Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Friends



Θες να το παίξεις διανοούμενος;
Παίρνεις ένα σήριαλ, (ή ό, τι άλλο δε συμπαθείς), κολλάς δίπλα σε σκηνές που δεν καταλαβαίνεις (κρίμα τα πτυχία σου), ή που τις ερμηνεύεις κατά πως θες, (αυτό ξεπερνά την απλή αδυναμία αντίληψης και γίνεται ακόμα χειρότερο), τρανταχτές ανακρίβειες που ενισχύουν τις όποιες θέσεις σου, και γράφεις ένα άρθρο, λίγο πολιτικοκοινωνικό, λίγο κουλτουριάρικο, λίγο συμβουλευτικό, δήθεν προτρεπτικό, με άπειρες προστακτικές τύπου "διάβασε ένα βιβλίο", "μάθε κάτι" κ.λ.π., με τρόπο που να φαίνεται καθαρά (μην μπερδευτούμε κιόλας), ποιος είναι ο φωτισμένος και ποιοι ζουν στα σκοτάδια!

Ένα άρθρο  ό, τι να 'ναι δηλαδή, γιατί πάνω από όλα είσαι συγγραφέας (τουλάχιστον αυτό δηλώνεις), αλλά είσαι (ήσουν) και καθηγητής και πρέπει να το παίξεις έξυπνος, γιατί αλίμονο, όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι (η λέξη ηλίθιος άλλωστε πρέπει να είναι λατρεμένη σου, μια και τη χρησιμοποιείς συνέχεια).
Επειδή όμως πάνω από όλα είσαι "άνθρωπος", ανακαλύπτεις ένα ρατσισμό - φάντασμα και αρχίζεις τον πόλεμο, υπερασπιζόμενος με σθένος έναν άνθρωπο, που ουδέποτε υπήρξε θύμα, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείς πάρα πολύ έντεχνα τον ίδιο το ρατσισμό, ποτίζοντάς τον στη ρίζα του. 

Σας μπέρδεψα;
Είναι που δεν έχω διδακτορικό!

Γιατί σύμφωνα με τον κύριο αυτό, το σοφό αυτόν συγγραφέα, καθηγητή, μα πάνω από όλα "άνθρωπο", μια παρέα που αποτελείται από 5 άτομα, οφείλει να δείχνει σεβασμό μόνο στον έχοντα το μεγαλύτερο πτυχίο, γιατί οι άλλοι που δεν έχουν είναι ηλίθιοι.
Ξεχνάει, ή δεν μπορεί να ανακαλέσει η μνήμη του παρέες και φιλίες, γιατί προφανώς, ποτέ του δεν τις είχε, πως μέσα σε μια δεμένη παρέα θα υπάρξουν και πειράγματα και διαφωνίες, ακόμα κι εντάσεις κάποιες στιγμές, αλλά πάνω από όλα θα υπάρχει πάντα αυτό που έδεσε την παρέα, που θα παραμένει γερό κι ανθεκτικό μέσα στο χρόνο!

Ας δούμε όμως ποια παρέα ευθύνεται για "την πτώση του δυτικού πολιτισμού", μια και ο τίτλος του άρθρου ήταν το βαρύγδουπο "Πώς ένα τηλεοπτικό σήριαλ προκάλεσε την πτώση του δυτικού πολιτισμού", (και ναι, το μυαλό σταματά για λίγα δεύτερα προκειμένου να επεξεργαστεί την πληροφορία - καταγγελία, πριν ξεσπάσει σε τρανταχτά γέλια)!

Ο Ρος (David Schwimmer), λοιπόν που πάνω του στηρίχτηκε και το άρθρο, είναι παλαιοντολόγος, με διδακτορικό και κατά τον συντάκτη του άρθρου, ο αδικημένος του κόσμου τούτου, μια και η άτιμη η μοίρα τον έριξε στην παρέα που αποτελούσαν οι:

Ο Τσάντλερ (Matthew Perry), που είναι της θετικής κατεύθυνσης, αλλά χωρίς διδακτορικό (έτσι, για να ζυγίζουμε και το μέγεθος σεβασμού που οφείλουμε)!

Η Μόνικα (Courteney Cox), σεφ στο επάγγελμα, που τυγχάνει να είναι και η αδερφή που δεν άξιζε στον Ρος, αν και μάλλον ο συγγραφέας ποτέ δεν κατάλαβε τη συγγενική τους σχέση.

Η Ρέιτσελ (Jennifer Aniston) ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, όπως την αποκαλεί μέχρι και το τέλος του άρθρου, χωρίς να κάνει ούτε μια νύξη πως η ίδια από το πρώτο σχεδόν επεισόδιο απαρνείται τα λεφτά του πατέρα της και παίρνει τη ζωή στα χέρια της, ξεκινώντας ως σερβιτόρα. Γιατί ακριβώς αυτό θα πει κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο!

Η Φοίβη (Lisa Kudrow), είναι η αντικομφορμίστρια της παρέας. Έχει υπάρξει ακόμα και άστεγη στο παρελθόν, αφού η ζωή της δεν ήταν ποτέ ρόδινη, αλλά καταφέρνει να επιβιώνει και να αντιμετωπίζει τη ζωή με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. 

Ο Τζόι (Matt LeBlanc) είναι ο ηθοποιός της παρέας. Δεν έχει πτυχίο (στον Καιάδα), κατάγεται από ιταλική πολύτεκνη οικογένεια και ίσως να μην είναι τετραπέρατος, αλλά έχει άλλα καλά!

Οι Θεοί (σεναριογράφοι), βλέπετε έδωσαν σε όλους και καλά και καλά στοιχεία, γιατί όλοι οι άνθρωποι, ακόμα και οι χαρακτήρες ενός σήριαλ, έχουν κι από τα δυο.
Σε ένα κωμικό σήριαλ, εννοείται πως όλα θα είναι πιο τραβηγμένα, για να βγαίνει γέλιο, αλλά για να μπορείς να γελάσεις, πρέπει και να ξέρεις να το κάνεις.

Κατά τον συντάκτη λοιπόν, όλοι αυτοί είναι απλά οι χαζοί φίλοι του έξυπνου Ρος!
Δε στάθηκε στιγμή στα πραγματικά μηνύματα που περνούσε αυτή η παρέα, πως άτομα δηλαδή διαφορετικά, μπορούν να συνυπάρχουν, να αγαπιούνται, να ερωτεύονται!
Θεωρεί σχεδόν καταδίκη το ότι ο Ρος καταλήγει στο τέλος με το μεγάλο του έρωτα, τη Ρέιτσελ!

Απλά, αλλά προς Θεού, ποτέ απλοϊκά, καθοδηγούμαστε στα συμπεράσματα που ο συγγραφέας έβγαλε. 
Δε θα αναλύσω τα σοβαρά προβλήματα μιας κοινωνίας που ο ίδιος έπλεξε - έμπλεξε στο κεφάλι του με το σήριαλ, γιατί εγώ διδακτορικά δεν έχω, ξέρω όμως από καλό λάδι, ε συγνώμη, από φιλίες! 
Πάντως καλά καταλάβατε! Ο συγγραφέας ζητάει εξηγήσεις από ένα τηλεοπτικό σήριαλ (μια κωμωδία!!) για όλα τα κακά. Φανταστείτε λοιπόν τι ανεμόμυλους έστησε το μυαλό του και πήρε να τους πολεμά με μανία! 
Έβλεπε το σήριαλ για δέκα χρόνια και τα κατάλαβε όλα αλλιώς.

Γεμάτο ανακρίβειες το άρθρο, αλλά θα σας πω δύο για να καταλάβετε την εμπάθεια του συντάκτη στο έπακρο!

1. Αναφέρει πως το τραγούδι It’s the End of the World as We Know (And I Feel Fine) ακούγεται στο πιλοτικό επεισόδιο της σειράς. Δεν μπορώ να πω, έκανε καλή επιλογή τραγουδιού, για να ενισχύσει τις θέσεις του, αλλά στην πραγματικότητα, το τραγούδι που ακούγεται είναι το Shiny Happy People.



2. Επιμένει πως ο Ρος τρελαίνεται και γίνεται ενοχλητικός.
Φυσικά ο Ρος δεν τρελάθηκε ποτέ, οι τηλεθεατές τον συμπαθούσαν και η παρέα του τον αγαπούσε, αλλά ποιος νοιάζεται; Έπρεπε να τον τρελάνει για να έχει νόημα το άρθρο!

Υγ1: Στη φωτογραφία ο Ρος ενώ δέχεται bullying!
Στη σειρά άπειρες σκηνές παρόμοιου άγριου bullying θα σας κάνουν να κλείνετε τα μάτια. Προφανώς γι αυτό ο συντάκτης του άρθρου δεν έβλεπε όσα βλέπαμε οι άλλοι. Τα είχε κλειστά!

Υγ2: Η σειρά που προκάλεσε όλα τα κακά είναι τα πασίγνωστα φιλαράκια (Friends) που παίζονταν από το 1994 έως το 2004.

Υγ3: Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το περίφημο άρθρο!

Υγ4: Ήθελα εδώ και καιρό να κάνω ένα αφιέρωμα στα φιλαράκια, μα βλέποντας το άρθρο να αναπαράγεται συνεχώς εδώ κι εκεί, τελικά το αφιέρωμα βγήκε αλλιώς!

Υγ5: Ναι, τα φιλαράκια μου άρεσαν πολύ!

41 σχόλια:

  1. Hello Μαράκι! Κατ αρχάς τι είναι αυτό το Medium; Το διάβασα το κείμενο, βασικά ο τύπος πρέπει να έχει πολλά απωθημένα από το σχολείο. Απλά βγάζει κακία και θέλει να μπει στο μάτι κάποιων. Μερικοί αναγνώστες από κάτω τον έχουν βάλει στη θέση του.
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήξερα τι είναι...από αναδημοσίευση σε ελληνικά σάιτς το πέτυχα κι εγώ!
      Πάρα πολλά απωθημένα και μάλλον ουδέποτε είχε φίλους, ο τύπος!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Να'σαι καλά!! Το είχα πετύχει το άρθρο και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό!! Με κάλυψες πλήρως, χαχα!! Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να πεις όμως...κατάφερε να μας πάρει ανθρώπους και να μας κάνει χάνους (μια και ανοίξαμε όλοι κάτι στόματα να) χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλά τα λες. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που για να φανούν, να φανεί ότι γράφουν εξυπνάδες καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο. Και εμένα μου άρεσαν τα φιλαράκια και τα βλέπω ακόμη. Τίποτε από όσα λέει το άρθρο δεν ευσταθεί και προφανώς δεν έχει δει ο άνθρωπος τη σειρά για να έχει άποψη.
    Να σαι καλά που το επεσήμανες
    Φιλιά και καλημέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχυρίζεται πως την έβλεπε, αλλά όσα λέει δυο πράγματα δείχνουν....ή κακή, κάκιστη μνήμη, ή μειωμένη αντίληψη!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Ας γραφει οτι θελει, εμενα μου αρεσαν τα Φιλαρακια χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, τα φιλαράκια μου άρεσαν πολύ!
    Λάθος: Ναι , τα φιλαράκια μου αρέσουν πολύ!!! Αφού ακόμα τα βλέπω τα ΣΚ κι ας ξέρω
    απέξω όλες τις ατάκες!
    Να πω κι άλλα;
    Έμπαινε Μαριώ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εγώ αν πέσω πάνω τους κολλάω!
      Κι έχουν κι έξυπνο χιούμορ...(Ίσως γι΄αυτό δεν το έπιανε ο τύπος) χαχα!

      Διαγραφή
  6. Μα καλά, δέκα ολόκληρα χρόνια έβλεπε ο τύπος το σήριαλ κι ακόμα να απενεχοποιηθεί; Χαχα!
    Βρε παιδιά, παίζει να είμαι μόνο εγώ που δεν έχω δει ποτέ "φιλαράκια"; :) Άρα δεν μπορώ
    να έχω άποψη για το σήριαλ. Για κάθε εμμονικό όμως τύπο, ισχύουν πάντα τα ίδια: κόμπλεξ!
    Φιλιά πολλά φιλαράκι ;) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβασέ το και κάνε εντατικά μαθήματα...χαχα!
      Πέρα από την πλάκα στο συστήνω ανεπιφύλακτα για χαλαρές ώρες με γέλιο!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Δεν είναι λίγοι οι σπουδαγμένοι* που αποφαίνονται ως παντογνώστες για πλήθος ζητημάτων. Και γεμίζουν τα γραπτά τους με ποικίλους «–ισμούς» για εντυπωσιασμό.
    Το πρόβλημα βρίσκεται σ’ εκείνους που θαμπώνονται από τους τίτλους και αδυνατούν να αξιολογήσουν λογικά τα λεγόμενα. Το «αυτός έφα» παραμένει ακόμα ως δόγμα για όσους δε μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν.
    Θέτεις, Μαρία, ένα σημαντικό θέμα που ταλανίζει τη δημόσια ζωή σε όλες τις χώρες. Αντίστοιχα στον κόσμο τής επιστήμης πολλές φορές η δειλία να αμφισβητηθεί μια «αυθεντία», προκάλεσε καθυστέρηση στην επιστημονική εξέλιξη.
    (* σπουδαγμένος δε σημαίνει υποχρεωτικά μορφωμένος…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο συμφωνώ με όσα λες!!
      Να είσαι καλά για το εύστοχο σχόλιο!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  8. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Μαρία.
    Δεν είμαι φίλος των σήριαλς και δεν ξέρω τίποτα για τα "φιλαράκια"
    Όμως, στη δημοσιογραφική μυ πορεία έχω γνωρίσει πολλούς Ρος.
    Ειλικρινά πρόκειται για μια κοινωνική πληγή.
    Νάσαι καλά αγαπητή μου Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρος μια χαρά χαρακτήρας ήταν στο σήριαλ...είχε τα καλά του είχε και τα κακά του, αλλά γενικά ήταν συμπαθητικός...ο αρθρογράφος που έγραψε το κείμενο όμως, δεν μου έγινε καθόλου συμπαθής..χαχα!
      Κι εσύ να είσαι καλά Ντένη μου!

      Διαγραφή
  9. Jesus Christ! (παρασύρθηκα)
    Ο κυριούλης έχει κάποια θέματα. Αρκετά.
    Δηλαδή είναι ικανός να τον βάλεις να γράψει για την κατάσταση στην Ελλάδα κι αυτός να κάνει μνεία στον δικομματισμό. Όχι;
    Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να με συμπαθάς αλλά δεν κατάλαβα και πολλά, μιας και δεν παρακολουθούσα το σήριαλ.
    Από τα λίγα που έπιασα μιλάμε για έναν νέας κοπής ρατσισμό, όπου σε μια παρέα οι λιγότερο μορφωμένοι περίπου οφείλουν να κάνουν κάμψεις στον πιο γραμματισμένο.
    Οι αγράμματοι; Να του γλύφουν τα παπούτσια!
    Ώρα λοιπόν να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους γιατί αρκετά σας ανέχτηκα εδώ μέσα!!!
    Και ξεκινάμε! Ρε, ξέρετε ποιος είμαι γω;

    (Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε σ' αυτή τη ζωή;;;!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ολίγοις, μια κι έπιασε το σήριαλ, στο οποίο δεν έκαναν κάμψεις οι άλλοι στον Ρος, αλλά τον αντιμετώπιζαν σαν ίσο, ναι, πάνω κάτω αυτό λέει, αλλά χάνεται κι αυτός ο ίδιος έτσι που τα έκανε αχταρμά όλα!

      Διαγραφή
  11. !!!!!!!!!!!!!
    Δεν χρειάζεται να γράψω πόσο λάτρευα αυτή τη σειρά, δεν χρειάζεται να πω πως ανήκω σε αυτούς που ξέρουν απέξω τους διαλόγους, οπότε... ... ...
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε...φιλιά πολλά κι από μένα...χαχα!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  12. Δεν τα πάω και τόσο καλά με την τηλεόραση ...δεν το ειδα ποτε ...
    καλο Σαββατοκυριακο Μαρια μου !!! φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  13. Κοιτα... το αρθρο ηταν νομιζω καπως κουλο... εννοω η συνδεση με το συγκεκριμενο σιριαλ...
    Δε νομιζω ομως οτι τα προβληματα που εθιγε ο αρθρογραφος δεν ειναι υπαρκτα και μαλιστα πολυ σημαντικα...
    Υποθετω οτι η συνδεση με το σιριαλ ειχε σαρκαστικο χαρακτηρα γιατι αμφιβαλω αν υπαρχει κανενας νοημων ανθρωπος να το παρει σοβαρα!
    Λατρευω τα Φιλαραλια! Το εχω δει και ξαναδει και χιλιοδει κι ακομα το βλεπω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοιτα... το αρθρο ηταν νομιζω καπως κουλο... εννοω η συνδεση με το συγκεκριμενο σιριαλ...
    Δε νομιζω ομως οτι τα προβληματα που εθιγε ο αρθρογραφος δεν ειναι υπαρκτα και μαλιστα πολυ σημαντικα...
    Υποθετω οτι η συνδεση με το σιριαλ ειχε σαρκαστικο χαρακτηρα γιατι αμφιβαλω αν υπαρχει κανενας νοημων ανθρωπος να το παρει σοβαρα!
    Λατρευω τα Φιλαραλια! Το εχω δει και ξαναδει και χιλιοδει κι ακομα το βλεπω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως κουλό ήταν..κι αν ήθελε κάτι να πει το έχασε με τις υπερβολές του...Αλλά είπα δε θα πω για τα προβλήματα μιας κοινωνίας, που υπάρχουν, όπως τα έμπλεξε αυτός στο κεφάλι του!

      Δεν ξέρω αν είχε σαρκαστικό χαρακτήρα η σύνδεση, ξέρω όμως πως ήταν άτοπη, άστοχη και χαζή...
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Ααααχ, μάς πλήγωσε!
    Το λατρεύαμε (λατρεύουμε) οικογενειακώς!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός πάλι όχι..αλλά σάμπως το έβλεπε τελικά?...χαχα!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  16. Άχου! Ακόμα βλέπω Τα Φιλαράκια! Ξανά και ξανά! Πώς άλλοι βλέπουν ακόμα το Κωνσταντίνου Και Ελένης; Έτσι κι εγώ με τα φιλαράκια!
    Καλό Σαββατοκύριακο Μεμαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή άργησα να τα ανακαλύψω, αλλά και πάλι όλα τα επεισόδια θα ήταν αδύνατον να τα δω από την τηλεόραση, λίγα χρόνια πριν τα είχα κατεβάσει όλα και τα είχα απολαύσει!!
      Αλλά αν πέσω πάνω τους και δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, πάλι τα βλέπω!!
      Σε ευχαριστώ!! Επίσης!!

      Διαγραφή
  17. Χαχαχα απίστευτο!
    Δεν το είχα διαβάσει το άρθρο ομολογώ και χαιρομαι που διάβασα πρώτα το δικό σου άρθρο. Κάτω τα χέρια από τα φιλαράκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχω παρακολουθήσει το σήριαλ, αλλά μπορώ να αναφωνήσω έλεος! Ακόμα να ξεπεράσουμε το θέμα πτυχία; Το ότι έχεις πτυχίο δεν σημαίνει απαραίτητα κι ότι είσαι μορφωμένος, έξυπνος ή καλός άνθρωπος, που είναι το θεμέλιο ενός πολιτισμένου κόσμου!
    Εκνευρίστηκα βραδιάτικα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, στο συστήνω το σήριαλ...κατέβασέ το, θα γελάσεις με την ψυχή σου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  19. Προσπάθησα να διαβάσω και το άρθρο, να δω που το πάει κι από ότι είδα και στα σχόλια που του κάνουν οι περισσότεροι συμφωνούν με το άρθρο του.. Ειλικρινά γιατί να χρειάζεται τόση ανάλυση ένα απλό σήριαλ;;; Πλάκα θα χε να κάνει κάποιος και μια ανάλυση από την μεριά του κάθε ήρωα, της Ρέιτσελ, της Μόνικα και πάει λέγοντας!! Χαχαχαχα!! Τι κρίμα να παίρνει κανείς τον εαυτό του τόσο σοβαρά!!!
    Φιλάκια!! Γέλασα απίστευτα με το μπούλινγκ που δέχεται ο Ρός!!! Κι η πρώτη του γυναίκα ήταν λεσβία!! Ουέεε!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούν γιατί είναι της ίδιας πάστας...
      Ακόμα κι ο Ρος με το διδακτορικό του έκανε τόσα λάθη, αυτοί δε θα έκαναν?
      Είδες πόσο πονόψυχη είμαι?...χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  20. Α στο καλό!!! Μα είναι δυνατόν να έγραψε αυτά που έγραψε...πιστεύω πάτησε πάνω στην επιτυχία της σειράς μπας και τον μάθει κανείς τον τυχάρπαστο! Τι να πεις, καθένας αποκαλεί τον εαυτό του όπως θέλει και γράφει κ ότι θέλει! Κρίση έχουμε ευτυχώς!! Φιλάκια πολλά Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α στο καλό! αυτό είπα κι εγώ όταν το πρωτόδα...(εντάξει, όχι ακριβώς αυτό, αλλά κάτι παρόμοιο)...χαχα!

      Διαγραφή
  21. Δεν το πήρα χαμπάρι αυτό το άρθρο, αλλά από ό,τι φαίνεται, καλύτερα (δεν έχασα και τίποτα).
    Τέλος πάντων... "Φιλαράκια" δαγκωτό (και άσε τους άλλους να αναρωτιούνται!)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή