (τοξότης είσαι; θα τόχει το ζώδιο φαίνεται)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...καμιά όμως!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!....είμαστε τρεις τοξότες σε αυτή την ανάρτηση και καμιά μας δεν είναι του κομμωτηρίου..άρα τόχει το ζώδιο!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Σα λιοντάρι λατρεύω τα μαλλιά μου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες,..χμμ..το έχουν αυτό τα λιονταράκια...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  26. Το οτι θα γελούσα τόσο πολύ με τις τρίχες δεν το φαντάστηκα , διάβασα τα σχόλια , ε ναι χρειαζόταν . Τρίχες θα πεις ! Ούτε κουρεμα αλλάζω , ούτε χρώμα , ούτε κομμωτήριο , φοβάμαι σου λέω !!!
    Μια φορά την πάτησα με τραγοκουρεμένο . Απαπα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι να μη φοβάσαι?..τόσες τρομακτικές ιστορίες ακούμε για τρίχες..χαχα!
      Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που δεν την έχει πατήσει ποτέ...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  27. Επιτέλους και μια ανάρτηση που δεν φοβάται να μιλήσει για τρίχες... εσύ όμως Μαρία μου δεν λες τρίχες, μιλάς για μαλλάκια και τα λες τόσο όμορφα!
    Αυτό που έχει σημασία είναι η γνώμη των παιδιών σου και φυσικά και του καλού σου!
    Με υγεία πάνω απ΄ όλα, εξάλλου μετά τη θάλασσα ένα κουρεματάκι είναι πάντα απαραίτητο, εγώ το έκανα πριν πάω διακοπές και πρώτη φορά ήταν τόσο κοντά! (είδες τις φωτό!)
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η ανάρτηση τα λέει έξω από τα δόντια..δε φοβάται να πει τρίχες..χαχα!!
      Τα δικά μου είναι πιο μακριά..δεν τα έκοψα πολύ, απλά έπρεπε κάποια στιγμή να δουν κι αυτά λίγο ψαλίδι..
      Φυσικά και τις είδα τις φωτό και πολύ τις χάρηκα!!
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  28. Ξέρεις πόσες κομμώτριες έχω αλλάξει επειδή βλέπουν μακρύ μαλλί και κόβουν αλύπητα; Αποτέλεσμα; Πάλι δεν έχω κομμώτρια!! :)) Τα τελευταία χρόνια μόνη μου τα βάφω, μόνη μου τα φτιάχνω!! Να μπορούσα να τα κουρέψω κιόλας!! χαχαχα Καλό ξημέρωμα Μαράκι!! Πολύ απόλαυσα την ανάρτησή σου!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α η δική μου σέβεται τα μακριά...λυπάται να τα κόβει και ίσως γι΄αυτό γλιτώνουν τα δικά μου...χαχα!!
      Να είσαι καλά..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  29. Απολαυστική η ανάρτησή σου! Μου θύμησες και τα δικά μου.
    Μακρύ μαλλί που κόβεται για ψείρες αγορέ στα 6 μου! Από τότε και ως τα 14 προσπαθούσα απεγνωσμένα να τα μακρύνω αλλά δεν....Τελικά τα κόβω κοντό καρέ και από τότε μάκρυναν πάρα πολύ ώσπου τελικά τα έκοψα ασσύμετρο καρέ μετά την γέννηση του 2ου παιδιού αφού ήμουν συνεχώς με αλογουρά! που χρόνους για φροντίδα μαλλιών. Με βόλεψαν πάρα πολύ και δεν σκέφτομαι έστω και μετά από 5 χρόνια που τα έχω να τα ξαναμακρύνω. Μπελάς μεγάλος το μακρύ!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Νομίζω πως το καρέ είναι μια πάρα πολύ καλή λύση...μου αρέσει το καρέ κι αν τα έκοβα αρκετά, έτσι θα τα έκοβα...
      Και το μακρύ μου αρέσει όμως...χμμ..όπως καταλαβαίνεις είμαι διχασμένη!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  30. Με γεια το κούρεμα!
    Θέλουμε φωτογραφία να σε δούμε.
    Ολα αυτά που περιέγραψες για τα παιδικά σου χρόνια σε σχέση με το μαλλί νομίζω ότι είναι εμπειρίες όλων μας.
    Χριστέ μου τι μας θύμισες!!!
    40 πυρετό είχα κάνει επειδή μου τα έκοψε η μάνα μου και ο γιατρός της έλεγε τι του κάνατε του παιδιού.
    Μπελάς το μακρύ μαλλί αλλά τρελαίνομαι.
    Δεν θα μπορούσα ποτέ να τα κόψω πολύ κοντά.
    Απωθημένα βλέπεις!
    Χαχα!!
    Φιλιά πολλά και περιμένουμε φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Ναι, λίγο πολύ όλοι ζήσαμε τέτοιες καταστάσεις με τα μαλλιά...τόσο τραυματική εμπειρία δεν έχω, ή μάλλον έχω με τα μαλλιά της κόρης μου...θα ήταν 4 χρονών με πανέμορφο μακρύ μαλλί όταν τη στείλαμε λίγες μέρες στην πεθερά...νομίζω πως έπαθα εγκεφαλικό όταν μου την έφερε με κοντό καρέ...χαχα...φυσικά τα ξαναμακρύναμε!!
      Φιλιά πολλά!!...χμμ...θα κοιτάξω να βγάλω μια κι επιμένετε, αλλά όπως είπα και παραπάνω, μάλλον έχετε μεγάλες προσδοκίες..χαχα!!

      Διαγραφή
  31. Καλέ με' γεια το νέο κούρεμα!!!
    Εμένα να ξέρεις πως με έβγαλε από το μαρτύριό μου εκείνη η αφάνα κουπ που είχαν κάνει μια εποχή στην Τάμτα, αποφάσισα πως είναι κρίμα άλλες να το προσπαθούν τόσο όταν εμένα μου βγαίνει τόσο φυσικά και βρήκα την υγειά μου ;-)
    Την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!
      Προσωπικά μου αρέσουν οι αφάνες όταν είναι ορίτζιναλ και όχι σαν τη δική μου που όταν δεν ξέρει προς τα που να κάνει γίνεται και τύπου αφάνα...χαχα!
      Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  32. Με γεια!!!!
    Απολαυστική η ανάρτησή σου!
    Τα μαλλιά μου τα έχω μακριά από... ούτε θυμάμαι από πότε. Από πάντοτε!
    Από ορισμένες κομμώτριες όμως κατά καιρούς, έπαθα βαριά ψυχολογικά τραύματα (ή αλλιώς ψυχικά τραλαλά, διότι έλεγα κόψιμο 2 πόντους και έφευγαν 12). Πλέον έχω κρατήσει μία που την αγαπάω, γιατί αγαπάει κι εμένα και τις τρίχες μου, χαχα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σου την έδωσε ποτέ να πας να κουρευτείς και μετά να κλαις κι εσύ?..χαχα!
      Η αλήθεια είναι πως πολλές κομμώτριες το παρακάνουν..άλλο να θες να τα κόψεις κι άλλο να στα κόβουν με το έτσι θέλω!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  33. Αν και έχω τρέλα με τα μαλλιά μου (απεχθάνομαι το κομμωτήριο! Για την ακρίβεια το βαριέμαι!!
    Αν έχω αλλάξει κομμώτριες και κομμώτριες και κομμωτήρια... Λατρεύω στην γυναίκα το μακρύ μαλλί και μισώ όταν το κάνουν κοντοκουρεμένο, τύπου "αγορέ"... ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Τώρα από εβδομάδα θα πάω για κούρεμα και όλα τα συναφή επειδή ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για αλλαγές... αν και το μαλλιί μου δεν είναι καθόλου εύκολο... είμαστε στην κόντρα συνέχεια. Χαχα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν γυναίκες που τους πηγαίνει φοβερά το αγορέ...ώρες ώρες εύχομαι να ήμουν απ' αυτές γιατί θα ήταν τεράστια ευκολία..βέβαια τότε θα ήθελα συχνό κούρεμα και θα πήγαινα συνέχεια στο κομμωτήριο...ενώ τώρα μια στο τόσο έτσι για να τα ξεγελάω (τα μαλλιά) πως τα νοιάζομαι και λίγο..χαχα!!
      Αν δεν είναι εύκολο το μαλλί σου, είναι σαν τα δικό μου..λες να βάλουν ποτέ μυαλό ή θα συνεχιστεί η κόντρα μας για πάντα?..χαχα!

      Διαγραφή
  34. ΧΑΧΑΧΑ!!!Απολαυση σκετη εισαι ετσι που τα περιγραφεις....
    ποσο λατρευω τους ανθρωπους που αυτοσαρκαζονται, ασε που εχω περασει παρομοια σεναρια με τα ερ'μα τα μαλλακια μου....
    Εγω καπου εκει στο γυμνασιο-λυκειο λουζομουν και με βρεγμενο κεφαλι και (ακουσον-ακουσον!!!) βραστα (!!!!!)ρολλα κοιμωμουν τα βραδυα, μπας και τα δω να γυρνανε καποτε και τα αριστερα και τα δεξια τσουλουφια προς τα μεσα!!! Γιατι συνηθως η μια πλευρα ηταν προς τα μεσα και η αλλη προς τα εξω... :ο(
    Τι πλακα θα ειχε αν καθε μια μας εγραφε μια ιστορια για το τι εχει περασει το κεφαλακι της απο παιδι ως τωρα....χαχαχα!!!
    Ειχα αναγκη να γελασω αποψε! Σε ευχαριστω.... ;ο)
    Καλη Κυριακη!!!
    Vailie*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aααααα και...... με γειαααααα!!!!!!!!!! ξεχασα να σου πω! :οP

      Vailie*

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Το έκανες κι εσύ αυτό?... έπεφτα κι εγώ με βρεγμένο κεφάλι, χωρίς τα ρολά όμως....δε λένε μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος?...ε, εγώ δε συμφωνώ...χαχα!! ...λουζόμουν κάθε βράδυ όμως κι ακόμα έχω την γκρίνια της μαμάς, στα αυτιά μου που φοβόνταν μην κρυώσω...με τόσο λούσιμο απορώ πως έχουμε ακόμα μαλλί..χαχα!!
      Να είσαι καλά...χαίρομαι πολύ που γέλασες...!!

      Διαγραφή
  35. μεγιές μεγιές !!! Πολύ ωραία μας περιγράφεις το θέμα σου με τις τρίχες, κι εμένα έτσι σπαστά-σπαστικά είναι τα μαλλιά μου με λεπτή, αδύνατη τρίχα. Πονεμένη ιστορία το μαλλί, συμφωνώ σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, μα αυτό το κούρεμα έγινε παλιά...κατάφερα να σας μπερδέψω όμως!...χαχα!
      Πονεμένη ιστορία δε λες τίποτα!!

      Διαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, μα δεν κουρεύτηκα...και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται λίγο συμμάζεμα τα σπαστικά μου μαλλιά...χαχα!
      Σας μπέρδεψα κοινοποιώντας παλιότερη ανάρτηση!

      Διαγραφή