Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Παίζοντας με τις λέξεις #7 (Συμμετοχές 1 - 5)


Τη ζημιά την έκανε η φιλαυτία. Δύσκολη λέξη, αν κρίνω κι από τις αντιδράσεις σας, μα όσοι πέρασαν το σκόπελο που μας έβαλε η Μαρία Κανελλάκη  που μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον Giannis Pit στο προηγούμενο παιχνίδι μας, κυριολεκτικά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!
Μπορεί να μην έπεσαν βροχή οι συμμετοχές, αλλά έφτασαν τις 19 και ήρθε η ώρα να βγουν από τις σκιές για να τις απολαύσετε, αλλά και να τις βαθμολογήσετε!
Δε χρειάζεται ιδιαίτερη πρόσκληση!
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι! 
Πριν ανοίξω την αυλαία του παιχνιδιού μας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους!
Ελπίζω να απολαύσετε και αυτό το παιχνίδι!


Το "Παίζοντας με τις λέξεις" που συνεχίζει την πορεία του εδώ, ξεκίνησε από τη Φλώρα και το TEXNIS STORIES!

Βαθμολογείτε 5 συμμετοχές! 
3 βαθμούς παίρνει η συμμετοχή που σας άρεσε περισσότερο, 
2 η επόμενη και από 
1 βαθμό δίνετε σε τρεις ακόμα συμμετοχές που σας άρεσαν!
Για την αποφυγή αδικιών πρέπει να μπουν όλοι οι βαθμοί.
Δεν μπορείτε φυσικά να βαθμολογήσετε τη δική σας συμμετοχή!
Κρατάτε κρυφή τη συμμετοχή σας και δεν τη δημοσιεύετε μέχρι να λήξει το παιχνίδι.

Τις βαθμολογίες θα τις γράψετε στα σχόλια, κάτω από αυτή την ανάρτηση μέχρι και την Παρασκευή 1/4 στις οχτώ το βράδυ.
Το Σάββατο 2/4 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Ο νικητής, ή η νικήτρια, καθώς κι ένας (που θα βγει με κλήρωση) από όσους βαθμολογήσουν, θα πάρουν συμβολικά δώρα.

Η αυλαία σηκώνεται, απολαύστε ελεύθερα!



1. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΑ…

   "Αν έχετε εις την κατοχήν σας, δύο οπώρας, και πλησίον σας ευρίσκεται ένας εκ των  συμμαθητών σας, που  είναι άπορος, τι θα κάμνετε;"

Πετάχτηκε τότε ως συνήθως και απάντησε: "Τίποτα πάτερ μου, θα έτρωγα τα δύο μου μήλα. Στο κάτω-κάτω δικά μου δεν ήταν;"

"Ευφροσύνη… Ευφροσύνη, τοιαύτη φιλαυτία που δεικνύεις τέκνον μου, θα σε μετατρέψει εις όργανον του σατανά!"

Στην προστασία ενός μπαλκονιού, περίμενε να κοπάσει η βροχή, σκεφτόμενη το χθες.  Δεν ήταν η Ευφροσύνη  πλέον, που πέταγε   σχόλια, την ώρα των θρησκευτικών, βγάζοντας από τα ράσα του,  τον πατέρα Αθανάσιο, και προκαλώντας ‘’τους γέλωτας’’ των συμμαθητών της.
Τώρα  ήταν μία πανέμορφη νέα γυναίκα,  που δεν την έλεγε κανείς Ευφροσύνη, ούτε Φρόσω όπως οι δικοί της, ούτε Έφη όπως οι παιδικοί της φίλοι. Τώρα την έλεγαν Φέη, από ένα ανακάτεμα των γραμμάτων του Έφη, και ήταν ανερχόμενη ηθοποιός.

Τελείωσε  την δραματική σχολή, έχοντας ήδη αποκτήσει θαυμαστές,  έτοιμους να της κάνουν όλα τα χατίρια.

Αρχικά της δόθηκε ένας ρόλος, σε μία σειρά στη τηλεόραση. Κι όχι επειδή το ταλέντο της ήταν τόσο μεγάλο,  ώστε ήταν αδύνατο να μείνει άγνωστο κρυμμένο στη σκιά, μα από τον δεσμό με ένα καθηγητή της στη σχολή, που ήταν και ο πρώτος της εραστής. Γιατί αυτή ήταν η Φέη. Μία κοπέλα που από μικρή, λάτρεψε το είδωλό της στον καθρέφτη, και αγάπησε με πάθος τον εαυτό της, ώστε πάντα να απαιτεί για τον εαυτό της, την καλύτερη μερίδα φαγητού, το καλύτερο παιχνίδι, το ωραιότερο ρούχο, χωρίς ποτέ να σκεφτεί, αν έφταναν τα χρήματα στους γονείς της, ή ότι και τα αδέλφια της είχαν ανάγκες επίσης.

Τώρα θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο. Θα ήταν πρωταγωνίστρια σε έργο που σκηνοθετούσε ο νέος της δεσμός.  

Στην πρώτη πρόβα, η καρδιά της κτύπησε για πρώτη φορά, μόλις αντίκρισε τα γοητευτικά μάτια, του νεαρού βοηθού σκηνοθέτη. Κρυφά από τον εραστή της, του έριχνε κλεφτές ματιές, και γρήγορα,  μοίραζε το χρόνο της, ανάμεσα σε πρόβες, γλέντια, και σε ερωτικές στιγμές με τον μεσήλικα σκηνοθέτη.  Και ενίοτε ξέκλεβε  χρόνο, για να τον χαρίσει στον αγαπημένο της, ο οποίος πίστευε ότι ήταν η μεγάλη αγάπη της ζωής της.

Τη βραδιά της πρεμιέρας, τα μόνα καθίσματα που ήταν άδεια, ήταν αυτά που θα κάθονταν οι δικοί της. Δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση που τους έστειλε τυπικά, μόνο και μόνο για να τη θαυμάσουν στη δόξα της... Εξάλλου εκείνη τους είχε ξεχάσει πρώτη, εδώ και καιρό!

 Η  παράσταση στέφθηκε με επιτυχία, θαυμαστές την περιτριγύρισαν για ένα αυτόγραφο και για ένα χαμόγελο. Αυτό ποθούσε η ψυχή και η  ματαιοδοξία της. Να είναι στο επίκεντρο.

Μα όταν ο σκηνοθέτης της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί μπροστά σε όλους, μαρκάροντας την ιδιοκτησία του, και βλέποντας τη Φέη να τα δέχεται όλα άνετη, χωρίς να του ρίξει ένα βλέμμα, ο δυστυχής νεαρός βοηθός, κατάλαβε την αλήθεια.
 Γύρισε την πλάτη του κι έφυγε, κλείνοντας την αυλαία σε μια μονόπλευρη αγάπη, με ένα άτομο, που απλά αγαπούσε μόνο τον εαυτό του! Και η Φέη,.. δεν θα ένοιωθε ποτέ, την μοναδικότητα  της πραγματικής αγάπης, που μοιράζεσαι με κάποιον άλλον!




2. Η αμυγδαλιά

Ανυπόμονη
Δεν λογαριάζει πάγη και βροχές
Μήτε τρομάζει από τους αέρηδες 
Βιάζεται να διώξει τη σκιά του απεχθή εχθρού της
Την αυλαία του να σηματοδοτήσει με λίγα μικρά, 
αδύναμα και ευαίσθητα χνάρια
Λένε πως η φιλαυτία της την κατατρέχει
Μα είδες εσύ ποτέ να να χάνεται από προσώπου γης;
Την πρόσκληση της αναγέννησης θα δώσει
πρώτη απ΄όλους
περιχαρής
Κι έτσι γνωρίζεις με βεβαιότητα
πως όλα θα ξεκινήσουν πάλι από την αρχή




3. Άυλες φιγούρες

Έξω, βροχή καταρρακτώδης. Μέσα, σκοτεινιά και μοναξιά. Ο νέος άντρας περπατούσε αγριεμένος. 
Η αυλαία του έγγαμου βίου του έπεσε!
Μόλις τον εγκατέλειψε η γυναίκα  και τα παιδιά του. Οι φίλοι τους, μαζί της. Τα τελευταία λόγια της αντηχούσαν σαν ηχώ  ''Σου έχω πει το Γιατί  τόσες φορές. Δεν άκουγες.  Μίλα με τον εαυτό σου, αν τον αντέχεις λίγο...'' 
''Τι σας έλειψε;''
''Γιατί όλοι μου γυρίσατε την πλάτη; Τι έχω κάνει;''  
''Μίλα μου εαυτέεεε'', ούρλιαζε!
Μια αστραπή φώτισε το σαλόνι διαλύοντας  τη σκοτεινιά της συννεφιάς. Και τότε τις είδε. Φιγούρες σχεδόν άυλες, ευθυτενείς, λεπτές ή ευτραφείς. Φιγούρες που δεν διέκρινες χαρακτηριστικά, αλλά έβλεπες  την περηφάνια στη στάση τους!
Τρόμαξε, οπισθοχώρησε. 
''Τρελάθηκα;''
-Όχι βέβαια . Δεχτήκαμε  την πρόσκληση της  Δυστυχίας  και ήλθαμε για να διαλύσουμε αυταπάτες.
-Ποια είσαι; ρώτησε  
-Είμαι η Εγωπάθειά σου. Ήλθα για να σου υπενθυμίσω ότι είσαι ο καλύτερος όλων και   μην αφήνεις τυχαίους  να σε κλονίζουν
Ο άνθρωπός μας τα έχασε!
-Είμαι εγωπαθής;  Εγώ;  
-Φυσικά ! Και για να συστηθώ με λένε Ειλικρίνεια. Είμαι μια από τις λίγες αρετές σου, αλλά με χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Λες  όλα τα στραβά των άλλων, αλλά  τα δικά σου τα ξεχνάς!
Ο νέος άντρας έμεινε άλαλος . 
-Είναι υπερβολική η Ειλικρίνεια, να το ξέρεις, του είπε η Επίκριση . Αν ήταν οι άλλοι σωστοί,  δεν θα   γινόσουν επικριτικός!
-Μα εσείς   αριστερά είστε τα ελαττώματα μου; Τόσα πολλά έχω; 
-Μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου. Ξέρεις πόσο τον αγαπάς,  και έτσι πρέπει, είπε η  Φιλαυτία.
-Και  να επιδιώκει να είναι ο πρώτος όλων,  είπε η Ματαιοδοξία.
Πολλές φιγούρες συγκατάνευσαν. 
Ο άντρας γύρισε δεξιά του  ...
-Εσείς; Μήπως είστε τα προτερήματά μου;
-Ναι εμείς οι τρεις σου έχουμε μείνει μόνο.
-Εγώ είμαι η Εντιμότητά σου, αλλά πρέπει να πεις σε σένα την Αλήθεια πρώτα, αυτό είναι το τίμιο.
-Και εσύ η μικρή και αδύναμη ποια είσαι;
-Εγώ είμαι η Αγάπη, λίγη από όση δείχνεις στα παιδιά σου και στην πρώην γυναίκα σου. 
-Μα τους αγαπώ τόσο πολύ...
-Η Αγάπη που δείχνεις στον εαυτό σου δεν αφήνει περιθώρια! Και εγώ έχω τόσο μικρύνει, όσο έχει μεγαλώσει η φιλαυτία σου!
Ο άντρας άρχισε να βηματίζει. 
-Τόσα πολλά ελαττώματα και τόσο λίγα προτερήματα! Αυτό μου έλεγε τόσο καιρό η γυναίκα μου;  Πρέπει να σας διώξω, φώναξε στις φιγούρες αριστερά!
-Είσαι σοβαρός; Θα πάψεις να αγαπάς το Εγώ σου; Θα πάψεις να θεωρείς τον εαυτό σου τον καλύτερο; φώναζε η  Εγωπάθεια  
Τα ελαττώματα ξεκίνησαν να φεύγουν, όταν είδαν την Αποφασιστικότητα να ορθώνεται. Ήξεραν ότι θα ήταν ηττημένα αν η ''πόρτα'' του εαυτού του έκλεινε.  
Η αστραπή φώτισε ξανά το σαλόνι. Δεν υπήρχε καμιά φιγούρα εκεί. Κάτι σκιές μόνο... θα ήταν από το λιγοστό φως που έμπαινε απ' έξω, σκέφτηκε. 
Αναθάρρησε!
''Η ζωή μου τώρα ξεκινάει  μια νέα σελίδα'', μονολόγησε. 
Θα γινόταν μέγας και τρανός. Θα τους έδειχνε τι έχασαν! Η Αποφασιστικότητα  ξαναβρέθηκε σε οικεία εδάφη.
Η ''πόρτα'' δεν έκλεισε ποτέ!





 4. ΦΙΛΩ ... ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΑΓΑΠΩ!

Η μέρα ήταν ιδανική για γράψιμο…  Αυτή η βροχή που σιγομουρμούριζε από το πρωί, λες κι έφερνε καταιγισμό ιδεών στο μυαλό της…

 Κάθισε αποφασισμένη στο γραφείο της. Σήμερα έπρεπε να βάλει ένα τέλος. Να πέσει η αυλαία σ’ αυτό το μυθιστόρημα που δούλευε εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο. Βρισκόταν στο τελευταίο κεφάλαιο κι όλον αυτό τον καιρό  ένιωθε σαν να ζούσε δυο παράλληλες ζωές. Τη δική της και της ηρωίδας.

Την ένιωθε  να βρίσκεται συνεχώς δίπλα της, έβλεπε  τη σκιά της. Ήταν τόσο έντονη η παρουσία μέσα της και η επίδραση πάνω της, που πολλές φορές ξεχνούσε πως επρόκειτο για ένα μη υπαρκτό, φανταστικό πρόσωπο.   Δεν την  άντεχε άλλο, αν και ήταν δικό της κατασκεύασμα. Ο χαρακτήρας της ήταν τελείως αντίθετος από τον δικό της. Άτομο εγωπαθές,  υστερόβουλο, με αρκετή δόση κακίας, που η υπέρμετρη φιλαυτία της είχε πληγώσει τα αγαπημένα της πρόσωπα, μα και στην ίδια είχε στερήσει  ακόμη και τις μικροχαρές της ζωής. Αυτόν τον χαρακτήρα τον ήξερε πολύ καλά, από πρώτο χέρι, ίσως γι’ αυτό  ήθελε τόσο έντονα να τον διαγράψει για δεύτερη φορά από τη ζωή της. Τότε είχε νικηθεί… Δεν  άντεχε τον ίδιο πόνο δυο φορές.

 Σίγουρα με την έκδοση του βιβλίου, θα είχε ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό της. Όμως το  τίμημα της επιτυχίας που πλήρωνε αυτή τη  φορά, ήταν η ταύτιση με την κεντρική ηρωίδα σε τέτοιο βαθμό, που η απεξάρτηση  φάνταζε οδυνηρή και αδύνατη. Σήμερα όμως όλα θα τελείωναν…

Έγραφε, έγραφε αδιάκοπα χάνοντας κάθε επαφή με τον χρόνο… Η βροχή συνέχιζε ασταμάτητα να πέφτει, ώσπου ήρθε η λυτρωτική στιγμή που καθόρισε η ίδια το  ΤΕΛΟΣ και πήρε βαθιά ανάσα ανακούφισης. Επιτέλους έκλεισε τους λογαριασμούς με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Αυτή τη φορά η νίκη ήταν δική της. Τώρα μπορούσε να χαλαρώσει, ακούγοντας αγαπημένα  Jazz κομμάτια!

 Σε λίγο ακούστηκε να χτυπά δειλά δειλά  η πόρτα και αυτό την έφερε σε επαφή με την πραγματικότητα. Ανοίγοντας, αντίκρισε το χαρούμενο προσωπάκι της μικρής της κόρης που κρατούσε στα χέρια της ένα τετράδιο και ένα χαρτάκι.
Μανούλα, να η πρόσκληση για το σχολικό μας θέατρο! 
Α! και κάτι άλλο! Έχω μια εργασία για το σχολείο, μα δεν καταλαβαίνω κάτι… Τι σημαίνει η λέξη  φιλαυτία, μαμά;

Αναλυτικά, θα σου εξηγήσω αργότερα και  σίγουρα θα καταλάβεις περισσότερα στο μέλλον, μα  τώρα θα σου πω κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι:
 Η φιλαυτία αγάπη μου είναι σαν ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν μεγάλο!  
Συνωμοσία του σύμπαντος, σκέφτηκε γελώντας, και πήρε στο χέρι το χαρτάκι  να διαβάσει την πρόσκληση…




5. Εικοσιτετράωρος εφιάλτης 

Ξέφυγε τελικά Σίγουρα ξέφυγε Κοντανάσαινε Τα πόδια της έτρεμαν
Ψυχή πουθενά Τρεις η ώρα τα ξημερώματα Το γλέντι η μουσική
το πέρασμα του ποταμού ο σπασμένος τροχός Έμειναν όλα πίσω
Το χαρτάκι της πρόσκλησης τσαλακωμένο ή μάλλον μουλιασμένο
στον ιδρώτα του πανικού
Ένα άστρο ξαφνικά ξέφυγε από του ουρανού την αυλαία Που καιρός
για ξόρκια κι ευχές
Σκιά έγινε Ένα μπεγλέρι σκορπισμένο στα σκαλοπάτια
Θυμήθηκε την προγιαγιά της Αγαπούσε πολύ τα μπεγλέρια και τους
χαρταετούς Είχε κίτρινα απ' τον καπνό δάχτυλα κι ασβέστωνε κάθε
Πάσχα τη μάντρα του κοιμητηρίου κι ας μην προσδοκούσε ποτέ
ανάσταση στη ζωή της Φτώχεια και Προσφυγιά κι η Πατρίδα
χαραγμένη στη χρυσή καδένα να δακρύζει
Ξέφυγε τελικά Όσο έφτανε το μάτι -παρά το σκότος- καμιά φιγούρα
κανένας ίσκιος δεν την ακολουθούσε
Χάιδεψε το αριστερό της πόδι στο ύψος του γόνατου Με τις βροχές 
πονούσε Σταμάτησε να τρέχει Φάνηκαν τα πρώτα σπίτια με τους
εσωτερικούς κήπους
Ίσως αν χτυπούσε μια πόρτα να της άνοιγαν Ας μην της παραχωρούσαν
μια ζεστή θέση να κοιμηθεί Αυτή τους κήπους θα διάλεγε τα παγκάκια
με την αγαπημένη τους φλυαρία το χώμα που μοσχοβολά πρωτεϊκά
αρώματα!
Θα το αποτολμούσε!
Αν της έδιναν -θα το ζητούσε- ένα σκοινί θα έδενε μια κούνια Ένα
δέντρο θα υπήρχε Πως αλλιώς; Όλοι οι κήποι έχουν δέντρα Έστω μια
ταπεινή κουτσουπιά
Ωραία με μωβ - βυσσινιά λουλούδια Γιατί βυσσινιά είναι τα λουλούδια
που πενθούν
Θα το αποτολμούσε Έφτανε άλλωστε στο πρώτο σπίτι
Είχε ροζ παραθυρόφυλλα και μια εξώπορτα με σκαλιστά αραβουργήματα
Φεγγίτες κωνικούς και υπέρθυρα με δυο σειρές από ερωτιδείς
Θα πλάγιαζε στην χλόη Ένα μερμηγκάκι ένα σκαθαράκι θα την
συμπονούσαν Ο χάρτης του κόρφου της να ημερέψει Δρόμους ν' ανοίξει
Τους βημάτισε παλιά αυτούς τους δρόμους Απρόσκοπτη πορεία Χρόνια 
πριν - όταν κάποιος της χρέωσε τη φιλαυτία του - έστρεψε τα μάτια στη
γαλήνη της γης στη μοναδική της ασφαλή μήτρα 
Κι απόψε εκεί θα κατέφευγε σαν ορφανό μωρό που πεινάει στοργή
Να ασβεστώσει σαν την προγιαγιά της τα μικρά πετραδάκια του
σιντριβανιού
Να ανάψει ένα σέρτικο τσιγάρο να καεί το πρόσωπο του εφιάλτη που
την έβαλε στο κυνήγι αχάραγα
Θα το αποτολμούσε!
Μην ξεχάσει να συστηθεί Μην την πουν κι αγενή:
Μαρία όπως όλες οι μοιραίες Μαρίες του κόσμου τούτου
Ήδη μιλούσε με τους κήπους κι ας ξαστόχησε στα λόγια κι ας
έκλεισαν με πάταγο οι σύρτες πριν το ξημέρωμα.. 


Για να διαβάσετε τις συμμετοχές 6 - 12 πατήστε εδώ!
Για τις συμμετοχές 13 - 19 πατήστε εδώ!

51 σχόλια:

  1. Καλημ'ερα σε όλους!
    Ήρθα πρωί πρωί.
    Η βαθμολογία μου λοιπόν.

    3 βαθμους στο 8. Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης
    2 βαθμούς στο 13. Μοίρα
    και απο έναν βαθμό στα:
    9. Μιας ημέρας όνειρα
    10. Η πρόσκληση.
    15. Η φιλαυτία δεν με εμπνέει!

    Μπράβο σε όλούς και στην οικοδέσποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πολύ ωραία κείμενα μαζεύτηκαν πάλι!! Μπράβο σε όλους για τις εμπνεύσεις και σε σένα Μαράκι μου για την ζεστή σου φιλοξενία!!!
    Μπορώ να πω κάτι;; Αχ αυτά τα μανουσάκια!!! Ρε παιδιά ποιος το γραψε;;; Τι ταλεντάρα είναι αυτή;;; Και το λέω δημοσίως κι ευθαρσώς!!! :)))
    3 βαθμοί στο 8. Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης, που αν μπορούσα θα το δαφνοστόλιζα!!!
    2 βαθμοί στο 18. Στο σύθαμπο της μοναξιάς . Μικρό απαυγασμα εικόνων και συναισθημάτων!! Σούπερ!!
    1 βαθμό στο 3. Άυλες φιγούρες, δυστυχώς μυαλό δεν έβαλε και στου κουφού την πόρτα πάρε την πόρτα και φύγε...
    1 βαθμό στο 5. Εικοσιτετράωρος εφιάλτης , υπέροχο και το μυαλό μου έτρεξε σε 1002 λογισμούς για το που θα μπορούσε να αναφέρεται
    1 βαθμό στο 11. Κατανοητόν; γιατί μπορούμε και επιβάλλεται να μην γίνουμε γρανάζι κι υποχείριο του φόβου!!

    Καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι και καλό σ/κ να χουμε!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλένα μου σε ευχαριστώ πολύ!!
      Καλή Κυριακή!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τι εκπληκτικές συμμετοχές ήταν αυτές, μία και μία! Δεν ήξερα ποια να πρωτοδιαλέξω! Τελικά, όμως, κατέληξα στις εξής πέντε (και για μερικές έχω βάλει και στοίχημα με τον εαυτό μου ότι έχω βρει και τους συγγραφείς, όχι, παίζουμε!):

    3 βαθμούς παίρνει το νούμερο 15. Η φιλαυτία δεν με εμπνέει, και ένα έχω να πω: ναι, σιγά, μας έπεισες!

    2 βαθμούς παίρνει το νούμερο 6. Η ιστορία της Καιτούλας, και περιμένω να δω τη σέλφι του/της αυτουργού.

    Από 1 βαθμό μοιράζονται τα νούμερα (άνευ παρεξηγήσεως):

    11. Κατανοητόν; επειδή πολύ την κατανόησα την ιστορία, κατανοητόν;

    8. Τα μανουσάκια της κυρα-Πολυξένης, που έκαναν να μοσχομυρίζει μέχρι
    και ο υπολογιστής μου, και

    17. Επίσημο ένδυμα, το οποίο και εύχομαι να φοράει ο αυτουργός κατά την
    απονομή.

    Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, και μία παράκληση: μην γράφετε τόσο ωραία, βρε παιδιά, πώς θα αποφασίζουμε εμείς οι κριτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα όλα και καλογραμμένα, θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους. Μπράβο στη Μαρία μας για τη διοργάνωση!
    Οι επιλογές μου λοιπόν μετά από πολύ διάβασμα, είναι
    3 βαθμοί στο νούμερο 15 για την πρωτοτυπία του
    2 βαθμοί στο νούμερο 3 για την υπέροχη ιδέα
    κι από 1 βαθμό στα 8 για τις ευωδιές του, στο 4 για την όμορφη και καλογραμμένη απλότητά του, και στο 18 για το λυρισμό του.
    Όλο και δυσκολευόμαστε να κρίνουμε, καλό είναι αυτό! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλές οι συμμετοχές που σημείωσα... ήρθε η ώρα να διαλέξω!

    3 στο 5. Εικοσιτετράωρος εφιάλτης
    2 στο 18. Στο σύθαμπο της μοναξιάς
    1 στο 9. Μιας ημέρας όνειρα
    1 στο 17. Επίσημο ένδυμα
    1 στο 7. Η χορεύτρια


    Για το 5: Αγαπημένος τρόπος γραφής! Πολύ δυνατές εικόνες!

    Για το 18: Πώς ν' αντισταθεί κανείς σ' αυτούς τους στίχους;
    "Ω ! Μυγδαλιά μου ...
    Η φιλαυτία σου νύφη του χιονιά
    πρώιμα σε ντύνει πάλι,
    πρόσκληση θανάτου σε σκήνη του χαμού
    και τα προδωμένα σου κλωνιά
    γυμνά, παραδομένα
    θα κλείσουν την αυλαία."

    Για το 9: αλλά και σε αυτούς:
    "Η εποχή των βροχών
    Που γέμιζε τις στέρνες
    Με υποσχέσεις δημητριακές
    Πέρασε
    Ξεράθηκε το δεντράκι των οχυρών
    Εκεί που έδενε την κούνια
    Η αστραπή του γέλιου"

    Για το 17: μ' άρεσε πολύ και η γραφή και η περιγραφή και η ιστορία! Και η φωτό!

    Για το 7: οι πέντε λέξεις ήταν όντως πρωταγωνίστριες σε αυτό κείμενο

    Στάθηκα και στα:
    8. Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης: υπέροχη γραφή που μας μετέφερε τόσο ζωντανά σ' εκείνη την εποχή και τους ήρωές της!
    3. Άυλες φιγούρες: μ' άρεσε η ιδέα και η φωτό!
    10. Η πρόσκληση: μ' άρεσε ο επίλογος πολύ!
    12. Η μοίρα: βοηθώντας τους άλλους, βοηθάμε κι εμάς!
    16. Μετά από είκοσι χρόνια: ποτέ δεν είναι αργά!
    2. Η αμυγδαλιά: όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή!
    11. Κατανοητόν;
    Τουλάχιστον αυτό: να προσπαθούμε να ζούμε όσο γίνεται..

    Επιτέλους, τελείωσα! Ελπίζω να μη μου ξέφυγε καμιά συμμετοχή και, γενικά, να μην έχω κάνει καμία γκάφα!
    Μαρία, οργανώνεις πάντα το Παιχνίδι υπέροχα!
    Μπράβο σε όσους πήραν μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου καλησπέρα. Οφείλω εδώ προσωπικά και σε δημόσια θέα να δώσω μια εξήγηση της μη συμμετοχής μου στο πανέμορφο αυτό δρώμενο που αγάπησα πολύ.
    Προσωπικά αυτήν την περίοδο δεν είμαι καλά, δεν νιώθω και στα καλύτερά μου. Οι έξωθεν πιέσεις είναι μεγάλες ικανές να με εμποδίσουν να συγκεντρωθώ να διαμορφώσω μια συμμετοχή μου.
    Ομολογώ είχα στο μυαλό μου προετοιμάσει κάτι, δεν κατάφερα να το περιορίσω στους όρους της συμμετοχής και έτσι αφέθηκα.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρακολουθήσω ενεργά τις συμμετοχές των φίλων και τον κόπο τους. Σε αυτό θα είμαι παρών.
    Την καλησπέρα μου Μαρία και μία ακόμα φορά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου καταλαβαίνω...δε χρειάζονται εξηγήσεις ειλικρινά!
      Ελπίζω μόνο όλα να γίνουν καλύτερα!
      Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ με όποιο τρόπο μπορείς!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. Kαλησπέρα Μαρία μου... ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη οργάνωση και παρουσίαση, αλλά και για την υπέροχη εισαγωγή καλωσορίσματος !!!
    Διάβασα όλες τις συμμετοχές τις οποίες και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες ! Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους που έγραψαν.
    3 βαθμούς στο #8 - Τα μανουσάκια της κυρά Πολυξένης (Το λάτρεψα !!!)
    2 βαθμούς στο #15 - Η φιλαυτία δεν με εμπνέει (Αυτού του ήρωα θέλω πολύ να του ρίξω μια !!!)
    1 βαθμό στα #16, #17 και #19 γιατί με όμορφη γραφή περιγράφουν καθημερινές ιστορίες της ζωής μας (Μπράβο !!!)

    Καλή επιτυχία σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή την εισαγωγή σου τη λάτρεψα! Η διοργάνωση άψογη! Κυρία οικοδέσποινα μπράβο σας!
    Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για τις αξιόλογες συμμετοχές
    Και επειδή κουράστηκα να σβήνω και να γράφω επιλογές βαθμολόγησης γι αυτό δίνω τους βαθμούς τώρα
    3 βαθμοί στο 7. Η χορεύτρια!!!Επειδή ''Ζεστά ολόφρεσκα φιλιά , δυνατά αγκαλιάσματα επουλώνουν τις ραγισμένες μας ψυχές !!''
    2 βαθμούς στο 15. Η φιλαυτία δεν με εμπνέει! Πανεξυπνο και καλογραμμένο
    Και από 1 βαθμό στα :
    8. Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης Πολύ καλογραμμένο!
    4. ΦΙΛΩ ... ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΩ! Γιατί ξεχνάμε τα ξυλοπόδαρα που δεν μας κάνουν μεγάλους!!!
    17. Επίσημο ένδυμα που παρουσιάζει τόσο όμορφα αυτό το ''ψεύτικο επίχρισμα'' ανθρωπιάς!
    Καλή επιτυχία σε όλους
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι καλημέρα!!
    Συμφωνούμε με την Άννα, η εισαγωγή σου εξαιρετική, αλλά και οι συμμετοχές το ίδιο. Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε από χθες, προσπαθώντας να καταλήξουμε...
    Αυτό που διαπιστώνουμε ξανά, είναι πως μας αρέσουν όλα!!! Με δυσκολία καταφέραμε να καταλήξουμε στην εξής βαθμολογία:
    3 βαθμούς στο #11
    2 βαθμούς στο #9
    και από 1 βαθμό στα:
    #14, #1, #2

    Καλή επιτυχία σε όλους και σε σένα καλή δύναμη, στη συλλογή των αποτελεσμάτων!
    Πολλά φιλιά, φίλη
    Μαρίνα - Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα και απο μένα.
    Καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλους τους δημιουργούς από καρδιάς.
    Πολύ όμορφη η εισαγωγή σουΜαρία και φυσικά και οι καταθέσεις ψυχής στις συμμετοχές.
    Πρώτη φορά σας πετυχαίνω στη φάση της βαθμολογίας αυτού του δρώμενου, οπότε πήρα το χρόνο μου, κάθισα αναπαυτικά και διάβασα από χθες και ήρθα σήμερα να ψηφίσω.

    Τους 3 βαθμούς δίνω στη συμμετοχή νο18 με τίτλο "Στο σύθαμπο της μοναξιάς"
    2 βαθμούς δίνω στη συμμετοχή νο9 με τίτλο "Μιας ημέρας όνειρα"
    1 βαθμό δίνω στη συμμετοχή νο2 με τίτλο "Αμυγδαλιά"
    1 βαθμό δίνω στη συμμετοχή νο14 με τίτλο "Να φύγουνε, να πάνε αλλού"
    1 βαθμό δίνω στη συμμετοχή νο4 "Φιλώ σημαίνει αγαπώ".

    Καλή συνέχεια στη μέρα μας.
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω κι επίσημα κι ελπίζω να πέρασες όμορφα διαβάζοντας τις συμμετοχές μας!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Μαρία μου γλυκιά καλησπέρα
    Τι όμορφη εισαγωγή και με πόση μεγάλη
    αγάπη περιβάλλεις το παιχνίδι!!!
    Όλα τα κείμενα καλογραμμένα και με πλούσια
    θεματολογία
    Έχοντας πολλά αφήσει απ' έξω και το εννοώ....
    κατέληξα στα παρακάτω!
    3 βαθμοί στο Νο 8 γιατί το συγκεκριμένο ύφος γραφής με συναρπάζει!
    2 βαθμοί στο Νο 4 για την αυτονόμηση της πρωταγωνίστριας!
    Και από 1 βαθμό στα εξής:
    Στο Νο 18 για την ευαισθησία του!
    Στο Νο 6 για τον πολύτιμο καθρέφτη του!
    και στο Νο 7 για το ταξίδεμα!
    Συγχαρητήρια σε όλους και σ'εσένα ξεχωριστά
    αγαπημένο μου Μαράκι

    Καλό υπόλοιπο Κυριακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ελένη μου!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα Μαρία μου!
    Πραγματικά το πιστεύω, όσο πιο δύσκολες οι λέξεις τόσο πιο όμορφες οι συμμετοχές!
    Μαγεύτηκα!
    Όσο και με τη δική σου εισαγωγή! :))

    Πάμε στο δια ταύτα:
    3 βαθμούς στο #5 (μαγική γραφή!)
    2 βαθμούς στο #8 (που θα ήθελα να μπορούσα να δώσω 3 και σε αυτό, γιατί μου άρεσε εξίσου το ίδιο!)
    Κι από 1 βαθμό στα
    #9 #15 (υπέροχο χιούμορ) και #3

    Μπράβο σε όλους, καλή δύναμη Μαρία μου στο μέτρημα !
    Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα, Μαρία!
    Όλες οι συμμετοχές εξίσου καλές και η απόφαση δύσκολη...
    Δίνω 3 βαθμούς στη συμμετοχή 3
    2 βαθμούς στη συμμετοχή 8
    και από 1 βαθμό στην 11,15 και 16!
    Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ινώ μου!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  14. Πόσο όμορφα μας υποδέχτηκες και σε αυτό το παιχνίδι Μαρία μου, άψογη διοργάνωση, καταπληκτικές συμμετοχές !!! Βαθμολογώ ,αφού έχω απολαύσει όλα τα κείμενα και ποιήματα, με 3 βαθμούς το 8 Αυτά τα μανουσάκια με μαγέψανε....με 2 βαθμούς το 11. Κατανοητόν;;;; και από 1 βαθμό στο 14 Να φύγουνε (εξαιρετικό το χιούμορ του και η αλήθεια του) , στο 17. Επίσημο ένδυμα και στο 18. Δυσκολεύτηκα βέβαια και αυτή τη φορά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου, η εισαγωγή σου υπέροχη!
    Μπορεί η "φιλαυτία" να δυσκόλεψε αρχικά, όμως από ό,τι διαπίστωσα είχαμε κι αυτή τη φορά πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Μπράβο σε όλους!
    Οι βαθμοί μου έχουν ως εξής:
    3 βαθμοί→ #9
    2 βαθμοί→ #2
    1 βαθμός→ #11, #15, #18
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπληκτικές συμμετοχές παρολο το δυσκολο των λεξεων Μαρία μου και η εισαγωγή σου υπεροχη.. οσο διαβαζα τόσο δυσκολευομουν ποιο να ψηψισω.. με ένα παραπανω κλικ μου εκαναν τα εξής..
    Το 3 μου το δινω στο 8 ... γιατί τα μανουσακια της Πολυξενης μοσχομυρισαν..
    το 2 μου το δίνω στο 15 .. για τον εξυπνο τροπο γραφής...
    και απο 1 δίνω στο 14...γιατί συμφωνω απολύτως με αυτα που γραφει..
    στο 9...γιατί ποιητικώς έδεσε και τις πεντε λεξεις πολύ ομορφα
    και στο 4..γιατι και οι συγγραφείς ταυτίζονται καμια φορα με τους ηρωες τους..
    σιγουρα αδικησα πολλα .. αλλα ας οψονται οι κανονες.. Μαρία μου συγχαρητηρια για το αψογο του διαγωνισμού..... φιλάκιααα!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα και από εμένα Μαρία.
    Μετά από πολλές αναγνώσεις στα 19 δημιουργήματα ήρθε, ουφ, η δύσκολη ώρα και της δικής μου κρίσης.
    Κατ' αρχήν να δώσω συγχαρητήρια ολόψυχα για σένα για τη διοργάνωση αλλά και σε ΟΛΕΣ τις συμμετοχές αδιακρίτως.
    Είχαμε 16 πεζά μικρά διηγήματα και 3 ποιήματα.
    Μου έκανε ευχάριστη εντύπωση, με συγκίνησε πάρα πολύ η λογοτεχνική λαογραφική γλώσσα σε πολλά από τα διηγήματα, κάτι που μαρτυράει τη φιλολογική δυνατότητα των δημιουργών και την εκφραστική τους δύναμη.
    Αυτό το επισημαίνω στα: "Εικοσιτετράωρος εφιάλτης", "Η Χορεύτρια", "Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης",.
    Πολύ σημαντικό το "Κατανοητόν" και το πολιτικό μήνυμα που περιέχει απέναντι σε όσα αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς.
    Χαριτωμένη "Η Ιστορία της Καιτούλας" από τις ανάλαφρες εμπνεύσεις της διοργάνωσης αυτής.
    "Να φύγουνε να πάνε αλλού", πολύ εύστοχο σαν σύλληψη αλλά, προσωπικά, ομολογώ με κάθε σεβασμό στο τέλος αφήνει να αιωρείται η ισοπέδωση ΟΛΩΝ κάτι στο οποίο έχω εξηγήσει στο παρελθόν διαφωνώ.
    Πολύ δύσκολη ομολογώ η επιλογή, όπως πάντα δηλαδή, καθώς κάθε δημιούργημα είναι πάρα πολύ καλό και ειλικρινά βρίσκομαι και αυτή τη φορά σε δύσκολη θέση γιατί ίσως αδικήσω συμμετοχές. Όμως οφείλω να καταθέσω την άποψή μου και το κάνω ευθύς αμέσως ξεκινώντας ανάποδα:

    -Έναν Βαθμό (1) θα δώσω στις εξής συμμετοχές:

    * Συμμετοχή 8: "Τα μανουσάκια της Κυρά-Πολυξένης", λάτρεψα τη γλώσσα, το ύφος και τη συγκίνηση
    * Συμμετοχή 17: "Επίσημο ένδυμα", για τη σαπίλα ενός κόσμου της αστικής τάξης και του τρόπου που σκέφτεται και λειτουργεί. Μπράβο για την έμπνευση και τον κόντρα ρόλο της ηρωίδας.
    * Συμμετοχή 12: "Μαύρα ρόδα", η ονειρική ατμόσφαιρα, η περισυλλογή, ο ανθρώπινος πόνος, οι παρουσίες της προσφυγιάς, η αφύπνιση μέσα στο όνειρο.

    -Δύο (2) Βαθμούς:

    * Συμμετοχή 3: "Άυλες φιγούρες", ένα θέατρο του παράλογου, μια συνειδησιακή καταιγίδα μπροστά στα μάτια μας. Πολύ καλή επινόηση θέματος, γλωσσική υποστήριξη, κριτική και πολλά χαστούκια συναισθημάτων.

    -Τρεις (30 Βαθμοί:

    * Συμμετοχή 16: "Μετά από είκοσι χρόνια". Ομολογώ έχω αδυναμία σε τέτοιες χρονικές συναισθηματικές επαναφορές. Η Συνάντηση Κώστα και Έλσας με συγκίνησε πάρα πολύ. Ο χώρος, μια θεατρική παράσταση, οι αντίθετες προσωπικότητες, το κινηματογραφικό στυλ των δύο ηρώων, και φυσικά το δυνατό αδιέξοδο τέλος, χωρίς ίχνος happy end έκλεισαν ένα, για μένα εξαίρετο, μικρό διήγημα.

    Αυτές ήταν οι επιλογές μου βαθμολογικά. Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ τους δημιουργούς για την ομορφιά ψυχής που μας κατέθεσαν και εύχομαι καλή συνέχεια Μαρία μου στο εξαίρετο αυτό δρώμενο.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω επίσης και τα τρία εξαίρετα ποιήματα, ειλικρινά θαυμάζω τη γλώσσα και την εκφραστικότητα των δημιουργών και κάνω πρόταση να γίνεται ξεχωριστή συμμετοχή για τα ποιήματα παιδιά, γιατί θεωρώ ότι αδικούνται.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!
      Και φαντάζομαι σε ευχαριστούν και όλοι οι δημιουργοί!
      Να πω μόνο, πως είναι καθαρά επιλογή του συμμετέχοντα αν θα πάρει μέρος με πεζό, ή ποίημα...και δε θέλω να στερήσω αυτή την επιλογή!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  18. Μαράκι μου καλησπέρα κι απ' την ηθική αυτουργό της ζημιάς. Βέβαια απ' ότι βλέπω, μια χαρά μας βγήκε η "φιλαυτία" και ειλικρινά αυτή τη φορά δυσκολεύτηκα απίστευτα να επιλέξω. Έχοντας επίγνωση πως μερικές ακόμα πολύ δυνατές συμμετοχές μένουν (αναγκαστικά) εκτός, αυτή είναι η αξιολόγησή μου:
    3 αστέρια στο #13. Μοίρα
    2 αστέρια στο #12. Μαύρα ρόδα
    Και από ένα:
    # 11. Κατανοητόν;
    # 1. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΑ…
    # 9. Μιας ημέρας όνειρα

    Ό,τι κι αν σχολιάσω θα τα αδικήσω. Μόνο να πω πως με πήγαν σε διαφορετικά αλλά πανέμορφα μονοπάτια το καθένα.
    Καλή συνέχεια και μπράβο στην παρέα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαιρετίζω την παρέα!

    3 βαθμούς στην εισαγωγή τής Μαρίας. Τι; Δεν ψηφίζουμε την εισαγωγή;;; Καλάαα!! :P

    3 βαθμούς στο #5 ~~ Καθηλωτικό. Σε κάνει να βουλιάζεις μέσα του.
    2 βαθμούς στο #8 ~~ Πολύ θα ήθελα να έδινα ένα 3αρι εδώ, σε σένα που κρύβεσαι από πίσω και χειρίζεσαι τις λέξεις με τόση ευκολία, όπως ο μαριονετίστας τα νήματα.
    Από 1 βαθμό στα #4 (για τα πολλά νοήματα που σκιαγραφεί η ιστορία), #12 (σαν ταινία μικρού μήκους εκτυλίσσεται μέσα μου, όσες φορές διαβάζω τούτες τις γραμμές) και #15 (μέσα απ' το χιούμορ πολλές φορές λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες, κάτι που εδώ έγινε με τον καλύτερο κι εξυπνότερο τρόπο).

    Δυσκολεύτηκα να καταλήξω στην πεντάδα, γι' αυτό τα μπράβο μου πηγαίνουν σε όλους σας, που είχατε οδηγό την λέξη "φιλαυτία" (congrats στην Μαρία Κανελλάκη για την επιλογή της) και δώσατε τέτοιες συμμετοχές.

    Μαρία μου, πολλά μπράβο και σε σένα για την, όπως πάντα, ακούραστη παρουσία και την ζεστή φιλοξενία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η παρέα χαιρετίζει εσένα, με χαρά!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  20. Μαρία μου καλημέρα
    Το άριστα πηγαίνει σε σένα για την ωραία εισαγωγή και την άψογη παρουσίαση όλων αυτών των μικρών διαμαντιών.
    Το 3 πηγαίνει στο 3 στις "Άυλες φιγούρες".
    Το 2 πηγαίνει στο 11 "Κατανοητόν;"
    Από 1 βαθμό στο 7 "Η χορεύτρια"
    στο 13 "Μοίρα"
    στο 14 "Να φύγουνε. Να πάνε αλλού".

    Συγχαρητήρια σε όλους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα! Γρήγορα-γρήγορα να αφήσω κι εγώ τη βαθμολογία μου, πρίν επιστρέψω στο 1χ1 λαχανί κουβούκλιό μου...:)

    3 βαθμοί στο 11-Κατανοητόν;
    2 βαθμοί στο 8- Τα μανουσάκια της κυρα-Πολυξένης.
    1 βαθμό στα 5- Εικοσιτετράωρος εφιάλτης,
    6- Η ιστορία της Καιτούλας
    15- Η φιλαυτία δεν με εμπνέει!
    Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!
    Σας φιλώ και τρέχω να πιάσω στόχους....

    ΥΓ-Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός οτι η λέξη φιλαυτία συνειρμικά οδήγησε σε κείμενα σχετικά με ηθοποιούς ή life style πρότυπα... Απενοχοποιήθηκα, η υπάλληλος! (Έχω πάρει τρία τηλέφωνα στο κομμωτήριο για να κανονίσω κούρεμα και ισιωτική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάω με το υστερόγραφο!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Αδικώντας για πολλοστή φορά πολύ καλές συμμετοχές αφήνω την βαθμολογία μου.
    3 βαθμοί: Συμμετοχή νο 8. Τα μανουσάκια της κυρά-Πολυξένης
    2 βαθμοί: Συμμετοχή νο 12. Μαύρα ρόδα
    1 βαθμός: Συμμετοχή νο 3. Άυλες φιγούρες
    1 βαθμός: Συμμετοχή νο 9. Μιας ημέρας όνειρα
    1 βαθμός: Συμμετοχή νο 13. Μοίρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι αλήθεια σού λέω, το θυμήθηκα έστω και τώρα και ήρθα να ψηφίσω!
    Αφού ευχηθώ σε όλες/ους καλό μήνα και καλή μας δύναμη! Μαρία μου κι εσύ
    να είσαι καλά να φιλοξενείς υπέροχες ιστορίες, έστω και με..φιλαυτίες! :)
    3 βαθμοί στο 5 (θα μπορούσα να του έδινα και 10 με τόνο!)
    2 βαθμοί στο 18
    1 βαθμοί στο 9
    1 βαθμοί στο 16
    1 βαθμοί στο 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...λέω να σε πιστέψω!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και σου εύχομαι κι εγώ καλό μήνα!

      Διαγραφή
  24. Καλό μήνα Μαρία μου !!! Υπέροχη η εισαγωγή σου !!
    Ολες οι συμμετοχές υπέροχες μα δεν μπορώ παρα 5 να ψηφίσω!!
    3 βαθμούς στο 5
    2 βαθμούς στο 12
    και από ένα βαθμό στο 9, 13 και 18
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Καλό μήνα και σε σένα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Τελευταία και καταϊδρωμέν ησημαδιακό ;;;;;;;;δεν έκανε καμμιά ζημιά τελικά η φιλαυτια νομίζω πως μας χάρισε μοναδικά κείμενα όπως κάποτε άλλοτε με την αχλή . οφείλεις αρα μπορείς οπως έλεγε ο Καντ υπεροχη η εισαγωγή σου και η ολη διοργανωση σου για αλλη μια φορα Μαρία μου . Συγχαρητήρια σε όλου και ολες
    Δεν μακρύγορω άλλο το 3 μου στο 8 το 2 μου στο 17
    Και απο ενα βαθμός το 3 ,στο5 και στο12 μυ άρεσαν ολα το ίδιο πολυ σας φιλω και καλο Απρίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου σε ευχαριστώ πολύ!
      Καλό μήνα να έχουμε!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή