Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Eat, pray, love and hate


Ανικανοποίητη από τη ζωή της είναι η ηρωίδα (Brooke Shields) του "Starting Over". Κάθε τρεις και λίγο ξεκινάει από την αρχή, ανίκανη να ολοκληρώσει το οτιδήποτε.

Βέβαια, το "Starting Over" δεν είναι τίποτα άλλο, από μια παρωδία. Ενώ η ταινία "Eat, Pray, Love" στην οποία πρωταγωνιστεί η Julia Roberts είναι μια μακριά πορεία αναζήτησης χωρίς νόημα. 

Γιατί πολύ βολικά η πρωταγωνίστρια δε βλέπει την αλήθεια που είναι μπροστά της και αρχίζει τα ταξίδια για να βρει τάχα τον εαυτό της.

Δύσκολο να συναντήσεις τον εαυτό σου όταν προσπαθείς συνεχώς να του ξεφύγεις. Και γίνεται δυσκολότερο όταν δεν τον βάζεις κάτω να λογαριαστείτε.

Έχασα κάποτε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου για μια ταινία που φλυαρεί, χωρίς να λέει τίποτα.

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι μονολογούσα καθώς η ηρωίδα μετέφερε τα ανύπαρκτα προβλήματά της από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη.

Ήταν που νόμιζα πως υπάρχει κάποιο νόημα στις άσκοπες περιπλανήσεις της. Έπεσα έξω. 



Θάλασσα τα έκανε και στη συνέχεια, αφού, όπως διάβασα κάποτε, η συγγραφέας του βιβλίου που πάνω του βασίστηκε η ταινία, είναι η ηρωίδα και θα έγραφε, (έγραψε; θα σας γελάσω) κι άλλο βιβλίο, στο οποίο θα μας πληροφορούσε πως βαρέθηκε και τον "μεγάλο έρωτα" που βρήκε στο πρώτο.

Ίσως τελικά οι δημιουργοί του "Starting Over" απλά να προχώρησαν την ιστορία λίγο πιο γρήγορα για να ξεμπερδεύουμε με την περιφερόμενη εγωκεντρική ηρωίδα του "Eat, Pray, Love" μια και καλή!

Καταλάβατε φαντάζομαι πως την ταινία την είχα μισήσει!

Λέω να συνεχίσω με κάτι άλλο που μισώ.

Μίσησα τον Θηβαίο που το καλοκαίρι θεωρούσε ικανοποιητικό το μεροκάματο των 15 ευρώ, όταν ο ίδιος έχει εισιτήριο στη συναυλία του ένα ολόκληρο μεροκάματο (των 15 ευρώ).

Νευρικό γέλιο με έπιασε όταν τον άκουσα να δηλώνει με μεθυσμένο στόμφο πως ο ίδιος ζει πενταμελή οικογένεια με τόσα χρήματα.

Ξεχάστηκε και είπε πολλά! Μετά τον έβαλαν να ζητήσει συγνώμη, γιατί υπήρχε και μια περιοδεία σε εξέλιξη που της έκανε κακό με τις δηλώσεις του.

Όταν πέρασε λίγος καιρός, ξαναξεχάστηκε κι επανήλθε στις πρότερες δηλώσεις του. 

Προχώρησε δε, ακόμα παραπέρα συστήνοντάς μας και το ιδανικό μενού για πενταμελή οικογένεια που μπορεί άνετα να ζήσει με 5 παξιμάδια, 3 ελιές και μια ντομάτα.

Ρίχνει άνετα ιδέες βλέπετε ο κάθε βολεμένος. Κι αν δεν έχετε παξιμάδια μη σκάτε. Φάτε κρουτόν! Οι ελιές όμως πρέπει να παραμείνουν τρεις γιατί έχουν συμβολικό νόημα.
Τρία θα παίρνει ο εν λόγω από δω και πέρα!

Σταμάτησα από το καλοκαίρι να ακούω τραγούδια του, γιατί όσο κι αν μου αρέσουν, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον γραφικό δημιουργό τους και ξενερώνω απίστευτα!

Τα στοιχειώδη έλεγε κι ο Μποκόρος, αλλά δεν εννοούσε την εξαθλίωση που συστήνει (για τους άλλους πάντα κι όχι για τον ίδιο) ο αοιδός.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχεις όλα όσα χρειάζονται για να ζεις αξιοπρεπώς, από το να επιβιώνεις (και αν) απλά.

Φυσικά καταλαβαίνετε τι εννοώ! 
Στα περιττά που δυσκολεύουν πολλές φορές τη ζωή μας εστίαζε ο ζωγράφος, προβάλλοντας τα στοιχειώδη, στα στοιχειώδη εστιάζει ετούτος, προσπαθώντας να μας πείσει πως είναι κι αυτά περιττά!

Χάσμα μεγάλο και αγεφύρωτο ανάμεσά τους, που το κατανοούμε ευκολότερα στη σκέψη πως η ηρωίδα της ταινίας παραπάνω, τα είχε όλα και ικανοποιημένη δεν ήταν, γιατί νόμιζε πως αυτό που της λείπει ήταν σπουδαιότερο.
Βέβαια δεν ήξερε τι της λείπει κι ούτε το έμαθε ποτέ!

Ψευδαισθήσεις δεν έχω. Ξέρω καλά τι εννοεί ο ένας, δεν καταλαβαίνω όμως τι θέλει να πει ο άλλος με τις απίστευτες προσβολές του. Ούτε αυτός καταλαβαίνει θα μου πείτε και θα με αποστομώσετε!

Ωμά τα είπα, αλλά κάποια πράγματα δε λέγονται αλλιώς!

Κι αν σας έκανε εντύπωση που άρχισα από το Α και τέλειωσα στο Ω, δεν είναι γιατί μαθαίνω την αλφαβήτα.
Είναι γιατί η Blogger της διπλανής πόρτας μας ζήτησε να αποκαλύψουμε κάποιες σκέψεις της μέρας μέσα από τα γράμματα. 
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: myverysecrethoughts
Δε σκεφτόμουν αυτά όλη μέρα φυσικά. 
Τα σκέφτηκα όταν παρακολούθησα το πρώτο βίντεο. 

Μην ξεχνάτε το παιχνίδι μας! 
Το"Παίζοντας με τις λέξεις" συλλέγει τις συμμετοχές σας μέχρι και τις 7 το απόγευμα  της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου.


38 σχόλια:

  1. Μαρία μου δεν ξέρω γιατί, μα να έτσι σαν να ένιωσα πως η αρχική ταινία δεν σου άρεσε ιδιαίτερα χαχαχα
    Γέλασα πολύ και με τον τίτλο.
    Ήταν απίστευτο το αλφάβητο σου και τόσο ευχάριστο, ότι πρέπει για πρωί Δευτέρας (όχι βέβαια για πρόμο της ταινίας χαχα).
    Σε ευχαριστώ πολύ που συμμετείχες και εσύ με τόσο ξεχωριστό τρόπο στην αλφαβητένια αλυσίδα μας. Όμορφη ημέρα να έχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πώς σου ήρθε αυτό δεν καταλαβαίνω...χαχα!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Η ιδέα σου μας κάνει να τα λέμε όλα από το Α ως το Ω, χωρίς να παραλείπουμε τίποτα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Μαράκι μου!!!
    Απ' ό,τι καταλαβαίνω το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας θερίζει!!! Τελικά κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό που είναι όσο μακριά κι αν τρέξει... ;-)
    Καλή μας εβδομάδα κοπέλα μου
    Με την αγάπη μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θερίζει λέει!!!
      Ξαφνικά όλοι οι σαπιοκοιλιάδες θυμήθηκαν πως οι άλλοι (πάντα οι άλλοι κι όχι οι ίδιοι) μπορούν να ζουν και με αέρα κοπανιστό...βάλθηκαν να πείσουν πως δουλειές υπάρχουν (κατά τα λεφτά υπάρχουν) και είναι και καλοπληρωμένες (ξέρεις τι κάνεις με 15 ευρώ μεροκάματο?)...
      Τι να πούμε πια!!!...Βλέπεις δεν ντρέπονται οι χυδαίοι και όλοι οι "Θηβαίοι" και συνεχίζουν την προπαγάνδα πως θα έπρεπε να είμαστε κι ευχαριστημένοι με την εξαθλίωση!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. καλημερα και καλη εβδομαδα
    Η Μαρινα μας μας εβαλε ολους στη διαδικασια της καθημερινης αλφαβητου
    Ωραιο αλλα δυσκολο!
    Πολυ ωραιο ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και καλά τα έκανες και τα είπες ωμά
    Για τον Θηβαίο δεν ήξερα τίποτα!!!!!!!...και
    μου αρέσει...λυπάμαι για πάρτι του
    Μακριά Μαρία μου από τους καβαλημένους

    φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα να γελοιοποιούνται τόσο μιλώντας πάντα εκ του ασφαλούς κάποιοι και λέγοντας ασυναρτησίες!
      Αλήθεια δεν μπορώ πια να ακούσω τα τραγούδια του!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Την ταινία την είχα βρει βαρετή και ανιαρή, η παρωδία είναι καλύτερη υποθέτω από την "κανονική" ταινία.
    Για το Θηβαίο τι να σχολιάσω; Είναι τραγικός ή τραγελαφικός; Δε μπορώ να αποφασίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλύτερη η παρωδία σίγουρα!!
      Μην είσαι αναποφάσιστη...είναι και τα δυο!! χαχα!

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου γέλασα τόσο πολύ με το υπέροχο αλφάβητό σου!! Καυστικό και αληθινό!! Την ταινία δεν την έχω δει, ούτε το βιβλίο διάβασα αλλά νομίζω ότι όλα αυτά είναι μια τύπου απομίμηση του Αλχημιστή... Αυτό το μάταιο κυνήγι θα μας φάει!!
    Οσο για τις δηλώσεις του Θηβαίου είναι κρίμα από έναν τέτοιο τραγουδιστή να βγαίνουν από το στόμα του.. Ομως είναι τόσο δύσκολο μέσα μας να ξεχωρίσουμε τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο.. Συνήθως οι αρετές του ενός υπερτερούν έναντι του άλλου και σπάνια συμβαδίζουν οι αρετές και των δυο... Πόσοι συγγραφείς που αγαπώ ήταν καραφασισταριά και μισογύνηδες...
    Εδώ ταιριάζει κάτι που διάβασα πρόσφατα αλλά δεν θυμάμαι που, '' γνώρισα τον καλλιτέχνη και μίσησα τον άνθρωπο''..
    Φιλάκια κοπέλα μου και καλή σου βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιβλίο δεν το είχα χαμπάρι κι ευτυχώς εδώ που τα λέμε, αλλά την ταινία την έφαγα στη μάπα και ήταν και μεγαλούτσικη τρομάρα της...τουλάχιστον είχε καλή φωτογραφία, κάτι είναι κι αυτό...χαχα!
      Όσο για το Θηβαίο, όχι μόνο απέδειξε πως η συγνώμη του ήταν για τα μάτια, αλλά και πόσο γραφικός είναι!!
      Μεγάλο θέμα θίγεις Μαριλένα μου κι εγώ είμαι πολύ μικρή (όχι σε ηλικία) για να μπορέσω να το διαχειριστώ.
      Θυμώνω βλέπεις πολύ με όσους εκτιμώ, με όσους θαυμάζω αν θες, μια και τον Θηβαίο ως καλλιτέχνη τον ήξερα που τραβολογιόμουν να απολαύσω όταν μπορούσα και μου έκανε παρέα, καλή παρέα με τα πραγματικά υπέροχα τραγούδια του....είμαι θυμωμένη πολύ και δεν μπορώ να ακούσω τίποτα δικό του πια...δεν ξέρω αν θα συγχωρήσω τον άνθρωπο για χάρη του καλλιτέχνη στο μέλλον, ή έστω να "ξεχάσω", αλλά τώρα δε δύναμαι να κάνω ούτε το ένα, ούτε το άλλο!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου, απόλαυσα την ανάρτηση σου με την ιδέα της Μαρίνας μας.
    Είπες και κάποιες μεγάλες αλήθειες και μπράβο σου! (τα εόπες λες ωμά; Μα έτσι έχουν τα πράγματα!)
    Την ταινία "Eat, Pray, Love" όλο ήταν να τη δω αλλά πάντα την απέφευγα, δεν ξέρω γιατί!
    Όσο για τον κ. Θηβαίο, συγγνώμη αλλά βαρέθηκα όλους του ψευτοκουλτουριάριδες και δήθεν ποιότητας που κρίνουν τα πάντα και τους πάντες εκ του ασφαλούς! Από το τι ακούς μέχρι τι τρως (ρώτα αν είναι εύκολο πια να φας και ελλιές)! Σας τον χαρίζω τον κ. Θηβαίο, διότι τέτοιες δηλώσεις με ξενερώνουν και αδιαφορώ για την καλλιτεχνική πορεία ενός καλλιτέχνη!
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ήξερες που την απέφευγες!!
      Το κακό στην περίπτωση του Θηβαίου είναι πως έχει εξαιρετικές δουλειές, και τα τραγούδια του όλα είναι, δε θα πω ποιοτικά, θα πω εξαιρετικά! Όλα όμως!
      Με πόνο ψυχής τον άκουσα να λέει όσα είπε...όπως έγραψα και στη Μαριλένα παραπάνω δεν μπορώ, και ίσως να μην κάνω καλά, να διαχωρίσω τον άνθρωπο από τον καλλιτέχνη, ειδικά όταν μου αρέσει πολύ σαν καλλιτέχνης κάποιος.

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Σωστηηηή!! Κι έλεγα ότι ήμουν η μόνη που με εκνεύρισε η ταινία Eat Pray Love και η συμπαθέστατη αν και υπερεκτιμημένη Τζούλια!
    Πολύ τις χάρηκα τις αναρτήσεις σας σήμερα, να ναι καλά το Μαρινάκι με την ωραία ιδέα!!
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστηηηή!! Κι έλεγα ότι ήμουν η μόνη που με εκνεύρισε η ταινία Eat Pray Love και η συμπαθέστατη αν και υπερεκτιμημένη Τζούλια!
    Πολύ τις χάρηκα τις αναρτήσεις σας σήμερα, να ναι καλά το Μαρινάκι με την ωραία ιδέα!!
    Καλή εβδομάδα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ήταν εκνευριστικότατη!!!
      Η ταινία, γιατί τι να σου κάνει και μια Τζούλια όταν πρέπει να υποδυθεί τον πιο εγωκεντρικό άνθρωπο του πλανήτη?
      Να είσαι καλά Κατερίνα μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Ξεχωριστό το αλφάβητό σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρκετά ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Καλή βδομάδα Μαρία. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε τι τραβάει η δόλια η Μπρουκ!...
    Όσο για τον Θηβαίο, την επόμενη φορά που θ' ακούσω τον Άμλετ της Σελήνης θα του ρίξω δυο αυτοκρατορικά φάσκελα.
    Κρίμα για την πορεία του, την ακύρωσε σε χρόνο ντετέ μ' αυτές τις άθλιες δηλώσεις του. Κρίμα και για όσους τον πιστέψαμε και χειροκροτήσαμε τη δουλειά του σε συναυλίες και μουσικές σκηνές...
    Το αλφαβητάρι σου είναι γευστικότατο και τρώγεται μόνο ωμό.
    Το απόλαυσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι είναι τόσο ωραίο τραγούδι!!

      Και μια βραδιά που ντύθηκες ο Άμλετ της Σελήνης
      Έσβησες μ' ένα φύσημα τα φώτα της σκηνής
      Και μονολόγους άρχισες κι αινίγματα να λύνεις
      Μιας τέχνης και μιας εποχής παλιάς και σκοτεινής...

      Αυτά μας κάνει ο Θηβαίος με τις αηδίες που λέει και θα χάσουμε όσα τραγούδια αγαπήσαμε πανάθεμά τον!!
      Να είσαι καλά Μαρία μου!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Το αλφαβητάρι σου είναι αληθινό όπως όλα σου Μαρία μου και το απόλαυσα γιατί ωμά λέγονται κάποια πράγματα !! Οσοι αγαπήσαμε το Θηβαίο με τις δηλώσεις του , αποκαθηλώθηκε , ένα μίζερο ανθρωπάκι φαντάζει στά ματια μας πλέον !!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως μίζερο όμως!!
      Μα καλά δεν του είπε κάποιος να αφήσει τα καλοκαιρινά να σβήσουν να ξεχαστούν, δεν τον συμβούλεψε ένας δικός του άνθρωπος να μην αναζωπυρώσει τις αηδίες του? Αναρωτιέμαι!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Α εσένα ήταν φιλοσοφημένο το αλφαβητάρι σου Μαρία μου!
    Κι άκρως αληθινό!
    Μόνο όποιος πεινάσει καταλαβαίνει.
    Μόνο όποιος έχει ιδρώσει για το μεροκάματο νιώθει....
    Για το Θηβαίο ...κρίμα!
    Κι εγώ δεν μπορώ να τον ακούσω.
    Για την ταινία δεν την έχω δει. Και τώρα ...δεν πρόκειται κιόλας!
    αχαχαχαχα!
    Φιλιά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...ήταν που με πήγε η Τζούλια τότε μέχρι την Ινδία να γνωρίσω τον γκουρού της και γύρισα φιλοσοφημένη...
      Για το Θηβαίο πολλά (τα) κρίματα!!!
      Την ταινία δε θα χάσεις αν δεν τη δεις...την παρωδία όμως (είναι και μικρούλα), αν δεν την είδες ήδη, τη συστήνω!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  15. Πέρασα από αρκετά αλφαβητάρια σήμερα. Ξεχωρίζει το δικό σου γιατί είναι κινηματογραφικό.
    Στ΄αλήθεια πολύ όμορφα όσα λες αλλά και όπως τα λες.
    Την καλημέρα μου καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια χαρά ωμά και σταράτα τα είπες και μας ενημέρωσες και για τα πάντα. Διακρίνεται πάντα το χιούμορ σου παρόλη τη φαινομενική κυνικότητα με την οποία περιέγραψες τα γεγονότα! Σε λάτρεψα!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!
      Να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  17. Απίθανο το αλφαβητάρι των σκέψεών σου. Και απίθανη ιδέα. Την ταινία δεν την έχω δει αλλά και εγώ σταμάτησα να ακούω το Θηβαιο...ε μα όλοι οι δήθεν παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη!!! Ωμά δεν τα είπες, αληθινά τα είπες και μπράβο σου
    Καλησπέρα Μαράκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Άννα μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. ωραιο παιχνίδι. ανχώθηκα λίγο, καλά τα λες όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. επρεπε να καταλαβεις οτι η ταινια θα ειναι βλακεία οταν ειδες την μπρουκς στο καστ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α η Μπρουκ ήταν απολαυστική, όπως και η παρωδία!
      Η κανονική ταινία με τη Ρόμπερτς ήταν βάσανο αγιάτρευτο και περιφερόμενο για ώρες (κουράστηκα και βαρέθηκα λέμε)...χαχα!!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  20. Πολύ ενδιαφέρον το αλφαβητάρι σου Μαρία μου.
    Την ταινία δεν την είδα ευτυχώς.
    Όσο για τον Θηβαίο , έχασα πάσα ιδέα.
    Να δούμε αυτός τι θα χάσει.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή