Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ένα "Μεγάλο"... καθυστερημένο Weekly Moodboard (18)


Η Μεγάλη εβδομάδα είναι πια παρελθόν. 
Κύλισε με χρυσά ηλιοβασιλέματα και με άρωμα αλμύρας που ανακατεύτηκε με τα αρώματα των λουλουδιών και των κουλουριών. Είχε και μια προσδοκία Ανάστασης.
Κάποιοι έκαναν εκστρατείες για τη διάσωση των "αρνιών αρνιών", άλλοι έφαγαν και τον τσοπάνη κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί ενώ θέλω να φάω σαν τρελή αρνάκι, όταν φτάνει εκείνη η ώρα δεν μπορώ να φάω όσο θα ήθελα να φάω!
Και όχι, τα αρνιά δεν είναι κατοικίδια!! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι κτηνοτρόφοι τα εκτρέφουν για πολλούς λόγους όπως λέγαμε και στο δημοτικό. Για το μαλλί, το γάλα, το βούτυρο, το γιαούρτι και...εδώ σας θέλω ψύχραιμους...το κρέας!!!!!!!..
Αν κάποιος πίστευε (δες Κανάκη..κι εδώ γελάμε!!) πως οι τσοπάνηδες τα έχουν για κατοικίδια που τα ψυχαγωγούν παίζοντας φλογέρα, ή μας δουλεύει, ή....μας δουλεύει (άλλη εξήγηση δεν υπάρχει)!!!
Προφανώς θα τάραξε τα θαλασσινά αυτός, γιατί για τη σωτηρία του αστακού δεν έβγαλε άχνα!
Έριξε μετά κι ένα "ψαγμένο" βίντεο ξεπέτα γιατί ποιος κάθεται να κάνει ολόκληρη εκπομπή Μεγαλοβδομαδιάτικα κι έφυγε να κάνει Ανάσταση ήσυχος πως έκανε το χρέος του ξυπνώντας τους "αμνούς" και φέτος.
Αλλά έτσι κάνουν οι "ψαγμένοι"...τα βάζουν με το σύστημα. Κι αυτό το σύστημα όμως!!...Τι ανάποδο πράγμα που είναι! Σαν κινούμενη άμμος τους ρουφάει κάτι τέτοιους. Κι εκεί λίγο πριν εξαφανιστούν να παίξουν ρακέτες με το αφεντικό, βγάζουν το κεφαλάκι τους και λένε διάφορα επαναστατικά και άλλα κουλά!
Συγνώμη, αλλά είδα την εκπομπή, εεε...τον κακό πρόλογο του έτοιμου κλεμμένου βίντεο εννοώ, πριν φύγω ακόμα κι από τότε αναρωτιέμαι αν σοβαρολογούσε ή μας έκανε πρωταπριλιάτικη φάρσα καθυστερημένα.
Ούτε θυμάμαι πως έπεσα πάνω της μια και εδώ και καιρό αποφεύγω την τηλεόραση σαν κατάρα. Έπεσα όμως και μετά έβλεπα εφιάλτες με τον Κανάκη-σούπερμαν  να έρχεται πετώντας σαν σίφουνας και να αρπάζει τη σούβλα πριν προλάβω να φάω, να παίρνει τα αυγά πριν προλάβουν να φάνε οι άλλοι (τίγκα στη χοληστερίνη κι αυτά κι αν ήταν δίκαιος, εδώ που τα λέμε, θα έβγαζε κι ένα λόγο για τα δικαιώματα της κότας στα αυγά της ) και να μας αφήνει μόνο τα μαρούλια.
Άντε κάνε Πάσχα με μαρούλια!!!...
Ουφ, το έβγαλα από μέσα μου κι ησύχασα!! 
Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά με υγεία και οι χορτοφάγοι ας με συγχωρέσουν για τις "βάρβαρες περιγραφές"(ο Κανάκης ας μη με συγχωρέσει...του το επιτρέπω...άσε που δεν ξέρω αν είναι καν χορτοφάγος ή γιαλαντζί σωτήρας)!

Χρωστάω και την κλήρωση του giveaway. Θα την κάνω αμέσως μόλις επιστρέψω! Ελπίζω να με συγχωρέσετε και για αυτή την καθυστέρηση...


Η ιδέα των Weekly Moodboards ανήκει στην Lyriel
Συμμετέχουν τα ιστολόγια:
myStickland
mytripssonblog
beloved-ideas
craftland
smilies*
Άποψη Τέχνης
everydayhappyhome
365 Days of bliss
  Κερασόπιτες

41 σχόλια:

  1. Χαχαχα!
    Μαράκι μου γέλασα πολύ!
    Μια χαρά τα είπες και ξεθυμάναμε και εμείς μαζί σου!
    Χριστός Ανέστη κοριτσάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!!...υποθέτω πως αγαπάς κι εσύ τα αρνιά με τον τρόπο που τα αγαπώ κι εγώ..χαχα!!
      Αληθώς Ανέστη!!...χρόνια πολλά!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. χρόνια πολλά χριστός ανέστη....να σαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!!
      Χρόνια πολλά με υγεία!!
      Αν δεις την απάντηση, πες μου σε παρακαλώ ποιο μπλογκ έχεις γιατί δεν μπορώ να το βρω..συγνώμη κι ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
    2. homemade-panayiotis.blogspot.gr
      να σαι καλά ευχαριστώ και εγώ χάρηκα

      Διαγραφή
  3. Πολλές ευχές.Τέλειες εικόνες,με έκανες και γέλσα...που έφαγαν τον τσομπάνη; όσο για το θέμα των κατοικίδιων αρνιών εγώ για αυτό ακριβώς το λόγο τρώω κατσικάκι....Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταποδίδω τις ευχές!!
      Χαίρομαι που γέλασες...από όσο ξέρω είναι χαριτωμένα τα αρνάκια, αλλά και τα κατσικάκια δεν πάνε πίσω..φιλιά και χρόνια πολλά με υγεία!

      Διαγραφή
  4. Και όμως μικρός είχα ένα κατοικίδιο αρνάκι στον κήπο του σπιτιού μου και περνούσαμε ανέμελες ώρες παίζοντας... Μυστηριωδώς εξαφανίστηκε το Πάσχα και από τότε νοιώθω ότι το έχω πάντα μέσα μου!

    Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι εγινε; Τι επεισοδια εχω χασει παλι; (στην κυριολεξια)

    Αν δε το εχεις αρχισει ακομα, ξεκινα Game of Thrones και ασε την ελληνικη τηλεοραση να χαιρεται.

    Να περνας καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα το σπουδαίο δεν έγινε..απλά έπεσα πάνω στην παράκρουση του Κανάκη και το θυμήθηκα μια εβδομάδα μετά..χαχα..είναι αυτό που λένε "όταν θυμάμαι χαίρομαι"
      Αυτό θα το δω..άσε που το έβλεπε κι ο γιος μου και έχω όλα τα επεισόδια μέχρι τώρα...καιρός να το ξεκινήσω..κι εσύ να περνάς καλά..φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Mαράκι μου συγνώμη αλλά απέχω από τηλεόραση και δεν έχω άποψη περί του θέματος.
    Ήρθα μόνο να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλά και να σου πω για άλλη μια φορά πως οι φωτογραφίες σου παραπέμπουν σε επαγγελματία του είδους. Δεν θα βαρεθώ να στο λέω...

    Να'σαι καλά και να φωτογραφίζεις κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές σου!!
      Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία σου εύχομαι!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαρία μου!
    Η απουσία ήταν αισθητή!
    Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη κοπέλα μου!
    Δεν έχω ιδέα για το βίντεο που λες αλλά διαβάζοντας λίγο φέις αυτές τις μέρες είδα πολλούς να κάνουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε αρνιά, κοκορέτσια και πραγματικά σιχάθηκα και το έκλεισα θλιμμένη το ρημάδι! Δεν τρώω αρνί ούτε κοκορέτσι αλλά συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις σου! Δεν θα βάλω με τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μου προκειμένου να δείξω ότι είμαι προοδευτική!
    Σε φιλώ εδώ γιατί θα συνεχίζω να γράφω ( εγώ πάλι έγραψα τους "Δικαστές" χτες εξαιτίας της οργής μου)!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου έστελνες κανένα λινκ να γελάσω λίγο?...είναι τάση δηλαδή...μοντερνιά...χαχα...κι εγώ που νόμιζα πως ο Κανάκης έπαθε παράκρουση!!
      Έχω ιδέα όμως..π.χ. σιχαίνομαι τα τυριά..πολύ όμως!!!..λες να ξεκινήσω εκστρατεία για τη σωτηρία Μου?χαχα!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου..εύχομαι και σε σένα χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα,χρόνια πολλά,αληθως ο κυριος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!!
    Γέλασα πολύ αν και δεν είδα αυτό το σκηνικό, κατάλαβα περί τίνος πρόκειται! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για κάτι τέτοιους που το παίζουν μάγκες εκ του ασφαλούς σε πολλά..
    Ούτε εγώ τρώω αρνί κλπ σαν την Αριστέα μας..Γενικά δεν μου αρέσει ούτε το έθιμο του σουβλίσματος αλλά αυτές τις ξαφνικές επιθέσεις που δημοσιεύονται τις θεωρώ γελοίες και υποκριτικές!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!!
      Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!
      Εκ του ασφαλούς δε θα πει τίποτα!!!!...πιο ασφαλής "πεθαίνεις" που θα έλεγε κι αυτός!
      Ξαφνικά δεν ήξερα από που μου ήρθε..λυπήθηκαν λέει τα αρνιά...τους τσοπάνηδες δεν τους λυπούνται καθόλου, αλλά ποιος νοιάζεται?..αυτοί είναι άνθρωποι και όχι τόσο χαριτωμένοι όσο τα αρνιά..χαχα..
      Μόνο η κτηνοτροφία έμεινε σε τούτο τον τόπο και πάνε να τη χτυπήσουν κι αυτή με κάθε τρόπο!!..μέχρι που ανακάλυψαν πως το Πάσχα βλάπτει την υγεία!..και καλά τώρα..λες και οι γαρίδες που κατεβάζουν αμάσητες δεν είναι τίγκα στη χοληστερίνη...
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. φέτος δε βλέπω καθόλου tv ,αλλά και όταν έβλεπα κοιμόμουν εκείνη την ώρα...τώρα λιγουρεύω τα κουλουράκια σου ,γιατί λόγω δίαιτας αρνήθηκα να πάρω απο τη μάνα μου(αυτά τα πασχαλιάτικα δεν μπορώ να τα πλάσω βρε παιδί μου!40 χρόνια δίπλα στη μάνα μου και δεν μπορώ ,σου λέω!στη δε Κάσο ,δεν τα ξέρουν αυτά τα κουλούρια,καμια δεν τα φτιάχνει!)
    Χρόνια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε που δεν μπορείς...δε σε πιστεύω!!
      Αφού κάνεις δίαιτα όμως, μην προσπαθήσεις τώρα, γιατί θα τη χαλάσεις..χάσε πρώτα τα κιλά που θες και μετά μπορείς να τα ξαναπάρεις..χαχα!!
      Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Μαρία!!Χρόνια πολλά!!Τηλεοραση,μόνο καμμιά ταινία,τίποτα άλλο!!Καί τού χρόνου τά πασχαλινά!!Καλά νά περάσης!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις...αλλά έλα που μια στο τόσο όλο και κάποιος θα την ανοίξει τη ρημάδα και τα βλέπω κι εγώ που συγχύζομαι εύκολα..χαχα!
      Χρόνια πολλά με υγεία κι αγάπη!!

      Διαγραφή
  12. Χριστος Ανεστη Μαρια μου!!!πολυ ομορφες οι φωτογραφιες σου...!!!ειδα και εγω την εκπομπη,ενταξει τι να πεις....οταν ολη την χρονια τσακιζουν τα κρεατα,ξαφνικα το Πασχα κανουν εκστρατεια!!το μονο που με στεναχωρησε στο βιντεο που ειδα ηταν ο τροπος σφαγης των ζωντανων που ηταν αρκετα σκληρος(αν δεν κανω λαθος ηταν απο εξωτερικο,εχω δει και αλλα παρομοια).φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!!
      Βρε λες και το κάνουν επίτηδες...δεν ξέρουν πως τέτοια εποχή και Πάσχα να μην ήταν το αρνάκι έχει την καλύτερη γεύση και είναι σε αφθονία, οπότε πάλι θα είχε σουξέ?
      Μέχρι εκεί τους κόβει..άσε που ούτε οργανωμένο χτύπημα να ήταν κατά της κτηνοτροφίας..τι να πω..ίσως θα έπρεπε να σκέφτονται περισσότερο κάποιοι!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. χριστός Ανέστη ! Χρόνια Πολλά !!! Δεν την είδα την εκπομπή, αλλά την φαντάστηκα από την περιγραφή σου και γέλασα με την ανάρτησή σου ! :-)

    Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι και πολύ φίλη με τα μαγειρεμένα αμνοερίφια/κοκορέτσια και τα συναφή και το όλο θέμα του Πασχαλιάτικου σουβλίσματος και γενικού μασαμπουκώματος που παρατηρείται το θεωρώ ολίγον τι υπερβολικό, αλλά 'νταξ ... δεν το κάνω και θέμα. Εμένα δεν μ' αρέσει, αλλά του αλλουνού του αρέσει. Εγώ θα τον κάνω κουμάντο τι θα φάει και πώς θα το φάει ;

    Φιλιά Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν την κόρη μου κι εσύ..χαχα..ούτε να τα μυρίσει δε θέλει...πάντως από όσο γνωρίζω όσοι ψήνουν μαζεύονται παρέα μεγάλη και το κρέας τρώγεται και κρύο αν περισσέψει..πάντα ήθελα να κάνω φαγοπότι σαν αυτό που περιγράφουν κάποιοι, αλλά δε γίνεται..μάλλον η περιγραφή είναι υπερβολική....θέλω κάθε φορά να φάω πολύ, αλλά λίγο το κοκορέτσι, λίγο η πετσούλα, στο τραπέζι είσαι σχεδόν χορτάτος..αυτοί που θα έτρωγαν μέχρι σκασμού, μάλλον είναι οι ίδιοι που τρώνε 10 σάντουιτς στην καθισιά τους..πάλι η χοληστερίνη θα ανέβαινε..
      Φιλιά και χρόνια πολλά!!

      Διαγραφή
  14. Κάτι τρέχει εδώ... Μαζί με το Χριστός Ανέστη σε βρίσκω και αρκετά ξεσηκωμένη, θυμωμένη, τσαντισμένη με την υποκρισία.
    Γενικώς πάντως έχει αγριέψει το μάτι όλων μας γιατί από ευτράπελα και υποκρισία... τύφλα να έχει ο Ιούδας.
    Παρόλο το θυμό σου και την αγανάκτησή σου, οι φωτογραφίες σου δείχνουν ηρεμία και γλυκιά ματιά στα πράγματα...
    Σε φιλώ και Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υποκρισία είναι κόκκινο πανί για μένα..
      Σέβομαι τις απόψεις των άλλων αρκεί να μην καταλάβω πως μας δουλεύουν..εκεί ξεσπαθώνω!!
      Δεν είδες και τι έγινε με τη Δημουλά?...Βιάστηκαν κάποιοι άλλοι υποκριτές να την αποκαθηλώσουν επειδή είπε μια αλήθεια...τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο...μέχρι ρατσίστρια την είπαν..ή τη "δικαιολογούσαν" λόγω "γήρατος" λέει...άσε!! και οι περισσότεροι από αυτούς ούτε ένα ποίημά της δεν έχουν διαβάσει...υποκρισία και τσιμπάνε μόνο σαν τα ψάρια στην κάθε κακοήθεια..
      Αλλά τέλος πάντων...ηρεμώ πάλι...
      ..για να σου ευχηθώ με όλη μου την αγάπη, χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Χρόνια πολλά!!!Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άντε! Που ήσουν;;;
    Σε περίμενα και μου έλειψες πολύ βρε συνεργατάρα μου!!
    Σε φιλώ πολύ πολύ γλυκά, σμουτς! :)))
    (Έχασα τέτοια πράγμα από Κανάκη; Ασυγχώρητη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πιο πέρα..χαχα!!
      Κι εμένα μου έλειψες πολύ συνεργατάρα μου....
      Φιλιά και χρόνια πολλά με υγεία!

      Διαγραφή
  17. Δεν βλέπω τηλεόραση αλλά κατάλαβα για τι μιλάς. Υποκρισία...ένα απο τα μεγαλύτερα ελαττώματα στον άνθρωπο! Το παίζουμε πρωτομάστορες/σωτήρες και παίζουμε ρακετούλες με τα αφεντικά μας!! Πολύ σωστά το έγραψες!
    Τα κουλουράκια σου μοσχομύρισαν ως εδώ!!! Χριστός Ανέστη Μαράκι μου. Ελπίζω να πέρασες όμορφα και να έκανες και το μπανάκι σου. Εμείς το κάναμε πάντως και παγώσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα είπες ακριβώς!!!
      Τα κουλουράκια ξέχασα να το πω και στη Νάσια παραπάνω δεν τα έφτιαξα εγώ, εγώ μόνο φωτογράφισα..χαχα..αλλά ήταν νόστιμα!!
      Μπανάκι δεν έκανα...τζάμπα κουβαλούσα μαγιό κι έψαχνα αντηλιακά...καλή αρχή με τα δικά σας μπάνια!!
      Χρόνια πολλά!!

      Διαγραφή
  18. Χριστός ανέστη!!με υγεία και αγάπη!!
    τα κουλουράκια φαίνονται υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!!
      Χρόνια πολλά με υγεία!
      Τα κουλουράκια ήταν υπέροχα..!

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, Μαρία μου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή