Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Οικογενειακά μυστικά (Διαγωνισμός Camilla Lackberg)


Camilla Lackberg, μια σύγχρονη παραμυθού, έγραφα πριν λίγους μήνες κι εξηγούσα μεταξύ άλλων, γιατί θέλω να επισκεφτώ τη Φιελμπάκα. 
Το ψαροχώρι που κάθε καλοκαίρι, πλημμυρίζει από κόσμο, είναι το σκηνικό των βιβλίων της κι ένας τόπος που μου έγινε πια οικείος μέσα από αναγνωστικές απανωτές επισκέψεις.
Περιμένοντας την επόμενη που θα γίνει όταν κυκλοφορήσει καινούριο βιβλίο της, σκέφτηκα να μεταδώσω το μικρόβιο σε έναν τουλάχιστον από σας και να τον βάλω στον όλο μυστήρια κόσμο της Ερίκα και του επιθεωρητή Πάτρικ.


Τα "Οικογενειακά μυστικά" είναι ένα βιβλίο που πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, το πιο σκληρό πράγμα στον κόσμο. Το χαμό ενός παιδιού. Τη δολοφονία όπως αποδεικνύεται τελικά ενός μικρού κοριτσιού που οι ήρωες γνώριζαν και προσωπικά.

Ο Πάτρικ αναλαμβάνει να λύσει τον αστυνομικό γρίφο και η Ερίκα δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη.
Γονείς και οι δυο πια, καλούνται να διαπραγματευτούν με το αδιανόητο και κάθε βήμα τους βάζει βαθιά μέσα σε μια υπόθεση όλο μυστήριο, μα κι ανομολόγητα μυστικά. 
Μυστικά που κρύβονται καλά και σκεπάζονται από τα καθημερινά, ακόμα και σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Φιελμπάκα.

Όπως σε όλα της τα βιβλία η Lackberg τοποθετεί την πλοκή σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι η προσωπική ζωή των ηρώων της που στην παρούσα φάση έχουν μόλις αποκτήσει το πρώτο τους παιδί, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, και το άλλο είναι η λύση του γρίφου και οι έρευνες που γίνονται για την εξιχνίαση της δολοφονίας.
Ωστόσο γίνονται συχνές αναδρομές και στο παρελθόν που εκτός από άκρως ενδιαφέρουσες είναι εκείνες που στην κορύφωση του μυστηρίου έρχονται να φωτίσουν τις πιο σκοτεινές πτυχές.



Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό που θα λήξει στις 5 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα, υπάρχουν δύο τρόποι.
Αν έχετε facebook, κάντε like στη σελίδα μου Mytripsonblog, αν δεν έχετε ήδη κάνει δηλαδή, like στο ποστ του διαγωνισμού κι αν θέλετε κοινοποίηση.
Αν δεν έχετε, ένα σχόλιο εδώ αρκεί.


Τα οικογενειακά μυστικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη.

Ο διαγωνισμός έληξε, η κλήρωση έγινε και τυχερή είναι η Ερμιόνη Τσαπακίδου.


28 σχόλια:

  1. Θα ήθελα ένα ακόμη βιβλίο της Camilla Lackberg!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι, δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο της, αλλά ο τρόπος που μας το παρουσίασες Μαράκι, μου κίνησε το ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω διαβάσει βιβλίο της ,δεν θα έλεγα όχι λοιπόν σε ένα.
    Μου αρέσουν τα αστυνομικά.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας ξεσηκώνεις θετικά!!!!

    Καλημέρα Μαρία μου ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχω διαβάσει όλα της Lackberg και τα έχω στην αστυνομική βιβλιοθήκη μου!!! Τα οικογενειακά μυστικά είναι από τα πιο δυνατά της!!! Συγκλονιστικό θα έλεγα!!!
    Δεν συμμετέχω στο διαγωνισμό, απλά ήθελα να δηλώσω τον ενθουσιασμό μου:)
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγώ δεν έχω διαβάσει βιβλίο της ως τώρα!
    Τι ωραία ιδέα αυτή που είχες, έτσι, χωρίς λόγο να χαρίζεις κάτι, και μάλιστα τόσο όμορφο (όσο το παρουσίασες!) Όταν είδα τον τίτλο νόμιζα ότι μου είχες κάτι για τις οικογενειακές ιστορίες!
    Φιλάκια πολλά!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαρία μου
    Δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο της Lackberg αν και οι αστυνομικές υποθέσεις καθώς και οι μυστηρίου είναι από τις αγαπημένες μου.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πω την αλήθεια, στην αρχή δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο διαγωνισμός - χρειάστηκε να διαβάσω τα σχόλια, για να μπω στο νόημα! :-p
    Ωραία ιδέα είχες - καθώς, μάλιστα, αρχίζει το σκοτάδι και το κρύο, τέτοια βιβλία είναι ό,τι πρέπει για τα βράδια (αν κανείς διαθέτει και τζάκι, ώστε να τα διαβάζει δίπλα σε μια τριζοβολιστή φωτιά, ακόμα καλύτερα)!
    Εγώ, από την άλλη, βλέπω δίπλα μου στο κομοδίνο πέντε βιβλία και περιμένω άλλα τρία, που όλα θέλω να τα διαβάσω τους προσεχείς μήνες, γιατί τα έχω καθυστερήσει αρκετά - οπότε, μη συμπεριλάβεις το σχόλιό μου στο διαγωνισμό: κρίμα θα είναι να κερδίσω και να το βάλω το βιβλίο να περιμένει!Σχολίασα μόνο για να σου πω ότι μου άρεσε πολύ η πρωτοβουλία σου - όπως και η επιλογή του βιβλίου (που ήταν το ένα από τα τρία της Läckberg που σκεφτόμουν κι εγώ το καλοκαίρι να διαβάσω - αλλά δεν τα κατάφερα)! :-)
    (Και, τώρα που το σκέφτομαι, δε θα ήταν πολύ ωραίο αν και άλλοι bloggers ακολουθούσαν το παράδειγμά σου και πρόσφεραν ένα βιβλίο που τους αρέσει σε διαγωνισμό, για να το διαβάσουν κι άλλοι; Ειδικά εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, θα ήταν πολύ ταιριαστή χειρονομία, πιστεύω! Χμ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δίνω το παρόν κι εγώ!!!
    Ελπίζω να είμαι τυχερό!..χιχι
    (Γιούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία ιδέα και κίνηση... σε ευχαριστούμε πολύ! Ποτέ δε λέω όχι σε ένα βιβλίο, πόσο μάλλον αν το προτείνεις εσύ.
    Να είσαι καλά, Μαρία μου, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμμμμ Μαρία, ως γνωστόν λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας και μελετητής της μόνιμος. Ομολογώ δεν έχω διαβάσει έργο της Λάκμπεργκ. Το κρατάω σε επιφύλαξη και ως πολύ καλή και ενδιαφέρουσα πρόταση. Πολύ καλή και η χειρονομία σου.
    Καλό βράδυ καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ δεν έχω διαβάσει βιβλ7ο της και οφείλω να ομολογήσω πώς τα αστυνομικά είναι στα ενδιαφέροντά μου! Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εγώ δεν έχω διαβάσει βιβλ7ο της και οφείλω να ομολογήσω πώς τα αστυνομικά είναι στα ενδιαφέροντά μου! Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εγώ δεν έχω διαβάσει βιβλίο της και οφείλω να ομολογήσω ότι τα αστυνομικά είναι στα ενδιαφέροντά μου! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομολογώ δεν έχω διαβάσει ακόμη έργο της Λάκμπεργκ, όμως η παρουσίαση που έκανες μου κίνησε το ενδιαφέρον, βρήκα εξαιρετική τη χειρονομία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βιβλιο ειδα Μαρία μου και ετρεξα να σημειωσω τιτλο και συγγραφέα...για να το ψαξω .. η ιδεα να το χαρίσεις σε μια τυχερή .. λες να είμαι εγώ;..ειναι πολύ ομορφη σιγουρα θα κάνεις μια φιλη χαρούμενη..!!!! να είσαι καλα και να περνας ακομα καλύτερα..!!!
    Και κατι που σκεφτηκα τωρα...επάνω στην ιδέα σου Μαρία μου... αν το κερδίσω εγω και το διαβασω θα το κληρωσω και εγω να το παρει η επόμενη τυχερή.. και να πηγαινει ετσι οποια θελει να το κανει..... μια ιδεα ειναι μονο..!! αν συμφωνητε..!!! φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της δυστυχώς...
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν το εχω διαβάσει και μακαρι να τα καταφερω μεσα από τον διαγωνισμό σας!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν εχω διαβασει κανενα!ευχαριστουμε για τη δυνατοτητα να το τυχουμε!fbερμιονη τσαπακιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλειο δώρο!!Θα ήθελα πολύ να το διαβάσω.Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αντώνης Στογιαννόπουλος. Υπέροχο δώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή