Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι ήλιοι που σβήνουν (Weekly Moodboard 23)


Χρώματα παντού γύρω μου, σε ένα φόντο που αλλάζει συνεχώς. Ο ουρανός πότε έχει κέφια, πότε γίνεται κατσούφης και συννεφιάζει. Κάπου κάπου, βάζει στο παιχνίδι τον αέρα. Φυσάει και φυσάει, με συνέπεια αυτός, για να χαίρεται ο ουρανός. Ο κόσμος μου και ο κήπος μου γεμίζουν με τους δικούς τους ήλιους, καθώς εκείνος ο ένας και μοναδικός ρίχνει νερό στο κρασί του και αποφασίζει να μας φερθεί με καλοσύνη. Τον ευγνωμονώ που δεν πήρε στα σοβαρά το καλοκαίρι. Που παίζει ακόμα με την ανάμνηση της άνοιξης!
Άλλοι ήλιοι  όμως σβήνουν, ένας, ένας. Όχι, δεν άρχισαν τώρα να σβήνουν. Είναι χρόνια  που τα σκοτάδια καταπίνουν ήλιους, μαζί με ελπίδες.
Η ανάπτυξη έρχεται λέει, αλλά αυξάνεται μόνο η ανεργία. Μιλάει "ο άλλος" αντί για μένα και ξαφνικά θυμάται το δικό μου δίκιο. Ένα δίκιο, που μου το πήρε εδώ και πολύ καιρό και με έχει βάλει με το έτσι θέλω να παλεύω με ανεμόμυλους. Με βάζει αντιμέτωπη με τον άλλον εργαζόμενο. Δε νοιάστηκε, λέει, ο άλλος, όταν έχασα εγώ τη δουλειά μου. Είναι βολεμένοι, λέει. Κι εγώ λέω πως οι βολεμένοι είναι αυτοί που τα λένε και οι δικοί τους που θα ξαναβολευτούν, χωρίς να ιδρώσουν, ούτε μια μέρα στην ανεργία.
Κι όσο οι "μεγάλοι" κλείνουν και κλείνονται στα γραφεία τους με τους άλλους ισχυρούς μοιράζοντας την πίτα από την αρχή, εμείς θα αναρωτιόμαστε πότε αυτοί, που είναι οι πραγματικά βολεμένοι, θα μας πάρουν στα σοβαρά και θα μας αντιμετωπίσουν χωρίς αυτό το συγκαταβατικό υφάκι, πως τάχα συμπάσχουν μαζί μας, την ίδια στιγμή που μας τα παίρνουν όλα. 
Τόσα χρόνια λάθος κινήσεις μας οδηγούν στην απόγνωση κι αυτοί συνεχίζουν να προκαλούν, αλλά τώρα πια ξέρουμε πως και τα νούμερα μαγειρεύονται. Μαγειρεύονται, αλλά δεν τρώγονται με τίποτα. Κι αυτό το μάθημα το πήραμε από κάτι άλλα "νούμερα" με τον σκληρότερο τρόπο.
Σταμάτησαν και οι άλλοι βολεμένοι την απεργία και άρχισαν να μας λένε ποιο είναι το σωστό, γιατί εμείς είμαστε χαζοί. Τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά κι έπεσαν με τα μούτρα να ευχαριστήσουν τα μελλοντικά τους αφεντικά, μια και μαζί θα τα τρώνε.
Από τις πολλές υποκλίσεις κοντεύουν να στραβώσουν, αλλά θα είναι οι αυριανές "κυρίες της αυλής". Τι πειράζει που θα είναι και λίγο σκεβρωμένες;
Τα σκοτάδια πυκνώνουν και θέλω να σταματήσουν όλοι αυτοί να με πιάνουν στο στόμα τους μόνο όταν είναι να με στήσουν απέναντι στον άλλο εργαζόμενο, ή όταν κάνω ωραία "λαϊκίστικη" παράγραφο που θα συγκινήσει τα πλήθη, στο λόγο που τους έγραψαν άλλοι και που με δυσκολία διαβάζουν. Θέλω να πάψουν να με κοροϊδεύουν και να μου λένε πως θα γλιτώσω 4 ευρώ το μήνα, όταν δεν μου έχουν αφήσει τίποτα και να αρχίσουν επιτέλους να λύνουν τα προβλήματα που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως ένας καλός τρόπος θα ήταν να μας αδειάσουν τη γωνιά, αφού πληρώσουν το λογαριασμό που ζητάνε να πληρώσουμε εσείς κι εγώ.  Θέλω να σταματήσουν να μου φορτώνουν τις αμαρτίες τους. Θέλω όλοι αυτοί να σβήσουν, να χαθούν μες στα σκοτάδια τους. Αλλά δε βλέπω καινούριους ήλιους και φοβάμαι.



Η ιδέα των Weekly Moodboards ανήκει στην Lyriel
Συμμετέχουν τα ιστολόγια:
myStickland
mytripssonblog
beloved-ideas
craftland
smilies*
Άποψη Τέχνης
everydayhappyhome
365 Days of bliss
Κερασόπιτες
annoulasmom
 

59 σχόλια:

  1. "Θέλω να σταματήσουν να μου φορτώνουν τις αμαρτίες τους"...
    Οκ, τα είπες όλα...
    Ό,τι άλλο και να γράψω θα είναι περιττό...
    Φιλάκια,γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ό, τι κι αν πούμε εμείς, αυτοί θα συνεχίσουν να μας σώζουν..
      Να είσαι καλά..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. αφού υπάρχει λίγο χρώμα γύρω μας...εγώ λέω να ελπίζουμε βρε Μαρία...σε ενα καλύτερο αύριο...αμήν!!!
    καλά τα λες...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο...μπορεί να φοβάμαι, αλλά θέλω να συνεχίσω να ελπίζω!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  3. Your moodboard looks so cheery! I hope all is well and you are happy. Have a great week ahead!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσφυοκάμπτες τους ονομάζω εγώ καλή μου!Ανοιξες απόψε σοβαρό θέμα δηλαδή εδω που τα λέμε δεν έκλεισε και ποτέ! Είμαστε λέει κλειστόν λόγω απεργίας,συμπαράσταση στους απολυμένους,τρίχες διαταγή από άνωθεν να μην προβληθεί το θέμα,να μην ανακυκλωθεί και όλοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι άλλοι φιμωμένοι,άλλοι με το πιστολι της απόλυσης στο κρόταφο και αφήνω στο τέλος τα ππαγαλάκια που περιμένουν νέες διαταγές οδηγίες για να μου υπενθυμίσουν το πόσες φορές με κορόιδεψαν και το πόσες φορές όλοι μας πίστεψαμε σε μια καλύτερη Ελλάδα.Και εγώ φοβάμαι για το αύριο και κάθε μέρα στενεύουν τα περιθώρια που θα πάει κάποτε θα ξεσηκωθούμε δεν μπορεί,δεν χάνω την ελπίδα μου!!!!σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις..και φυσικά δεν αναφέρομαι στους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους που με το πιστόλι στο κεφάλι φοβούνται κι αυτοί..αναφέρομαι σε όλους εκείνους που φαντασιώνονται τη μοιρασιά...ξέρω τι σημαίνει να φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου, να τη χάνεις, να απελπίζεσαι...
      Για να δούμε τι θα γίνει...
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Τα 4 ευρώ το μήνα μας μαράνανε, όταν όλα ισοπεδώθηκαν !!!
    Αυτό το μαύρο δεν το αντέχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο!
      Το άλλο με τα περισσότερα λόγια ήταν εκείνο που τους πήρε ο πόνος για τους άνεργους!
      Άσε!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου πόσο λαμπερός ό ήλιος και οι ηλίανθοι . Κάτω από άλλες συνθήκες θα έιμαστε άνθρωποι χαρούμενοι να τα βλέπουμε.
    Πόσο όμως να χαρείς και τι να νοιώσεις με αυτό το μαύρο που μπογιατίζουν τις ψυχές μας? Ολη αυτή η ψευτιά , με όλους που τα ΄΄εκαναν σαν τα μούτρα τους τι καλό να φέρει ?
    Να πω να ελπίζουμε , ψέμματα θα πω.
    Το μόνο που μας κατηγορώ είναι που ακόμα καθόμαστε και μας ρουφάνε το μεδούλι.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που μέσα στη μαυρίλα έχουμε έναν ήλιο να πιαστούμε...
      Μας ρουφάνε το μεδούλι γιατί πολύ επιδέξια μας έκαναν να πιστέψουμε πως φταίμε εμείς...όχι πως το πιστέψαμε όλοι, αλλά ο φταίχτης τι να ζητήσει?..αφού δεν έχει δίκιο!
      Να και τώρα τα δικά τους αίσχη..κάτι μισθάρες που δίνανε στους δικούς τους και όσους βόλευαν κατά καιρούς στην ΕΡΤ σε όλους τους εργαζόμενους θέλουν να τα περάσουν...είναι η τακτική τους...και μπορώ να πω πως δυστυχώς έχει αποτελέσματα...
      Βρίσκουν αφορμή για κάθε επόμενο βήμα για κάθε επικίνδυνο επόμενο βήμα, τις δικές τους πράξεις που έντεχνα φορτώνουν αλλού..
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Είναι σοφοί οι άνθρωποι! Θα γλυτώσουμε 4 ευρώ το μήνα, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο (νέο) χαράτσι των ακινήτων (εκείνο, ντε! Το.... προσωρινό που πληρώναμε με τη ΔΕΗ και όσοι δεν το πλήρωναν τους έκοβαν το ρεύμα;) Βέβαια, τα εκατομμύρια που χρωστούν οι Μυτιληναίοι και λοιποί, δεν θα τα εισπράξουν, όπως ποτέ δεν εισέπραξαν δραχμή (και ευρώ, αργότερα) από τους καναλάρχες για τις άδειες, όπως δεν εισέπραξε το ΙΚΑ εισφορές από τους ίδιους... αλλά δε βαριέσαι! Γλυτώνουμε τα τέλη ΕΡΤ (που θα μετονομαστούν σε τέλη ΝΕΡΙΤ) και μπορούμε ήσυχοι να γείρουμε στο προσκέφαλό μας το βράδυ...

    Πανέμορφες οι φωτογραφίες σου, Μαρία!!!

    Φιλιά και καλή εβδομάδα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το συζητώ..πιο σοφός πεθαίνεις!!...
      Αυτούς που τα τρώνε μαζί γιατί να τους πειράξουν?...Μιλάνε για φοροδιαφυγή και αφήνουν τους μεγάλους να "γλιτώνουν" με "νόμιμα" μέσα, την ίδια στιγμή που μαδάνε τον κόσμο..που τον μάδησαν δηλαδή, γιατί οι περισσότεροι ή θα αποφασίσουν να τρώνε ή να πληρώνουν..αν έχουν και να φάνε...φόρο πάλι θα πληρώσουν όμως ή θα πάνε φυλακή!!
      Να δεις που τα νέα τέλη θα είναι και περισσότερα..χαχα...το βάφτισαν χαράτσι για να μπερδέψουν, αλλά έδειξαν μόνο την τρικυμία που έχουν στο μυαλό τους!

      Σε ευχαριστώ πολύ..φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Εγώ συμφωνώ πως τα 4 ευρώ είναι χαράτσι και δέχομαι αντί να απαλλαγώ απ' αυτό το χαράτσι να απαλλαγώ απ' το χαράτσι της κατοικίας....
    Πλάκα μας κάνουν οι άνθρωποι κι εμείς ακόμη τους ανεχόμαστε.
    Τα νεύρα μας τα έχουν κάνει κρόσσια κι εμείς χορεύουμε για να τα κουνάμε.
    Ντροπή τους να μας θεωρούν τόσο αφελείς... και ντροπή μας να ανεχόμαστε τους εξευτελισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ δέχομαι να πληρώνω αυτό και μόνο αυτό...
      Τους ανεχόμαστε?...όλοι αλλεργικοί έχουμε γίνει, εκτός ίσως από εκείνους που θα τους ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές...και ειλικρινά απορώ για το ποιοι είναι όλοι αυτοί, γιατί αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται!!
      Καλή εβδομάδα Φλώρα μου!

      Διαγραφή
  9. Προσπαθώ να δω τα χρώματα...
    Μαρία μου το παιχνίδι είναι "διαίρει και Βασίλευε" ο σκοπός τους χρόνια τώρα ήταν και είναι να μας βάζουν αντιμέτωπους!
    Αν κατανοήσουμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος ίσως κάτι αλλάξει..
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα χρώματα προσπαθώ κι εγώ να στέκομαι..τον ένοχο τον βρήκαμε εδώ και καιρό, αλλά κάποιοι τον βλέπουν ακόμα για σωτήρα...(δεν αναφέρομαι μόνο σε ένα πρόσωπο)...
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Καλημερα και καλή εβδομάδα..ωραίες οι φωτος και τα λουλούδια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου...φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Μήπως όλοι εμείς δεν τους αφήσαμε τόσα χρόνια και πριν από εμάς οι γονιοί μας να παίζουν επάνω στις πλάτες μας τα παιχνίδια εξουσίας τους;
    Εμείς ο λαός που διασπασμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή μας όταν ο κανόνας λέει πως ένα κλαρί σπάει εύκολα, τα πολλά μαζί αντέχουν.
    Μας έφαγε η επανάσταση του Ίντερνετ… τα like σε κάθε επαναστατική μπουρδολογία και βλέπεις νέα παιδιά δίχως στον ήλιο μοίρα , αντί να σηκωθούν από τους καναπέδες και τους υπολογιστές να κατεβούν λαοθάλασσα στους δρόμους και στις πλατείες ζητώντας το δίκιο τους, το μερίδιο ζωής που τους αναλογεί να παίζουν με τα κινητά και να νομίζουν πως με τα like θα βρουν εργασία, θα ζήσουν, θα κάνουν οικογένειες.
    Μας έφαγε το γιατί αυτός κι όχι και εγώ … και όταν ο ένας κλάδος κάνει απεργία οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί έχασαν το τρένο, το λεωφορείο, το ταξί, την ώρα τους, γιατί δεν βγήκε η εφημερίδα τους…
    Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μόνο σαν σύνθημα το γνωρίζουμε κι όχι σαν στάση ζωής.
    Μπορεί να έχω σε όλα άδικο, όμως αυτές είναι οι σκέψεις μου.
    Το μαζί δεν το μάθαμε ακόμα
    κι ας μας έχουν καταστρέψει από δεκάδες, να μην πω εκατοντάδες χρόνια πριν η εσωτερική διάσπαση και οι έριδες .

    Την καλημέρα μου Μαρία μου
    Καλή εβδομάδα εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απεργίες κάπου έχασαν τη σημασία τους και το νόημά τους...τις χρησιμοποίησαν σαν άλλοθι για να "μετακομίζουν" εργοστάσια και να εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα...τις απαξίωσαν όλοι αυτοί μαζί με τα τσιράκια τους τους όποιους συνδικαλιστές (δεν ξέρω αν είναι όλοι από την ίδια κάστα) και είχαν το σκοπό τους..μια θεσούλα οι συνδικαλιστές (τι θεσούλα όμως!) και τα σχέδια προχωρούσαν επειδή όλοι αυτοί απεργούσαν για τελείως διαφορετικούς λόγους..άλλος για την επιβίωση, άλλος για τα προνόμια..
      Το "όλοι μαζί ενωμένοι" δε θα το καταλάβουν ποτέ κάποιοι..ή θα το απαξιώνουν συνεχώς κάποιοι άλλοι...παρόλα αυτά ελπίζω...
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο ... απόλυτο δίκιο !
      Καλό βράδυ Μαρία μου.

      Διαγραφή
  12. Mαρακι καλη βδομαδα!!αν και εχεις απολυτο δικιο σε οσα εγραψες,θελω να πιστευω οτι θα βγει ο ηλιος, δεν μπορει...φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!!
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Αυτο ειναι Μαρακι! Δεν βλεπουμε καινουργιους ηλιους και φοβομαστε. Και το χειροτερο; Μετα απο δεκαετιες εξαθλιωσης της παιδειας και του πολιτισμου, πλυσης εγκεφαλου αν θελεις και κατακερματισμου της κοινης λογικης και της κριτικης σκεψεις, δεν τολμαμε πια να φτιαξουμε εμεις τους νεους ηλιους που θα μας φωτισουν.
    Οι φωτογραφιες σου εξαιρετικες! Στο μπωλ μεσα τι εχεις; Το λιγουρευτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί ελπίζω μόνο..στους καινούριους ήλιους...μπορεί ακόμα να μη φαίνονται στον ορίζοντα, αλλά ίσως να ανατείλουν σύντομα!!...αν όχι, καήκαμε!!

      Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Παγωτό είναι στο μπωλ..χαχα!!

      Διαγραφή
  14. Εγώ θα μείνω στην ομορφιά της φύσης και θα στείλω μια αγκαλιά στη Μαρία!
    φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τη γλυκιά αγκαλιά...να είσαι καλά..φιλιά και καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  15. "Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ"....
    Μακάρι να μπορούσαμε να αποστασιοποιηθούμε έστω και λίγο, πριν σαλτάρουμε όλοι μαζί....
    Σε φιλώ γλυκά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δε θέλουμε και πολύ οι περισσότεροι για να σαλτάρουμε...
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. "Είναι χρόνια που τα σκοτάδια καταπίνουν ήλιους, μαζί με ελπίδες".
    Τα είπες όλα Μαρία μου τόσο ποιητικά δοσμένα!
    Το βλέπουμε χρόνια πως δεν είναι δημοκρατία αυτό που έχουμε ...δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ!
    Αλλά ξέρω πως κάποια στιγμή δεν θα έχει άλλο πάτο! Ίσως τότε κοιτάξουμε και λίγο προς τα πάνω!
    Κρατώ τα χρώματα που αγαπώ ...κι ελπίζω ακόμα!

    Φιλιά πολλά , καλή εβδομάδα κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δημοκρατία όσο μπορούμε να αλλάξουμε τα πρόσωπα που την ατιμάζουν...αυτό πρέπει να κάνουμε για να τη δικαιώνουμε..,...να επιλέγουμε σωστά!...τώρα θα μου πεις, για να επιλέγουμε σωστά, πρέπει να υπάρχουν και σωστοί...κι εκεί έρχεται η ελπίδα...
      Ω, ναι...όποιος αγαπάει τα χρώματα, κρατάει ζωντανή την ελπίδα...
      Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Χαχα...κουράστηκε κι αυτός..σε ευχαριστώ πολύ..το χάρηκα!!
      Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  18. Πάντως για την ιστορία, το θέμα της ΕΡΤ νομίζω ότι δεν είναι στην πραγματικότητα οι απολύσεις, διότι μία εκ των προτάσεων Σαμαρά στη σύσκεψη ήταν "Όσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απολυθούν θα μπορούν να απορροφηθούν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ με μόρια". Άρα;

    Μα καλά μόνο εγώ απέμεινα να απεργώ;

    Έσω αισιόδοξη, οι ήλιοι θα φυτρώσουν ξανά (λέει το τέρας της απαισιοδοξίας, η Αθηνά)!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά είναι τα θέματα..
      Δεν ξέρω βρε Αθηνά μου...έπεσα σε δελτίο (μαύρη η ώρα) που έλεγε πόσο καλά πάνε όλα..μέχρι κόσμος μίλαγε κι έλεγε πως βλέπει κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο...κι αναρωτιέμαι πόσα τους έδωσαν για να το πουν...
      Καλά θα κάνουν να φυτρώσουν οι ήλιοι...χαίρομαι που το πιστεύεις...η αλήθεια είναι πως για λίγο φοβήθηκα πως όλα θα μαυρίσουν για πάντα, αλλά το ξεπέρασα εκείνο το στάδιο...
      Να είσαι καλά..καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  19. Οι καιρικές εναλλαγές που τόσο όμορφα περιγράφεις, αποτυπώνουν και τη διάθεσή μας.
    Δεν δέχομαι να χάσω την ελπίδα μου. Θα συνεχίσω να "φυτεύω" ήλιους. Στο χωράφι, στη γλάστρα, στη ζωή μου, στην καθημερινότητά μου.
    Μαράκι όσο κι αν μοιάζει ουτοπία, αυτό που κάνεις, αυτό που κάνουμε όλοι μας, είναι το στήσιμο ενός δικτύου ανθρώπων με υγιή σκέψη και όραμα. Δημιουργείται αλληλεπίδραση κι αν ακόμα δεν το αντιλαμβανόμαστε, δημιουργούμε μια αλυσίδα με συνοχή και δύναμη. Ακόμα κι αν δεν βγει τίποτα, εγώ θα είμαι κερδισμένη. Έχω αποθηκεύσει στη συνείδησή μου, ένα κομμάτι σου. Φωτογραφίες, στιγμές, φράσεις, μαθήματα ζωής.
    Άλλωστε το "εμείς" ξεκινάει από μικρούς κύκλους. Που σιγά-σιγά ανοίγουν και γίνονται μεγαλύτεροι.
    Να'σαι καλά!

    (Υ.Γ. Με την άδειά σου, βάζω τις φωτογραφίες σου ως φόντο στον υπολογιστή μου. Κι όταν ζορίζουν τα πράγματα στη δουλειά, ξεκουράζομαι για λίγο πάνω τους... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις!
      Συνεχίζουμε λοιπόν να φυτεύουμε ήλιους και να καλλιεργούμε την ελπίδα ...ακόμα κι αν κάποιες φορές μοιάζει ουτοπία, όλοι θα βγούμε κερδισμένοι!
      Κι εσύ να είσαι καλά...φιλιά πολλά!!
      Τιμή μου που σε ξεκουράζουν οι φωτογραφίες μου..σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  20. Τι όμορφη η φύση... Τι όμορφα ποιητικά τα λόγια σου Μαρία μου...
    Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους με οράματα, με θέληση για αλλαγή.
    Και πρέπει να αγωνιστούμε για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
    Να έχεις μία υπέροχη μέρα!
    Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φύση προχωράει στις αλλαγές μόνη της και απλά μας χαρίζει την ομορφιά της..όλα τα άλλα θέλουν αγώνα...
      Σε ευχαριστώ πολύ..να είσαι καλά...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Μου άρεσε το κείμενο σου, σαν γάργαρο νεράκι διαβαζόταν...
    Οι ήλιοι, είναι απ' τ' αγαπημένα μου λουλούδια γιατί έχουν πάντα το κεφάλι στραμμένο στον ήλιο... και μη ξεχνάμε πως πίσω από τα σύννεφα ο ήλιος πάντα λάμπει...
    Γινόμαστε όλο και πιο πολλοί αυτοί που κοιτάζουμε στην ίδια κατεύθυνση και αυτή τη δύναμη κανείς δεν θα μας την πάρει.
    Κεράστηκα ομορφιά και νόστιμο παγωτάκι!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Κι εγώ τους αγαπώ τους ήλιους πολύ...για όσα συμβολίζουν, αλλά και για την ομορφιά τους...
      Να είσαι καλά!!
      Φιλιά πολλά πολλά κι από μένα!

      Διαγραφή
  22. Τα λουλούδια σου τα λάτρεψα Μαράκι μου.
    Οσο για όλα τα άλλα φταίμε, έχει πρόβλημα ο λαός, δεν πάμε καλά.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίμε?...ή έτσι θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε?...ο φταίχτης ό, τι κι αν πει, ό, τι κι αν κάνει άδικο έχει..κι αν έφταιξαν κάποιοι πρέπει να το πληρώσουμε όλοι?
      Μπορεί να έχουμε δημοκρατία, αλλά είχε ποτέ δύναμη ο λαός?...μόνο οι εκλεκτοί και το σινάφι τους καθόριζαν τις τύχες μας εν αγνοία μας...ψέματα, κι άλλα ψέματα κι ένας αγώνας για καρέκλες κι εξουσία αποδυνάμωσαν τα πάντα...οι φταίχτες μια κωλοτούμπα παραπάνω κάνουν και τσουπ τη βρίσκουν την άκρη..εμείς δεν μπορούμε να βολευτούμε με τίποτα!
      Αυτό που με τρομάζει πραγματικά όμως είναι πως αντί ένα μέρος του λαού να δει τελικά...στραβώνεται τελείως και στρέφεται σε άκρα καθόλου φωτεινά....εκεί κι αν δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβγούν ήλιοι....
      Για να δούμε...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Μωρέ φταίμε και παραφταίμε.
      Εχουμε δύναμη πολύ και την ξεχνάμε όταν πρέπει να ψηφίσουμε.
      Οταν πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, βγάζουμε την ουρά μας απέξω.
      Μπλεκόμαστε με βολέματα και ρουσφετοκαταστάσεις και ξεχνάμε τα πάντα.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    3. Δεν έχεις άδικο σε αυτό...αν το δούμε γενικά έτσι είναι, αλλά ούτε αυτό το κάνουν όλοι...
      Ας ελπίσουμε μόνο πως από δω και πέρα θα αλλάξει η νοοτροπία..
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Μελαγχολική η ανάρτησή σου, αλλά πολύ αισιόδοξες οι φωτογραφίες σου. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά...η αισιοδοξία βρίσκει τρόπο να "τρυπώνει" ακόμα και στη μελαγχολία...καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  24. Ο ηλιος ο ηλιατορας, ο πετροπαιχνιδιατορας..
    ολα μαζι μια λυπη και μια ομορφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια λύπη και μια ομορφιά..όπως η ίδια η ζωή...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  25. Εσύ τώρα για να καταλάβω θέλεις να φύγει η δάδα και να έρθει ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλλει? Αστειεύομαι φυσικά! Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω πολιτική συζήτηση πια. Ούτε να αναπτύξω τέτοια "σκέψη". Ειδικά εδώ μέσα στο ίντερνετ Μαράκι μου. Τα ζητούμενα είναι όμως σταθερά ίδια, είτε μιλώ είτε δε μιλώ, "σ'οποιο θέμα κι αν σταθώ όποια ιδέα κι αν έχω" που λέει κι ο ποιητής.
    Ήρθα κι εγώ να δω που τρέχεις. Στα λιβάδια τρέχεις καλέ? Και τρόμαξα!
    Φιλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έπνιξες!!!...α, έπρεπε να με δεις με τα μάτια γουρλωμένα πριν διαβάσω πως αστειεύεσαι..χαχα!
      Ούτε εγώ έχω διάθεση, μια στο τόσο όταν πνίγομαι απλά τα βγάζω από μέσα μου...φτάνει που ξέρουμε τι ζητάμε...
      Να είσαι καλά...φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  26. Μαρία πραγματικά δεν έχω να σχολιάσω κάτι... Πιστεύω δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην τον έχεις καλύψει με τα λόγια σου αυτά...
    Οι φωτογραφίες σου πολύ όμορφες! Ειδικά αυτές με τα στάχυα (σιτάρι).
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τόσο όμορφα λουλούδια και στη ψυχή μας σκοτάδι δεν ταιριάζει, στενοχωριέμαι για όλα τα νέα παιδιά όπως και τα δικά μου που αυτή τη στιγμή δεν ονειρεύονται και δεν παλεύουν σε μια δουλειά να στήσουν τη ζωή τους και να την αναπτύξουν βήμα βήμα, θα ήθελα δηλαδή να κοπιάζουν όχι να κερδίζουν πολλα αλλα η κάθε μέρα να τους πηγαίνει μπροστά, έχεις πολύ δίκιο σε όσα λές , όμως ελπίζω να διαψευστείς και με ενα μαγικο τρόπο όλα να αλλαξουν , φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ελπίζω να διαψευστώ..δεν ξέρεις πόσο το θέλω!!
      Να είσαι καλά..φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  28. Ήλιος,ε; Τώρα που τελείωσα με τη δουλειά ίσως να τον κοιτάξω με άλλα μάτια. Χωρίς να ξεφυσάω. Έχω να τον ξανα-γνωρίσω στα δυο μου πιτσιρίκια. Πάω προς τα πίσω τις αναρτήσεις να δω αυτές που έχω χάσει. Φιλιά κι από δω... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ω, ναι να τους τον ξανα-γνωρίσεις και να τον χαρείτε όλοι μαζί!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή