Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πόσες αποχρώσεις έχει είπαμε η ηλιθιότητα;


Είναι μόνο 50 ή είναι εκατομμύρια, όσα αντίτυπα πούλησε δηλαδή η best σαχλαμάρα;
Και μια σαχλαμάρα είναι σαχλαμάρα και τίποτα άλλο, όταν απλά διαβάζεται. Κι ας φαντασιώνεται η μέση καταπιεσμένη γυναίκα πως να γίνει ακόμα πιο καταπιεσμένη. Γιατί άλλο η καταπίεση γενικά και άλλο η καταπίεση στο σεξ. Εκεί κάποιες πετούν και τη σκούφια τους για να νιώσουν όπως νιώθει η ηρωίδα. Δε διάβασα την ηλίθια τριλογία και είναι από τα βιβλία που δε θα διαβάσω ποτέ και δεν ξέρω πως στην ευχή νιώθει αυτή. Διάβασα όμως κριτικές και όλες λένε πως η ηρωίδα είναι μια χαζή φοιτήτρια με περιορισμένες γνώσεις (σαν τη συγγραφέα με λίγα λόγια), που γνωρίζει τον πρίγκιπα του παραμυθιού, νέο, ωραίο, εκατομμυριούχο και ανώμαλο. 
Ω, ναι, ξεχάστε τα παλικάρια που σκοτώνουν δράκους για χάρη σας κι εστιάστε στα παλικάρια της φακής που σας δένουν και σας δέρνουν, αλλά σας αφήνουν και το κάτι τις στο κομοδίνο μετά.
Και ξαφνικά εκατομμύρια νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο φαντασιώνονται πως γίνονται έρμαια, με το ανάλογο αντίτιμο. Γιατί είπαμε, ο νέος της ιστορίας είναι νέος, ωραίος κι εκατομμυριούχος πρώτα και μετά ανώμαλος. Δεν πειράζει μωρέ, καλό παιδί να' ναι κι ας είναι ό, τι θέλει!
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που τις εξιτάρει είναι το σκοτεινό σεξ στις αποχρώσεις του ξεθωριασμένου γκρι του ταραγμένου τους μυαλού, ή τα πολλά λεφτά.
Ό, τι κι αν είναι, η σαχλαμάρα ξεφεύγει από τα όρια της σαχλαμάρας και γίνεται επικίνδυνη όταν υπάρχει ήδη μια νεκρή κοπέλα που επιχείρησε να κάνει πραγματικότητα τα όσα διάβασε σε μια τριλογία για λοβοτομημένους ματάκηδες.
Δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι όμως γιατί βρήκε τόση απήχηση αυτό το βιβλίο στις γυναίκες. Ένα κακογραμμένο τερατούργημα πολλών σελίδων που τις κάνει να αποζητούν το μαζοχισμό.
Βρήκε και η χαζή το πορνό της και χάρηκε, ή της είπαν οι άλλοι πως πρέπει να χαρεί;
Ή μήπως είναι μια (καλοστημένη) περίπτωση καλού μάρκετινγκ που μπορεί αν θέλει να πουλάει ακόμα και ακαθαρσίες, παρουσιάζοντάς τες σαν διαμάντια;
Αναρωτιέμαι!!...





40 σχόλια:

  1. αχαχαχαα! Μαρία μου...σε απόλαυσα!
    Σου πάει πολύ όταν τα παίρνεις! ;-)
    Φιλάκια και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα πήρα ακριβώς..
      Απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν κάποιες όταν λένε διαβάζω...και σίγουρα δεν το διάβασαν όλες από περιέργεια..άβυσσος!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πούλησε. Η ιστορία εμένα μου φαίνεται πιο βαρετή και από το μάδημα μιας κότας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το διάβασαν περισσότερο γυναίκες οι οποίες θα ντρεπόντουσαν να σου πούνε ότι βλέπουν τσόντα. Αλλά το βιβλίο το κυκλογορούσαν ελεύθερα σε τρένα, παραλία κτλ.

    Βέβαια για να το έχουν διαβάσει τόσοι μάλλον κάτι θα λέει. Αλλά εμένα μου φαίνεται αδιανοήτο να διαβάσω 500 σελίδες για το πώς το κάνουν δυο άνθρωποι. Υπάρχει ιστορία ή απλά περιγραφή σαδομαζοχιστικών καταστάσεων.

    Μια γνωστή μου που το διάβασε μου είπε ότι της άρεσε αν και σε πολλές περιπτώσεις άνοιξε το google για να δει τι θέλει να πει η συγγραφευς. Οπως το το φιστινκ? Εσείς ξέρετε τι είναι?

    Εγώ δεν ήξερα. Οπότε μπορείς να πεις ότι κάτι μου έμαθε και αυτό το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάλι?
      Που το διαβάζουν με καμάρι λες και διαβάζουν το "Πόλεμος και ειρήνη"?..
      Εγώ είχα διαβάσει κάπου -δε θυμάμαι που- αποσπάσματα από το βιβλίο στο πρωτότυπο και ήταν εμετικό..δεν είχε περιγραφές σεξ..είχε μόνο αποσπάσματα και διαλόγους που ήταν χαζά και ο κριτικός ήθελε να δείξει πόσο πρόχειρα γραμμένο είναι..
      Μόλις έψαξα κι εγώ στο google να μάθω το κατιτίς μου..χαχα!

      Διαγραφή
  3. Α, δεν ασχολήθηκα, προτιμώ το Χωρίς Οικογένεια του Έκτορος Μαλό που είναι και αυθεντικό μελό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nice post!!!
    Have a good week! and my g+...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το διάβασα, απ' την αρχή άκουσα πράγματα γι αυτό που μου έδειξαν ότι ίσως καλύτερα να διάβαζα κάτι άλλο.
    Τώρα το επιβεβαιώνεις κι εσύ...
    Τέλος ... δεν θα το διαβάσω ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ το διάβασα Φλώρα μου, αλλά διαβάζεται με μανία και ειδικά από γυναίκες..μια μικρή περίληψη και κάποιες κριτικές ήταν αρκετές να με αποτρέψουν από το πρώτο κιόλας..αυτό που με νευρίασε είναι που έχει και περίοπτη θέση σε όλα τα βιβλιοπωλεία ένα απλό τερατούργημα..

      Διαγραφή
  6. το εχει φερει εδω μια καθηγητρια και περιμένουν στην ουρά να το διαβάσουν με τη δικαιολογία πως περνά η ώρα τους!!να μου το χάριζαν δε θα το διάβαζα ,τα βαριέμαι πολύ αυτά!άντε να ηταν 1 ,2,3 10 ,σελίδες σε ολο το βιβλιο,αλλα το πρωτο ειναι συνεχεια στο ''σκυψιμο'' χαχαχα το 2ο ,λενε ,γιατι το εφερε τωρα κι αυτο ,δεν εχει τόσο.....καλό απόγευμα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που έχουν και μια δικαιολογία έτοιμη..χαχα!..γιατί κάποιες άλλες ορκίζονται σε αυτό...τι να πεις!
      Καλό βράδυ..φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ποιο είναι αυτό το υπέροχο βιβλίο ΄Μαράκι που σε έκανε να εκραγείς?? Φαντάζομαι με το δίκιο σου.
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεροχότατο!!..χαχα..είναι τρία βιβλία!
      Το πρώτο λέγεται οι 50 αποχρώσεις του γκρι...τα άλλα δεν ξέρω, είχα ασχοληθεί μόνο και μόνο όταν βγήκε το πρώτο για να δω τι παίζει..
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Εγω παλι κατεβασα απο το ιντερνετ την τριλογια κ διαβασα 1,5 απο τα τρια. Μετα απλα βαρεθηκα. Δε με χαλαγε η ιστορια γιατι αν το διαβασεις θα δεις κι εσυ πως τα εχουν παραφουσκωσει. Οι σκηνες με σεξ s&m ειναι ελαχιστες και απορω πως εχει βγει προς τα εξω οτι γινεται πανικος. Ως εκει που διαβασα εγω, η ιστορια δεν επικεντρωνεται τοσο στη χαζη φοιτητρια που τρωει δυο ξυλιες και της αρεσει αλλα στη χαζη φοιτητρια που τρωει δυο ξυλιες, δεν της αρεσει κ προσπαθει να καταλαβει γιατι ο κυριος Γκρει εχει γινει ετσι ( και εδω μπαινει η αντιγραφη του χαρακτηρα του Dexter, αν εχεις δει) και να τον βοηθησει. Ετσι σε διαβεβαιω οτι οσα κι αν εχεις ακουσει το βιβλιο ειναι πιο πολυ σαν χαζα αρθρα του κοσμοπολιταν και οχι κατι παραπανω. Απο εκει και περα ο καθενας διαβαζει και κρινει. Με την ιδια λογικη μπορει κι εγω να νομιζω οτι μπορω να πεταξω επειδη το ειδα σε ταινια και απλα να πεσω στο κενο.

    Το προβλημα μου με το βιβλιο ειναι οτι ειναι απιστευτα κακογραμμενο. Αν καποιος μαθητης μου επιπεδου proficiency μου εφερνε γραπτο με τοσο φτωχο λεξιλογιο κ συνεχεις επαναληψεις των ιδιων λεξεων, απλα θα τραβαγα γραμμη και θα του εδινα να το ξαναγραψει. Γι'αυτο και δεν αντεξα να συνεχισω. Η ιστορια θα εστεκε πολυ καλυτερα αν ειχε γραφτει απο καποιον κανονικο συγγραφεα και οχι την χι ψι ερασιτεχνη.

    Ουφ, αυτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ άντεξες πριν βαρεθείς..η αλήθεια είναι ότι διάβασα πως δεν είναι και τόσο τολμηρό όσο λένε κάποιοι, αλλά η ουσία είναι ότι ένα βιβλίο σαν αυτό, ή μάλλον τρία βιβλία έκαναν τις περισσότερες από όσες το διάβασαν να "ονειρεύονται" περίεργες καταστάσεις..τι να πεις!!
      Πως είναι κακογραμμένο το διαπίστωσα κι εγώ που τα αγγλικά μου ήταν επιπεδου proficiency πριν χίλια χρόνια..τώρα είναι επιπέδου δαπέδου πια, αλλά οι διάλογοι που διάβασα με κούφαναν.
      Αποσπάσματα από την ελληνική μετάφραση δε διάβασα και δεν ξέρω τι σόι δουλειά έκανε ο μεταφραστής, αλλά στοιχηματίζω πως πιο καλογραμμένο θα είναι από το πρωτότυπο!
      Κανείς δεν πέφτει στο κενό επειδή το είδε σε ταινία, αλλά να κάνεις το "επικίνδυνο" σεξ να φαίνεται σαν καθημερινή άσκηση, δεν ξέρεις ποτέ πως θα λειτουργήσει στα νέα παιδιά..περνάει μηνύματα που δε θα έπρεπε να παίρνει κανείς και πολύ περισσότερο οι νέες γυναίκες..

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να γράψω πως θεωρώ και τα άρθρα του κοσμοπόλιταν ό, τι πιο εμετικό και άθλιο θα μπορούσε να διαβάσει μια γυναίκα..

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα! Δεν το διάβασα... αλλά το marketing μην το υποτιμάς... μπορεί να σε κάνει να δεις τα κάρβουνα ως λαμπερά διαμάντια!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά θέλω να πιστέψω πως φταίει μόνο το μάρκετινγκ...
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Δεν ξέρω σε ποιο βιβλίο αναφέρεσαι Μαρία μου, αλλά κι η γνωστή μας Τζούλια να ΄βγαζε ένα βιβλίο θα ΄χε μεγάλη επιτυχία κι απήχηση όσο κι οι "ταινίες" της!Στο Ελλάντα ζούμε κι εδώ γίνονται τ΄ απίθανα πιθανά!Άλλωστε 50 χρόνια τα ίδια κόμματα βγάζουμε!Από ΄κει να καταλάβεις τι επίπεδο έχει διαμορφωθεί και πόσα κατάλοιπα υπάρχουν!Είναι δύσκολο ν΄ αλλάξουμε... μόνο άμα φύγει αυτός ο λαός κι έρθει κάποιος άλλος(όπως είχε πει κι ο γερο-Παπούλιας για τις περικοπές)!Κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί..!
    Καλό σου απόγευμα κι έτσι όπως αντιδράς σαν κάτι να μου θυμίζεις!;-)
    Πολλά φιλιά!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα..δε θα πούλαγε..το πολύ πολύ να το έπαιρναν κάτι πειναλέοι να δουν, αλλά και πάλι να διαβάσουν?.. γιατί να το κάνουν αυτό αν υπάρχει ήδη η ταινία..χαχα!!
      Τα βιβλία που λέω εγώ πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα και φυσικά τόσα αντίτυπα στην Ελλάδα δεν πουλάει κανένας..είναι παγκόσμιο το φαινόμενο..
      Σάμπως υπήρχε κι άλλο κόμμα εδώ που τα λέμε?..ψωνίζαμε από προσφορές και πανέρια πάντα..και μέναμε με την ελπίδα να μπουν καινούριοι καθαροί άνθρωποι στην πολιτική..και αυτοί που μπήκαν στις τελευταίες εκλογές είναι πιο τρομακτικοί κι από εφιάλτη...από το κακό στο χειρότερο πάμε..όχι μόνο δεν έμαθε ο Έλληνας, αλλά είναι κι ένας σαδομαζοχιστής, άσε!!
      Αλλά θα σκάσω αν δε μου πεις τι σου θυμίζω..χαχα..
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα,Μαρία μου!
    Ξέρω για ποιο βιβλίο μιλάς!Δεν το έχω διαβάσει,αν και θεώρησα οτι θα ήταν χάσιμο χρόνου για εμένα να ασχοληθώ με το τι κάνουν μερικοί στην κρεβατοκάμαρα τους!
    Απο την άλλη θα συμφωνήσω με τη Funky Monkey..η διαφήμιση μπορεί να κάνει θαύματα!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και στη Funky Monkey, αυτή την ελπίδα έχω κι εγώ...μου πέφτει βαρύ να σκέφτομαι πως τόσες γυναίκες έκαναν έπος μια χαζομάρα και μάλιστα επί τρία!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Δεν το έχω διαβάσει και δεν είμαι σίγουρη και πως θέλω!!! Θέλω τα βιβλία που διαβάζω να μπορώ με άνεση μετά να τα δώσω να τα διαβάσει η μητέρα μου και η θεία μου.. Το συγκεκριμένο δεν νομίζω να το εκτιμούσε καμία από τις τρεις μας!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πιστεύω κι εγώ...πως δε θα σας άρεσε..και που το λέμε και βιβλίο πολύ του είναι δηλαδή!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Είναι θέμα παιδείας και επιπέδου το τί διαβάζει κανείς.
    Δεν έχω ακούσει γι'αυτό το βιβλίο, αλλά από τα λόγια σου καταλαβαίνω ότι θα είναι μια μπούρδα και μισή!!!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται χαμός παντού με δαύτο..σοκαρίστηκα όταν στο βιβλιοπωλείο που πάω το είδα πρώτη μούρη να παρουσιάζεται σαν κι εγώ δεν ξέρω τι, ενώ είναι μια μπούρδα..από μάρκετινγκ σκίζει πάντως!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Μαρία μου ούτε εγώ έχω καταλάβει για ποιό βιβλίο πρόκειται.. κοίτα να δεις, υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι.. σκέψου ότι εσύ, εγώ και κάποιοι άλλοι μπορεί να μην ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία που θα διάβαζαν ένα τέτοιο βιβλίο, όμως πίστεψέ με υπάρχει πολύ κόσμος που ταυτίζεται.. και ναι τα περισσότερα πράγματα είναι θέμα μάρκετινγκ ασφαλώς.. πως θα πουλήσουν άλλωστε? :) φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τρία βιβλία και το πρώτο λέγεται οι 50 αποχρώσεις του γκρι...τα άλλα ούτε που ξέρω...αυτό που ξέρω είναι πως πουλάει σαν τρελή όλη η τριλογία...τι να πεις!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Μαράκι μου,δέν ξέρω γιά ποιό βιβλίο αναφέρεσαι,αλλά καλά τά λές!!Μέ τά βιβλία δέν τά πάω καί πολύ καλά,προτιμώ νά δώ ταινία στό ΝΟVA!!Καί από τήν περιγραφή σου,δέν είναι καί τού γούστου μου!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δε θα ήταν του γούστου σου..όπως δεν είναι και του δικού μου...!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!!!!1
    ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ!!!
    ΠΑΛΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΣΕ!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πει πως πούλησε πολλά!!!
      Και είναι τραγικό τα βιβλιοπωλεία να μην έχουν άλλα κι άλλα βιβλία (από τα 4 που ζήτησα εγώ, δεν είχαν κανένα), αλλά αυτά έπιαναν όλο τον τόπο..και πλασάρονταν σαν τα καλύτερα..τι να πω!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  17. Dearest Maria, seems you are angry with a book that some writer has written. I don't know which book.
    but you are definitely right.
    these days...it is like this.
    have a good day dear

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 50 shades of grey is the book.
      Have you heard anything about that?
      It' s a best seller...and I don' t know why!

      Διαγραφή
  18. Καλοστημένο μάρκετινγκ.. Σωστά το είπες Μαράκι. Εγώ απλά αναρωτιέμαι σε τι απελπισμένο στάδιο βρίσκεται η μέση γυναίκα για να το διαβάσει. Ίσως να είναι και το μοναδικό στη βιβλιοθήκη της.. ποιος ξέρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να το διαβάσει από περιέργεια το καταλαβαίνω, αλλά κουφάθηκα όταν είδα ότι όχι μόνο άρεσε, αφού πουλάνε και τα υπόλοιπα της τριλογίας, αλλά το βρίσκουν και αριστούργημα κάποιες..ε, εκεί σήκωσα τα χέρια ψηλά...

      Διαγραφή
  19. Ένα ανθολόγιο της σαδομαζοχιστικής μπουρδολογίας, τώρα κακογραμμένο όσο ποτέ άλλοτε ! Φιλική συμβουλή : όποιος θέλει να μάθει περί αυθεντικού s/m ας διαβάσει τη "Φιλοσοφία στο μπουντουάρ" του Ντε Σαντ, που πάνω απ' όλα είναι λογοτεχνία, γιατί ο Μαρκήσιος μπορεί να ήταν πυροβολημένος αλλά τουλάχιστον είχε ταλέντο ! Άντε, μέχρι Ζεράρ ντε Βιλιέ επιτρέπεται (λόγω του νουάρ του πράγματος)... Αντί να σας απασχολεί πόσες αποχρώσεις έχει το γκρι, δείτε καλύτερα τίποτα hardcore που είναι και πιο original ! Αμάν πια με αυτή τη μπούρδα !!!! Μπράβο βρε Μαράκι για το κράξιμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που έβαλες το "όποιος θέλει να μάθει"...
      Θα προτιμήσω να μη μάθω...χαχα...φοβάμαι!
      Τι να κάνω η έρμη...μπαίνεις και στο τελευταίο βιβλιοπωλείο και βλέπεις παντού τις αποχρώσεις του γκρι...τέτοιο "σπρώξιμο" για κάτι τόσο χαζό πρώτη φορά βλέπω!!

      Διαγραφή