Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Desperate housewives


Και κάπου εκεί στην οδό Wisteria Lane όλα  τα μυστήρια ξεδιαλύνονται, παίρνονται αποφάσεις  και τελειώνει μετά από οχτώ χρόνια μια ιστορία που ξεκίνησε με μια αυτοκτονία.
Μια αυτοκτονία που τάραξε την ήρεμη γειτονιά με τα όμορφα σπίτια και τις φαινομενικά ταχτοποιημένες ζωές των κατοίκων της, φέρνοντας στο φως θανάσιμα μυστικά.
 Οι ζωές όλων αναστατώνονται και κατά κάποιο τρόπο αλλάζουν.
Από τότε μέχρι τώρα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Οι ηρωίδες πέρασαν πολλά και τα ξεπέρασαν.

Η Σούζαν  (Teri Hatcher)  στην αρχή της ιστορίας είναι μια χωρισμένη μητέρα που στηρίζεται ψυχολογικά στην κόρη της για να τα βγάλει πέρα .
Είναι αφελής και ανασφαλής.
Στα χρόνια που πέρασαν η Σούζαν ωρίμασε.
Γνώρισε τον Μάικ (Janes Denton) κι έκανε κι ένα γιο μαζί του.
Έμεινε χήρα, αλλά βρήκε το κουράγιο να στηρίξει το γιό της και επιτέλους και την κόρη της βοηθώντας τη να πάρει αποφάσεις ζωής.
Και όπως λέει και η ίδια στο τελευταίο επεισόδιο είναι τόσο γεμάτη από αναμνήσεις που όποτε και να νιώσει μόνη αρκεί να τυλιχτεί σε αυτές για να είναι εντάξει.
Η Σούζαν είναι η πρώτη που φεύγει από την Wisteria Lane.

Η Γκάμπι  (Eva Longoria) από ένα κακομαθημένο μοντέλο  που τη νοιάζει μόνο το χρήμα μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα που μπορεί να ανταπεξέρθει σε δύσκολες καταστάσεις.
Είναι εκεί όταν η οικογένειά της τη χρειάζεται και παρόλο που το χρήμα εξακολουθεί να την ενδιαφέρει πάντα, έδειξε πως μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό όταν χρειάζεται.
Με τον άντρα της τον Κάρλος  (Ricardo Chavira)  πέρασαν πολλά.
Το κακομαθημένο πανέμορφο πρώην μοντέλο, με τη χιουμοριστική πινελιά του σεναριογράφου, είναι πια μητέρα δυο κακομαθημένων χοντρών και ασχημούλικων κοριτσιών, αλλά πάντα πανέμορφη και ερωτευμένη με τον άντρα της.
Με τη βοήθεια του Κάρλος φτιάχνει τη δική της επιχείρηση ,παίρνει εκπομπή στην τηλεόραση και μετακομίζουν στο Λος Άντζελες.

Η Λινέτ  ( Felicity Huffman) είναι η ανικανοποίητη νοικοκυρά-διαφημίστρια.
Όταν έχει το ένα της λείπει το άλλο, όταν έχει και τα δυο τα βάζει με τον άντρα της.
Μητέρα πέντε παιδιών και σύζυγος του Τομ (Doug Savant), νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο, πότε αφήνει τη δουλειά της για την οικογένεια, πότε τα κάνει και τα δυο, αλλά νιώθει πάντα πως κάτι της λείπει.
Όπως είπε η ίδια προσπαθούσε μάταια να γεμίσει το κενό που νόμιζε ότι ένιωθε, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι δεν υπήρχε κανένα κενό στην πραγματικότητα.
Αυτό το κατάλαβε όταν χώρισε με τον Τομ
Τότε κατάλαβε πως είχε όλα όσα ήθελε.
Τελικά βέβαια τα ξανάφτιαξε με τον άντρα της και  είχε και επαγγελματική πρόταση που την οδήγησε μαζί με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη.
                                                      
Η Μπρι  (Marcia Cross)  είναι η τέλεια σύζυγος και νοικοκυρά.
Πάντα όμορφη, πάντα περιποιημένη θέλει όλα να είναι τέλεια συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειά της -που φυσικά δεν είναι-.
Το νιώθει μέσα της, αλλά το αγνοεί μέχρι που τα γεγονότα την αναγκάζουν να το δει καθαρά.
Κοιτάζει την αλήθεια καταπρόσωπο και δεν της αρέσει καθόλου.
Περνάει από πολλές καλές και άσχημες σχέσεις και καταστάσεις  για να βρει στο τέλος τον μοναδικό άνθρωπο που την αγάπησε για αυτό που στα αλήθεια  είναι .
-Δε θέλω να αγαπάω μια ιδέα, θέλω να αγαπάω έναν άνθρωπο της λέει  ο Τριπ (Scott Bakula) στο τελευταίο επεισόδιο και η Μπρι καταλαβαίνει ότι όλα όσα έγιναν έγιναν για να την οδηγήσουν σε αυτό ακριβώς το σημείο.
Τελευταία φεύγει η Μπρι από την Wisteria Lane.
Μετακομίζει με τον άντρα της και αρχίζει να ασχολείται με τα κοινά.


Η Μαίρη Άλις (Brenda Strong) είναι η νοικοκυρά που τα μυστικά και οι ενοχές της οδηγούν στην αυτοκτονία και αρχίζουν την ιστορία που μας κράτησε συντροφιά οχτώ χρόνια.
Είναι επίσης η αφηγήτρια της σειράς.
Όλα αυτά τα χρόνια  πέρασαν πολλά πρόσωπα από αυτή τη «γειτονιά».
Άλλοι πέθαναν, άλλοι μετακόμισαν.
Η Κάρεν Μακλάσκι  (Kathryn Joosten)  πεθαίνει στο τελευταίο επεισόδιο την ίδια στιγμή που γεννιέται το εγγόνι της Σούσαν και της Λινέτ.
Μια ζωή τελειώνει, μια άλλη αρχίζει και το σήριαλ κατεβάζει αυλαία.      


Ένα από τα καλύτερα επεισόδια κατά τη γνώμη μου ήταν το ένατο (Something's coming) της τέταρτης σεζόν  με τον τυφώνα που χτυπάει την Wisteria Lane.
                         







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου