Έψαχνα καιρό να βρω την ιδανική συνταγή για σταφιδόψωμα.
Τελικά με βρήκε αυτή, όταν μια φίλη και συνάδερφος έφερε στη δουλειά το καλύτερο σταφιδόψωμο που είχα φάει ποτέ.
Εννοείται πως ζήτησα αμέσως τη συνταγή κι από τότε τα ιδανικά σταφιδόψωμα δεν τα αγοράζω σε φούρνο, αλλά τα φτιάχνω στην κουζίνα μου!
Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σταφίδα ξανθή
1 κουταλάκι κανέλλα
Ξύσμα από πορτοκάλι
Ξύσμα από λεμόνι
λίγο αλάτι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη, τη σταφίδα, την κανέλλα, τα ξύσματα, εν ολίγοις όλα μας τα υλικά εκτός από το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι στο οποίο έριξα το λιγοστό αλάτι.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο ρίχνουμε και τη σόδα και συνεχίζουμε με το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ατομικά φορμάκια για cap cakes και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βγαίνουν 20 ωραιότατα σταφιδόψωμα. Αν θέλουμε, που θέλουμε δηλαδή, γιατί έτσι θα διατηρηθούν καλύτερα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Το τέλειο κολατσιό για τη δουλειά, ή το σχολείο!
Τα σταφιδόψωμα είναι το πρόσφατο κόλλημά μου! Κι έκλεισε ο φούρνος που έφτιαχνε υπέροχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω κρατήσει μια συνταγή (από την Κική νομίζω), αλλά δεν έχω τολμήσει να την κάνω...Τώρα πιυ είδα τα δικά σου, μπήκα πάλι στην πρίζα! 😘
Τώρα θα τα φτιάχνεις εσύ υπέροχα! :) :)
ΔιαγραφήΆντε ρε κορίτσια.....! άντε ντε....! όχι μονάχα ...ανάρτηση συνταγής. Φτιάχτε και τίποτα και στείλτε κατά δω λέμε. Να στείλω διεύθυνση αν είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά λέμε.
Χαχα...είναι που δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα ταχυδρομεία, αλλιώς θα λάβαινες και σταφιδόψωμα!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δει ο αντρούλλης μου τούτη την ανάρτηση πεεεεε
μην δεί σταφίδα ,μόνο να την δει ,κάτι παθαίνει
τα καπκεικς μου αρέσουν πολύ
με σταφίδα πρώτη φορά ακούω
φαίνονται ωραία στις φωτογραφίες σου
καλό σου βράδυ
Να δεις που αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη του με τόση σταφίδα!
ΔιαγραφήΕίναι πραγματικά πολύ νόστιμα!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Μαρία μου τι μου κάνεις τώρα. Αμαρτία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα...γλυκιά όμως!
ΔιαγραφήΤα είδα..τα λιγουρευτηκα και στρίβω αλλά γαλικά που λενε Μαρία μου..γιατί αυτον τον καιρό κανω αποχη απο τα γλυκά..χα..χα.. ομως ειναι πολύ ωραία η συνταγή σου και την αποθυκευω...για αργότερα ναι; φιλακιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα....στρίβειν δια της αποθήκευσης!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Ρούλα μου και καλό Σαββατοκύριακο!
Φαίνονται υπέροχα. Τη συνταγή την πήρα ...και θα τα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μαρία μου
Φιλιά πολλά!!
Και είναι!
ΔιαγραφήΑν τα φτιάξεις πες μου πως σου φάνηκαν!
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!
Τα ζήλεψα!!!!Υπεροχη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα!!
Πολλα φιλιά!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα επίσης!
Φιλιά πολλά!
Θα δοκιμάσω τη συνταγή σίγουρα !!! Τέλειο συνοδευτικό και για το καφεδάκι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με το καφεδάκι ταιριάζουν μια χαρά!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!
Ω τι τέλεια, μπορώ να τα φάω κι εγώ που έχω δυσανεξία αφού έχουν μόνο λάδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πεντανόστιμα Μαρία μου. Μπράβο και ευχαριστούμε που μοιράστηκες τη συνταγή μαζί μας! :)
Καλημέρα και καλό μήνα!
Και είναι πεντανόστιμα!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που μπορείς να τα δοκιμάσεις άφοβα!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά και καλό μήνα επίσης!
Έψαχνα κι εγώ να βρω την καλύτερη συνταγή για σταφιδόψωμα και αν είναι αυτή τελικά θα την κρατήσω!!Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες,θα την δοκιμάσω και θα σου πω γιατί κι εγώ τα λατρεύω!!Μόλις σε βρήκα και στο instagram!Θα σε κάνω tag εκεί όταν τα φτιάξω!Καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει! Ελπίζω να σε καλύψει κι εσένα!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ και για το instagram...προς το παρόν δεν το χρησιμοποιώ επειδή δεν έχω έξυπνο κινητό, αλλά ευελπιστώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ στο μέλλον!
Καλό μήνα επίσης!
Τρελαίνομαι για σταφιδόψωμα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσουν κι εσένα!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Μμμμμμμμμ σαν να τα μυρίζω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω την συνταγή!!
Φιλάκια πολλά:))
Αν τη δοκιμάσεις, πες μου πως σου φάνηκε!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Εγώ μια φορά σου 'χω τυφλή εμπιστοσύνη, έπειτα απ' τις χιονόμπαλες καρύδας που μας είχες προτείνει, τις οποίες έφτιαξα και δοκίμασα. Αποθηκεύω τη συνταγή για μελλοντική χρήση, αρπάζω τη σφουγγαρίστρα να πάρω λίγο τα σάλια που μου έτρεξαν και σου αφήνω πολλά φιλιά, Μαρία μου. (Μας ξελίγωσες μ' αυτές τις ολοζώντανες φωτογραφίες σου, βρε πουλάκι μου!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και για τα καλά σου λόγια!!
Εύγευστα χειροποιήματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πάρα πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Θα την κρατήσω τη συνταγή, αλλά εάν τα φτιάξω θα είναι μετά τον Ιούνιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν τω μεταξύ, φεύγω γρήγορα γιατί τα βλέπω και υποφέρω που δεν κάνει να φάω!
Καλό μήνα Μεμαρία!
Και μετά τον Ιούνιο τρώγονται μια χαρά!
ΔιαγραφήΠοτέ δεν είναι αργά!
Σε ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα επίσης!
Τι μας κάνεις βραδιάτικα Μαρία μου και μου αρέσει τόσο το σταφιδοψωμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω να το φτιάχνω πρωί πρωί.
Έχω την ίδια συνταγή μόνο που δεν βγάζω τα υλικά.
Θα το κάνω όπως λες και θα σου πω τη διαφορά.
Καλό μήνα και φιλάκια πολλά .
Α θα με ενδιέφερε πολύ να δω αν έχει διαφορά!
ΔιαγραφήΔεν ήξερα ότι γίνεται και χωρίς βράσιμο!
Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι καλό μήνα επίσης!
Φιλιά πολλά!
Εντάξει αγαπώ τα σταφιδόψωμα! Αν είναι και μαλακά, αφράτα, και νόστιμα όσο δεν πάει, τότε είναι ότι καλύτερο για μένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω την συνταγή και τα φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία.
Θα σου γράψω και τις εντυπώσιες μου.
Φιλιά πολλά Μαρία μου!
Ω ναι, να μου πεις αν σου άρεσαν!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά Μαράκι μου!
Your blog was absolutely fantastic!
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
หนังบู๊