Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Πάνθηρας Μαυρόγατος (Βάσια Ακαρέπη)


"Εδώ είμαι κι εγώ!
Ποιος;
Μα ο Πάνθηρας Μαυρόγατος, ένας μικρός μαύρος γάτος γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες!"


Κι εδώ είμαι εγώ!
Τι ποιος εγώ;
Εγώ το Μπρίκι!
Σήμερα κάνω παγκόσμια πρεμιέρα ως κριτικός γατιών! Χμμ...βιβλίων ήθελα να πω!
Το ότι θα περάσω από κόσκινο τον Πάνθηρα ουδεμία σχέση έχει με τα αισθήματα που τρέφω για τις γάτες! Έχει όμως να κάνει λίγο με τα αισθήματα που τρέφουν εκείνες με εμένα!

Αλλά ας σας βάλω λίγο στο κλίμα.

Ο Πάνθηρας ο Μαυρόγατος είναι ο ήρωας του παιδικού, και όχι μόνο, βιβλίου, της κυρίας Βάσιας Ακαρέπη.
Αγαπημένη συγγραφέας και φίλη της "πώς τη λένε" (αυτηνής τέλος πάντων που έχει τούτο εδώ το blog), που είχε κάνει κάποτε και την παρουσίαση του βιβλίου της "Μια νύχτα που κράτησε χρόνια" στο Αγρίνιο 
(Αλήθεια, το διαβάσατε; Αν όχι, (ετοιμαστείτε θα πω μεγάλη σοφία), ποτέ δεν είναι αργά).
Όπως καταλαβαίνετε, ήρθαν κοντά, πολύ κοντά, μια και κάθισαν δίπλα δίπλα, οπότε ήταν φυσικό εν καιρώ να πλησιάσω κι εγώ τον Πάνθηρα. 
Τον γνώρισα πρώτα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του!
Νόμιζα ο έρμος πως είναι χάρτινος και ξεθάρρεψα. Τον πλησίασα πολύ! Τόσο πολύ που με έπιασα να διαβάζω τις περιπέτειές του και να μη θέλω να τον αποχωριστώ στο τέλος.
Και δε θα τον αποχωριστώ, αφού σε λίγο θα κυκλοφορήσει άλλο ένα βιβλίο με ήρωα τον Πάνθηρα, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο αγαπημένος μου ήρωας, αλλά έχει ένα ελάττωμα. Είναι γάτος και οφείλω να κρατήσω τους τύπους και να σταθώ στο ύψος μου, ως σκύλος, οπότε θα τον θαυμάζω εξ αποστάσεως.

Ο Πάνθηρας πιάνει τη ζωή του από την αρχή και την ξετυλίγει σαν το κουβάρι με το οποίο παίζει στο εξώφυλλο του βιβλίου!


Κινείται με γατίσια μαεστρία από σελίδα σε σελίδα, κι από μάθημα σε πάθημα, ή μήπως από πάθημα σε μάθημα; 
Χμμ...ίσως και τα δυο!
Όπως και να έχει μαθαίνει πολλά, και μας τα λέει όλα ο μαρτυριάρης.
Αν θέλετε τη γνώμη μου είναι πολύ περίεργο γατί και χώνει τα μουστάκια του παντού, μα ξεχάστε ό, τι ξέρατε για την περιέργεια και τη γάτα, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο περίεργος κερδίζει!
Τι κερδίζει;
Γνώση και συμμόρφωση. 
Είναι άλλωστε γνωστό πως ό, τι μας πονάει, ό, τι δε μας αγαπάει κι ό, τι μας χαλάει, το αποφεύγουμε γάτοι και σκύλοι.



Ο Πάνθηρας εξερευνά τα πάντα. 
Φτάνει πηδώντας και σκαρφαλώνοντας, ακόμα και στο ψηλότερο σημείο του σπιτιού, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω εγώ, (αν και λέω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή που δε θα με βλέπουν).
Αφήνει τα χνάρια του όπου μπορεί, και κάνει βαθυστόχαστες φιλοσοφικές συζητήσεις με τον εαυτό του, αλλά και με την Εύα, τη γηραιά και σοφή γάτα του σπιτιού.
Με την Αλίκη και το Στέλιο, τους ανθρώπους του, τους οποίους διάλεξε από την πρώτη στιγμή που τους είδε, (χμμ..κάτι μου θυμίζει αυτό...μα πως τον νιώθω!), τον δένουν όλο και περισσότερα, αν και στην αρχή συμμετείχε άθελά του στη μικρή συνωμοσία τους.

Βλέπετε πέρα από όλα τα άλλα που πρέπει να αντιμετωπίσουν παρέα, πρέπει και να αποδείξουν πως οι μαύρες γάτες δε φέρνουν γρουσουζιά!



Να εγώ, τον πλησίασα πολύ...έχωσα τη μουσούδα μου σε κάθε σελίδα και είμαι ακόμα ένας πανέξυπνος, πανέμορφος και ταλαντούχος σκύλος! Μη σας πω έγινα ακόμα πιο έξυπνος, γιατί ε, κάτι έμαθα κι εγώ από τα παθήματα του Πάνθηρα!
Αν θέλετε κι εσείς να γίνεται εξυπνότεροι, ομορφότεροι και ταλαντούχοι σαν εμένα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε μια γάτα.  Ένα μαύρο γάτο δηλαδή, που τον λένε Πάνθηρα και είναι σούπερ!!!
Αχ, αν δεν ήταν γάτος, οι καλύτεροι φίλοι θα ήμασταν!
Α, να! Μόλις ξύπνησε! Ευκαιρία να τον γνωρίσουμε όλοι μαζί.



- Πάνθηρα, πριν αρχίσουμε, πρέπει να σου πω πως εγώ και οι γάτες έχουμε κατά βάση, μια σχέση λάθους και πάθους, ό, τι κι αν σημαίνει αυτό!
Γάτος είσαι, καταλαβαίνεις...εσύ πως αντιμετωπίζεις τα γλυκά σκυλάκια σαν και του λόγου μου (γουφ);

- Κοίτα να δεις… Τα σκυλάκια είναι πολύ καλά ζωάκια, δε λέω,  και τα συμπαθώ ιδιαίτερα …. Ειδικά όταν βρίσκονται μακριά μου. Κι όταν λέω μακριά μου, εννοώ εντελώς μακριά μου. Σε άλλη πόλη ας πούμε! Ε, τότε είναι που …τα λατρεύω κιόλας μην σου πω! Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποί μου -ο Στέλιος και η Αλίκη- τα συμπαθούν και «από κοντά»! Όπου τα συναντούν τα χαϊδεύουν,  κι ύστερα επιστρέφουν στο σπίτι μας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, νομίζοντας πως εγώ δεν θα αναγνωρίσω την μυρωδιά σκύλου στα χέρια τους και ότι δεν θα καταλάβω την «προδοσία» τους. Όμως εγώ είμαι γάτος –γατόνι όπως ξέρεις, κι αμέσως το παίρνω μυρωδιά… Κάνω τότε ένα κχχχχχχ  πολύ δυνατό για να καταλάβουν ότι τους κατάλαβα! Μα, να χαϊδεύουν τον εχθρό μου;  Που ακούστηκε!…  Άσε και το άλλο. Μην σου πω για την φάρσα που μου σκάρωσαν την πρωταπριλιά γιατί….. Ωχ, ωχ…. εεε, συγγνώμη ξέχασα ότι μιλάω σε σκυλάκι…. Εεεεεε….. Εσένα σε συμπαθώ πολύ … Πάρα πολύ! Αυτά που είπα πριν, τα έλεγα για τους άλλους σκύλους, όχι για σένα…. Αλίμονο! 


- Είσαι ο πιο διάσημος γάτος που γνωρίζω. Πώς αισθάνεσαι που σουλατσάρεις ελεύθερα μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου;

-Αισθάνομαι … ΥΠΕΡΟΧΑ! Αυτό ήταν και το όνειρό μου εξάλλου… Να γίνω ένας ξεχωριστός γάτος, ένας διάσημος γάτος… Ένας γάτος, φευγάτος και βιβλιογάτος! Πάντα μου άρεσαν τα βιβλία, οπότε γιατί να μην γραφτεί ένα και για εμένα; Τα καλύτερα σουλάτσα μου πάντως, δεν είναι αυτά που κάνω μέσα στο βιβλίο αλλά αυτά που κάνω μέσα στις καρδιές των αγαπημένων φίλων μου… Εκεί μου αρέσει περισσότερο να βρίσκομαι! 


- Δε σουλατσάρεις όμως μόνο μέσα στο βιβλίο και στις καρδιές.
Αφήνεις γατίσιες πατημασιές και σε ένα σπίτι, μαθαίνοντας διαρκώς! Ποιο είναι το σπουδαιότερο πράγμα που έχεις μάθει;

- Αχχχχ! Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο… Είναι πολλά!! Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω ο καημένος ο γάτος; Τα περισσότερα πράγματα τα έμαθα… παθαίνοντας! Τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή! Όμως υπάρχουν και μερικά πράγματα μέσα στο σπίτι που είναι πολύ διασκεδαστικά… Να, όπως τα κουμπάκια για παράδειγμα. Ο κόσμος των ανθρώπων είναι γεμάτος κουμπάκια… Και το κάθε κουμπάκι κάνει και διαφορετική δουλειά! Φοβερό! … Μα το πιο φοβερό από όλα είναι ότι υπάρχει ένα μηχάνημα που έχει πολλά πολλά κουμπάκια μαζεμένα και το λένε υπολογιστή. Ε, αυτός είναι η αδυναμία μου! Ωστόσο, οφείλω να αναφέρω ότι δεν θα είχα μάθει τίποτα από όλα αυτά που ξέρω αν δεν υπήρχε στο σπίτι η γιαγιά Εύα, η άλλη γάτα του σπιτιού. Εκείνη, είναι πάντα(;) πρόθυμη(;) να απαντήσει στις απορίες μου…. Κι έχω ποοοολλέεεεεες απορίες ο άτιμος! Νομίζω λοιπόν ότι το σπουδαιότερο πράγμα που έμαθα μέσα στο σπίτι είναι η αξίες της οικογένειας και της φιλίας…



- Κάποιοι σε θεωρούν, και μη χειρότερα, γρουσούζη.
Έχεις να κάνεις κάποια δήλωση, ή απαξιείς;

- Τι; Ποιος; Που; Γιατί; … Αααα …Λες λόγω του μαύρου χρώματός μου! Ε, ναι. Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν τις μαύρες γάτες γρουσούζες. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Έχεις ακούσει πιο κουτή ιδέα; Μα, γιατί να φέρνει γρουσουζιά μια μαύρη γάτα ; Ένα χρώμα σαν όλα τα άλλα είναι και το μαύρο! Μην σου πω ότι είναι και πιο γυαλιστερό από όλα τα άλλα χρώματα γούνας γάτας που υπάρχουν… Μην στο πω , γιατί θα με πεις ‘ψώνιο’ !  Πάντως στο δικό μου σπίτι, οι άνθρωποί μου με θεωρούν το γούρι τους! Αυτοί ,κάτι παραπάνω θα ξέρουν ….




-  Αλήθεια, πότε ξαναβγαίνεις στα κεραμίδια, εεε στην κυκλοφορία; Θέλω να τσεκάρω στο ημερολόγιο την ημερομηνία, για να σε διαβάσω αμέσως!

- Τον Μάιο, έρχομαι ανανεωμένος και δριμύτερος… Α! ΚΑΙ μεγαλύτερος και ωριμότερος… Καλά, όχι και πολύ ωριμότερος… Τις αταξίες μου τις κάνω ακόμη! ... 



- Το νέο σου βιβλίο , θα είσαι τόσο διασκεδαστικό όσο ήταν το πρώτο;

- Ουουου και περισσότερο! Βλέπεις, δεν μου έφτανε μόνο το σπίτι και άρχισα να βγαίνω και στην αυλή… Κι από εκεί…. Ποιος ξέρει; … Δεν θέλω να σου αποκαλύψω και πολλά για να μην σου χαλάσω το σασπένς, αλλά θα σου πω μόνο αυτό: Ο κόσμος εκεί έξω είναι πολύ παράξενος…. Έχει καλούς και κακούς ανθρώπους, έχει παγίδες,  κινδύνους, κακούς γάτους αλλά και πολλές… Πολλές ομορφιές! Βασικά, όχι πολλές… Μία και …γαλανομάτα! (Χρρρρρρρ Ααααχχχ)



- Μια τελευταία ερώτηση, γιατί πείνασα και σίγουρα θα πείνασες κι εσύ!
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεσαι;

-Σε όλες τις «παιδικές» ηλικίες από 7 ετών έως 177 ετών ! 
Και ναι… Τώρα που το είπες, όντως πείνασα (όπως πάντα)! 


Σε χαιρετώ φίλε μου! Χάρηκα πολύ που τα είπαμε. Τελικά, ίσως και να με κάνεις να αλλάξω γνώμη για τους σκύλους… Αν είναι όλοι σαν κι εσένα, φίλε Μπρίκι…. Τότε μάλλον είναι αξιαγάπητοι!

Αν θέλεις να με βρίσκεις μέσα στο διαδίκτυο και να κουβεντιάζουμε μπορείς να με ακολουθήσεις στα:

Twiter : panthiras_m https://twitter.com/panthiras_m

Instagram: panthiras_mavrogatos https://www.instagram.com/panthiras_mavrogatos/



Το βιβλίο "Πάνθηρας Μαυρόγατος" της Βάσιας Ακαρέπη,κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μίνωας"και την καταπληκτική εικονογράφηση, έχει κάνει ο Λαυρέντης Χωραΐτης!
Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, αλλά και για μικρά, έξυπνα κι αξιαγάπητα σαν κι εμένα (κατά τον Πάνθηρα) σκυλιά!
Και το Μάιο ετοιμαστείτε, όχι για την εξοχή, αλλά για το καινούριο του βιβλίο...γιατί...


Αγαπητέ Πάνθηρα (παραλίγο κολλητέ μου) και κυρία Ακαρέπη, σας ευχαριστώ πολύ που με εμπιστευτήκατε αν και είμαι σκύλος!

Μπρίκι

48 σχόλια:

  1. αχαχαχα!
    Ο Μπρίκι-δημοσιογράφος ξαναχτυπά!
    Λες να ψήσεις και τον Μαξ να διαβάσει για γάτες; Γιατί ως τώρα δεν τις χωνεύει με τίποτα!
    Πολύ καλός και σε αυτή σου τη συνέντευξη Μπρίκι μου ( που τελικά ξεχάσαμε όλοι το πραγματικό σου όνομα ☺)
    Υπέροχη παρουσίαση!
    Υγ; φωτό σου με γραβάτα γιατί δεν είχαμε σήμερα;

    φιλιά από μένα και τον Μαξ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καημένος ο Μπρίκι δεν είναι πως δεν τις χωνεύει, αλλά έχει μερικές άσχημες εμπειρίες..
      Ειδικά από εκείνες που πετάγονται άξαφνα και αγριεμένες μπροστά του από όπου μπορείς να φανταστείς στη βόλτα...αυτός να παίξει θέλει, εκείνες αγριεύουν κι άλλο...χαχα!
      Η μόνη του καλή εμπειρία με γάτο ήταν τώρα με τον Πάνθηρα!
      Το όνομα άλλαξε σχεδόν από την αρχή...σπάνια τον λέμε Ρίκι πια!
      Όσο για τη γραβάτα, αποφάσισε να βάλει την πιο κουλτουριάρα του φωτό αυτή τη φορά...χαχα! Κοτζάμ κριτικός βλέπεις!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Oh, what a beauty !!! I love these huge eyes !!!
    Great photos !
    Happy Sunday!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε Μαρία; Διάγεις "εβδομάδα γάτας";;;
    Εγώ ένα έχω να πω: το κείμενο ήταν απολαυστικότατο!
    Η γραφή σου με έχει ξετρελάνει! Μπρίκι που χαζεύεις;
    Σε σένα μιλάω σκυλί μου! Η "μαμά" μιας αλήτισσας γάτας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα..είχα μια γατοκρίση!!
      Ο Μπρίκι σε ευχαριστεί πολύ!
      Και λέει να του δώσεις την αλήτισσα τη γάτα να παίξει!!
      Δεν τις χαλάει..χαχα! Σοβαρά τώρα, στα αλήθεια νομίζει πως είναι το πιο περίεργο πλάσμα που ζει στη γη...και μερικές τον τρομάζουν και λίγο!

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι υπέροχος ο Πανθηράκος;;
    Τον διάβασα το καλοκαίρι λίγο πριν τον κάνω δώρο και όπως πάντα η γραφή της φίλης Βάσιας με συνεπαίρνει! Αναμένουμε το επόμενο με ανυπομονησία!!
    Καλή Κυριακή Μαρία μου, τέλειο αφιέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου !!!! Εσύ και η Μαρία έχετε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Και σας ευχαριστώ πολύ πολύ !!! <3

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα μου υπέροχος πραγματικά ο Πάνθηρας!
      Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Βάσια κι εσύ έχεις ξεχωριστή θέση στις δικές μας!! <3

      Διαγραφή
  5. Ήταν η πιο διασκεδαστική συνέντευξη που έδωσα... έδωσε.... Ε... Τέλος πάντων δώσαμε! Δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω αγαπημένε μου Μπρίκι (και Μαρία βεβαίως βεβαίως) ... Μιλήσατε με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο και τον Πάνθηρα, σε σημείο που εκείνος άρχισε να αναθεωρεί τις απόψεις του για τα σκυλάκια και έχει αρχίσει να χαιρετάει φιλικά πλέον τον σκύλο της γειτόνισσας στο απέναντι μπαλκόνι! Αχ... βρε Μπρίκι να είσαι καλά! Φιλιά πολλά να δώσεις στην μαμά σου από εμένα, κι αν έρθω εκεί στα μέρη μας θα έρθω να σε γνωρίσω από κοντά !!
    {Μαρία μου ''έγραψες"' ! Άντε, ξεκίνα να γράφεις τις περιπέτειες του Μπρίκι! ..Που ξέρεις;}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ για όλα Βάσια μου!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε η προσπάθεια του Μπρίκι να "πλησιάσει" τον Πάνθηρα και χαίρομαι που ο Πάνθηρας αναθεωρεί τις απόψεις του για τα σκυλιά..χαχα!
      Να είσαι καλά και πάντα να έχεις επιτυχίες!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πήγα στο "σπίτι" αυτού του υπέροχου γατούλη -να 'ναι καλά ο γλυκός Μπρίκι που μας τον γνώρισε μέσα από την ζουμερή συνέντευξη!- και θα τον παρακολουθώ!
    Ο δε Πάνθηρας... ίδιος η (original) Ρούλα! Συγκινήθηκα...

    Απολαυστικότατη η παρουσίαση, Μαρία μου!
    Φιλιά πολλά (και στον Μπρίκι, φυσικά!) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα κάτι συμπτώσεις...ο Πάνθηρας και η Ρούλα να είναι σα δυο σταγόνες νερό!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω διαβάσει ωραιότερη παρουσίαση βιβλίου. Μπρίκι σαν δημοσιογράφος-παρουσιαστής και κριτικός βιβλίων είσαι γάτα, ωπ! συγνώμη σπουδαίος σκύλος ήθελα να πω!
    Φιλιά σε σένα και την πως την λένε...αυτή που έχει το blog τέλος πάντων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα....σε μένα λες ε?
      Φιλιά κι από μένα και σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!

      Διαγραφή
  8. Καλοτάξιδο το γατοβιβλίο!
    Ο σοφός Μπρίκι ξέρει πώς να προλογίσει και να κάνει κάποιον που αντιπαθεί (πολύ) τις γάτες, να θέλει (πολύ) να διαβάσει το βιβλίο!!!

    ΑΦιλάααααααααααααακιααααααα Μαρία μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ Μαρία μου αυτό δεν είναι σκυλί
    Αυτός ξεπερνά και τις πιο δυνατές πένες
    Που τον σπούδασες διάνοια ο κύριος....
    Καλοτάξιδο το βιβλίο και τσίμπησε μου
    λίγο στο μουσουδάκι τον Μπρίκι!!!

    Καλή Κυριακή ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σκύλος με περιεχόμενο που θα έλεγε κι αυτός...χαχα!
      Να είσαι καλά Ελένη μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Άξιος ο Μπρίκι, άξιος! :-)
    Μου άρεσε πολύ η εικονογράφηση του βιβλίου (από όσες φωτογραφίες είδα) - έχω και αδυναμία στις γάτες, οπότε θα το έχω κατά νου! Καλή συνέχεια στις περιπέτειες του Πάνθηρα!
    (Θυμήθηκα τώρα μια απορία που είχε την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί του νηπιαγωγείου σχετικά με τις γάτες και θα τη γράψω, γιατί είχε πολλή πλάκα! Με ρώτησε, λοιπόν: "Οι γατούλες στις άλλες χώρες νιαουρίζουν διαφορετικά;" Τι θα απαντούσε ο Μαυρόγατος, ως πιο ειδικός; ;-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά η εικονογράφηση είναι πάρα πολύ καλή!
      Χαχα!! Αυτή είναι ερώτηση!! Λες να ξέρει ο Μαυρόγατος? Από όσο ξέρω δεν έχει πάει σε άλλες χώρες...χαχα!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  11. Μπρίκι μου μεταξύ μας τώρα... τον έκανες τον μαύρο τον πάνθηρα, είδωλο! Και δικαίως, γιατί φαίνεται πως είναι ένα πολύ χαρισματικό πλάσμα.
    Και να σκεφτείς πως εδώ στο ανθρώπινο βασίλειο, δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε μια σωστή συνέντευξη, με ανοιχτό πνεύμα και αποδοχή της διαφορετικότητας. Εύγε Μπρίκι! Σου αξίζει ένα κέρασμα (δεν ξέρω τις προτιμήσεις σου) και μια αγκαλιά απ' όλους μας! Πες στο αφεντικό να στα δώσει πάραυτα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, είναι χαρισματικός ο Πάνθηρας και φέρνει και τύχη!
      Να δεις που γι΄αυτό λύσσαξε ο Μπρίκι να του πάρει συνέντευξη...χαχα!
      Οι προτιμήσεις του είναι ό τι τρώγεται, αλλά με σκυλομπισκοτάκια τον ξεγελάμε συνήθως...χαχα!

      Διαγραφή
  12. Απολαυστικά!!! Όλα! Η γραφή σου Μπρίκι και η ιστορία και η εικονογράφηση!!!!
    Καλή εβδομάδα! Σε όλους! Σκυλιά, γατιά και ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι υπέροχη παρουσίαση βιβλίου ήταν αυτή! Μου άρεσαν όλα, η συνέντευξη, η εικονογράφηση του βιβλίου, οι φωτογραφίες του γατούλη...
    Μπράβο! Θα το αναζητήσω με την πρώτη ευκαιρία. Λατρεύω τα γατούλια!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ό, τι πρέπει και για δώρο σε παιδάκια το βιβλίο!!
      Να είσαι καλά Έλλη μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. "Σε όλες τις «παιδικές» ηλικίες από 7 ετών έως 177 ετών ! "

    πολύ μου αρέσουν αυτά τα όρια ηλικίας.... όρια δίχως όρια!!!

    πάντως ο μαυρόγατος μου κέντρισε το ενδιαφέρον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τέλειος για συντροφιά ο Μαυρόγατος...και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά!
      Τον αγαπούν!!
      Ιδανικό δώρο σε κάθε παιδί από 7 έως 177...χαχα!!

      Διαγραφή
  15. Διαβάσαμε μια εξαίρετη και πλήρως συγκροτημένη συνέντευξη Μαρία μου. Μάθαμε ένα σωρό όμορφα και ενδιαφέροντα πράματα. Και κρατήσαμε και τις ανάλογες δέουσες σημειώσεις για τον Πάνθηρα και τις θέσεις του αλλά και την πηγή του. Ευχαριστούμε πολύ. Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά Μπρικι μου έχεις αφήσει πολλους δημοσιογραφους πίσω σε συνεντεύξεις.. σωστός,ευγενέστατος, με εξυπνες ερωτήσεις... ανετα θα δουλευες στο CNN.. μήπως να το σκεφτείς Μπρικάκο μου;..αλλα και ο μαυρος πανθηρας ενταξει φέρθηκε.. να πουμε την αλήθεια.. μεχρι και φίλο ηθελε να σε κανει...και γιατί όχι φίλε μους.. να μας δώσετε εσεις πρωτοι το παραδειγμα...πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τιποτε ο ένας από τον αλλο .. γιατί να κυνηγιομαστε βρε παιδι μου σαν τους ανθρώπους; και πού είσαι μπρίκι μου.. θα τον έχω υπόψι μου το μαυρο πανθηρα ... να περνας ομορφα μικρε μου φιλακια στην μουσούδα... αααα και στην μαμα σου φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρούλα μου!
      Βρε λες να πάρουν τα μυαλά του αέρα και να ζητήσει κι εκπομπή στο CNN? χαχα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. Ο Μπρίκι και ο Μαυροπάνθηρας αξιαγάπητοι και οι δύο.
    Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτό το βιβλίο, καλοτάξιδο να είναι και να μας χαρίσει πολλά πολλά ακόμη.
    Καλη εβδομάδα αγαπημένη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πώ πώ!!!Τί όμορφος γάταρος είναι αυτός!!!Κούκλος!!!
    Δέν τό ξέρω τό βιβλίο Μαρία μου.θά ψάξω νά τό βρώ!!
    Μπράβο στόν Μπρίκι μας!!Εξαιρετική η όλη παρουσίαση τού βιβλίου!!!
    Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι μάτια είναι αυτά!!!!!
    Ένας διάσημος κούκλος!! Να τον χαίρεσαι και πάντα πρωταγωνιστής!!
    Απόλαυσα το κείμενο με τον ολοζώντανο τρόπο, που παρουσιάζεις το θέμα και το διασκέδασα πολύ!!
    Να τον συστήσω στον δικό μου τον Νικολή... Να βγουν στην τσάρκα για κουκλιά και να πιαστούν στα χέρια...χαχα!!!
    Το βιβλίο δεν το γνώριζα και σ' ευχαριστώ για την πρόταση!
    Καλή σου εβδομάδα, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Πάνθηρα λες ε?..θα τον χαιρόμαστε όλοι μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του!!!
      Να είναι καλά να μας ξελογιάζει!
      Κι ο Μπρίκι να του παίρνει συνεντεύξεις να μαθαίνουμε τα νέα του...χαχα!
      Να είσαι καλά!!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  20. Γειά σου βρέ Μπρίκι!! τι τέλεια παρουσίαση του Πάνθηρα μας έκανες!!
    Πολύ θα με ενδιέφερε να διαβάσω το βιβλίο!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα σε σένα και την κυρά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαριάννα μου!
      Να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Τι απολαυστική συνέντευξη-συνύπαρξη!!! Σαν γατομάνα κι εγώ θα σου πω Μπρικάκι μου πως είσαι ένας εξαίρετος γατόφιλος σκυλάκος!! Καλοτάξιδες να ναι οι καινούριες περιπέτειες του γατούλη Πάνθηρα!! Φιλάκια στα μουσουδάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμπτωματικά σας επισκέφτηκα...
    Χάρηκα τον ...αυτο-σαρκασμό και τους διαλόγους εν γένει...

    Παλιότερα, είχα αναφερθεί και στην "αστοριανή" μου για τον ΤΟΥΛΟΥΖ, τον δικό μας μαύρο γάτο... στο Λονγκ Άϊλαντ, στο δρόμο των Λωτών... και τώρα στην ...Βιρτζίνια μα ήταν ένα του ...βιογραφικό!
    Ενδιαφέρουσα η γραφή.

    Καλοτάξιδο.

    Με εκτίμηση,
    Υιώτα Στρατή

    "αστοριανή"

    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, αλλά και για τα καλά σας λόγια!
      Καλή Κυριακή!!

      Διαγραφή